Здравей Гост

За късмета,шанса и невероятните възможности

• 147 Отговора
  • 19704 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: За късмета,шанса и невероятните възможности
« Отговор #60 -: Март 28, 2013, 11:04:38 am »
Когато човек е недоволен или му е некомфортно, той в най-голяма степен е мотивиран да действа за да постигне нещо, с което да хармонизира това си състояние. Води го изконния му стремеж към лично щастие. Принципът и целта, заради която са направени различни открития е точно тази - да допринесат за удобството на човечеството в една или друга насока. Иначе все още щяхме да сме по пещерите и с препаските и едва ли щяхме днес в реално време да разменяме мисли.

*

Papy

• 4343
« Отговор #61 -: Март 28, 2013, 11:13:06 am »
Айнщайн трябва да е бил доста недоволен

Да не говорим, че има хора дето са щастливи да са нещастни

« Отговор #62 -: Март 28, 2013, 11:44:28 am »
Мимс, благодаря за картата! Лили, на теб благодаря за анализа - много точен!

« Отговор #63 -: Март 28, 2013, 11:54:05 am »
http://vidboy.blog.bg/lichni-dnevnici/2011/01/22/za-maksimalizma.671676
ето човека го е написал

та в този ред на мисли максимализъм е предявяване на крайни искания; прекаленост
монополите също
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Март 28, 2013, 12:08:49 pm »

А, съвсем накратко се включих, но по това време на денонощието толкова мога. :))

Между другото, неведнъж съм намирала обяснение с джйотиш техники за това защо една "семпла" на пръв поглед западна карта дава много благоприятни възможности. Гледаш я - на пръв поглед нищо особено, а нативът навсякъде успява.

Също така късметът и успехът не са пряко обвързани с моралните качества на индивида, никак даже.

Както спънки, ограничения и страдания не се дават само на "лоши" хора, така и късметлии не се раждат "добрите".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #65 -: Март 28, 2013, 12:23:57 pm »
А, напротив, много добре си акцентирала съществените положения.

И аз започвам да забелязвам как ведическата астрология предоставя по-прецизна картина.

За съжаление "добър" не е равно на "успешен". Дето викаше Ърл от едноименния сериал: "Do good things, and good things happen to you. Do bad things, and bad things happen to you" започва да ме съмнява сериозно. ;D

Мимс, въпросче. Познатата ти с късметлийската карта в периода след 2006-та ли се е омъжила?

*

Asol

• 4140
« Отговор #66 -: Март 28, 2013, 01:12:04 pm »
Максимализмът може да е двигател. Хора въздух под налягане, плямпала и локумаджии винаги е имало, на защо максимализмът трябва да се свързва задължително с тях ?

А не се ли "харчат" тези въздух под налягане и мегаломаните ? Риторичен ми е въпроса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Март 28, 2013, 01:40:00 pm »
Максимализмът може да бъде много положително качество, когато не се съчетава с консуматорска нагласа.
Например, защо да се задоволяваме с посредствеността, а не да се стремим към съвършенство? Друг е въпросът, че съвършенство трудно се постига - в момента, в който въплътиш идеала в реалността, той спира да бъде идеал.

Може би напоследък максимализмът се възприема с повече негативен оттенък, защото като цяло обществото ни е консуматорско - "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед". :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #68 -: Март 28, 2013, 02:22:52 pm »
Някой, на който доста му върви, да кажем, без да полага много усилия.

Ха ха, вярваш ли, че някой ще си го признае? Всеки ще каже, че скъсва задника, за да си изработи късмета.  ;D

Качвам моя карта, защото се смятам за късметлийка. Преживявала съм трудни периоди и отношения, но имам чудесни деца, работа, шефове, приятели, обичана съм и обичам.
 :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #69 -: Март 28, 2013, 02:42:59 pm »
Ммм... Луна и Марс в огнен знак и дом, в тригон помежду си, в съчетание с изгряващ Стрелец.

Езотериците неслучайно са го казали - "вичко е в ума".  :blink:

И по тази логика може би на човек ще му "върви" дотолкова, доколкото той самият се чувства "късметлия", като вътрешно усещане.

Но нерядко се случва човек да продобие пораженческа нагласа след поредица от неприятни опитности, особено ако такива преобладават или продължат твърде дълго и особено ако са го травмирали още от детството, тогава те неизбежно слагат своя отпечатък върху мирогледа. Не става въпрос човек да се предаде, да вдигне безпомощно ръце, достатъчно е да започне да гледа на света през тъмни очила - по този начин той няма да в състояние да оцени адекватно възможностите, които му се предоставят, за него чашата винаги ще е наполовина празна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #70 -: Март 28, 2013, 03:02:49 pm »
Права си, Лили. Една Луна, подложена на влиянието на Марс и Сатурн (визирам моята във ведическата карта), трудно може да се почувства късметлийска, ако изобщо може. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Март 28, 2013, 03:15:22 pm »
Моята е в конфигурация с Раху и Марс (в трикона домове) и в накшатра на Раху - за мен never is enough, Раху в знака на Лагна не ми дава мира.

В навамша също имам подчертана марсово-сатурнова тема.  :(
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #72 -: Март 28, 2013, 04:05:10 pm »

Може би напоследък максимализмът се възприема с повече негативен оттенък, защото като цяло обществото ни е консуматорско - "Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед". :))

ей това е  :rolleyes: ,  максимализъм в потребителско общество е  ненаситност,нечовечност, алчност,заграбване, то и едно гърне с мед му е много,ма на иска две или всичките гърненца, натрупване в малкото и пълна липса за многото,максимализъм-демагогия- заробване/справка енергетиката ни в момента/.....
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #73 -: Март 28, 2013, 04:07:26 pm »
Моля!
И аз благодаря на Лили за анализа,от индийска не разбирам нищо,по западната кой знае какво очевадно късметлийско не откривам.
Познавам жената от 20 години.
И снощи си дадох сметка,че всъщност едва ли е само късмет това нейното.
Пример- и в моите ръце са попадали мъже,красиви и богати като нейния,само че аз не съм направила нищо,за да го задържа,а съм следвала собствения си егоизъм.
Знам какви жестове прави тя за родата по съпружеска линия,аз не бих могла да правя мили очи на хора,които принципно са ми чужди.
Знам и каква всеотдайна майка е.
Просто е съумяла да задържи всичко онова,до което може би се е докоснал всеки от нас.
Може би щастливото й детство я е направило така широко скроена,търпелива,отдадена.
И лишена от всякакъв егоизъм.

« Отговор #74 -: Март 28, 2013, 04:08:16 pm »
Дано не греша, но Луна в 5-ти дом би трябвало да умее да се забавлява по-добре от такава в 11-ти. Единадесетодомната под влияние на Сатурн може да се притеснява (общо взето напълно излишно), че постиженията ѝ не са достатъчни и това да я прави неуверена. Споделям от личен опит, моята Луна е в 11-ти дом в раши.

Лили, трябваше за станем лекари с тази марсово-сатурнови Луни. ;D

Ако е вярно, че Кету и Раху могат да аспектират и 12-тия дом от позицията си, моята Луна получава аспект и от Кету. Четох някъде, че аспектите на Марс и Сатурн върху Луната дават инженерна мисъл, но нямам изявени такива наклонности.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #75 -: Март 28, 2013, 04:14:42 pm »
Лили, трябваше за станем лекари с тази марсово-сатурнови Луни. ;D

О, не в поликлиника и болница не влизам, само при форсмажорни обстоятелства ще ме видиш там. Още на входа ми прилошава.

А "медицинските" теми, заложени в хороскопа, си ги проработвам индиректно - напоследък се специализирам в превода на медицинска тематика, сега в събота чакам да ми потвърдят един симултантен - откриване на нова клиника в града.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #76 -: Март 28, 2013, 04:21:53 pm »
И снощи си дадох сметка,че всъщност едва ли е само късмет това нейното.
Пример- и в моите ръце са попадали мъже,красиви и богати като нейния,само че аз не съм направила нищо,за да го задържа,а съм следвала собствения си егоизъм.

А дали винаги отхвърляме удобните възможности (в случая мъже, които биха могли да бъдат сметнати за "добра партия") поради егоизъм? Често го правим и поради други съображения, понякога моралът, задръжките или други фактори не ни позволяват да се възползваме от шанса, който ни се предоставя. Птичето каца на рамото и после отлита.

Друг е въпросът, когато срещнем стойностен човек и не успеем да го задържим. Причина за това могат да бъдат различни фактори - разминаване в очакванията, неумение да се правят компромиси, нежелание ние самите да променим нагласата и отношението си и т.н.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #77 -: Март 28, 2013, 04:25:23 pm »
Споменах егоизма,защото аз лично съм губила доста неща и хора заради моя собствен и неумението ми да правя компромиси.
Иначе,да ,губим по различни причини,понякога произтичащи и зависещи само от нас.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Март 28, 2013, 04:35:37 pm »
А жената от твоя пример има не само екзалтирала Луна по сидерал, а и разположена в една от най-благоприятните накшатри - Рохини (любимата накшатра на лунния бог Чандра). Ако беше по-близо до Венера, т.е. в накшатра Криттика, можеше да направи характера малко по-противоречив. А Рохини умее да привлича симпатиите, прави го с лекота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #79 -: Март 28, 2013, 04:40:29 pm »
Може да е много красив и богат, и известен, и какво ли още не един мъж, и жената да не е влюбена в него и затова да го отхвърли.

И все пак ще се пробвам за "налея" малко масло в огъня на късметлийската карта, поставена от Мимс. Кету в 11-ти, придружен от женски планети. Има ли приятелки от женски пол притежателката на картата или не? Все пак този Кету трябва да разваля нещо, да му се не види (шеговито го казвам). ;D