Здравей Гост

Лекарите

• 169 Отговора
  • 22955 Прегледи
Re: Лекарите
« Отговор #140 -: Ноември 22, 2013, 10:47:54 pm »
Забележете в картата му,че У6 е в 5-ти дом.Освен лекар е бил и професионален клоун и много държал пациентите винаги да са усмихнати и щастливи.Искал да ги забавлява  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #141 -: Ноември 22, 2013, 10:57:35 pm »
Качвам още една карта на лекар.

« Отговор #142 -: Ноември 22, 2013, 11:00:05 pm »
Хирон е в съвпад с АЦ.Освен това имаме Слънце и Меркурий в 6-ти дом,макар че според картата повече биха повлияли на 7-ми,но все пак часа може да не е съвсем коректен...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #143 -: Ноември 22, 2013, 11:02:31 pm »
С лекари, Медицина е свърано служене по 12, 6 домове .
Има ли там планети-юпитер, нептун, също и бързите, а и стелиуми -може да прогнозираме лекраска професия.
За психолози-нептун, също -плутон в 7 ,освен другото, за стоматолози-марс -ъглов, или в овен-с квадрати, в дева-здраве-лечение...за хирург, дентист-,ако е с квадрати-по-добре...
Гокленовите зони...за медицина...желание да излекуваш тялото, душата-това за добрите лекари...

« Отговор #144 -: Ноември 22, 2013, 11:35:03 pm »
Интересна тема.
Няколко пъти разглеждайки радикса ми, са определяли професия лекар/хирург за мен. Имам съвпад ЮЛВ-Луна-Меркурий в 6-ти дом в Овен, в апликиращ тригон към Марс в Лъв на МЦ. Плутон и СЛВ в 12-ти дом. По аналогиите на 6-ти: нито съм търговец, нито медик, по-скоро "кучкар" (както някой се е изразил по-долу). ;D

Като изключим едно съвсем краткотрайно увлечение към ветеринарна медицина преди доста години, което беше по-скоро от любов към животните а не към самата наука медицина, образованието и професията ми нямат нищо общо с тази насока.

Сигурно Сатурн в 10-ти си е казал тежката дума ;)
Факторите в даден натал са много комплексни и само от едно разположение на планети по домове и знаци е трудно да се определи професията.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #145 -: Ноември 23, 2013, 05:37:01 am »
Към лекарските домове бих добавила и 8 дом.

« Отговор #146 -: Ноември 23, 2013, 10:05:30 am »
По каква аналогия? 8-ми дом управлява раждането,смъртта и хирургията...Може би акцент там би посочвал,че лекаря би би хирург,гинеколог,патоанатом или съдебен лекар...Дали?

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #147 -: Ноември 23, 2013, 10:21:54 am »
Да , в спешно, интензивно е логично да е намесен 8 дом.
Имам приятелка-фелдшер в бърза помощ. В Нейния и на 3 други колежки хороскопи има стелиуми в 8 дом.

« Отговор #148 -: Ноември 23, 2013, 10:23:09 am »
Имам приятелка-фелдшер в бърза помощ. В Нейния и на 3 други колежки хороскопи има стелиуми в 8 дом.
Много интересно! Ами да...като се замисля,те ежедневно се сблъскват със смъртта...

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #149 -: Ноември 23, 2013, 10:34:05 am »
Много интересно! Ами да...като се замисля,те ежедневно се сблъскват със смъртта...
Дори шофьорът им има асц. скорпион и марс в 8. Понякога носи и той умиращи, помага, кара рисково...

« Отговор #150 -: Ноември 23, 2013, 10:39:10 am »
Дори шофьорът им има асц. скорпион и марс в 8. Понякога носи и той умиращи, помага, кара рисково...
Би ли качила няколко карти,Енигма?

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #151 -: Ноември 23, 2013, 10:43:16 am »
Би ли качила няколко карти,Енигма?
Трябва време, на листи са, още преди да имам компютър, в "картотеката" ми, ако мога така да се изразя.
Ако се появи извънреден интерес, ще направя нужното усилие да ги намеря.
И малко не ми се иска ,без позволение да ги поставя.

« Отговор #152 -: Ноември 23, 2013, 10:52:56 am »
Качвам още една карта на лекар-специалист по натуропатия. Натуропатията е система за лечение, която се основава на схващането, че тялото притежава собствена вродена сила, отговорна за създаването, поддържането и възстановяването на здравето - когато човек попадне в здравословна среда на живот.

Натуропатичната медицина се осланя на лечението с природни средства като слънчева светлина, въздух и вода, заедно с използването на хранителни добавки, извлечени от естествено съществуващи растения и животни, за да се подобри цялостното здраве на човека. Хората, които възприемат и практикуват идеите на натуропатията, се наричат натуропати.

Вярвайки в изцеляващата сила на природата, ранните натуропати обичайно предписвали на своите пациенти хидротерапия (лечение с вода), за да лекуват техните заболявания. Днес практикуващите натуропатия хора използват много форми на комплементарната и алтернативна медицина, включително процедури като масажи, акупунктура, физически упражнения, както и цялостни промени в начина на живот.

Освен че тялото има свойството само да се лекува, натуропатите вярват, че лечението трябва да стане по най-внимателния и най-малко инвазивен начин, защото това гарантира най-голям успех.

« Отговор #153 -: Ноември 23, 2013, 10:59:48 am »
Не се вижда според мен ясно,че този човек ще се занимава с медицина.У10 е в 11-ти дом.МЦ е в съвпад с Уран-намеква за нещо неконвенционално,нетрадиционно свързано с професията на този човек. Единственото сходство с картите на повечето лекари е Ъгловата Луна,която традиционно се свърза с храненето.Намирайки се в 1-ви дом на натива показва,че тази тема ще бъде важна за него. У6 е в 8-ми дом...В 10-ти дом е и Меркурий-като мунданен управител на 6-ти дом. У10 и У6 са в квадрат.
« Последна редакция: Ноември 23, 2013, 11:04:05 am от Just_a_Dream »

« Отговор #154 -: Ноември 23, 2013, 12:04:48 pm »
Това ми е картата. Стоматолог съм по професия и се занимавам доста с хирургия.
Марс в Дева.Това за мен е Марса на хирурга! Имаш и ъглов Плутон.Но тая карта ми е толкова странна,че едвам виждам планетите...Имаш и Луна на МЦ.Някой тук беше вметнал,че лекарите често имат ъглова Луна...
Зара,по твоята карта още Юпитер (У6) е в съвпад,макар и сепариращ с Марс (У10).Меркурий (мунданен управител на 6-ти дом) е в секстил с МЦ.Имаш е Нептун в 6-ти дом.Проявяваш ли интерес към лекуване с билки или някакви по-нетрадиционни методи на лечение?

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #155 -: Ноември 23, 2013, 12:20:47 pm »
Често Плутон е намесен при нетрадиционни,непопулярни методи на лечение.Защото той търси скритата причина за заболяването,а не крайният резултат,както в традиционната.Често той е ключа към холистичните методи.

« Отговор #156 -: Ноември 23, 2013, 12:26:40 pm »
Често Плутон е намесен при нетрадиционни,непопулярни методи на лечение.Защото той търси скритата причина за заболяването,а не крайният резултат,както в традиционната.Често той е ключа към холистичните методи.
Далеч не всички лекари са толкова всеотдайни...

« Отговор #157 -: Ноември 23, 2013, 12:30:23 pm »
Ти лично как тълкуваш Нептуна и в 6-ти дом? На мен като транзит ми се отразява с неспособност за поставяне на точни диагнози.От години насам лекарите бъркат диагнозите ми и затова се отказах от традиционната медицина.От 2 години се лекувам само с билки.Мисля,че показва опасност и от упойки. В натала според мен показва,че човека ще се интересува или ще се лекува с билки. Може да показва и че произхода на заболяванията при него ще бъдат на психосоматична основа.Не знам...

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #158 -: Ноември 23, 2013, 12:39:02 pm »
Не разбирам от медицинска а-я,но ми се струва като червена лампичка за склонност към натравяния,псих. напрегнатост,алергии от лекарства,нещо подобно..

« Отговор #159 -: Ноември 23, 2013, 12:40:40 pm »
Не разбирам от медицинска а-я,но ми се струва като червена лампичка за склонност към натравяния,псих. напрегнатост,алергии от лекарства,нещо подобно..
Мда...и на мен така ми се струва,но в същия момент при такъв човек добре би подействала алтернативната медицина...