Здравей Гост

Либоффффф

• 57 Отговора
  • 7073 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: Либоффффф
« Отговор #40 -: Март 16, 2013, 12:30:19 am »
Ами ако е това-къде е спорът?
Дори липсата на избор...е избор.

Няма спор. ;D Аз не виждам такъв...Все спорове в главиците Ви...

Е???
Нали написа, че е голяма грешка-подчертано, итализирано-да не цитирам, че дълго

Мдааа...,
Грешка е  да съдим връзките..Значи избора е бил такъв..По-нагоре ти казвам, че и липсата на избор...също е избор.
И не споря. Просто казвам мнението си...
Някои избори са направени, много преди да дойдем на този свят...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #41 -: Март 16, 2013, 12:36:08 am »
Аха-разбрах, то това си идва с времето
Като млади всички ревем :)

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Март 16, 2013, 12:39:43 am »
Аха-разбрах, то това си идва с времето
Като млади всички ревем :)

И стари реват... ;)

На който когато му  дойде времето... :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #43 -: Март 16, 2013, 12:48:38 am »
Ади много хубав пост, много подробен и много ти благодаря за него,съгласна съм напълно с теб,че трябва да култивираме в нас любов към себе си и другите,и наистина когато Венера-Плутон са квадрат -опозе-доста е жестока болката,просто трябва да се отработят тези напрегнати аспекти и тогава спира да боли....
А колкото до това да се борим-и това е до време -просто има и случаи в които борбата не си е заслужавала,а ние не сме знаели,че това не е правилния човек и така болката е неописуема, това е по Венера -Плутон -опозе-квадрат...или както казват хората Химия-или я има или я няма .   
за химията си напълно права,
но ако се запиташ защо си се срещнала с 4овека, ако не е имало химия /интерес...
според мен химия в на4алото винаги има...
там е проблема, 4е именно нея не можем да задържим...
но това е всеобщ проблем много 4есто се питаме дали пък не греша като срещнах този и ако остана с него  дали няма да пропусна истинския...
според мен всеки може да е истинския стига да го опознаеш и да си дадеш време - но това озна4ава да вложиш нещо в тази връзка а не само да търсиш...
ето ти пример
баба ми и дядо ми са се оженили на 15 и 16 годишна възраст без да се познават преди това ...дали според теб химията е била виновна/ може би са имали аспект на пепеляшка...не нямат ....

когато казах да се бориш за една любов нямах на предвид да се натрапваш на някого насила, а да не се отказваш лесно просто защото не можеш да се пребориш с егото си и подсъзнанието си, което ти говори, 4е някъде там те 4ака сигурно по добър от този...
то4но за това и според мен теорията ми е вярна, защото в натала ти е отредено да имаш нещо, което да дадеш
и нещо, което ти липсва и което да търсиш за да изпиташ вси4ки сфери на любовта/ вси4ките й лица да опознаеш и да решиш с кое ти е най-комфортно...затова и вси4ки връзки дори и тези само от ден до пладне са зна4ими за теб...стига да не гледаш на тях като на грешки...за мен те са просто опит...дори не се опитвам да го квалифицирам какъв
 понеже ако днес  в мен болката е още силна аз го смятам за гор4ив то утре когато сам си нау4ила урока и сам открила при4ината за това той ве4е не е гор4ив опит а полезен....
вси4ко зависи от гледната то4ка си мисля аз...
и от готовността  да дадеш и полу4иш ...
не ме разбирай погрешно и мен ме боли когато любовта е траги4на..но според мен тя е такава защото двамата търсят разли4ни неща според тях самите ...само дето не разбират една проста истина, 4е другия няма да те оби4а с любовта, от която ти имаш нужда...а така както тои знае и може...
затова и според мен хората правят една основна грешка в опита си да бъдат щастливи - егоисти4но търсят някои да ги оби4а така както те биха оби4али ...само 4е другия 4овек е разли4ен от тях и ще ги оби4а така както може и знае - а наша е зада4ата да го нау4им да култивира любовта си така, 4е тя да не е болка за нас, като същото се отнася и за нас...и ние ще го оби4аме не по на4ина, които тои желае, а по на4ина- които знаем и по които имаме заложен в нас...
за това говорех да не се отказва в такъв момент  и да се бори за любовта ...защото много от хората които познавам след време са ми казвали 4е са имали прекрасни възможности да бъдат с 4овека за тях но са ги пропуснали...
много други казват ...зна4и не са били то4ния 4овек...не мисля така ...ако във вси4ко в живота се отказваш лесно ...то бъди сигурен 4е и от теб така лесно ще се отказват ...
хората са пренаситени и не осъзнават какво то4но искат...понякога стоиността на нещата им изглежда разли4на от разли4ните ъгли и време..
знам само, 4е ако смяташ 4е си направил вси4ко по силите си да се полу4и с дадения 4овек и въпреки това не се е полу4ило едва тогава можеш да кажеш да ние не бяхме един за друг...
но знаеш ли аз няколко години бях семеен консултант и виждах как лесно хората се отдават  на собствената си неувереност в себе си и в собствения си избор и казват сгреших това не е бил 4овека за мен и сега искам друг...
ако хората вярват пове4е в себе си няма да е така ...
защото когато се предаваш и предадеш собствените си 4увства ти не предаваш другия до теб само - а предаваш най ве4е себе си  и вярата си в това 4е си способен да направиш правилния избор и да намериш то4ния 4овек...
а когато 4овек е неуверен в себе си тои много 4есто греши...
това разбира се е само мое мнение ..
просто вси4ки прекалено много бързат за вси4ко и се разминават ...а с това разминаване си отива и химията и любовта...докато пламъ4ето не пламне до новата среща, но и тя колко ще трае зависи само от това колко време ще и отдадем...

*

adi

• *
  • 84
« Отговор #44 -: Март 16, 2013, 12:58:42 am »
Ади много хубав пост, много подробен и много ти благодаря за него,съгласна съм напълно с теб,че трябва да култивираме в нас любов към себе си и другите,и наистина когато Венера-Плутон са квадрат -опозе-доста е жестока болката,просто трябва да се отработят тези напрегнати аспекти и тогава спира да боли....
А колкото до това да се борим-и това е до време -просто има и случаи в които борбата не си е заслужавала,а ние не сме знаели,че това не е правилния човек и така болката е неописуема, това е по Венера -Плутон -опозе-квадрат...или както казват хората Химия-или я има или я няма .   
А как е по плутон тригон венера?
ами според мен за теб това може и да е хубав аспект но зависи и от карта на другия 4овек до теб и дали някоя твоя планета няма да активира негов кофти натален аспект ...тогава за теб любовта може да е цввтя и рози но за него едва ли ...поне това е мое мнение ...
а ина4е тригона м/у тях за мен е хармони4на любов и страст в едно... :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #45 -: Март 16, 2013, 10:30:10 am »
Обещавам да докладвам :)
Ама нали знаете, че аз съм от тия-чепатите :)))
Аз ко не искам...как ще стане

Това беше правилен отговор. ;D И точен...
Тенденциите на хороскопа и възможностите на планетарните енергии зависят от СВОБОДНАТА ВОЛЯ..на всеки от нас. ;D
Затова..,доста често астролога е обвиняван ..,че не познава. ;D И понякога на практика не е виновен астролога..,а свободната воля на консултирания...клиент./опс...често пациент/. ;D
Не е към теб Папи..последното..,но ми хареса поста ти...подходящ за реплика на мислите ми....
:blink:

Цитат на: Asol
Свободната воля се проявява в детайлите, които се "движат" определени от общата рамка. Ако двама души се срещнат и влюбят и имат желание за по-сериозна връзка, въпрос на свободна воля и от двете страни е дали да сключат брак или да живеят на семейни начала. От тяхната индивидуална воля зависи как и в какъв вид ще се разгърнат техните взаимоотношения, как ще си взаимодействат и ще се чувстват в самата връзка.

Иначе личната свободна воля винаги е в зависимост и от нечии чужди.

То е нещо като сложна задача и ако пропуснеш и объркаш нещо, решението е възможно да не е коректно. В този ред на мисли ако някой астролог не е хванал основната тенденция, то проблема по-скоро е в неговия телевизор, не толкова в свободната воля на човека,който е дошъл на астрологична консултация.

*

Papy

• 4343
« Отговор #46 -: Март 16, 2013, 10:41:09 am »
И аз така мисля
Само че не е лесно да разбереш каква е свободната воля у някой
Или образно казано-като опре ножа до кокал-какво ще направи

А дали нашата воля зависи от чужди-това не знам
Има борбени хора, ако ще всичко да е срещу тях, те си знаят своето и намират начин
Аз лично много мразя ситуации тип-задачата няма решение
Действат ми на адреналина :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #47 -: Март 16, 2013, 10:43:58 am »
А ако говорим за самото влюбване-то също би трябвало да може да се подчини на волята
В крайна сметка за един химик или биолог любовта е химия-в буквалния смисъл, а не някакъв рицар на някакъв кон
Сори-на някои ще им се стори цинично :)

« Отговор #48 -: Март 16, 2013, 10:56:13 am »
Виновен е допаминът - хормонът на преследването на щастието.

« Отговор #49 -: Март 16, 2013, 11:32:54 am »
Мда, Мирабелла е права.
Той си е хормонът на зависимостите - всички вещества, дейности, хора, всичко, което „събужда тръпка” в нас.
Затова окситоцина трябва да е в норма, за да балансира.

Ей тук, д-р Фишър много добре обяснява нещата - http://www.ted.com/talks/view/lang/en//id/16
За това, какво се случва в мозъка и тялото, когато любовта е споделена и не, защо любовта боли. И защо се прави секс едва, когато във връзката има достатъчно привързаност и обич не се прави с хора, в които не желаем да се влюбим  ;)

« Отговор #50 -: Март 16, 2013, 11:42:51 am »
Благодаря, Романтика! Това е много интересно, сега го гледам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Март 16, 2013, 12:27:50 pm »
Двама приятели си говорят. Единият пита:
- Какво ще кажеш, ако срещнеш жена, която те обича, разбира те и ти прощава?
Другият:
- Ще кажа: ''Здравей, мамо!'' :-)))

Тааа..,какво разбираме под думичката любов? :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #52 -: Март 16, 2013, 01:09:01 pm »
Любовта и физическото привличане, секса, са "стръвта" на инстинктът за възпроизводство с най-добрия за целта партньор/ка, които ще му подсигурят необходимите за това условия. Също те са и стремежът към хармония, допълване и сигурност, лично щастие, удовлетворяване на някакви потребности - емоционални, физически, социални... Хм, като че не звучи много поетично ...  Когато човек е влюбен и обичан се "зарежда" енергийно от самото преживяване т.е. то е повод за личното му щастие.

« Отговор #53 -: Март 16, 2013, 01:09:57 pm »
Благодаря Ви за включването момичета...Нищо не се случва на либофффффффния фронт...засега. :blink:

*

Asol

• 4140

*

Uran

• 6041
« Отговор #55 -: Март 16, 2013, 02:48:01 pm »
Любов винаги има... :blink: и ще има дори и когато нас ни няма....

Любовта не е само Венера...Не  е само Нептун ..,Марс...,Плутон.
Всяка планета има аналогии с любовта.
Например - управителя на 5-ти дом в аспект с управителя на 3-ти значи любов чрез съседи , близки...,писма...,съученици...,чрез интернет. Управителя на 5-ти в аспект с управителя на 6-ти любов на работното място...Връзката на управителя 5-ти/9-ти любов с човек от друг град...или село...
В наталната карта управителя на 5-ти дом , 7-ми дом и 11-ти дом и взаимовръзката м/у тях показват как и по какъв начин срещаме и получаваме любовта. А планетите и техните аспекти как ще изразим и получим тази любов.
Аспект на тежка планета към куспидата на 5-ти дом винаги покзава движение по темата любов!

Aз само такива любови съм имала. Секс за една вечер- никога. :)
Приятелства, комуникации, общи интереси и хоп- пламне страст и една седмица не ставаме от леглото. :) Другото важно е, че са продължителни. Никога не съм си мислила (говоря за тийн възрастта си), че ще мога да търпя дълго един човек- ограничаващо ми звучеше. А ето, че е факт.

« Отговор #56 -: Март 16, 2013, 03:48:47 pm »
За последното...не съм сигурна
Съвсем скоро тр сатурн и тр уран ми бяха в аспект с к5 и нищо не се е случило
Това и при мен предстои.И ще ме държи твърде дълго.К5 11,49* Скорпион.Сатурн тъкмо да направи съвпад и обърна ретро.Плутон преди да заформи точен секстил и той ще се обърне.....От куинкоксите на У ран и Юпитер не знам дали нещо да очаквам.Май любовните вълнения тепърва ще набират сила  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #57 -: Април 22, 2013, 10:23:07 am »
За последното...не съм сигурна
Съвсем скоро тр сатурн и тр уран ми бяха в аспект с к5 и нищо не се е случило

определено се оглеждай края на март и началото на април. после сподели дали е имало нещо интересно.  :blink:

Обещах да кажа, броим, че нач на април вече мина
Нищо не се случи