Здравей Гост

Пак Юпитер

• 222 Отговора
  • 33326 Прегледи
*

АН

Пак Юпитер
« -: Март 08, 2006, 04:23:10 pm »
Обикновено сме склонни да търсим събитията, особено по хубави планети като Юпитер.....

А е далеч по-важно да използваме процеса, който е провокиран от транзита.....
Транзитът на Юпитер трябва да ни учи по един ентусиазиран, мащабен начин да вкараме енергията му в областта, символизирана от наталната точка....

Юпитер сега, макар и ретрограден, е силен, и даже ретроградността му ни дава допълнителни шансове да усвоим нещо от него....Даже може не случайно да е ретрограден за някои хора :)

Така че да видим как да интегрираме енергията му :)

Пък и най-добре е да усетим вътрешна необходимост или подтик да се развиваме по Юпитер, отколкото да чакаме външни събития, пък били те и хубави, да ни карат да се разширяваме :)

С Юпитер под хоризонта трябва да сме чувствителни към собствените си нужди за растеж, промяна и да ги осъзнаем, да видим отворената и подканящата ни врата, а после ще ни остане само да влезем, т.е. да свършим работата :)

Подходящо време да поговорим за Юпитер.
Предполага се, че той, активирайки някоя житейска сфера, дава нов, по - богат опит. По мои наблюдения не е задължително по-богатият опит да е приятен, защото зависи и от действието на останалите влияния.

Можете ли да синтезирате някак влиянието му за вас, докато е транзитирал 12-ти дом

/това си беше за Кайли и Лилие
 :) /

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Пак Юпитер
« Отговор #1 -: Март 08, 2006, 04:45:44 pm »
Оооо, тутакси почвам да синтезирам.  :lol:

Навремето в клуб Астролози на дира имаше една тема- Тралала на Юпитер в дванайсети  :D
Запомнила съм заглавието, щото е закачка с един лаф, ама лафа не е много лицеприятен, та го спестявам.

И сега, откъм средата на октомври започнаха да ми се случват разни странни и магически работи. Примерно случва ми се някаква определена случка, веднага отникъдето постъпва информация, ясно тълкуваща тази случка.
След няколко такива знака или синхронии зяпнах картата да видя какво толкова става.
И реших, че сигурно Юпитер е виновникът.  :lol:

Но това не беше всичко, появиха ми се сякаш отникъде разни сделки, които реализирах с лекота, появиха се разни хора от разни области, които преди това области опитвах години наред да достигна по някакъв начин.
Изобщо, имам чувството, че живея в магическа вселена.  :P

И връх на всичко е сбъдването по съвършено ама съвършено случаен и непредсказуем начин на едно мое желание, мечта, копнеж отпреди повече от 30 години, за което направо бях забравила.  :P  B)

АН знае много добре, аз повече го карам на вътрешни усещания и събитийност рядко има при мен, обаче на сега всичко обърна на външни магически събития.
А разширяването...ооооо, разширяването...по повод сбъднатото ми желание отпреди повече от 30 години  :rolleyes: -случи се в началото на март съвсем, когато Юпитер беше максимално близо до асцендента.
Та оттогава все се разширявам, разширявам, докосвам светлия планетарен егрегор, изведнъж установявам, че откак съм се родила, над мен е бдяла светла планетарна сила, която ме изпълва с непоносима любов и светлина. Щастие, бе неописуемо е.

Значи след поредицата от случки и най-паче след това в началото на март аз за първи път се убеждавам, че има бог и че името на бог е любов.

И влизам в състояние, в което съм била, което съм изграждала и изградила преди повече от 30 години и което после съм забравила тотално. И сега с няколко деликатни, но точни удара бях вкарана в онова състояние...честно казано оттогава често рева и аз не знам от какво-от облекчение ли, че има светла сила над мен и тя е на моя страна, че за сефте в живота си получавам подарък, без преди това да съм го заслужила с нещо ли...че се сетих за онова прекрасно и перфектно състояние на нирвана, блаженство и любов ли...че установих, че почти цял живот съм го имала, докато съм си мислела, че съм тотално изоставена....

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #2 -: Март 08, 2006, 07:52:34 pm »
За съжаление обаче аз не мога да споделя същото за транзита на Юпитер... не знам всъщност на какво се дължи - може би защото е неаспектиран в радикса? Наскорошното му преминаване през 12ти дом при мен не бе съпроводено с нищо необичайно /имала съм къде къде по-необичайни моменти и изживявания/, а само може би с копнеж най-сетне нещо да се случи, да се промени нещо, да се разчупи статуквото... но засега само копнеж  :unsure:  На този етап обаче оставам с впечатлението, че при мен транзитите на Юпитер носят само очаквания и... пълен застой. Не искам обаче да създам впечатление на негативно мислеща, просто се опитвам да разсъждавам реално /*реално* и Сатурн/...  :huh:
В момента ми е на 1 градус от Асц уж, като леко се отдалечава поради ретроградното си движение... единственият вътрешен импулс към разширяване при мен като че ли бе и все още е да пиша. Да пиша, да пиша, да пиша... без да спирам  :blink:  а също напоследък забелязвам, че съм по склонна да водя монолози със себе си или пък да пускам дълги теми/мнения в същия дух - на монолог. Все едно че се опитвам да намеря търсения отговор у себе си, а не у другите... общо взето транизитът на Юпитер през Асц не ми донесе /поне засега/ оптимизъм и разширяване на хоризонтите, а по-скоро един поглед навътре към себе си, съпроводен с рекапитулация на досегашния живот - съвсем типично усещане за сатурновото завръщане...  :blink:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #3 -: Март 08, 2006, 08:27:15 pm »
Ми то рекапитулацията може това и да значи-като се обърнеш назад, да порекапитулираш и да си кажеш-е, цел живот сях, сях, сях...доде времето да жъна.  B)

А погледите навътре пак да водят до същото-цел живот навътре навътре, е време е количествените натрупвания навътре да доведат до качествени изменения навън.  :rolleyes:

Нещо ми е готино, затова се подбъзиквам, докато не ме е запукал некой транзит пак.  :lol:

Ама питай АН от колко години все ми казва-е тоя и тоя транзит това и това, би трябвало да има събития при теб? И аз всеки път клатя отрицателно глава и викам-тц и йок и нанайси.
А сега вика, че не би трябвало да има събития, пък то има....което иде да покаже какво?...

...носете си новите дрешки, момичета, той господ не знае кога какво ще се случи, та астрологията ли... :lol:  :P  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #4 -: Март 09, 2006, 05:53:20 pm »
така е – активацията на 12-ти дом от Юпитер или Сатурн е сходна със Сатурновата революция.

Все пак развитието ни следва да е по-различно под влияние на Юпитер или Сатурн.

И двете не сте придобили нов опит по отношение на затворите /шегувам се :)/, но пък сте натрупали такъв по отношение на това, което е затворено вътре във вас.

И си стои въпросът какво трябва да осъзнаваме, да променяме, да усвояваме и трансформиране при активацията на 1-ви дом, за разликата от опитностите, които сме натрупали, когато Юпитер е транзитирал 12-ти дом.

Юпитер има отношение към разбиранията ни, идеалите ни, стремежите ни и дългосрочните ни планове.
Усещате ли някаква промяна по тия аналогии на Юпитер при навлизането му в първи дом?
След “затвора” на 12-ти дом, сега може да се усеща “свободата” на първи дом.
Когато Юпитер е под хоризонта, човек е склонен да се съобразява повече със себе си, отколкото с другите.
Има ли разлика как гледате на бъдещето си сега и преди година?

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #5 -: Март 09, 2006, 06:24:42 pm »
Ами честно да ти кажа, АН, с това преминаване на Юпитер и покрай сатурновото завръщане последните ми илюзии относно това, което евентуално ще бъде или би могло да бъде /ако се постарая и положа някакви усилия/ се сринаха, защото... ами то като не ти се дава "отгоре", и да си блъскаш рогата и да не ги блъскаш - все тая...  :blink: Имам предвид, че неистовото желание за промяна и растеж е налице, но... винаги има разни "но"-та и лимитиращи фактори - наложени отвън или отвътре...  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Пак Юпитер
« Отговор #6 -: Март 09, 2006, 10:24:04 pm »
Цитат
Ами честно да ти кажа, АН, с това преминаване на Юпитер и покрай сатурновото завръщане последните ми илюзии относно това, което евентуално ще бъде или би могло да бъде /ако се постарая и положа някакви усилия/ се сринаха, защото... ами то като не ти се дава "отгоре", и да си блъскаш рогата и да не ги блъскаш - все тая...  :blink: Имам предвид, че неистовото желание за промяна и растеж е налице, но... винаги има разни "но"-та и лимитиращи фактори - наложени отвън или отвътре...  :ph34r:
Не спирай да се бориш,не чакай звездите да ти свършат това което искаш да направиш.. Така си мисля,не съм от тези дето вярват че всичко е предопределено и  си стоят със скръстени ръце

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #7 -: Март 10, 2006, 06:31:40 pm »
Цитат
явно, че Сатурновата революция е по-силна от Юпитеровото влияние, но съм сигурна, че то тъкмо сега му предстои да се прояви.... :D Юпитер имам предвид :)
/приемам, че хороскопът ти е точен, пък и да не е, смятам, че е въпрос на твоя нагласа/
Бъди сигурна, че не може все да сме под влияние на една планета, дори тя да е Сатурн :) Но е ясно, че ти се дава да продължи да действа Сатурн, а това ще рече, че трябва да получиш и подаръци някакви от него - тригонът със Слънцето от радикса може да е голям благодетел :) Ще видим - има време :)

И тоя Юпитер сега, ако е на асцендента, мигар никак не го усещаш - по никоя от аналогиите му - имам предвид видимите, а не тия, които можеш да си самовнушиш - нещо по външността, килограмите, удоволствията и пр?

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #8 -: Март 10, 2006, 07:15:05 pm »
Ами като че ли наистина почти не усещам транзита на Юпитер през Асц, нито пък драстична промяна в килограмите... в темата за наднорменото тегло споделих, че за мен не са характерни големи вариации в килцата, дори и покрай транзит на Юпитер  :rolleyes: А пък и може би защото имах предварителна нагласа за предстоящия юпитеров транзит, че може да бъде причинител на по-голям от обичайното апетит, та гледах да не прекалявам  :P

Нито пък тригонът на Сатурн към Слънцето го чувствам наистина тригон... все пак Сатурн - традиционният управител на Козирог - аспектира Слънцето в Овен, а тези два знака нали са в мунданна квадратура, а и Сатурн аспектира знака, в който по принцип е в падение :huh:  Та така си го "оправдавам" това потискащо усещане...  :ph34r:

"Но е ясно, че ти се дава да продължи да действа Сатурн, а това ще рече, че трябва да получиш и подаръци някакви от него - тригонът със Слънцето от радикса може да е голям благодетел.  Ще видим - има време"
Наистина има време... и дано си права :rolleyes: че напоследък като гледам накъде отива животът  /в глобален мащаб/, вече и от Юпитер подаръци не чакам... животът става като че ли все по-сатурнов или поне за тези, които сме в България  :unsure:
« Последна редакция: Март 10, 2006, 07:15:39 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #9 -: Март 10, 2006, 08:45:28 pm »
Цитат
Усещате ли някаква промяна по тия аналогии на Юпитер при навлизането му в първи дом?

Ма чакай бе какъв първи дом, Юпитер се обърна и има ехеееее, още сумати месеци да се върти в 12-и.

Той даже не ми стигна до асцендента, помота се близо до него и удари наобратно.

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #10 -: Март 10, 2006, 09:47:12 pm »
Да предполагам ли тогава, че асц ти е в същия градус като моя /неректифициран засега/? Съвсем малко оставаше да го настъпи юпито и се обърна ретроградно  :P  :huh:  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #11 -: Март 11, 2006, 03:26:36 pm »
А, че то и аз не съм сигурна за моя, но явно неректифицираните ни асценденти са в един и същи градус.  ;)
Сега си го броя като почти настъпил асцендента и кривнал наобратно.
Т.е. и в първи, и в 12-и дом вършеещ, де да знам и аз.
АН да каже какво да го правим тоз Юпитер и какво да очакваме, пък ние само ще докладваме после.  B)  

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #12 -: Март 12, 2006, 05:05:31 pm »
Нали сме чували израза "мирише ми на дъжд" далеч преди да завали :D

Понякога и транзитите "миришат" предварително. :)  А друг път се усещат чак в края на някой дом, а понякога изобщо не се усещат....

Ако искаме да използваме астрологията да правим подходящото нещо в подходящия момент, да живеем в синхрон с влиянията около нас и вътре в нас, ако искаме да осъзнаваме какво се случва, то наблягаме не толкова на някакви бъдещи варианти и събития, а на подготовка и евентуално синхрон с влиянието на звездите......

Нищо, че е Сатурнов живота напоследък особено в Бг....
Около съвпада на Юпитер с асцендента никак не е зле да видим как можем да поразширим вярата си, съзнанието си, оптимизма си и т.н.  :)

Опитваме да си въздействаме ментално, пък каквото стане :D  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #13 -: Март 12, 2006, 06:10:06 pm »
Тъй тъй, над нас винаги бдят висши сили.
Факт е, че въпреки че живеем 100 пъти по-зле отпреди, все още живеем, пишем по нета, ядем нещо, не измръзваме и не стоим под дъжда.
Както е казал Исус-вижте птичките и тревичките, те нищо не работят, не се грижат за прехраната си, а бог се грижи за всички тях, какво остава тогава за възлюбленото му чадо-човека.

Истина е това, колкото и невероятно да звучи, та колкото и да е трагично положението в България, все пак някак - НЯКАК СИ- успяваме винаги да се държим на повърхността...не знам дали някой се е питал, ама аз от няколко години наблюдавам и се питам как става това НЯКАК СИ.
И стигнах до извода, че това НЯКАК СИ не е ние някак си да съумяваме, а на нас ни се подава свише да оцеляваме и продължаваме.
С други думи-всичко е в божиите ръце, не в нашите, а това вече е предостатъчен повод за оптимизъм, успокоение и благодат.

*

АН

Пак Юпитер
« Отговор #14 -: Март 13, 2006, 06:09:37 pm »
Цитат
Тъй тъй, над нас винаги бдят висши сили.
Факт е, че въпреки че живеем 100 пъти по-зле отпреди, все още живеем, пишем по нета, ядем нещо, не измръзваме и не стоим под дъжда.
Както е казал Исус-вижте птичките и тревичките, те нищо не работят, не се грижат за прехраната си, а бог се грижи за всички тях, какво остава тогава за възлюбленото му чадо-човека.

Истина е това, колкото и невероятно да звучи, та колкото и да е трагично положението в България, все пак някак - НЯКАК СИ- успяваме винаги да се държим на повърхността...не знам дали някой се е питал, ама аз от няколко години наблюдавам и се питам как става това НЯКАК СИ.
И стигнах до извода, че това НЯКАК СИ не е ние някак си да съумяваме, а на нас ни се подава свише да оцеляваме и продължаваме.
С други думи-всичко е в божиите ръце, не в нашите, а това вече е предостатъчен повод за оптимизъм, успокоение и благодат.
Така е, знаеме си, че материалното, парите, властта, славата са толкова преходни бързичко отминаващи като Марс, а се стремим към тях :)

Знаеме си още, че хубавите аналогии на Сатурн са трайни, но не ни блазнят и вдъхновяват така :D

Друго са си разни зашеметяващи победи по Марс, пък било то и като се наложим над някого :) - то затова сме на Земята :D

Това че оцеляваме, /може би и с помощта на висша сила/ трябва да ни насочи към духовното, но щом сме на Земята, значи и тук трябва да спечелим някоя друга чисто земна победа :D  

*

kaily

• 5145
Пак Юпитер
« Отговор #15 -: Март 13, 2006, 11:44:01 pm »
Цитат
Така е, знаеме си, че материалното, парите, властта, славата са толкова преходни бързичко отминаващи като Марс, а се стремим към тях :)

Знаеме си още, че хубавите аналогии на Сатурн са трайни, но не ни блазнят и вдъхновяват така :D

Друго са си разни зашеметяващи победи по Марс, пък било то и като се наложим над някого :) - то затова сме на Земята :D

Това че оцеляваме, /може би и с помощта на висша сила/ трябва да ни насочи към духовното, но щом сме на Земята, значи и тук трябва да спечелим някоя друга чисто земна победа :D
Не е номерът да се стремим към парите, властта и материалното...номерът е, че и те са необходими в тоя неведом божи план, само че бог избира кои да са ония с парите, властта и прочие и те са негови ръце и инструменти.
Не му дреме на бог кой точно ще има парите, стига да прави с тях онова, което той, БОГ е замислил да прави.
Та ние и да се стремим и да не се стремим-кел файда, ефекта на нашите стремежи не е в нашите ръце.

А лично мен ме вдъхновяват хубавите аналогии на Сатурн...щото те са първопричината на всичко останало, в това число и парите, властта и описаните по-горе земни неща. Така е-можеш да имаш всичко, което си поискаш, стига да платиш цената за това.
Минаваш през Сатурн за Силата, също както трябва да минеш първо ниво на компютърна игра, да събереш всички патрони, оръжия и изтрепеш всички гадове за повече точки, и чак тогава те пускат на второ ниво.
Та Сатурн е първото ниво на всяко второ ниво на власт и пари...или ако пробваш да прескочиш, те утрепват още стъпил на онова второ ниво.

А зашеметяващите победи на Марс...ми то човещинка бе.  :rolleyes:
Нали все пак малко почивка и забавления, докато се "аналогизираме" по Сатурн...човек падне от круша, па се удари, па стане...  :P  

Пак Юпитер
« Отговор #16 -: Май 23, 2006, 11:37:12 pm »
Някой знае ли до какво води съвпадът на Юпитер с Нептун в 8-ми дом-скорпион,като същевременно в тригон с луна и секстил с плутон и уран.т.е задвижва ми бисекстила.Надявам се да е нещо хубаво :D  
« Последна редакция: Май 23, 2006, 11:44:10 pm от AKEK$ANDRA »

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #17 -: Май 24, 2006, 12:26:59 pm »
А някой да ми каже какво да очаквам от повторното преминаване на транз. Юпитер през натален Уран в 12ти дом...?  :blink:  ;)   B)
Нещо, което наистина със сигурност усещам, е прилив на ментална енергия след проточилия се през последните няколко месеца спад и застой (ретроградно движение на Сатурн на фона на сатурнова революция)... имам чувството, че мисълта ми отдавна не е била толкова ясна както сега... е, има моменти и на тотално замъгляване на съзнанието и размиване границите на реалността, но това вече е по Нептун  :P  :rolleyes:  :D
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Пак Юпитер
« Отговор #18 -: Май 24, 2006, 11:23:55 pm »
Може да навлезеш по-дълбоко в астрологията,може и чужбина,защо не,може много пари. :D На мене този транзит ме отведе в чужбина,но Упитер ми е господар на 9-ти.Зависи при теб как е.По компетентните ще кажат:))

*

Lillie

• 30532
Пак Юпитер
« Отговор #19 -: Май 25, 2006, 08:38:41 am »
Е, пътуване в чужбина и да искам, няма как да има на този етап... нито пък нещо, свързано с образованието (наличните две са ми достатъчни), но пък напоследък все по-често се замислям за някой курс евентуално да изкарам, независимо какъв - езиков или по астрология... но засега нищо конкретно не планирам все още, само идеи ми идват разни  :unsure:  :rolleyes:  B)

Имайки предвид преминаването на тр. Юпитер-управител на 2ри натален дом през изгряващия знак и аз все повече за стабилност и финансова независимост взех да се замислям, а и Сатурн ме притиска...  :blink:  :ph34r:

Дано предстоящото повторно преминаване на Юпитер през Асц не се отрази пак върху килограмите, че и без това вече не мога само с щракане на пръсти и по-динамичен начин на живот (без спорт и диети) да си възвърна обичайното "лятно" тегло от 52-53 кг...  :unsure:  в този смисъл миналогодишните транзити на Сатурн и Уран никак не бяха зле, ама свърши то... :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.