Здравей Гост

Плагиатството е престъпление

• 85 Отговора
  • 15157 Прегледи
*

astro

• 475
Re: Плагиатството е престъпление
« Отговор #40 -: Април 12, 2013, 11:57:23 am »
Никой не е влизал в ничии профил.
Току-що разделих още една тема.
Форума предлага подобни опции.
С това смятам да приключа с обясненията.
Можете да попитате близките си модераторки
в другия форум , как става!

И, ако някой търси под вола теле- ще намери великденско агне!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Април 12, 2013, 12:02:58 pm »
Обикновено когато един пост се пипне от админа/модератора, долу пише "Редактирано от ... (ник на админа/модератора)", така съм виждала в други форуми. Също така вътре в самия пост може да се добави коментар, забележка или предупреждение.

Единственото доказателство в случая може да бъде скрийншот, в който да се виждат ясно опциите в админския панел. Но админът не е длъжен да го прави и да се съобразява с подобни искания.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #42 -: Април 12, 2013, 12:03:40 pm »
Kaлоян Петров ...с тази овча Луна на МЦ и телешки Марс....с този ретро Мерк и ретро Сатурн .... :rolleyes:
Кое ли в картата му говори за тройно разтройство? :rolleyes:
То не бе жена..,то не бе мъж.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #43 -: Април 12, 2013, 12:05:34 pm »
"жена с пари е като луд с картечница!!!" - където "жена, картечница и пари" - всеки може да замени с каквото му се чете удачно.

и малко по-стилизирана версия:

"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Април 12, 2013, 12:06:46 pm »

Ако става въпрос за личността, която подозираш, не вярвам тя да има такива исторически познания.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Април 12, 2013, 12:07:08 pm »
Тази тема също е отцепена и изглежда така, сякаш е пусната от профила на Нова: http://astrosite.org/forum/index.php/topic,6544.0.html

Вече няколко пъти се случва. Може на Астрото да не му се нравя и да насъсква кучетата срещу мен. ))))))))) Е, вие си знаете, че няма как да съм аз, но и за мен е все едно. Не се впечатлявам като Лили. Обаче принципно е редно Астрото да си е автор.

*

satin_

« Отговор #46 -: Април 12, 2013, 12:12:08 pm »
Имам само един въпрос, явно съм необразована и вероятно доста тъпа, защото не мога да го разбера. Въпросът ми е към администратора на форума. Ще съм признателна, ако получа отговор!
Темата се отцепва, това го схванах. Но как е вмъкнат абзаца, който съм оградила в червено (който със сигурност не е писан лично от Калоян Иванов) след като не е влизано и писано от профила му?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 12, 2013, 12:13:40 pm »
Доколкото разбирам, влиза се вътре в поста и той може да се променя, допълва, изтрива и т.н.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #48 -: Април 12, 2013, 12:16:25 pm »
Да, направи ми и на мен впечатление, Лили и Сатен. Темата за/на Калоян е сглобявана, не просто отцепвана.

Плюс това някой да твърди, че няма опции за каквито и да е манипулации във виртуалното пространтство и АйТи технологиите, е все едно да ни взима за мезе.

И за абсолютни лаици, дето не знаят как да си изключат компа и в нета влизат само заради фейсбука си е кристално ясно, че някой някъде на определено ниво може всичко. Все пак това е система от хора за хора. Не е създадена от Бог, за да не можем да се вмешаваме.

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Април 12, 2013, 12:17:21 pm »

Ако става въпрос за личността, която подозираш, не вярвам тя да има такива исторически познания.  ;D

Тя цял живот е била копи-пейст... ;D
Не ме карай , да ти вадя източници от които се е преписвало.... ;D
И ТИ ОТ ТОЛКОВА ВРЕМЕ , НЕ РАЗБРА ЛИ , ЧЕ , АЗ ГОВОРЯ САМО КОГАТО СЪМ СИГУРНА...НЕ СИ РАЗМАХВАМ ПОДОЗРЕНИЯТА! :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 12, 2013, 12:21:41 pm »
Вероятно някои мира нямат, че форумът още съществува и не се е самозатрил, но туй е положението, ще трябва да се признае, че има силен егрегор. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #51 -: Април 12, 2013, 12:26:03 pm »
Единственото доказателство в случая може да бъде скрийншот, в който да се виждат ясно опциите в админския панел. Но админът не е длъжен да го прави и да се съобразява с подобни искания.

Коментарът е редактиран от Калоян, нали така ? Това може да го направи или той или някой, който може да влиза в профилите на потребителите, за да го регистрира системата като редакция на коментар от Калоян.

Това ме подсеща че преди време, когато имаше наложени банове, имаше активност в тези профили и след момента когато това се е случило.

*

Марая

• 28287
« Отговор #52 -: Април 12, 2013, 12:27:49 pm »
Вероятно някои мира нямат, че форумът още съществува и не се е самозатрил, но туй е положението, ще трябва да се признае, че има силен егрегор. :))

Еврика! :blink:

*

Нова

• 3491
« Отговор #53 -: Април 12, 2013, 12:29:02 pm »
Ето за непросветените като мен значението на думичката "егрегор". В тълковен речник на българския език не я открих.

Егрегорите

дата на публикуване: 07.12.2004 г., 30064 прочитания

Егрегорът представлява сбор от мислите и чувствата на двама или повече души, които те са имали един към друг в момента на възникването на общността им. Т.е егрегорът се ражда в определен момент. Програмата на егрегора се задава от мислите, а енергията му се подхранва от чувствата и емоциите на създалите го.

Да разгледаме следния пример (опростен максимално). Мъж и жена създават семейство, като мъжът обещава на жена си да я издържа, а тя да му е вярна и да се грижи за домакинството.

Така новообразуваният семеен егрегор ще получи програма, която ще има за цел да поддържа гореописаните обещания. Той ще бъде толкова по-силен, колкото по-силни са чувствата, които двамата изпитват един към друг. Егрегорът се явява своеобразна "банка", която акумулира в себе си тази част от енергията на чувствата, които двамата не могат да усвоят. Тази енергия ще се използва от егрегора, за да помогне на членовете на семейството да реализират желанията и стремежите, които са имали първоначално.

Обаче, когато единият от двамата реши да се отклони от тази програма, примерно, ако след десет години брак, жената изведнъж реши да се занимава с астрология, то егрегорът ще се почувства застрашен, защото това й желание е в противоречие с първоначално зададената му програма. Затова егрегорът ще се опита да противодейства на стремежите на съпругата да изучава астрология, като използва за свое оръдие мъжа й.

Действието на егрегора може да се наблюдава и в по-големи групи от хора, каквито са религиозните общества. В момента в който се кръстиш, попадаш под влияние на егрегора на църквата, който е в състояние да те защити от отрицателни влияния. Там може да намериш след това и приятели, хора които да те подкрепят. Но тази подкрепа ще продължиш да получаваш при условие, че спазваш правилата и ритуалите, които са установени в църквата.

В момента в който започнеш да се отклоняваш от правилата и каноните, егрегорът ще констатира това и ще "изпрати" при теб хора, които да се опитат да те "вкарат" в правия път. Ако упорстваш, егрегорът ще те отхвърли, като оттегли енергийната си подкрепа от тебе. Хората, които до вчера са ти били приятели, изведнъж ще се отдръпнат, ще забравят като че ли за тебе.

Егрегорът се захранва с енергия чрез ритуалите. Колкото повече ритуали има в едно общество или семейство, толкова повече енергия се отделя в посока към егрегора и той става по-мощен, по-силен.

Егрегорът продължава да функционира, докато има енергия. Когато тя се изчерпи, егрегорът изпада в състояние на летаргичен сън. Подобно е положението на егрегорите на някои древни религии (като тази на друидите). Ако в днешно време този егрегор бъде изваден от забравата и бъде захранен с енергия (чрез ритуали), то неговата програма се активизира наново и той набира сили.

Има два начина, по-които човек може да се откъсне от влиянието на един егрегор:

1. Да спре да го захранва с енергия

2. Да премине под опеката на друг, по-мощен

Интересен пример за действието на егрегорите е начинът, по който комунистическата власт намали влиянието на православната църква – забрани общото празнуване големите църковни празници – Коледа, Великден. Те представляват мощни ритуали, захранващи православния егрегор с енергия и когато тяхното празнуване бе забранено, само за 45 години влиянието и силата на православния егрегор спадна до абсолютния минимум. Същевременно бяха създадени нови ритуали – манифестациите за 1-ви май, 9-ти септември, които подхранваха с енергия егрегора на БКП. А програмата на този егрегор всъщност е марксистко ленинската идеология.

Като вид, егрегорът може да бъде семеен, родови, фирмен, клубен, религиозен, национален, партиен. Един човек може да бъде под влиянието на различни видове егрегори, но не може да бъде едновременно под влиянието на два егрегора от един вид – както е казано в Библията: “Никой не може да слугува на двама господари: защото или единия ще намрази, а другия ще обикне; или към единия ще се привърже, а другия ще презре. Не можете да служите на Бога и на мамона.” Всеки трябва да избере този егрегор, чиято програма е по-близо до неговата собствена.

Как може да се разпознае доколко е силен един егрегор - колкото повече хората в едно общество си приличат, толкова по-силен е егрегора.

Влиянието на един егрегор може да подпомага развитието на един човек (или общност), но от един момент нататък започва да бъде спирачка за неговото еволюционно израстване. Затова е добре човек да успее да надрасне влиянието на егрегорите, да не се отъждествява с тях, да успее да открие собствената си програма, такава каквато е дадена в неговия личен хороскоп.

Кирил Стойчев

*

satin_

« Отговор #54 -: Април 12, 2013, 12:41:27 pm »
Така, за да няма несправедливи обвинения, помолих Калоян да си погледне хронологията на извършените действия от неговия профил. Това е възможно, тъй като форумът не е с шифрована връзка и го позволява. Не съм хич в час с програмирането, но това не изисква кой знае какви познания и е съвсем етично, защото ще проследи само своя профил, ако се съгласи да го направи.

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Април 12, 2013, 12:52:44 pm »
Сатен, възхищавам се на ентусиазмът, чувството ти за справедливост и желанието за равнопоставеност и правила обаче не разбра ли, че няма невъзможни неща.

В добрия смисъл и с най-положителни чувства казвам, че си един боец, дето гони вятърните мелници.

Хубаво е в този сайт, но той не е "наш" и считам, че в крайна сметка всеки, на когото не му изнася вътрешния ред на Шефа ще трябва да се примири по смисъла на приеме или напусне.

За теб кой е този Калоян и как ще си гарантираш, че ще ти отговори, ако го направи? Все пак сме във ВИРТУАЛНОТО пространство.

*

rat

• 13
« Отговор #56 -: Април 12, 2013, 12:54:45 pm »
Страхотно е усещането, че има поне няколко "загрижени" потребители за сигурността на форума. Досега бяхме захвърлени на произвола на администрацията, но вече можем да спим по-спокойно, след като тези "независими" разследващи органи се намесиха.   :clap:  :rolf:

*

Нова

• 3491
« Отговор #57 -: Април 12, 2013, 12:58:43 pm »
Мишко, това изображение и коментар са по-подходящи за темата с Детективите и шпионите )))))))))))))))

Инак кой квот да си говори, но самата Марая казва, че който чете последователно, ще разбере.

Принципно сарказмът е излишен, но виж някои по-чувствителни луни може и да се засегнат, особено земноводните.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Април 12, 2013, 12:59:44 pm »
Страхотно е усещането, че има поне няколко "загрижени" потребители за сигурността на форума. Досега бяхме захвърлени на произвола на администрацията, но вече можем да спим по-спокойно, след като тези "независими" разследващи органи се намесиха.   :clap:  :rolf:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #59 -: Април 12, 2013, 01:16:51 pm »
Нова скучно ми е и за това се занимавам с глупости, не съм се впрегнала толкова и не влагам никаква излишна енергия  ;D А и си почивам от себе си  ;D

Лили, кой е котката и кои са мишките  ;D  ;D