От два-три месеца обмислям тази тема, но все забравям да я пусна.
Целта не е да се прави обстоен анализ на лунните фази, а всеки да сподели своите впечатления и наблюдения.
Създавам тази тема с опция за анкета, за да може всеки /по желание/ да посочи лунната фаза, в която е роден. Мисля, че така изследването ще е по-пълно и по-интересно (нямам намерение да използвам отговорите ви за написване на астрологична статия :blink:).
Добавих още две опции - "растяща" и "намаляваща", защото тук попадат всички секстили, тригони и куинконкси между светилата.
Какво ме провокира да създам такава тема?
От известно време се замислям за това, че с родените в определени лунни фази усещам по-силен резонанс или по-скоро известно сходство в психологическата нагласа и темперамента (независимо от знака, който заемат светилата), докато с други имам чувството, че сякаш вибрираме на различни честоти, дори ако привидно се разбираме и имаме какво да си кажем.
За себе си мога да споделя, че с най-голяма лекота резонирам с родените по време на млада Луна, в растяща фаза и по пълнолуние (като се абстрахираме от всички аспекти). По-осезаемо разминаване в психологическата нагласа имам с новолунни, балсамични и последна четвърт (намаляваща квадратура).
Усещам, че много по-спонтанно протича емоцията и като цяло общуването с млади Луни и пълнолунни, някак хлъзгави усещам новолунни, балсамични и намаляващи след последна четвърт. С последна четвърт - при все това, че също съм родена с квадратура между светилата, усещам силно несходство в емоционалната настройка, емоционалният подем при едната съвпада с емоционален спад при другата и vice versa.
А как е при вас, имате ли някакви наблюдения в тази насока? :blink: