Здравей Гост

Лекарите

• 169 Отговора
  • 23081 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re: Лекарите
« Отговор #80 -: Март 24, 2013, 11:25:15 am »
Зара, нямам твоя проблем, но съм изпробвала почти всички билки върху себе си. Имах проблем със силен косопад, който дойде от стомашно-чревен проблем, но не предполагах. Лекувах язвата и червата си със сладък корен (женско биле - билката на Наполеон) и косопадът спря и самото ми лице се изчисти. И аз като Папи мисля, че имаш някакъв вътрешен проблем, който трябва да излекуваш - ако това са бактерии - най-мощният чистач е чесънът. Не вярвам на химиите в лекарствата, даже мисля, че засилват проблема.
Какви точно изследвания прави,за да ти ги открият тези бактерии?
Четох преди време за стомашни бактерии,предизвикващи косопад и кожни проблеми,през толкова тестове и прегледи минах навремето,че тези реших да ги спестя.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #81 -: Март 24, 2013, 11:28:40 am »
Дерматита не е контактен, а атопичен. Ходих на милион доктори и все ми изписват кортикостероид :)
От една година съм само на чисти масла, а кортикото го ползвам само като се появят пъпките.
Искам Папи да ми измисли билки :), ако може!
Приятелка маже бебето си ,имащо атопичен дерматит с крем ,в чийто състав 99% е чист вазелин и симптомите затихнаха,иначе беше страшно за гледане,милото и много препатиха покрай това заболяване.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #82 -: Март 24, 2013, 03:02:28 pm »
Брех,това все едно е моята диагноза..
Само че при мен започна с транзит на Плутон през 6 дом,активиращ опозето Марс- Нептун.
Не съм предполагала,че може да е това,но горе -долу оттогава помня,че ми се появи нуждата да се спасявам със слабителни,иначе ..
Това лято/у1 ми е трайно опозиран от Плутон/ пак имах зверски косопад,но за момента кожата ми е по- зле от косата.
Ще питам на лични за начина на приемане на билката.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #83 -: Март 24, 2013, 03:19:28 pm »
Напоследък и при мен се влоши състоянието на кожата, какво ли не правя вече. По принцип през зимата става като порцелан, добива по-добър вид, но през последните месеци постоянно излизат някакви обриви, а минах на биокозметика вече. Когато силно се изостри, за през нощта си слагам масла вместо крем, през деня - крем за чувствителна кожа/против зачерявване. По принцип алергия към котки нямам, но може да е свързано и с многото хвърчащи пухчета и косми, въздухът не е чист тук. В предишното жилище пък се сдобих с трайна прахова алергия и към ароматизатори (аерозоли), постоянно кихам. Проблемът със стомаха лека-полека се оправи, косопадът също спря (след като се преместих), сега кожата се обажда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #84 -: Март 24, 2013, 04:36:37 pm »
През нощта не слагам крем,защото сутрин си усещам лицето подпухнало, а през деня задължително..но има понякога период когато ми се появяват пъпчици ситни които дори не се забелязват,но ме дразнят и даже беше доста суха ,лющеща се ,тогава правя парна баня с лайка ,мажа се с лайка и така постепенно заглъхнаха проблемите.
Наскоро си купих на Лореал против бръчки -за над 35 год ,но нещо и от него не съм доволна.
Кажете вие какви кремове ползвате.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #85 -: Март 24, 2013, 04:54:22 pm »
..но има понякога период когато ми се появяват пъпчици ситни които дори не се забелязват,но ме дразнят и даже беше доста суха ,лющеща се ,тогава правя парна баня с лайка ,мажа се с лайка и така постепенно заглъхнаха проблемите.

Започнах и аз да си правя парна баня, но напоследък ме домързява, трябва да ида до някоя аптека да взема лайка или невен. Преди редовно вземах за промивки - едното коте има вроден проблем с очите, заради сплесканата си муцунка (излезе полуекстремал, останалите са класик).

Преди месец-два редовно си правех парна баня - слагах по две пакетчета билков чай и изсушени листенца от маслодайна роза, след което лицето се почиства с чист зехтин и накрая се прави маска. Става като кадифе, но ми е свръхчувствителна и обриви пак излизат от време на време. Минах на по-щадяща биокозметика, но сега заради проблемите ползвам един крем на Isis (медицинска козметика) - за суха/чувствителна и зачервена кожа, със слаби капиляри.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #86 -: Март 24, 2013, 06:06:26 pm »
Ще го потърся този крем Лили, благодаря ти. Маски и аз си правя .Наскоро масло от жожоба си купих и го смесих с малко мед ..имаше резултат, ползвам  тази маска и като пилинг а от меда кожата става гладка.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #87 -: Март 24, 2013, 06:12:39 pm »
Ако имаш такъв проблем - суха, чувствителна, зачервена или склонна към разширени капиляри кожа, може да ползваш някой крем от тази серия - Ruboril на Isis Pharma. Има няколко вида, в зависимост от дълбочината на проблема. В момента ползвам кремчето, което е за най-лек, начален стадий (препоръчва се и превантивно срещу розацея). Моята кожа е смесена, но силно дехидратирана, склонна към зачервяване, лющене и периодични обриви, с изтънял епидермис. Голяма мъка е поддръжката на такъв тип кожа в нормално състояние, буквално всяка емоция, стрес веднага ми се "изписва" на лицето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #88 -: Март 24, 2013, 06:15:53 pm »
Суха и чувствителна ми е кожата ,но не е склонна към розацея,а много ли са скъпи тези кремове Лили?
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #89 -: Март 24, 2013, 06:22:26 pm »
За суха и чувствителна кожа също се препоръчва, може да вземеш същия като моя (за най-лека форма) - Ruboril S-expert (dry and sensitive skin), 30-32 лв. струва във Варна, 30 мл. Но го няма във всички аптеки, трябва да потърсиш, аз го взех от една дрогерия, където предлагат и биокозметика. Този крем, макар че се препоръчва за суха кожа, е също така подходящ за мазна и смесена, защото не е тежък/плътен, не оставя мазен филм, много добре овлажнява и се попива от кожата. Моята кожа въобще не е суха (просто е дехидратирана), но с този крем се чувствам много комфортно, докато други кремове за суха кожа ми "тежат".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

samoella

• **
  • 639
« Отговор #90 -: Март 24, 2013, 06:52:29 pm »
Именно да не ми ,,тежат" на лицето е винаги идеята ми като купувам кремове..Ще го потърся и ще дам обратна връзка как ми е подействал.Много ти благодаря Лили.
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Lillie

• 30532
« Отговор #91 -: Март 24, 2013, 08:40:45 pm »
Сега чета за детоксикацията по метода на д-р Михайлов, ще ми се да опитам, но няма как да се случи, когато съм на работа. За целта ще трябва да взема отпуска или да го оставя за друг път, когато новолунието/пълнолунието се пада през почивни или празнични дни, че знам ли с какво може да ме изненада детоксът.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #92 -: Март 24, 2013, 08:58:01 pm »

Не съм правила тестове за бактерии, само кръвта си изследвах след една диета на Дюкан, понеже беше почнала да се натравя, аз не вярвам в медицината, около мен всички са лекари, но не успяха да разберат, че косопадът ми е причинен от липса на пробиотици в червата, отделно пак от същата диета имах страшен запек и пиех 1 година след това разни очистителни, които са много вредни и не запазват витамините в организма.

Преди няколко години откриха, че язва на стомаха се причинява от бактерията хеликобактер-пилори. Убива се с антибиотик. Доказва се с кръвен тест.
Когато полезните бактерии в червата ги няма, те не успяват да преработят и извлекат каквото трябва, някои вещества в организма намаляват, микроелементи-също, а някои от тях са жизненоважни и за хормоните, ензимите също не могат да се образуват-с една дума-смъртта ни дебне от червата
Много е трудно да се докаже кой ензим ти липсва, кой хормон е леко прецакан и т.н.-повечето лекари биха изследвали 2-3 по-популярни, но ако те са ок, не значи, че всички са ок

*

Papy

• 4343
« Отговор #93 -: Март 24, 2013, 09:45:28 pm »
Направи ли изследване след лечението, за да видиш, че я няма?
Само един антибиотик-за самата бактерия, за възстановяването-пробиотици, че и ензими, че и за лигавицата, то поражението не е едно

И аз не им вярвам на лекарите, затова и чета, кво да се прай

*

Papy

• 4343
« Отговор #94 -: Март 24, 2013, 10:52:00 pm »
Крайностите не са хубаво нещо и рядко са верния път

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #95 -: Март 25, 2013, 09:39:25 am »
За суха и чувствителна кожа аз бих препоръчала Линола фет (около 10 лв.) забъркана с масла - сусамово, бадемово, жожоба, авокадо, кайсиево, малко бергамот и чаено дърво. Аз си забърквам малки количества, обикновено не ги държа в хладилник, но ако останат за повече от 3-4 седмици, гранясват.
От правенето на маски и ползването на различни готови кремове, установих, че обривът възниква в резултат на някой от стабилизаторите. За нощем ползвам масло от витамин Е, само.
Ето ми картата с транзити:

*

Papy

• 4343
« Отговор #96 -: Март 25, 2013, 10:01:25 pm »
Чаят от лайка помага по принцип на всички лигавици, освен успокояващото действие

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #97 -: Март 26, 2013, 06:21:38 am »
Благодаря за съветите, ще ги следвам.
Съни, права си за емоциите. Прави ми впечатление, че обривът се увеличава при емоционални сътресения. Заредила съм се е мента, глог и валериана по случая. А се опитвам да спазвам и режим на сън, ядене. Пия доста зелен чай, започнах и тренировки. Но малко остана да действат тези транзити.

« Отговор #98 -: Март 26, 2013, 08:26:56 pm »
Само да вметна да се внимава със зеления чай, че при по-големи количества и особено след 17ч. - няма сън  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #99 -: Март 26, 2013, 08:31:19 pm »
Действа като кафето, дори е по-тонизиращ.

Когато бях само но свободна практика и често работех през нощта, по цяла нощ, пиех зелен чай за тонизиране. За предпочитане е пред кафето, което може и да те разсъни за известно време, но при по-големи дози опъва нервите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.