Здравей Гост

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ

• 19 Отговора
  • 4271 Прегледи
*

ALEKS

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« -: Март 16, 2006, 02:45:39 am »
Може ли някои от знаещите да ми каже;Ако две планети не са аспектирани в радикса,но при транзит оса6тествят аспект,то yсе6та ли се аспекта или не?и дрyг вапрос-Ако една планета е в зато4ение и прави неблагоприqтен аспект,то този аспект силен ли е?понеже нали е в зато4ение и няма сила да ре4ем,или то4но обратното?Ами ако е на трон и има отрицателен апект-тогава би трqбвало да е силно влиянието на този аспект,нали е силна и командва парада?Моля някои да ми каже,никаде не го пише.Благодаря ви.

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #1 -: Март 16, 2006, 12:10:36 pm »
Планета в заточение не е слаба, по-слаба е функцията на планета в падение.
Статусът /афетика/ на планетите се изчисляват по различни начини - в зависимост от позицията на планетата по знак, стихия, дом, градус и количеството аспекти, които отпправя. Отчитат се също декада, триплицитет, терм, фас... доста е сложно  :blink:  :huh:  :)
Една планета на трон/в екзалтация мисля, чи ще е силна независимо от вида аспекти.
И, за да направим сравнение, между заточение и падение, да вземем например:
* Венера в Овен/Скорпион - в заточение;
* Венера в Дева - в падение.
Мислиш ли, че Венера в заточение е слаба? Съмнявам се...  ;)  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #2 -: Март 16, 2006, 06:08:06 pm »
Цитат
Може ли някои от знаещите да ми каже;Ако две планети не са аспектирани в радикса,но при транзит оса6тествят аспект,то yсе6та ли се аспекта или не?и дрyг вапрос-Ако една планета е в зато4ение и прави неблагоприqтен аспект,то този аспект силен ли е?понеже нали е в зато4ение и няма сила да ре4ем,или то4но обратното?Ами ако е на трон и има отрицателен апект-тогава би трqбвало да е силно влиянието на този аспект,нали е силна и командва парада?Моля някои да ми каже,никаде не го пише.Благодаря ви.
Ти само теоретично ли питаш или си имаш някакви лични поводи и наблюдения? :)  

*

ALEKS

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #3 -: Март 17, 2006, 12:45:11 am »
Ами аз си следя да ре4ем аспектите,и сам забелязала,4е някои квадрати  и опозиции да ре4ем,ми се отразяват фатално,а дрyги не така силно.А сам 4ела,4е планетата в падение и зато4ение/за мене е едно и сашо/,така или ина4е тя не може да прояви сащинските си ка4ества,а на трон деиства силно.Затова питам,да ми кажете,при положение,4е не е на трон,а е в падение или зато4ение и е в негативен аспект,то този аспект 6те деиcтва ли силно или 6те баде слаб понеже и планетата е слаба по място.Това искам да разбера.

*

ALEKS

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #4 -: Март 17, 2006, 12:49:40 am »
И нещо дрyго,според някои при положение,4е е на трон-планетата не била злотворна,така сам 4ела,а с поред дрyги-то4но обратното-тя си деиства сас сила понеже е в своя си територия.Тези положения ме интерисyват как деитстват?

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #5 -: Март 17, 2006, 12:23:57 pm »
Ами представи си една планета на трон, силна, но в кофти дом и включена в напрегната конфигурация  ;) Мислиш ли, че ще действа само за добро? Всъщност дори неутрално поставена планета в хармонични аспекти не винаги бележи само позитивен потенциал в съответната сфера...  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #6 -: Март 18, 2006, 05:13:40 pm »
Цитат
Ами аз си следя да ре4ем аспектите,и сам забелязала,4е някои квадрати  и опозиции да ре4ем,ми се отразяват фатално,а дрyги не така силно.А сам 4ела,4е планетата в падение и зато4ение/за мене е едно и сашо/,така или ина4е тя не може да прояви сащинските си ка4ества,а на трон деиства силно.Затова питам,да ми кажете,при положение,4е не е на трон,а е в падение или зато4ение и е в негативен аспект,то този аспект 6те деиcтва ли силно или 6те баде слаб понеже и планетата е слаба по място.Това искам да разбера.
Дали ще действа силно или слабо конкретният транзит, ще зависи най-вече от силата на транзитиращата планета в момента... Но по тоя въпрос нищо не можем да направим...

Но пък бихме могли да правим по въпроса за "изкривената" :D  енергия на наталната планета, когато е в "лошо" или "слабо" положение...Слагам кавичките, защото това са все условни понятия... :)  

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #7 -: Май 23, 2006, 03:26:24 am »
Може ли да ми кажете как ще се интерпретира тригона на уран от 12-ти дом с луна в 4-ти дом?Какво може да се очаква?като тази луна в 4-ти  управлява 4, и 5,та в за какво може да сигнализира,нали уран е по внезапните и неочакваните развития? :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #8 -: Май 23, 2006, 09:09:06 am »
И ти ли си с Уран в 12ти?  ;)  :rolleyes:
По принцип казват, че изгряващ Уран откъм 12ти дом е една от най-добрите позиции за астрология, ясновидство, интуиция и други подобни заложби, стига разбира се и останалите фактори в картата да го подтвърждават...  B)

Приема се обаче, че понякога дори на пръв поглед хармонични аспекти като тригонът и секстилът не винаги носят спокойствие и плавно протичане на енергиите в съответната сфера, защото все пак се взема под внимание и природата на планетите в аспект. Да речем, за Луна/Марс/Уран дори в тригон въпреки всичко ще е характерна известна доза /емоционално/ напрежение. Е, няма ги шокиращите гневни изблици и деструктивно поведение, но Марс и Уран, а също Луна/Марс и Луна/Уран винаги - независимо от вида аспект - ще си останат една експлозивна смес - в по-малка или по-голяма степен.
Или, например, Сатурн дори в тригон със Слънце, Луна, Венера и пр. винаги ще си остане Сатурн - независимо, че аспектът се счита за "лек".

Урановите тригони като че ли носят повече вълнуващи и неординарни събития в домовете, активирани от аспекта, а също нови възможности, движение, промени...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #9 -: Май 23, 2006, 01:45:25 pm »
В същност уран сега ми транзитира през 12 и от тук явно големият ми интерес към астрологията  в последно време,но все още съм начинаеща.Съновидението си го имам и го усещам доста интензивно-сигурно е от Нептун в 8-ми по натал,който е в тригон с Луна и уран по натал?Но мисълта ми беше,че от 12-ти ми предстои тригон на Уран към луната?Как се интерпретира този транзит-прозрения и напредване в астрологията или нещо друго-да нee  майчинство,нали луната е по тази част?Че нещо нямам желание за последната област. :unsure:  

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #10 -: Май 23, 2006, 01:47:12 pm »
*УРАН* и *майчинство*???  :blink:
Нема такъв филм!  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #11 -: Май 23, 2006, 03:03:08 pm »
А,благодаря ти много,успокоих се:))

*

АН

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #12 -: Май 25, 2006, 06:37:01 pm »
Цитат
В същност уран сега ми транзитира през 12 и от тук явно големият ми интерес към астрологията  в последно време,но все още съм начинаеща.Съновидението си го имам и го усещам доста интензивно-сигурно е от Нептун в 8-ми по натал,който е в тригон с Луна и уран по натал?Но мисълта ми беше,че от 12-ти ми предстои тригон на Уран към луната?Как се интерпретира този транзит-прозрения и напредване в астрологията или нещо друго-да нee  майчинство,нали луната е по тази част?Че нещо нямам желание за последната област. :unsure:
понякога се свързва с изпълнението на разни мечти за пътувания и приключения :)

Пък за бебчетата не викай дявола, щом не ги искаш сега, че с Уран са възможни всякакви изненади :D  

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #13 -: Май 26, 2006, 06:33:22 pm »
Благодаря ти Ан,то патуване няма да бъде-осаществила съм го вече-няма на къде да пътувам.Явно бебче,понеже ми е време,но все отлагам.То по Уран-всичко идва внезапно,без да си го планувал предварително.Но пък носи хуабави неща,ако е тригон-такива съм наблудавала,за квадрати незнам. :D  

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #14 -: Май 26, 2006, 07:26:02 pm »
Наистина, Уран носи всякакви изненади, но като че ли казват, че един транзит не е достатъчен, за да се приеме като 'индикация' за предстоящо събитие... по-вероятно е да бъде една от няколко такива "сигнални светлинки" на пътя...  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #15 -: Май 26, 2006, 08:07:24 pm »
Lillie,аз си мисля,че за твоят транзит,може да са пари:-))Ами дано,аз нямам голям опит,но този транзит сам го проследила в няколко карти на мои познати и в действителност им донесе пари.Еи така,без много усилия и труд,е с тяхно участие,но в смисъл не от нормалната им работа,неочаквано други възможности-чужбина,таен доход...Щом си имаш образование,а и си на ТИ  с астрологията,сигурно ще да са пари:-))Този уран ще мине няколко пъти през луната,нали ще бъде ретро и така да видим какво ще донесе>

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #16 -: Май 26, 2006, 08:32:40 pm »
Ами в интерес на истината все още съм на светлинни години от самозаблудата да съм на "ти" с Астрологията  ;)  :P  
За останалото обаче си познала... за пръв път в живота си получавам толкова лесно и сервирана "на тепсийка" нова работа, че и най-добре платената от досегашните ми... чак ми става скучно да живея без обичайните проблеми и психо атаки от колежки и началници разни  :lol:  :rolleyes:  B)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

АН

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #17 -: Май 27, 2006, 10:58:04 am »
Цитат
чак ми става скучно да живея без обичайните проблеми и психо атаки от колежки и началници разни  :lol:  :rolleyes:  B)
ех, тия Слънца, подчинени на Марс :D  

ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #18 -: Юни 14, 2006, 03:07:02 am »
Търсих но не намерих тема по този въпрос и затова реших да го задам тук,че да не откривам нова тема.Искам да попитам от значение е разположението на дадена планета по знак или по дом? Например ако Венера е в 12-ти дом-нали е в екзалтация,но ако същевременно е в Скорпион-където е в заточение?То кое е по-важното от тези две положения?Както и меркурий в Стрелец е в  заточение,но ако е в 11-ти то е в екзалтация?Не са в моя карта но питам за такива си комбинации. :D  

*

Lillie

• 30532
ВЛИЯНИЕ НА АСПЕКТИТЕ
« Отговор #19 -: Юни 14, 2006, 08:04:17 am »
Планета в знак - "как?" и "по какъв начин?"
+
Планета в дом - "къде" и "съобразно какво?"

или поне аз така го разбирам  ;)  :rolleyes:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.