Здравей Гост

3-9ти в аспект

• 13 Отговора
  • 2262 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
3-9ти в аспект
« -: Март 11, 2013, 12:13:55 pm »
Управител на 3-ти в аспект с управител на 9-ти.

Имали сте предполагам такива транзити... :blink: Без значение естеството на аспекта ...,споделете наблюдения и събития , ако има такива по аналогиите на домовете...

Приятно писане..
и хубава и усмихната седмица... :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re: 3-9ти в аспект
« Отговор #1 -: Март 11, 2013, 12:45:48 pm »
9-ти Дом
Управител: Юпитер и Нептун (дневен господар). Зодиакален знак стрелец. Меркурий в заточение.
Основно значение: Философията, абстрактен интелект или разум; философски мироглед; духовната еволюция на родения; дългите пътувания в чужбина.
Други Значения: Религия, църква, църковна професия; изкуство, наука; талантите; светоглед; окултизъм, свръхсетивност, пророчество, видения, бяла магия; представи и мечти; интуиция и инспирация (вдъхновение); етика, морал, възпитание, житейски възгледи; стремежи към по-високо развитие; професия на една по-висока духовна основа (духовни учители, гуру); големи, морски и учебни пътешествия, експедиции; връзки с чужбина и с чужденци; болести, нещастия и наранявания по време на големи пътешествия и в чужбина; пребиваване или местоживеене в чужбина; душевни отклонения (дефекти в поведението), религиозно безумие, сектанство, безумие; литература, издателска дейност; зетове и зълви (зълва = сестра на мъжа ти), както и отношението към тях; свободни професии - художници и др.
Органи и части на тялото: Нерви, черен дроб, бедра.

Девиз: "Ние мислим"
Стрелец съдържа всички велики съвместни мисловни изграждания, такива като: философия, религия, правови системи, законите, висшите учебни заведения, накратко, всички институции, в които са въплатени основните идеи в продължение на развитието на цивилизацията. Стрелец е свързан също с учените, които изготвят наставленията за бъдещите поколения. Знанията, получени по време на пътувания, разширяват човешкия кръгозор. Некачественото формиране на знания би довело до хаос, затова е необходимо общо мислене за управлението на личните и обществените постъпки. Благодарение на висшето озарение, идващо от инстинктивните сили на Нептун и Юпитер се въплащават принципите на мировата любов и хората могат да се свързват с мировото съзнание. Това придава духовност за хармонично общуване с хората. Това вдъхновение се вижда навсякъде на Изток и в източниците на всички велики религии в света. Тълкуването на 9-ти дом - неговият господар, планетите в него и техните аспекти - позволява да се съди за способността на родения да достигне до някаква степен на духовност, развивайки своята мъдрост и колективно съзнание.

3-ти Дом
Управител: Меркурий. Зодиакален знак близнаци. Юпитер в заточение.

Основно значение: Интелигентността на родения, неговият разум, ума и творчеството.
Други Значения: Собствените братя и сестри, роднини, съседи, познати. Разсъдъчните сили, интелектът, писмената работа като кабинетен труд - писателство, следване в учебно заведение (не само висше), по-точно може ли да се учи или не. Вестникарско и издателско дело, печатарство, кореспонденцията - пощата, посещенията, ръкописи - калиграфия, кратки пътувания, чужди езици, смущения в здравето по време на пътуванията. Врагове и противници - тези, които са от семейството и сред роднините. Слаба волева сила. Пречки в издигането - служебно, обществено. Свободните професии. Склонност към болести, особено на духа (защото управител е Меркурий). Частна дейност. Обстоятелства около името - псевдоними, промени в името.
Органи и части на тялото: Белият дроб, нервите, крайниците - ръцете, раменете и дланите.

Девиз: "Аз мисля"
По пътя на точните възприятия човек е длъжен да избере метод, за да пусне в обръщение натрупаното във 2-ри дом и да определи за какви цели му са нужни тези средства. А за това е необходима яснота на мисленето, която е вече в сферата на 3-ти дом. Това е мислещото съзнание. То оценява и решава на какво да се обърне внимание и къде да се насочи душевната енергия. Ние постоянно осъзнаваме себе си на тази основа - към какво са насочени нашите мисли. Емоционалните реакции и действия автоматически следват основния кръгозор, заложен в архитектурата на мисленето, усилвайки го при това. Хората сами градят своята съдба, благодарение на основния кръгозор, строейки в себе си рай или ад. Меркурий владее фактора на разпознаването (различаването), за да предаде на мислите и действията положително направление.
3-ти дом има работа с преработката и предаването на информацията. Това е дом на практичния ум (хората с развит Меркурий са рационални), той също така изразява контактите с родните братя и сестри, родствениците, съседите, т.е. хората, с които човек ежедневно обменя мисли. 3-ти дом и неговият управител Меркурий, планетите в дома, аспектите към тях и към куспидата на дома, ни говорят за способността на човека да мисли и да изразява своите мисли, за неговата духовна реакция над обкръжението. Важни са също положението и аспектите на Меркурий.
Към 3-ти дом се отнасят вестниците, списанията, книгите, писмата, телефоните, телевизията и др. 3-ти дом показва какъв разум човек донася в този свят. Но тук се има предвид не практичният ум. Всеки е способен да се учи, опирайки се на висшата интуиция, която го свързва със Световното съзнание и може да прекрачи собственото си Аз. Тази способност на интуицията е свързана със съзнанието на целия обществен строй и се изразява с Юпитер, със зодиакалния знак стрелец. Разцветът на тази интуиция достига в зодиакалния знак риби в 12 дом, където Нептун дава висока интуиция. Духът на човека получава висше развитие и е готов за влиянието на висшата мъдрост.
Умният целеустремен труд е изразен от дева в 6-ти дом, в който Меркурий е също управител. 3-ти дом освен до началото на развитието на духа, се отнася и до ежедневните практични мисли. Но това не снижава значението му. Без ясната логика на възприятията и комуникациите ще затихнат интуитивните способности, а заблужденията ще се разрастнат. За това е нужно да се развиват логиката и разсъжденията, като необходими условия.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Март 11, 2013, 01:12:44 pm »
е що пък Нептун да е господар на 9-ти дом, като е диспозитор на рибите, които стопанисват 12д

Риби имат за управител Юпитер...,ако приемем планети до септенера..,както Стрелец.
Ако приемем планетите след септенера Нептун е управител на Риби и втори управител на Стрелеца.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #3 -: Март 11, 2013, 02:59:15 pm »
тр. Уран / У3 / в 4ти тригон към слънце / У9 / в 12ти -  край на средно-специално образование и старт на висше образование, отделяне от семейството, смяна на града, започнах да се интересувам от астрология, не само от зодии :)))) имах и доста придобивки /след бала/, наталният уран се намира във втори дом, но както се появиха неочаквано , така неочаквано и изчезнаха  ;D през този период взех и книжка :))))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Март 11, 2013, 03:12:03 pm »
тр. Уран / У3 / в 4ти тригон към слънце / У9 / в 12ти -  край на средно-специално образование и старт на висше образование, отделяне от семейството, смяна на града, започнах да се интересувам от астрология, не само от зодии :)))) имах и доста придобивки /след бала/, наталният уран се намира във втори дом, но както се появиха неочаквано , така неочаквано и изчезнаха  ;D през този период взех и книжка :))))

Мерси за включването... :wub: ;D

Как си детенце? :P

*

Нова

• 3491
« Отговор #5 -: Март 11, 2013, 03:22:59 pm »
С мерк в 1, у3 /к3 в близнаци - даа, обичам да говоря за себе си, та пак да се изкажа.  ;)
К9 в стрелец. Нищо екстраординарно, само класика, така че моето май не е миродавно. Инак юпитер и мерка във водни знаци  :-X
Та, класически, кой кво прави аз съм все нещо забъркана в сферата на виШету. Понеже ми е скука да цъкам и да проверя всички аспекти във времето, а и трябва да се напрягам да си спомням, ще отбележа само тези по диплома № 5 от университет: транзитен юпитер опозе натален /начало/, края - сега при минаване на юпитера от ретро в директен в близнаци /градусът съвпадаше +/- с к3, секстил слънце. По същото време началникът реши, че ще трябва да ме праща на курсове по счетоводство /а съм с мерк в риби ;D/ и ся нерде не ходя на тези курсове, а дори бабата Яга, дето ми преподава е много доволна от мен и ме хвали, моооже и да стана един вид счетоводител )))))). Понеже меркурият лети със скоростта на светлината не мога точно да определя транзитите му, ама по време на подаването на документи за последното трябва да е бил в дева /опозе себе си/, а края преди начало на ретрото в риби.
Та така, колекционирам дипломи и сертификати.
« Последна редакция: Март 11, 2013, 03:29:14 pm от Нова »

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #6 -: Март 11, 2013, 04:33:53 pm »

Благодаря, добре, раста  :wub: Ти как си  :P

И нещо друго се сетих по горния транзит, който описах, понеже слънцето е мъжа в женската карта и ми е у9 в 12ти , по това време приятеля ми влезе неочаквано в болница проблеми с черния дроб, но бързо се възстанови.

Да не би да ти е задействан този аспект в момента  :P по 3 и 9 са и документите, узаконяването  :P ;D да не се преместиш да живееш в чужбина, щото идвам и аз  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
« Отговор #7 -: Март 11, 2013, 05:03:03 pm »

Благодаря, добре, раста  :wub: Ти как си  :P

И нещо друго се сетих по горния транзит, който описах, понеже слънцето е мъжа в женската карта и ми е у9 в 12ти , по това време приятеля ми влезе неочаквано в болница проблеми с черния дроб, но бързо се възстанови.

Да не би да ти е задействан този аспект в момента  :P по 3 и 9 са и документите, узаконяването  :P ;D да не се преместиш да живееш в чужбина, щото идвам и аз  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

:wub: :wub:

Ще знаеш... ;) Сега ще ти пусна на лични...новия си телефон... :wub:

Слушай какво ми предстои..

ТР.Уран в тригон нат. Слънце.
По същото време ТР.Плутон тригон нат.Луна , сходящ трин МЦ...
ТР.Плутон секстил Сатурн...и последния в апликиращ аспект към Венера... :-\ :rolleyes:

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #8 -: Март 11, 2013, 05:57:28 pm »
Пазя картата, че дори си я спомням  :P

тр. Уран към нат. Слънце

Уран танцува в 4тия ти дом, промените които ще донесе, ще са свързани с дома, корените, най-дълбоките и скрити неща в теб, няма как да не е замесена кариерата, социалния статус.. Слънцето е в 1ви и е У9, аспекта е хармоничен, ще се адаптираш бързо и лесно към тези промени.. ти вече желаеш тази промяна.. може да пожелаеш дори нестандартна прическа или различен цвят на косата. Може да узакониш имот или да смениш адреса си, също е възможно да започнеш курс или някакво обучение. А защо не и старт на съжителство с мъж? Може да се появят и нови ухажори
Със сигурност ще се появят много интересни шансове :) пътешествия :)
В този момент и юпитер прави аспект към Слънцето, от 7ми... възможно е да ти завидят за шансовете.. не се доверявай на партньори, може да се опитат да се възползват от твоите възможности...

тр. Плутон към нат. луна... може да получиш наследство - имот, пари..? луната е у8, плутон транзитира във 2ри дом..  Плутон и Уран в момента подсилват още повече твоята интуиция и преценка. Ще успееш!
Трансформация на желания, чувства и емоции. Днешния труд ще роди плодове утре. Може дори да разшириш семейството си с нов член - котка :) Издигане в работата. Престиж. Може да подобриш здравето си, чрез диета или някакво пречистване, че дори и интензивни, тежки тренировки.

тр. Плутон към нат. Сатурн на ИЦ .. и все си мисля, че ще има придобивка на имот :))))

тр. Сатурн опозе нат. луна ще те накара да вземеш решение.. може да извади някоя подмолна женица наяве.. Не изключвам и някаква момента депресия.. ограничение в ресурсите.. хммм.. зъбките как са:))) и тъй като е по оста 6-12, е възможно да изникнат някакви грижи.. " Дисциплинирай " чувствата и емоциите, силните желания..

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Март 11, 2013, 06:02:39 pm »
Пазя картата, че дори си я спомням  :P

тр. Уран към нат. Слънце

Уран танцува в 4тия ти дом, промените които ще донесе, ще са свързани с дома, корените, най-дълбоките и скрити неща в теб, няма как да не е замесена кариерата, социалния статус.. Слънцето е в 1ви и е У9, аспекта е хармоничен, ще се адаптираш бързо и лесно към тези промени.. ти вече желаеш тази промяна.. може да пожелаеш дори нестандартна прическа или различен цвят на косата. Може да узакониш имот или да смениш адреса си, също е възможно да започнеш курс или някакво обучение. А защо не и старт на съжителство с мъж? Може да се появят и нови ухажори
Със сигурност ще се появят много интересни шансове :) пътешествия :)
В този момент и юпитер прави аспект към Слънцето, от 7ми... възможно е да ти завидят за шансовете.. не се доверявай на партньори, може да се опитат да се възползват от твоите възможности...

тр. Плутон към нат. луна... може да получиш наследство - имот, пари..? луната е у8, плутон транзитира във 2ри дом..  Плутон и Уран в момента подсилват още повече твоята интуиция и преценка. Ще успееш!
Трансформация на желания, чувства и емоции. Днешния труд ще роди плодове утре. Може дори да разшириш семейството си с нов член - котка :) Издигане в работата. Престиж. Може да подобриш здравето си, чрез диета или някакво пречистване, че дори и интензивни, тежки тренировки.

тр. Плутон към нат. Сатурн на ИЦ .. и все си мисля, че ще има придобивка на имот :))))

тр. Сатурн опозе нат. луна ще те накара да вземеш решение.. може да извади някоя подмолна женица наяве.. Не изключвам и някаква момента депресия.. ограничение в ресурсите.. хммм.. зъбките как са:))) и тъй като е по оста 6-12, е възможно да изникнат някакви грижи.. " Дисциплинирай " чувствата и емоциите, силните желания..

Кога това..като време? :-\ :rolleyes: ;D

Мерси за труда бонбонче... :wub:

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #10 -: Март 11, 2013, 06:59:59 pm »

Ах :)) новолунието в риби, предполагам ще задейства нещата покрай дома и статуса..  може да получиш предложение за съжителство  :P обяснение в любов :) придобивка в дома :)
Днес луната е минала върху нат. сатурн и е възможно да е извадила някои емоции и задължения наяве.. а може и да е отключила аспекта на тр. плутон към сатурн? и след време , когато тр. сатурн обърне своя вход и стигне 11-12 градус.. да има събитие свързано с този ден.. някаква отговорност, нещо което е било пропуснато..   забелязала съм, че сатурн действа 1 градус след точния аспект и се активира от слънце/луна.. и трябва да му се подчиним..

А тр. плутон към луната трябва да действа отдавна, поне на вътрешно ниво..?

Уран му е рано още да разгръща своя потенциал :)))) по-скоро като стигне 11тия градус ще има събития, а юпитер ще удари по-рано.. бъди внимателна при подписването на договори :)))

куца ми това време :Д

дир. юпитер в сходящ аспект към слънцето, и то от 9ти :)) предполагам си подписала доста печеливши договори :)))) екзотични, луксозни пътувания :))))

дир. сатурн квадрат нат. венера - някой любовник е Аут :Д може да си охладняла или да бъдеш по предпазлива през тази година :))) скъпа покупка?

дир. венера върху нат. хирон.. болка или лек :)))) не ти липсва любов, няма скука :)))

ооооо, и прогр. луна във водолей, тъкмо помирисва 3ти дом... нямат край тия пътувания :)))) комшиите са на ход :Д

Има ли нещо вярно до тук :))) дано поне съм ти дала някаква идея или нова насока, върху която да мислиш за интерпретацията :))))

*

Марая

• 28287
« Отговор #11 -: Март 11, 2013, 07:07:41 pm »

Ах :)) новолунието в риби, предполагам ще задейства нещата покрай дома и статуса..  може да получиш предложение за съжителство  :P обяснение в любов :) придобивка в дома :)
Днес луната е минала върху нат. сатурн и е възможно да е извадила някои емоции и задължения наяве.. а може и да е отключила аспекта на тр. плутон към сатурн? и след време , когато тр. сатурн обърне своя вход и стигне 11-12 градус.. да има събитие свързано с този ден.. някаква отговорност, нещо което е било пропуснато..   забелязала съм, че сатурн действа 1 градус след точния аспект и се активира от слънце/луна.. и трябва да му се подчиним..

А тр. плутон към луната трябва да действа отдавна, поне на вътрешно ниво..?

Уран му е рано още да разгръща своя потенциал :)))) по-скоро като стигне 11тия градус ще има събития, а юпитер ще удари по-рано.. бъди внимателна при подписването на договори :)))

куца ми това време :Д

дир. юпитер в сходящ аспект към слънцето, и то от 9ти :)) предполагам си подписала доста печеливши договори :)))) екзотични, луксозни пътувания :))))

дир. сатурн квадрат нат. венера - някой любовник е Аут :Д може да си охладняла или да бъдеш по предпазлива през тази година :))) скъпа покупка?

дир. венера върху нат. хирон.. болка или лек :)))) не ти липсва любов, няма скука :)))

ооооо, и прогр. луна във водолей, тъкмо помирисва 3ти дом... нямат край тия пътувания :)))) комшиите са на ход :Д

Има ли нещо вярно до тук :))) дано поне съм ти дала някаква идея или нова насока, върху която да мислиш за интерпретацията :))))

Мъж не съм сменяла... ;D От близо 3г.си е същия... ;D И нямам намерение да го сменям.
Желаещи за връзка..много..,но станах моногамна.
Днес ..имах интересно преживяване..,чрез близка позната , осъществих връзка с жена..възрастна , но ясновидка...Поразена съм...от способностите , чутото и преживяното..... :blink:
Новолунието е в тригон към 12-ти и Нептун...
Друго...гледахме къщи...и имоти около морето...Разни идеи...Така, че и буквално може да прозвучи... ;D

Имаш попадения за Плутон...
Уран е в аспект на МП Слънце/Меркурий...

*

xtz

• **
  • 633
« Отговор #12 -: Март 11, 2013, 07:27:17 pm »
даа, забелязах, че новолунието е в точен аспект към нептун 12ти дом У на ИЦ :)))) но 12ти дом е много дълбока и фина материя, тайна..  още повече, че е У на Иц.. уникално проявление! за това остана по явното предположение нещо свързано с дома.. но докосва и венерката :))

МП слънце/ мерк  :P У9 и У7 .. уран е У3  ;D узаконяване на връзката? хи хи :))) преместване в нов дом:)))

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Март 11, 2013, 07:46:33 pm »
Ще докладвам... ;D Ще видим какво ще стане... ;D

Отвори ли си личното съобщение... :rolleyes: ;D