Здравей Гост

Слънце във втори дом

• 62 Отговора
  • 8610 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Слънце във втори дом
« -: Март 14, 2013, 09:17:48 pm »
Впечатления..,без значение знака... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Слънце във втори дом
« Отговор #1 -: Март 14, 2013, 09:55:17 pm »
Мноого материално ми изглежда... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2 -: Март 14, 2013, 10:00:15 pm »
Първото, моето ми дойде на ум е, че може би Чичо Скрудж има такова Слънце и то в Телец.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Март 14, 2013, 10:03:32 pm »
Ако говорим за лични/субективни впечатления, повечето хора със Слънце във 2 дом, които познавам, имат доста прагматична/материална ориентация в живота, независимо от знака, вкл. в Риби и Водолей.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #4 -: Март 15, 2013, 12:29:17 am »
Аз съм със Слънце в Телец, 2 дом и не съм Чичо Скрудж  :rolleyes:. Това е домът и на ценностната ни система, и на нашите таланти. Със Слънце във 2-ри дом, баща ми е изиграл огромна роля в оформянето на ценностната ми система, беше ми най-близкия човек. Ще си позволя леко отклонение, защото астрологията не винаги е ТОЧНО и БУКВАЛНО това, което се пише по книжките. Та ... Слънцето и Луната са ми в тригон - разведени родители, Слънцето ми е в опозиция към Марс /Сатурн - топли взаимоотношения с баща ми. Талантите са ми типично по Телец - пея, обичам да готвя, обичам цветята и природата. За парите - прагматична съм, не бих предприела необмислени действия. Уважавам собствения си труд и труда на другите, може би ако спечеля от тотото бих ги прахосала с лекота. Ценя парите най-вече заради свободата, която ми дават, обичам да правя и подаръци. Всеки се стреми към по-добър социален статус, въпросът е на каква цена  ;).
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #5 -: Март 15, 2013, 12:53:17 am »
Първото, моето ми дойде на ум е, че може би Чичо Скрудж има такова Слънце и то в Телец.  ;D
Хм незнам моето Слънце е в 2 дом и е в козирог, относно ли4ни ресурси имала сам винаги такива от малка, ако говорим за пари...
относно Слънцето като влияние на баща ми по скоро - не, той е бивш военен и все го нямаше, но не съм 4увствала неговата липса по простата при4ина, 4е съм имала най - прекрасното детство на света - отгледана съм на село от баба и дядо/родителите на майка ми/...така 4е за мен слънцето в 2 дом ми е символ на дядо ми, които беше и зодия Козирог, а не на баща  ми....
отношение към парите ми е изградено прагмати4но още от малка, но определено не се имам за Чичо Скрудж :blink:...напротив по скоро го приемам като финансова отговорност и свобода на всеки индивид сам за себе си....
смятам 4е заради него умея да оценявам реално нещата и тяхната стоиност...ако това е лошо ок... :blink:
но при мен има и следното 4е във 2 дом ми е Слънце в Козирог
а в 8 дом ми е Сатурн в лъв
казват 4е сатурн трудно дава не бих казала ...по скоро дава заслуженото...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #6 -: Март 15, 2013, 10:18:51 am »
Ако говорим за лични/субективни впечатления, повечето хора със Слънце във 2 дом, които познавам, имат доста прагматична/материална ориентация в живота, независимо от знака, вкл. в Риби и Водолей.

Познавам Слънце във втори, Скорпион. Съвпад с Уран, У6. Може да се побърка от работа, ако плащат. Прагметично, наистина, достра рационално и безчувствено разсъждава за парите. Ако го засегнеш, значи си го засегнал на тема пари, по друг начин не става (но има съвпад на Луна със Сатурн, та може и от това да е). Относно ценностната система - свързана е само с финансовите аспекти или поне такова впечатление оставя. Не знам да е прочело това Слънце книга през последните 15г, а обича да парадира с познания за изкуство, които е чуло от други.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #7 -: Март 15, 2013, 11:26:55 am »
Имам една позната със Слънце в Стрелец/2 дом,а У2 в съвпад с МЦ-то/Лъв. Освен Слънцето във втори дом са Венера,има съвпад на Мерк и Уран.като само Слънцето е в стрелец, другите планети са в Козирог. Адски голямо самочувствие  без покритие има, да не говорим,че чак простее. Напъва се за всичко,дори да знае,че не е права.А парите за нищо ги няма. Само се оплаква,че имали заеми,а парите ги пръска за доста глупости...
Бедата е там, че пределите на разумното се налагат от малоумните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 15, 2013, 11:45:22 am »
Забравих да уточня, че всички втородомни Слънца, които познавам, всъщност са с по три и повече планети във 2 дом. Може би оттам идва и прагматичният подход, не е от едното Слънце.

Но въпросът в темата е така зададен, че от нас се очаква да споделим мнението си за позицията "Слънце във 2 дом", без оглед на знака и аспектите му, така че това и правим - споделяме субективни впечатления. :)

Но и аз неведнъж съм забелязвала, че акцентиран втори дом често дава самочувствие - къде с покритие, къде без.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Март 15, 2013, 12:13:48 pm »
Аз споделих и за другите планети,защото според мен само Слънце във втори дом ако има едно проявление,при наличието на още 2-3 планети то се променя. Иначе съм виждала още две три карти с втородомни слънца,но не ги познавм хората и не мога да кажа как се проявява при тях. Аз малко се отплеснах ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 15, 2013, 12:28:24 pm »
Мога да кача за пример две карти със Слънце и още 2-3 планети във втори дом, ако на някой му е интересно.

Прагматични материалисти. И двамата ги познавам добре - имат консуматорска нагласа в живота. Имат и доста голямо самочувствие. :)

Забелязвам, че в двете карти се повтаря една конфигурация - Сатурн в 7 дом в квадрат с Луна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Март 15, 2013, 12:34:54 pm »
Едно въпросче по горните две карти може ли?

Ще познаете при кого от двамата самочувствието е с покритие?  :rolleyes:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Март 15, 2013, 12:40:43 pm »
Lili. Ето картата намоята позната,пак Луна Везни квадрат Сатурн  :rolleyes:
Хм..Лили по твоя въпрос мисля,че картата с луна в телец показва,човека който има самочувствие без покритие :rolleyes: пиши на лични ако може кой е  :blink:
« Последна редакция: Март 15, 2013, 12:49:51 pm от valiastankova »

*

Нова

• 3491
« Отговор #13 -: Март 15, 2013, 12:48:11 pm »
Едно въпросче по горните две карти може ли?

Ще познаете при кого от двамата самочувствието е с покритие?  :rolleyes:

Залагам на първия със стрелешсия Ас, марс 1, Умс във втори.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #14 -: Март 15, 2013, 12:49:59 pm »
Юпитер че раздува - раздува. :))

Ще почакам и други отговори.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #15 -: Март 15, 2013, 12:51:14 pm »
Юпитер че раздува - раздува. :))

Ще почакам и други отговори.

хаххаха, стига с тоя Дупитер, че вече...

*

Нова

• 3491
« Отговор #16 -: Март 15, 2013, 12:52:46 pm »
Изобщо на втория, мъжа, часа точен ли е, че тоз нулев градус...

*

Нова

• 3491
« Отговор #17 -: Март 15, 2013, 12:56:45 pm »
Малко извън темата и въпроса, тоя вертекс в седми дева ... как се тълкува?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #18 -: Март 15, 2013, 12:57:38 pm »
Изобщо на втория, мъжа, часа точен ли е, че тоз нулев градус...

Ректифицирала съм го.
Според майка му е роден в 4.20, ректифицирах с 5 минути по-рано.
Но външно е трудно да се определи дали е изгряващ Козирог или Водолей, като че ли по-водолейско излъчване има като маниер на поведение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Март 15, 2013, 01:01:12 pm »
хаххаха, стига с тоя Дупитер, че вече...

Интересно е също така да се отбележи, че в едната карта има екзалтирали и тронови планети, а в другата паднали и заточени.

Да видим сега какви ще са предположенията за тяхната изява.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.