Здравей Гост

Новолунията и Пълнолунията в домовете - споделен опит

• 18 Отговора
  • 5344 Прегледи
*

Grace

• 2257
И така, много се пише и описва коя Лунация къде попада и какви аспекти прави. След като мине обаче, обратна връзка за събитийност няма. А най-добрия начин да разберем как функционират Лунациите е да направим равносметка и да споделим опит. Кое е по-важно - дома или аспектите? По кой от двата показателя се е проявило при вас? Има Лунации, които минават незабелязано и такива, които са свързани със запомнящи се събития.
Например, има ли някой, който може да каже за Новолуние в 8 дом ? ...и т.н.
Споделете - с минала дата  :blink: 

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Знаците...и планетите - управители на лунацията...както и техните аспекти.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Последното пълнолуние ми попадна в 8 дом, активирайки опозиция Венера/Юпитер. Според Ръшман се очакваше печалба от тото, лотария. Спечелих тройка от тотото.
При мен доста работят лунациите. Основно дават събития по домове. Сега ми предстоят две интересни новолуния, това в Риби и следващото в Овен. Темите по новолунията ми се засичат доста с темите на лунарите.

*

Asol

• 4140
Защо ли няма активност по тази тема ? Никой няма опит - едва ли ? Или просто не иска да споделя ?

Ще напиша нещо, което може да звучи изтъркано като клише - всичко е важно. Иначе много лунации минават незабелязано.

*

Yaya

• 2265
Аз не засичам лунарите като събитийност често, затова ен им обръщам внимание. Но съм забелязала, че по новолуние приключвам нещо старо, а по пълнолуние започвам ново.

Това, за което се сещам, е, че на 03.08.2012 имах пълнолуние в 10ти и първи работен ден на новата работа, за която обаче бях подписала договор 30 дни по-рано.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Lillie

• 30532
Ще напиша нещо, което може да звучи изтъркано като клише - всичко е важно. Иначе много лунации минават незабелязано.

А аз ще се съглася с теб.

Повечето лунации минават незабелязано при мен, най-много леко да пораздвижат емоционалния фон и това е. Месечния лунар също не го отчитам като ефективна и работеща техника в моя случай.

Луната е бърза и променлива, затова ако няма други фактори, предполагащи по-интересни събития, може да донесе нещо от рутинен характер, нещо преходно, което бързо идва и бързо си отива...

Иначе с удоволствие бих споделила, но както казах вече, при мен лунациите са слабо работеща техника, а и нямам възможност да отворя ефемеридите и да проследя всички изминали лунации за последните няколко години.

Например, за последната лунация имах по-големи очаквания - пълнолуние по оста Дева/Риби, което ми попада върху наталния Марс и оста МС-ІС. Ами... абсолютно НИЩО не се случи, а мислех, че ще отключи текущите транзити, сега имам доста интересни.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Emma

• *
  • 321
При мен събитията по пълнолуние и новолуние не са много силни и забележими. Обикновено има някаква лека проява като събитие, но по-значимите промени са ми по друга линия.

Имах скоро пълнолунски лунар.  ;D По оста асц/дсц в наталната. Пълнолунието от 26 Януари на 7 градуса в Лъв ми беше активно през целия лунар. Луната ми е в съвпад с дсц. Тогава комуникацията с партньор от миналото ми се поднови. Беше много неочаквано за мен. Като събитие е почти нищо променящо обстоятелствата около мен. Но предвид фактите, просто беше невероятно това подновяване на комуникацията.  ;D

Иначе по пълнолуние обикновено тревожните мисли на майка ми се обострят и ако има някоя квадратура в хороскопа ми, това ми създава дискомфорт, затруднения, нервност. Създава ми други ежедневни проблеми, защото съм ангажирана с болестта й. Което пречи на работата ми. Хич не ги обичам тези пълнолуния.
И последните слънчеви и лунни затъмнения все бяха по оста иц/мц в наталната. Та става едно напрежително...

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
На мен ми предстои лунно затъмнение в точен съвпад с иц-мц, Ема ще споделиш ли нещо по-подробно, че се притеснявам да не доведе до нещо лошо в работата ми :-\

*

Yaya

• 2265
До лошо/хубаво водят слънчевите. Лунните по-скоро емоционално ги усещаш, без да има голямо външно проявление  :blink:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
Защо ли няма активност по тази тема ? Никой няма опит - едва ли ? Или просто не иска да споделя ?

Да, разбирам, че е трудно да се проследяват събития на всеки две седмици и да се анализират спрямо Лунациите. Иначе пък ми прави впечатление, че под всяка тема за съответната месечна Лунация е пълно с фактология на кой къде му е и какво засяга.
Видно е, че повечето минават покрай рутинните ни дейности. Ако някой обаче се сети за събития ... би било интересно.  :blink:

*

Марая

• 28287
Луната е тригер на събитията.
Колкото по аспектирана е в натала..,толкова повече влияние оказва на всеки натив.
Силно изявена Луната е символ на психичните процеси.
Лунарните месеци свързани със зачеването и раждането също показват смисъла и функциите й.
Дали има събития или няма...луната не е отговорна. Тя символизира времето в което дадено събитие може да бъде отключено.
И разбира се, че основното зажиси от динамиката и активността на натива...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Emma

• *
  • 321
И моите последни затъмнения бяха в съвпад с иц/мц, с около 3 градуса орбис.
Като на мц имам Уран, който е управител на асцендента ми. А на иц имам Хирон.
МЦ ми е в последните градуси на Скорпион, ИЦ на Телец.

Ами как се изразяват затъмненията при мен - те са ме подкарали от 2011 по 4/10 дом, 5/11 дом.
Като ту са върху Урана, ту върху Марса ми в 10 дом.

Смених работата си, беше изникнал голям проблем и се опитваха да ми прехвърлят отговорност за чужди грешки, да операт малко пари чрез мен. Но тогава получих подкрепа на бившата половинка, който ми удари едно рамо и с познатите му местни управници раздуха ситуацията, излязоха големи нередности, моята шефка се беше подписвала на документи от мое име, за които нямах и понятие. В крайна сметка успях да се измъкна почти невредима от ситуацията. Единствената ми загуба беше една заплата, която не ми бяха дали, но те така или иначе ми бяха забавили заплатите за 3 месеца и е цяло чудо, че успях да си взема две от тях.
Покрай тези драми се поднови и едно дело, на което съм свидетел, та и там имах изпитания. Поднових любовната си връзка с бившата половинка, преместих се в бившия си дом - смяна и на дом имах по оста 4/10, той има собствен бизнес и отново работех. В крайна сметка няколко месеца след това...избягах.  :-[ Този Уран...  :-[ Та пак смени на местоживеене. Между всичките тези изпълнения открих и нещо, което ми допада като занимания и изкристализира, та с последната смяна на дом и местоживеене, смених и професионалните занимания.
И след седмица-две ще сменя отново местоживеенето си. Нали затъмненията действат до няколко месеца.  :-[

Между всички тези събития и проблемите около майка ми бяха доста. Тя има заболяване на душата. Тези затъмнения по 4/10 дом показваха напрежение и с нея. Болестта й по затъмненията ескалираше.  :lol: Не искам да си припомням. На никого не желая да има болни родители. Особено с душевни болести. Сега ми е адски притеснено, защото преместването ми ще я афектира и навярно пак ще отключи проблемите й. Но трябва да премина и през този ад.

Все пак съм много благодарна за всички събития. Дори за тежките и за изпитанията, които съм имала. Много уроци научих чрез тях. Научих се на малко смирение. Отделно, че душата и сърцето ми станаха на гьон и вече само нечия смърт на близък човек може да ме затрогне.  ;D

Имам и много други събития в последните месеци, голяма динамика, но те идват и от други аспекти, преминаването на Сатурн през Везни ми подкара почти всички планети в хороскопа, та ми засегна много сфери от живота и ми е трудно да разгранича кое действие е на едно планетно положение или на друго.

Нека не ти звучи като някаква черна хроника това. Все пак промените са били за добро, макар и с препятствия. Аз си ги харесвам и съм благодарна за всичко, което звездите са ми отредили.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
Акрукс, чистенето си е на дневен ред, ама има и по-интересни неща. Сега се върти във ФБ едно много хубаво стихче в тая връзка! Поздрав, дами!

НАПРАВО СИ ЖЕСТОКА

Не готвиш, не подреждаш, не переш –
не ми е нужна тиха домакиня!
Надявам се за днес да избереш
онази рокля във небесно синьо,

обувките на белите цветя
и сребърните гривни от Мароко…
Сложи червило. Идва пролетта.
Прекрасна си! Направо си жестока!

Аз искам да се перча като лъв
със своята излъскана лъвица!
За другите мъже да бъдеш стръв,
но да си само моя!
Хубавица!

Такава те желая. Не с парцал.
Мъжете нямат нужда от слугиня.
Бъди красива! Всичко бих ти дал!
Но, моля те, не ставай домакиня!

*

Asol

• 4140
Ако някой обаче се сети за събития ... би било интересно.  :blink:

Грейс, ако искаш дай ми някакъв имейл за връзка на ЛС. На него ще ти напиша.

*

Grace

• 2257
С удоволствие  :blink:

Пълнолуние в риби-11 дом-сивпад натална венера и дирекционно слънце-някакво глупаво увлечение по мъж,които едва познавах-успя да ме омае с красиви думи-тои е слънце в телец  и АЦ-стрелец.Венера ми управлява 1-6 дом,слънцето-5-ти.Залитането беше пълно-то и нептуна там така че заблудата пълна!!

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Мога да кажа за миналото новолуние- 12 дом- никакви аспекти към НИЩО- съответно през месеца бях изпаднала в едни депресивни състояния- не излизах, не се срещах с хора. Много ми беше тежко на душата.

Венерата от картата беше в точен съвпад с наталното ми слънце и правеше квадрат към наталния сатурн.
Бяха тежки дни за моето сърце  :lol:
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Grace

• 2257
Новолунието в 7 дом - проработи като по учебник. Обадиха ми се във връзка с предложение за сътрудничество по работа, което чаках от известно време.
Като цяло, в самия ден на Новолунието - осъществиха се два важни контакта.
А при вас ?

*

Марая

• 28287
Новолунието в 7 дом - проработи като по учебник. Обадиха ми се във връзка с предложение за сътрудничество по работа, което чаках от известно време.
Като цяло, в самия ден на Новолунието - осъществиха се два важни контакта.
А при вас ?

И При мен...точно писах в темата за новолунието в риби... ;D
Роднина в служебния кабинет...по майчина линия.... ;D