Здравей Гост

За късмета,шанса и невероятните възможности

• 147 Отговора
  • 19633 Прегледи
Все още съм в дилема или пък заблуда, не знам в момента ми въздейства мундо карето   Меркурий Риби/Юпитер Близнаци, като представител на Асц.Дева- Слънце Стрелец , та ме налегнаха едни  напори,фурии - не знам дали от предстоящия тригон на тр.Уран към Слънце или от опозето на тр.Юпитер на МС в опозе на Слънцето ,та мисля си-кой е основният играч и кой го подкрепя в чудото- наречено - КЪСМЕТ,за всеки един от нас ,той- късмета има различни материализации,но чувството,което изпитва човек когато го споходи късмета е  на еуфория и летеж,и това  е  като,че ли общо за всеки ,разликата е в силата и продължителността на нашата реакция спрямо случващото ни се,в тези мигове на невероятно щастие сме вихър, буря, кипеж или липса на слова да го опишат, въпроса ми е колко често ви се е случвало,случва да сте в плен на емоция,породена от късмет,бон шанс и как си го обяснявате астрологически ,като предпоставки по рождение и активирани от .....:rolleyes:

Уран / Водолей/ или Юпитер/Стрелец/, всички знаем ,че тригона помежду им в натала е предпоставка,но дали ако имаш нат.дадености за късмет се възползваш винаги от шанса и възможностите и кога можеш да пропуснеш...харм.асп.Уран - Венера, също,когато говорим за внезапният късмет,тригоните Юпитер/Слънце  и Юпитер /Венера,по натал и транзит,често ни насочват на точното място,срещат ни с точният човек в точното време
Уран,Нептун,Плутон в секстил,тригон към Венера,Юпитер също обещават добри перспективи за финансов късмет,ако са свързани с 2,5,6,8,10
Лунните възли позиционирани  в 1-7 или 4-10  носят успехи
но късмета е дар свише,идва неочаквано и  без усилия, докато успеха е резултата от много труд и малко късмет
при тригон тр.Сатурн-Юпитер ,тр. Юпитер - Сатурн ,можеш да получиш  заслужено признание ,ако си се трудил упорито и дълготрайно
Юпитер,Плутон ,светила в 10 дом ,МС Стрелец обещават при добри аспекти шанс за ... признание,известност и т.н социални измерители за успехи,но без  подкрепата на Сатурн трудно ще ги задържим дълготрайно :mellow:

споделете при какви транзити прогресии,дирекции,солари ,лунации ви се е случвало чудото наречено късмет и не сте го пропускалии и кога птичето е кацало на рамото и от позицията на времето, сте го отчели като пропуснат шанс,възможност

късмет е да вярваш в него....да го привличаш и осъзнаеш,че в този момент ти се случва... :blink:

ето предишни теми свързани с тази:

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,1786.msg17703.html#msg17703
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4674.msg258489.html#msg258489
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3535.msg48430.html#msg48430
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5927.msg259451.html#msg259451
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3744.0.html
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4982.0.html
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4371.msg122368.html#msg122368
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Veselin

• 2737
Re: За късмета,шанса и невероятните възможности
« Отговор #2 -: Март 26, 2013, 11:51:07 am »
Аз имам секстил между Юпитер и Венера (и двете на трон) и често ми се случва да се спасявам в последния момент от разни неприятни ситуации, както и да се измъквам сух винаги (дори и при финансови проблеми). Случвало ми се е дори да намирам пари на улицата (не повече от 10 лв наведнъж), точно когато са ми трябвали за нещо важно. Като Стрелец си имам своя философия за късмета, но не искам да разкривам каква е, за да не го обърна срещу себе си.  :blink:

« Отговор #3 -: Март 26, 2013, 12:05:12 pm »
При транзит на Юпитер в тригон с АС през последните няколко месеца три пъти си изгубих аксесоар и успях на го намеря точно там, където мислех, че е паднал. Но тригонът Юпитер/AC е вече разходящ и в следващите 4 години няма да се повтори, така че трябва да внимавам повече. ;D

При опозиция на транзитен Юпитер към натален също имах мъничко късмет. Например, излизам от работа и търся в портмонето си дребни за градския транспорт. Когато установявам, че отново съм забравила да си взема монети и започвам да се вайкам как ще развалям 20 лв. в рейса, намирам на земята едно метално левче. За такъв дребничък късмет става дума, повече в моята карта не е и заложено.
« Последна редакция: Март 26, 2013, 12:24:29 pm от Mirabella »

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #4 -: Март 26, 2013, 12:26:27 pm »
слънцето и марс не се ли гледат също? като естествени управители на 5ти дом?

« Отговор #5 -: Март 26, 2013, 12:26:45 pm »
да споделя аз за късмета, мислейки,говорейки за него го привличаме,вярвам в това

имам Слънце на К4 Стрелец и У4 Юпитер ретро Телец в 9, късмета при мен идва по линия на родителите и семейството
по тригона на Юпитер-Плутон У3 /наследство,в подв.знак на к4 -два пъти/ ,късмет е,че нямам проблеми с близката рода,съседи и всичко по 3 дом
по тригона Юпитер - Уран У6 - имам късмет с добри работодатели, в моменти на необходимост неочаквано срещам или ми се обаждат приятели с нужната ми подкрепа
намирала съм често пари, и понеже уран е диспозитор на 5 дом децата- асп.на внезапният късмет е сработвал и за тях,като по-чудо...интуиция в чист вид :blink:
по тригона на Юпитер- Марс,У8 е съпоставим с този на Плутон,получавала съм подкрепа,финансова и чисто човешка в кризистни ситуации и съм оцелявала
по опозетата към Луна/Нептун са пропуснатия късмет,че не емигрирах ,заради майка ми,но така е всеки си плаща за изборите,илюзиите ми ги отнеха много скоро  след направеният избор,че с оставането ми тук няма светлина в тунела,щото няма изход,само вход
имам си полусекстил Венера У2,9 -Слънце,ако едната планета я квадратират,другата я тригонират,все някаква компенсация си е  :blink:
в момента тр.ЮЛВ върху диспозитора си Юпитер в 9  и тр. Юпитер /МС опозе Слънце, Саде Сати ми отнемат късмета,невървеж отвсякъде, дано не е за дълго,вярвам в късмета ,защото
освен оптимист нищо друго не мога да бъда е казал друг Стрелец,Чърчил :blink: рамената са ми свободни,за птичката де.... :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Март 26, 2013, 12:52:08 pm »
Интересна тема.  :blink:

Като цяло имам доста пропуснати възможности - отчасти поради собствена несигурност и колебание, отчасти поради други хора и обстоятелства, поради прекалена склонност към съобразяване (за което впоследствие горчиво съжалявам).

Последното птиче, наречено "късмет", ми кацна на рамото в средата на юли м.г., за малко да го изтърва, на косъм бях да не се възползвам. Но в крайна сметка обстоятелствата се наредиха в моя полза и просто нямаше как да не приема предложението.

Става въпрос за сегашната ми работа - впоследствие осъзнах, че това наистина е ШансЪТ. Такава възможност не ми е била предоставяна, през целия ми съзнателен живот. И тази възможност не само отвори нова вратичка в професионалното ми развитие, а и много ми помогна в справянето с трудните обстоятелства, в които бях поставена и които се налага да приема. Тук професионалната среда е много различна от досегашните и тук наистина мога да се развивам.  :blink:

По-долу прикачвам три карти с транзити, представящи хронологията на късмета, който тогава ме сполетя. Пазя и дати, и точни часове.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #7 -: Март 26, 2013, 01:48:38 pm »
Стреличка, чувството, че си без късмет е временно-юпитер ти прави някои квадратчета, хирон опозиция, хирон квадрати, ама-временно

*

Asol

• 4140
« Отговор #8 -: Март 26, 2013, 01:53:46 pm »
Такива неща се случват ... понякога. Знам, че невъзможни неща няма, но всичко опира не само до вяра, а и до благоприятно стечение на обстоятелствата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Март 26, 2013, 01:57:12 pm »
Знам, че невъзможни неща няма, но всичко опира не само до вяра, а и до благоприятно стечение на обстоятелствата.

В случая, за който споменах по-горе, тотално ми липсваше вяра, бях настроена много скептично, смятах да откажа и се чудех как най-тактично да го направя. Но в крайна сметка обстоятелствата се стекоха така, че просто не можах да не приема това предложение (условията му бяха променени и това изигра ключова роля при вземане на решение). Сега си мисля какво щях да правя, ако не бях приела - щях да съм в доста по-тежко положение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Март 26, 2013, 02:12:37 pm »
Стреличка, чувството, че си без късмет е временно-юпитер ти прави някои квадратчета, хирон опозиция, хирон квадрати, ама-временно
знам, ;D ама предпочитам късмета да е питбул,който ме е захапал и не пуска,не че се съпротивлявам де  :P, ама трябва за да го настървя повече :mellow:

*

Papy

• 4343
« Отговор #11 -: Март 26, 2013, 02:18:03 pm »
Не мисля, че трябва-сега, преди бях като куче-като захапя идея-не пускам
Понякога трябва човек да се отпусне, да си почине, да се прегрупират силите, и тогава захапката става най-яка
Иначе те разбирам, и на мен ми е трудно в такива моменти и съм нетърпелива, но трябва да знаеш кога идва високата вълна и кога е отлив
Иначе напразни усилия и нерви

Аз по принцип не съм от големите късметлии, освен по отношение на хората-съдбата ме пази от лошите и ме събира с добрите, и съм благодарна и на това
Всичко останало-каквото сабя покаже

« Отговор #12 -: Март 26, 2013, 02:31:23 pm »
Интересна тема.  :blink:

Като цяло имам доста пропуснати възможности - отчасти поради собствена несигурност и колебание, отчасти поради други хора и обстоятелства, поради прекалена склонност към съобразяване (за което впоследствие горчиво съжалявам).

Последното птиче, наречено "късмет", ми кацна на рамото в средата на юли м.г., за малко да го изтърва, на косъм бях да не се възползвам. Но в крайна сметка обстоятелствата се наредиха в моя полза и просто нямаше как да не приема предложението.

Става въпрос за сегашната ми работа - впоследствие осъзнах, че това наистина е ШансЪТ. Такава възможност не ми е била предоставяна, през целия ми съзнателен живот. И тази възможност не само отвори нова вратичка в професионалното ми развитие, а и много ми помогна в справянето с трудните обстоятелства, в които бях поставена и които се налага да приема. Тук професионалната среда е много различна от досегашните и тук наистина мога да се развивам.  :blink:

По-долу прикачвам три карти с транзити, представящи хронологията на късмета, който тогава ме сполетя. Пазя и дати, и точни часове.

Лили,тези карти как ги разглеждаш  не ги ли наслагваш върху натала или отделно като елекция,хорар
така като ги проследя какво ми прави впечатление

карта№1 - СV, теб те разглеждам по Асц. с диспозитор Меркурий в Лъв/падение/но в чудесен дом-11/на екзалтацията си/ на добрите перспективи и сбъднати проекти,идеи,в чудесна конфигурация -бисекстил,указваща много добри възможности ,заедно с Уран и на върха съвпада Венера/Юпитер в 8,парите на другите, в близнаци,от преводи и занимания с документи

карта №2 - отговора от тях, добре описва твоето недоверие и колебание ,асц.Лъв ,с диспозитор Слънце в 12 Рак,връх на тау каре със Сатурн и Луна

карта №3- интервюто , с асц. везни и Сатурн съвпад с него,в екзалтация ,добра позиция за теб ,асц.с  диспозитор си Венера съвпад Юпитер , пак връх на въпросният бисекстил, указващи дълготраен бон шанс, дай боже всекиму  :blink:

« Отговор #13 -: Март 26, 2013, 02:33:13 pm »

Аз по принцип не съм от големите късметлии, освен по отношение на хората-съдбата ме пази от лошите и ме събира с добрите, и съм благодарна и на това
Всичко останало-каквото сабя покаже

това си е голям късмет,интересно как си го обясняваш астрологически

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Март 26, 2013, 02:44:20 pm »
Просто-юпитер в 7-ми, част от магически правоъгълник или както се казва там

« Отговор #15 -: Март 26, 2013, 02:46:12 pm »
значи и на съпруг :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #16 -: Март 26, 2013, 02:47:45 pm »

Лили,тези карти как ги разглеждаш  не ги ли наслагваш върху натала или отделно като елекция,хорар
така като ги проследя какво ми прави впечатление

Повече спрямо наталната, като елекция /разгледани изолирано/ малко ми говорят.

Но интересното е, че това предложение идва в предретроградна фаза на Меркурий, при точен съвпад с нат. Сатурн в 9 дом.

Меркурий в радикса управлява МС, Сатурн при мен също има отношение към професионалния статус (тригон с нат. Слънце).

Когато Меркурий се обърна ретроградно и отново направи съвпад с нат. Сатурн, започнах работа.

Но разбира се, че и като елекция следва да се разгледа - с колегите в офиса започнахме работа в един ден, но сме кандидатствали по различно време.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #17 -: Март 26, 2013, 02:48:44 pm »
значи и на съпруг :blink:

Ам..не точно :)
Не че имам големи оплаквания, но това не ме спря да се разведа

« Отговор #18 -: Март 26, 2013, 02:50:44 pm »
и си повторила

« Отговор #19 -: Март 26, 2013, 03:07:56 pm »
сега като се замисля и хората,чиито слънца са активирали нат.ми юпитер в телец,също са ми носили късмет :blink: