Здравей Гост

Лекарите

• 169 Отговора
  • 22953 Прегледи
*

Papy

• 4343
Лекарите
« -: Март 19, 2013, 09:43:09 pm »
Откакто нептун влезе в риби и в моя 6-ти дом, имам късмет да попадам на много добри лекари. Друг е въпросът, че не очаквах да ми се налага.

Всички до един са ако не синеоки, то поне-светлооки
И започнах да си мисля, че няма как да си добър лекар без въображение и интуиция, освен многото книги и практика

Имате ли карти на лекари?
Имате ли наблюдения?

*

Papy

• 4343
Re: Лекарите
« Отговор #1 -: Март 19, 2013, 09:50:56 pm »
Имам две карти на лекари, едната е на хирург
И в двете луната няма нито един положителен аспект, за сметка на това е ъглова

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Март 19, 2013, 09:55:36 pm »
Имам две карти на лекари, едната е на хирург
И в двете луната няма нито един положителен аспект, за сметка на това е ъглова

Да, и при индийците съм чела, че доста често в картите на лекари се среща афликтирана Луна, т.е. в аспект с малефици.

Карта №1 от темата за втори дом е с такава Луна - Луна/Плутон в т-квадрат с Марс и Сатурн. Жената е с медицинска професия, но доктор не стана, за това трябва повече учене. Учила е за акушерка, работи като медицинска сестра.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #3 -: Март 19, 2013, 10:06:16 pm »
поставям картата на моята докторка/с която работя/...кардиоложка е и е с много точна мисъл"право в десятката" в диагнозите, перфектен професионалист..../нищо,че най-силно усещам опозицията на марс и диспозитора му в картата й  :P/  :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Papy

• 4343
« Отговор #4 -: Март 19, 2013, 10:12:02 pm »
Мерси, марсин
В тази карта луната е с добри аспекти, но пък как се е лепнала за сатурна и то в козирог

Лили, какво е обяснението според теб?
Дали като са "ощетени" откъм емоции им е по-лесно, или пък като не могат да намерят вътрешно равновесие-са по-чувствителни към другите по някакъв начин?

« Отговор #5 -: Март 19, 2013, 10:14:47 pm »
Папи, благодаря за темата, че покрай нея се сетих, че имам един запазен линк за индикации за медик във ведическата астрология, който не съм чела досега. Споделям - http://www.futurepointindia.com/articles/research-articles/medical-profession.aspx.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 19, 2013, 10:18:26 pm »
Между другото, познавам и един зъболекар - не него лично, имам данните от майка му (с моята бяха дружки навремето).

С Милки са астрални близнаци, само че е роден малко по-късно през деня. При него Луната е в партилен съвпад със Сатурн, с Марс съвпадът е разходящ и в съседни знаци.

Луна/Кету също се среща, но трябва да има и други указания за медицинска професия, един аспект не стига. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Март 19, 2013, 10:20:32 pm »
Мерси, мирабела, ей я луната, подчертаното много ме изкефи :)

The Moon should be afflicted to make a person administer poison (drugs and medicines) and to perform surgery which is an important need of modem era. Here question arises, why the Moon should be afflicted and answer is to make the native cruel.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Март 19, 2013, 10:23:11 pm »
Дали като са "ощетени" откъм емоции им е по-лесно, или пък като не могат да намерят вътрешно равновесие-са по-чувствителни към другите по някакъв начин?

Дали са ощетени в емоционален план не мога да кажа, може би по-скоро успяват добре да си овладяват емоциите, да ги потискат.

Познавам и хора със силно ранени от малефици Луни, заемащи ръководни постове. Дори често се случва двете светила да са в конфигурация с Марс, Сатурн, Плутон. Трудни за околните/близките, но изключително пробивни, издръжливи и амбициозни, където и когато трябва.

А дали са по-чувствителни към околните не знам, все пак един лекар не трябва да рони сълзи върху раната ти, а да я оперира. Представи си един крак в стадий на гангрена, когато вече е плъзнала инфекция - докато моята рачешка Луна ще се тръшка до него и ще го оплаква, опитвайки се да "запази", някоя по-хладнокръвна ще го ампутира с оглед спасяване на цялото тяло.  ;D

« Последна редакция: Март 19, 2013, 10:28:35 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #9 -: Март 19, 2013, 10:29:58 pm »
А по въпроса за интуицията и диагностицирането първо се сетих за широко популярния телевизионен герой д-р Хаус. Почти във всеки епизод сценаристите представяха как след отхвърляне на редица грешни предположения и последвало продължително размишление върху "странните" несвързани симптоми на пациента, обикновено в уединение, в момент на гениален проблясък от сорта "еврика" Хаус достигаше до правилната диагноза, за която никой друг не успяваше да се сети. Това поведение повече ми прилича на уранов тип проблясък. Но това е само един сериал, разбира се.

« Отговор #10 -: Март 19, 2013, 10:30:15 pm »
Мерси, марсин
В тази карта луната е с добри аспекти, но пък как се е лепнала за сатурна и то в козирог

моля,Папи ...лекарката е грижовна, но "стегнато" грижовна, без да демонстрира....доста  материална ...верно,иска да помогне,но поне според мен комерсиалния стимул и стремеж е по-силен от хуманния...умее да съчувства ,но не е състрадателна към болката на пациента....подчертано практична загриженост проявява...стелиума в риби може би засилва съчувствието/но аз лично усещам интригатнското му влияние :P/...това мога да кажа за нея ,наблюдавана от мен...типично кардинална земна луна   :blink:

« Отговор #11 -: Март 19, 2013, 10:31:34 pm »
Още едно линкче намерих - http://www.articlesbase.com/astrology-articles/medical-profession-in-career-astrology-1975128.html. Утре как ще си чета. ;D

*

abroad

• 2187
« Отговор #12 -: Март 19, 2013, 10:32:03 pm »
Мерси, мирабела, ей я луната, подчертаното много ме изкефи :)

The Moon should be afflicted to make a person administer poison (drugs and medicines) and to perform surgery which is an important need of modem era. Here question arises, why the Moon should be afflicted and answer is to make the native cruel.

те това е, дойде и мойта тема
знаех си, че ме владее касаплъка, ей ;D

« Отговор #13 -: Март 19, 2013, 10:35:35 pm »
Ако искате да се пробвате в ролята на диагностика д-р Хаус, можете да гледате поредицата Mystery Diagnosis (Discovery Channel) в YouTube. Ето Ви един от епизодите - http://www.youtube.com/watch?v=rHsPUSsktG0. Да ви се похваля ли, че тук познах и двете диагнози (обикновено разглеждат по два случая на епизод).

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Март 19, 2013, 10:38:11 pm »
Мирабела, аз мислех за нептун, щото като ги погледна в тия сини безмилостни очи, и все за него си мисля, но без милозливите прояви :)
Обаче и в двете карти уран е част от тао, нептун в едната има само хубави аспекти

Кои знаци/планети дават студени сини очи

« Отговор #15 -: Март 19, 2013, 10:39:43 pm »
Скандинавските. ;D Майтапя се, не знам.

Хаус е просто приумица на шепа сценаристи. Не го давам като пример за истински лекар.

« Отговор #16 -: Март 19, 2013, 10:40:29 pm »
А по въпроса за интуицията и диагностицирането първо се сетих за широко популярния телевизионен герой д-р Хаус.

..само не казвайте на някой лекар,че е "познал" интуитивно диагнозата....това е тежка обида за него,предвид претенциите за образователна компетентност.....а за козирожката луна е безсмислено да коментирам...тя има силна интуиция,но толкова е неосъзната при нея,че чак ме дразни,че не я ползва.... :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Март 19, 2013, 10:42:18 pm »
Скандинавските. ;D Майтапя се, не знам.

Хаус е просто приумица на шепа сценаристи. Не го давам като пример за истински лекар.
:blink:
Самият актьор си е доста интересен, и аз много го харесвам сериала
Един приятел вика: "как го гледате това, на мен направо ми прилошава"
Емпат-кво да го прайш :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #18 -: Март 19, 2013, 10:52:44 pm »

водолей/уран

*

Papy

• 4343
« Отговор #19 -: Март 19, 2013, 11:00:33 pm »

водолей/уран

Вярно ли? Аз уран винаги съм го свързвала с едни остри черни очи-като карфици едни такива