Здравей Гост

Съвпад на слънцето с лунния възел

• 22 Отговора
  • 2592 Прегледи
*

elodiq

• **
  • 903
Съвпад на слънцето с лунния възел
« -: Март 06, 2013, 08:20:29 pm »
Някой има ли този аспект в натала си и можете ли дами кажете нещо повече за него .
« Последна редакция: Март 06, 2013, 09:21:05 pm от elodiq »

*

Grace

• 2257
Re: Съвпад на слънцето с луния възел
« Отговор #1 -: Март 06, 2013, 08:48:01 pm »
Някой има ли този аспект в натала си и можете ли дами кажете нещо повече за него .

с кой от двата възела е съвпада? има значение.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2 -: Март 06, 2013, 08:55:21 pm »

Няма значение Грейс с кой от двата е съвпада... ;D

Родена е на затъмнение...и това вероятно я притеснява... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #3 -: Март 06, 2013, 08:58:53 pm »
С Южен възел в осми дом .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Март 06, 2013, 08:59:41 pm »
Ако и Луната попада върху някой от възлите, тогава ще е по затъмнение.

Съвпадът на Слънце със СЛВ или ЮЛВ трудно може да се тълкува откъснат от цялата карта.

Има значение дали съвпадът е с Раху или Кету, но като цяло придава психологическа окраска.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #5 -: Март 06, 2013, 09:02:24 pm »
Ако и Луната попада върху някой от възлите, тогава ще е по затъмнение.

Съвпадът на Слънце със СЛВ или ЮЛВ трудно може да се тълкува откъснат от цялата карта.

Има значение дали съвпадът е с Раху или Кету, но като цяло придава психологическа окраска.

Мисля, че съвпада на който и да било възел по време е около месец на +/- 2гр.  ;D По това време луната прави пълна обиколка...Така, че вероятността да съм права е 99%. ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #6 -: Март 06, 2013, 09:06:13 pm »
Луната не е в съвпад с възлите. :blink: :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 06, 2013, 09:14:38 pm »
Луната не е в съвпад с възлите. :blink: :blink:

Sorry... ;D

А в какъв знак е Луната? :rolleyes:

*

Grace

• 2257
« Отговор #8 -: Март 06, 2013, 09:19:37 pm »

Има, Марая, има, и то голямо ..  :blink:

цитат от форума :

Южният възел, Кету, се свързва с умението да си никой. На практика представлява способността да си невидим, заличаването на личността, да си незабележим, пренебрегван, безпомощен, неспособен да отстояваш себе си. Но това има два полюса - вечно обясняващ се, отстъпващ и извиняващ се човек, страхлив, безхарактерен и безгръбначен, който се приспособява към външните условия, нагажда се към изискванията на силния, който не смее да поиска, а и не очаква да получи това, което му е нужно. Или развитият духовно човек, който се е научил да бъде добър, благороден, чист в делата си, непредубеден и добронамерен, който е способен да общува със света и да  предаде акумулирата божествена любов и мъдрост.

това по повод на съвпада Сл/ЮЛВ

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #9 -: Март 06, 2013, 09:20:12 pm »
Луната е в Скорпион включена в голям стелиум в съвпади с Плутон и от другата страна  с Юпитер,като там са и вертекс и ерос,а плутон е в съвпад със сатур.

*

Марая

• 28287
Re: Съвпад на слънцето с лунния възел
« Отговор #10 -: Март 06, 2013, 09:32:46 pm »
Разбира се, че има..щом не е родена на затъмнение Грейс. ;D

И пот ;Dози повод  ..,като говорим за Южния възел моята интерпретация е следната:

Творчество..,което всеки един миг бива премисляно и преосмисляно. Физическа слабост и липса на енергия за сметка на препятствия..,съмнения.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #11 -: Март 06, 2013, 09:35:19 pm »
Че съм слаба като телосложение да,но в друг смисъл не, а липса на енергия не изпитвам никаква постоянно съм в движение,постоянно правя нещо .

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 06, 2013, 09:37:47 pm »
Че съм слаба като телосложение да,но в друг смисъл не, а липса на енергия не изпитвам никаква постоянно съм в движение,постоянно правя нещо .

Как стои въпроса с творчеството?

Като говорим заенергия и 8-ми дом..,нали не става дума за физическа енергия?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #13 -: Март 06, 2013, 09:47:40 pm »
Творчеството ли пиша от малка стихове,никога не съм имала проблем с писането на есета,разработки,стихове,разкази,анализи.

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 06, 2013, 09:55:49 pm »
Ето го едно от проявленията...
А когато Слънето-транзитното е в квадратура към съвпада забелязваш ли по-особено нещо като събитие? :rolleyes:

« Отговор #15 -: Март 06, 2013, 10:02:07 pm »
Аз имам съвпад на Слънцето със Северен възел и Венера, приятелят ми Слънце със Южен възел и Венера. Напоследък забелязвам много неща в картата си, на които не съм обръщала внимание  :blink:

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #16 -: Март 06, 2013, 10:09:32 pm »
Ето го едно от проявленията...
А когато Слънето-транзитното е в квадратура към съвпада забелязваш ли по-особено нещо като събитие? :rolleyes:
Не съм следила това но ще видя следващия път при такъв аспект и ще дам ОВ.Какво точно трябва да е горе–долу проявлението.за да знам за кво да следя. 

*

Divna

• 2478
« Отговор #17 -: Март 07, 2013, 05:42:34 am »

Кратичко, но много добре поднесено за начинаещи: http://www.lunarliving.org/astrology/nodes-ofthe-moon-featured.html

*

Asol

• 4140
« Отговор #18 -: Март 07, 2013, 11:59:15 am »

Има, Марая, има, и то голямо ..  :blink:

цитат от форума :

Южният възел, Кету, се свързва с умението да си никой. На практика представлява способността да си невидим, заличаването на личността, да си незабележим, пренебрегван, безпомощен, неспособен да отстояваш себе си. Но това има два полюса - вечно обясняващ се, отстъпващ и извиняващ се човек, страхлив, безхарактерен и безгръбначен, който се приспособява към външните условия, нагажда се към изискванията на силния, който не смее да поиска, а и не очаква да получи това, което му е нужно. Или развитият духовно човек, който се е научил да бъде добър, благороден, чист в делата си, непредубеден и добронамерен, който е способен да общува със света и да  предаде акумулирата божествена любов и мъдрост.

това по повод на съвпада Сл/ЮЛВ

Лили Иванова има подобен съвпад.  :P Съвпадите с южния възел акцентират на възможностите дадени по дефолт на планетата, с която са в съвпад.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 07, 2013, 12:45:39 pm »
Лили Иванова има подобен съвпад.  :P Съвпадите с южния възел акцентират на възможностите дадени по дефолт на планетата, с която са в съвпад.

Ех, жалко  :-[, на косъм се разминах със съвпад на Кету с екзалтирала Венера по сидерал - попадат в различни накшатри и съседни знаци. По тропикал може да се приеме за съвпад, но при мен дава блокажи по темите на домовете, управлявани от Венера.

Познавам и мъж с екзалтирала Венера в точен съвпад с Кету - дарила го е изключителна красота, вкус и творчески таланти, но трудни и неудовлетворяващи партньорски отношения (в западната карта има Сатурн в 7 дом в квадрат към Луна на ІС).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.