Здравей Гост

Хоби/Колекционери

• 84 Отговора
  • 10554 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Хоби/Колекционери
« Отговор #40 -: Март 16, 2013, 02:43:04 pm »
По едно време спиртосвах бръмбари и закарфичвах пеперуди в една специална кутия

Кое в хороскопа говори за касапски наклонности?  :P
Плутон и марс :)

Добре че са само бръмбари.  ;D

(някои и други работи спиртосват - много ужаси съм гледала)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #41 -: Март 16, 2013, 02:54:01 pm »
Любимият е колекционер- Юпитер във втори дом- близнаци. Колекционира техника и разни други неща с аукционна стойност.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #42 -: Март 16, 2013, 03:24:22 pm »
Марая, човека да не колекционира макети? колички?

Не!

Картата е на брат ми. :blink:
Колекционира старинни монети..,ножове.
Марая, като погледнах картата предположих, че човекът колекционира старинни неща. Раците обичат да колекционират предмети с антична стойност. Мъжът ми е Рак и си пази някакви вещи още от времето на прабаба му, събира старинни монети, имаме една старинна ракла, абе като музей сме вкъщи  :57:.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Март 16, 2013, 03:52:13 pm »
С Нептун около К2 тогава би трябвало да колекционирам бутилки с алкохол, а вкъщи най-много една-две бири да държа в хладилника. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #44 -: Март 16, 2013, 04:02:20 pm »
... може да колекционираш произведения на изкуството.  ;D   
А защо по втори дом ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Март 16, 2013, 04:05:18 pm »
... може да колекционираш произведения на изкуството.  ;D   

В интерес на истината нищо не колекционирам.
Да, отчасти си права - наследих доста такива, създадени от майка ми /ръчна изработка/. Ако имам деца, ще се предават по наследство. :) Но сега стоят прибрани и чакат по-добри времена, малка рушаща се панелка няма да превръщам в галерия.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #46 -: Март 16, 2013, 05:27:08 pm »
Аз какво според Вас бих могла да колекционирам? ;D И колекционирам...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Март 16, 2013, 09:01:41 pm »
Аз какво според Вас бих могла да колекционирам? ;D И колекционирам...
Мъже :yahoo:

:haha: и спомени.... :yahoo:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #48 -: Март 16, 2013, 09:21:16 pm »
Шегата настрана, но с марс и венера във втори много е възможно да обичаш красивите ароматни свещи и с риби за У4 - някакви поточета, течащи и въртящи се предмети.
Изкуство..Това колекционирам. Картини.., обожавам морски пейзажи....икони...мн.обичам
Свещи- направо съм болна.... ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #49 -: Март 16, 2013, 09:21:27 pm »
Марс и Уран при мене слава богу нямат аспект ,че иначе хора сигурно щях да убивам с този Марс в Овен. :blink:
Едва ли ако имаше такъв аспект, щеше да убиваш хора.  :P ;D Имам един приятел с Марс в Овен в 8 и в квадрат с Уран в Козирог, досега не е убил никого и е кротичък, само понякога се нервира доста, когато се опитват да го карат да прави нещо, което не иска, примерно да шофира (това не е за всеки според него и то си е така).

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #50 -: Март 16, 2013, 09:39:29 pm »
може може аз принципно не сам агресивен но марс в овен не си го харесвам , имам вътрешно напрежение благодарение на него

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #51 -: Март 17, 2013, 08:42:23 pm »
автомобилите са 3ти дом.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Март 17, 2013, 08:52:03 pm »
Да добавя за автомобилите - мунданно 3 дом + Меркурий и Марс.

Прави ми впечатление, че в тази карта Меркурий е много близо до Слъцето (казими) и в квадрат с Уран.

Марс е във Водолей и има тригон с Уран и опозиция с Плутон - това, наред с квадрата на Уран към Слънце/Меркурий, може да му придава авантюристичен, състезателен дух. В картата присъства и голям въздушен тригон - Луна (/Нептун), Марс и Уран.

Може да е превърнал страстта си към високите скорости, към предизвикателствата и адреналина, който носят, в колекциониране на автомобили.

Интересна е позицията на Венера - ъглова, в марсов знак, но без мажорни аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Март 17, 2013, 08:59:36 pm »
Братя Диневи колекционират стари коли... ;D

Ще помоля Виктория да се снабди с часовете им на раждане...Би било интересно...,защото не са близнаци... ;D

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #54 -: Март 17, 2013, 09:24:59 pm »
100 ретро коли - не са коли, а любовница, пристрастяване, неизлечима мечта обаче.

човекът си има и клуб, организира форуми, състезания...

където са рибите там е замайването - пристрастяването - полетът - идеалът - и обратната им страна - слабост нелечима - прекаляване - залитане - пропадане.

все едно всъщност.
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Март 17, 2013, 09:36:04 pm »
Следва да се отчете, че развива и някакъв вид дейност покрай колекцията си, т.е. колекцията не е статична - не е просто да събираш/трупаш предмети, не се е превърнала в самоцел.

Това бихме могли да свържем с връзката на Луната, Меркурий и Марс с Уран.

По Луна/Сатурн, Венера/Сатурн има тенденция да се правят статични колекции - антики, бижута, дизайнерски стоки, монети, красиви камъни и минерали...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Март 17, 2013, 09:42:06 pm »
Много правилно е всичко, което написахте за него, даже има издадена стихосбирка за коли, стихове от рода на - "на всеки километър - Свети Петър" ;D

Малко вулгарно по темата, да ме прощавате.  :-[

Цитат
разведен е, но май си е женен за колите...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #57 -: Март 18, 2013, 11:16:48 am »
а ПО КОЙ ДОМ ТЪРСИМ, АКО НЯМАШ никакво хоби, нищо не събираш, нищо не колекционираш и изхвърляш, изхвърляш, ако някой случайно ти подари сувенирче или някоя глупост за РД? Ако обичаш чистите празни стени, никакви рафтчета да събират прах и ако може всичко да е прибрано във вградени невидими шкафове? Ако изхвърляш, изхвърляш и подаряваш /дори и след това честичко да съжаляваш/?

Капслокът не е нарочен, пишех тука едни таблици...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Март 18, 2013, 11:31:17 am »
Много са хората, които нямат никакво хоби и не колекционират нищо.
А това, което описваш, трябва да е някаква мания за максимум въздух и свободно пространство.  ;D

И аз съм така, но жилищните условия не ми позволяват да прибера всичко във вградени шкафове. Апартаментът е затрупан със стари мебели, но сега нямам никаква възможност да му правя цялоство обновяване и нов дизайн, иначе с удоволствие бих заменила интериора за някой по-семпъл и функционален, предоставящ повече свободно пространство.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #59 -: Март 18, 2013, 12:00:04 pm »
Е, то не че на мен ми се получава, ама гоня максимума.

А иначе от Синухето знам, че това в кой дом попада К4 показва какъв за теб е желания дом, вида му, какво е стремлението ти там. Та май е истина, щото моя е в близнаци и обичам да има незаето пространство, да е освободено от вещи, да циркулира въздух, да е практично и функционално, "нетежко", леко и светло. Централно място заема ТВ, нищо че е малък и стар, но бърботи от мига, в който се прибера вечер до сутринта, да го изключа е последното нещо, което правя преди да изляза.

Но и не само по дома се стремя към максимум въздух и свободно пространство. И това няма връзка с уран върху слънце.