Здравей Гост

Сатурн, Луна и отговорностите

• 28 Отговора
  • 3834 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Сатурн, Луна и отговорностите
« Отговор #20 -: Март 25, 2013, 09:35:03 am »
А в мъжка карта ако е тоз аспект луна/марс-значи ще е слугин?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Март 25, 2013, 09:36:48 am »
В мъжка карта се предполага, че мъжът има нужда от по-енергична, инициативна и оправна жена до себе си. Такава си я представя, пък каква ще привлече зависи и от други фактори.

На първата страница съм дала два примера, във втората карта Луната е в опозиция с Марс и Сатурн (и попада в мидпойнта им) - патологично мързелив и инертен човек.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #22 -: Март 25, 2013, 09:44:40 am »
Дам, набързичко прегледах туй-онуй, при все че ние не знаем как точно живеят другите и това, което виждаме вероятно не отговаря съвсем точно на истината. В общия случай, когато говорим за нелеко битие се очертават редовните заподозряни /от моята гледна точка за нелекост/ - класиката опозе измежду луни, сатъри, плутони и марсове си дава я слугинаж, я ограничения в начина на живот, я липса на помощ. При това ми се струва, че част от наблюдаваните обекти всъщност са щастливи със своя си живот.

*

Papy

• 4343
« Отговор #23 -: Март 25, 2013, 09:51:24 am »
Сега се загледах в картите
Сръчко с квадрат луна/плутон и таз венера-не ми се вижда лесен за семеен живот, вторият има краен диспозитор сатурн-да не би силите да не му стигат? Би трябвало да е отговорен за важните неща

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Март 25, 2013, 10:39:57 am »
Сръчкото фигурира и в друга тема - за домашното насилие.

Мъжете от двата примера имат силно подчертана склонност към упражняване на психически тормоз върху близките.

Общото в случая е, че при единият Луната е в Рак и има квадрат с Плутон, а при другият Луната управлява Асцендента (Рак) и е в опозиция с Марс и Сатурн. Без да създават тягостна атмосфера в дома за половинките си те просто не могат да живеят.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Март 25, 2013, 01:36:09 pm »
И аз съм с тригон Луна/Марс и това е най-точният аспект в картата ми (Луна в 5 гр. 50 мин. и Марс в 6 гр. 02 мин.).

Идва ми отвътре да обгрижвам, имам такава потребност, но не мога да бъда сервилна, да се мазня и угаждам някому, не очаквам и на мен да ми се угажда. Няма ли уважение, не се ли оценява, много бързо губя мотивация, особено в момента, в който усетя потребителско отношение - от хора с консуматорски манталитет бягам като дявол от тамян вече (чудя се дали да не направя и такава тема  ;D).

Доставя ми удоволствие да храня любими същества, дори да гледам как се хранят - изпадам в екстатично състояние  ;D (Луна в Рак, Юпитер в Телец). Когато през 2009 имах шест малки котета и ги дохранвах с адаптирано мляко от шишенце, всеки път изпадах в еуфория от гледката - чак ме заболяваха ръцете от монотонно стискане на шишето, но не се отказвах.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Март 25, 2013, 02:15:49 pm »
Аз също имам тригон на Луна-Марс...Лунта и Марс са в знак на екзалтация...телец и козирог.
Понякога ми омръзва да съм виновна.... ;D за всички войни на земята.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Март 25, 2013, 02:25:14 pm »
Аз също имам тригон на Луна-Марс...Лунта и Марс са в знак на екзалтация...

И ти имаш яка гърбина, да теглиш и да носиш други на гърба си.  ;D

Сигурно затова все нещо или някой теглим нагоре, не сме свикнали да мрънкаме, а просто запретваме ръкави и правим това, което е необходимо. Магнит съм за всякакви мрънкала и паразити, моите са с преобладаващи сатурнови аспекти, като по калъп са правени за мен.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #28 -: Март 25, 2013, 03:00:09 pm »
Аз също имам тригон на Луна-Марс...Лунта и Марс са в знак на екзалтация...

И ти имаш яка гърбина, да теглиш и да носиш други на гърба си. ;D

Сигурно затова все нещо или някой теглим нагоре, не сме свикнали да мрънкаме, а просто запретваме ръкави и правим това, което е необходимо. Магнит съм за всякакви мрънкала и паразити, моите са с преобладаващи сатурнови аспекти, като по калъп са правени за мен.  ;D

Според мен...това е аспекта на силната енергия, която мнозина искат да притежават...,но не става. ;D

Смелите си имат всичко.... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците