Здравей Гост

За късмета,шанса и невероятните възможности

• 147 Отговора
  • 19676 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re: За късмета,шанса и невероятните възможности
« Отговор #100 -: Март 28, 2013, 08:31:27 pm »
Много добре приета е от околните.

Тъкмо това щях да питам - още се опитвам да търся практически доказателства на разни теоретични твърдения.

Според индийците има тенденция родените под влияние на Рохини (от женски пол) да привличат завист, предимно от страна на представителки на същия пол.

Докато Рохини според мен може да привлича друг тип завист, повече свързана с възхищение.
Да я гледат всички нейни посестрими и да цъкат с език, изричайки "Ех, как успява тази жена, как й съпътства късмет навсякъде, с какво толкова привлича околните...?".

Въпросът ми е има ли такова нещо при твоята приятелка или предизвиква само симпатии сред женското съсловие?

Както казах по-горе, опитвам се да проверя някои твърдения на практика, целта ми е да видя доколко са работещи.
Абсолютно това е така..
Дори собствените ми родители и ние,приятелките,се дивим и чудим как и защо.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #101 -: Март 28, 2013, 08:46:28 pm »
Вероятно отстрани изглежда, сякаш постига всичко с лекота и без много усилия.

Но не е като хич да няма твърди аспекти - доколкото се сещам, Марс ръчка Луната и Венера с квадрат. Може би повече се усеща в емоционалната и чувствената страна на живота, коята остава скрита за хорските очи.

Между другото, силно поставен бенефик в Арудха Лагна /по индийската/ може да допринесе доста за положителния имидж на личността, независимо от вътрешните качества на натива. При девойката Юпитер в сид. Риби е в знака на Арудха Лагна.

Познавам и друг човек със същата позиция в АЛ (Юпитер в Риби) - самият той е кофти, но за пред хората минава за много мил и благороден, никой не се досеща какво се крие зад тази маска. Но неговата карта е друга - има подчертано марсово-сатурново присъствие, силен Раху в изгряващия знак и комбинация на две "чепати" накшатри - Ашлеша и Ардра.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #102 -: Март 28, 2013, 09:00:20 pm »
Току -що намерих кратки описания на накшатрите,мале ,с моят Ац и Луна в Ардра съм крадла,лъжкиня и критикарка от сой. ;D ;D
Но Юпитер ми е в Риби и Ревати,сигурно имам перфектен параван. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #103 -: Март 28, 2013, 09:18:29 pm »
И аз съм същата - Луна в Ардра и Венера (лагнеш и атмакарака) в Ревати за параван.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #104 -: Март 28, 2013, 09:24:16 pm »
Параванки :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #105 -: Март 28, 2013, 09:34:21 pm »
С риск да ви разочаровам - на полянка с 1 4-листна детелина, винаги има поне още една :)))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #106 -: Март 28, 2013, 09:37:07 pm »
Може и да са повече, но при упорито търсене съм намирала само една и то от раз - просто си бях намислила нещо и я фиксирах с поглед отдалеч. После я подарих на голямата любов, която изпратих в чужбина, заедно с кичур коса. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #107 -: Март 28, 2013, 10:04:37 pm »
Основен управител е Луната, но втори управител е Сатурн.
Да не би поради тази причина в някои източници се споменава, че не е особено щастлива?
Но на повечето места съм чела, че в Пушйа Сатурн (макар и не в особено приятелски знак) изявява по-положителните си характеристики.

Дотук познавам трима души с Луна в Пушйа, при двама от тях влиянието не е много читаво, но Луната попада в един знак с Раху по сидерал.

това за Сатурн - ясно, но го тълкуват като забавяне, не наказание
няма общо с Раху/Кету, Сатурн, има взаимен аспект с Юпитер/Венера

имам приятелка с такава лунна накшатра - при нея късметът е платен

*

Papy

• 4343
« Отговор #108 -: Март 28, 2013, 10:14:18 pm »
Аз постоянно намирам по улиците парички
Но не го смятам за късмет, макар че се радвам :)
Просто често ходя с поглед забит в земята

*

Papy

• 4343
« Отговор #109 -: Март 28, 2013, 10:37:49 pm »
Каква съдба :)
Ето-затова понякога съм суеверна

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #110 -: Март 28, 2013, 11:08:51 pm »
Аз не се смятам за късметлийка. При мен всичко се случва след изпитания. Но се научих да се радвам на резултатите и да смятам трудностите за късмет, защото след тях оценявам постигнатото.
Пари много рядко съм намирала. Но четирилистни детелини намирам всеки път, когато погледна към поляна с детелини. Случвало ми се е да си помисля за четирилистна детелина и да знам точно къде се намира. А когато отида на поляната, да я намеря точно там, без да я търся повече от секунди.
Такъв късмет ме радва. Чувствам се щастлива, въпреки всичко. Мога да се радвам и на малките неща и на малък късмет.
Много нямам късмет в игри на лотариен принцип. Само веднъж спечелих от някаква игра на безалкохолни оригинален музикален диск, но се оказа, че срок на играта е изтекъл с един ден по-рано.  :-[
Според Лили трябва да ме бие късметЯ силно. Везни, Лъв и Стрелец са ми най-силно застъпени в картата. Ама нъцки.  ;D :-[

« Отговор #111 -: Март 28, 2013, 11:27:18 pm »
Аз лично не познавам хора без късмет. Познавам само такива, които обичат да се оплакват и да обвиняват някого или нещо за невървежите си. Хора, които не рискуват, поради страха си. Хора - неблагодарни.

Но все пак всеки заслужава съдбата си. Каквото всеки един е направил в предишния живот в този ще го понесе върху себе си. И в сегашния живот се сее семето за следващия, защото когато се сее не се и жъне.

Помолих Бог да ми даде всички неща,
за да мога да се радвам на живота,
а Той ми отговори: „Не“.
Каза, че ми дава живот,
за да се радвам на всички неща.

За мен късметът, човек сам си го намира. Когато се усмихва и е лъчезарен, добър, когато е благодарен за всичко, привлича  хубави неща и светът също се усмихва.
Животът е прекрасен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #112 -: Март 29, 2013, 07:33:57 am »
Принципно да кажа - който не е живял като куче, ще му е трудно да разбере колко усилия ти коства понякога да си благодарен за малкото шансове, които имаш. Друга е нагласата, а ако тази плоча е била записана още в детството и с годините продължава да се възпроизвежда, презаписването е много трудно, понякога се налага смяна на целия хард. Когато човек не е бил учен да се радва от малък, а впоследствие не е получавал благодарност - как да бъде самият той благодарен? И това е урок - да се научиш на нови навици, да ги изградиш, да излезеш от матрицата, която са ти създали. Тогава животът се променя и започва да ти се усмихва.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #113 -: Март 29, 2013, 07:50:57 am »

след като ме изненада в гръб на полянката до фурната един ден, как съм се надупила и с очилата диря късмети, а хората от тролейбусната спирка ме гледат учудени  ;D
Не знаех за този аспект, че е на щастието, моя козльо има точен квадрат на луната и юпито, а с моя юпи луната му е в точен тригон- сам със себе си е нещастен, а с мен е щастливец, знаех си аз  :P

ето ти игра  да откриеш 7 детелини

http://bgflash.com/flash/262/%D0%BD%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B0.html
« Последна редакция: Март 29, 2013, 05:32:31 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #114 -: Март 29, 2013, 12:33:04 pm »
Въпреки всичко, на дали има семейство, което да е предоставяло всичко на детето си. Винаги има и ще има проблеми, защото иначе на дали ще има полза от нас.
А и всеки един в живота си има период, в който е живял по-бедно и е броял стотинките си за хляб, иначе как би оценил парите?

Изобщо много може да се каже, но най-общо човешкият живот прилича на едно многоточие - има...няма...после пак има...пак няма и т.н.

Все пак да не забравяме, че и колкото лоши да са обстоятелствата, ние имаме свободата да изберем нашето собтвено отношение към живота и да открием радост в него. От нас самите зависи как ще се отнасяме към доброто и злото.

ПП. Преди няколко дни прочетох една много вдъхновяваща и силна книга за силата на духа, морала, оптимизма и вярата на една уникална жена - Алис Херц Зомер. На 109г. тя е най-старият човек преживял Холокоста. Изгубила всичко - дом, родители, съпруг, приятели, роднини. Надживяла детето си тя продължава да живее с надежда и да посреща деня с усмивка и споделя, че: "Животът е подарък, всеки ден е чудо"... Не изпитва горчивина и омраза, защото знае, че омразата разяжда много повече душата на този, който я изпитва, отколкото на онзи, към когото е насочена.
Трябва да се учим точно от такива личности, които са научили цената на живота.
Благодарна съм на Вселената, че открих тази книга - "Един век мъдрост" от Каролине Щьосингер.

Поздрав с eдно изпълнение на Алис с пожелание за повече доброта, защото е безплатна - не струва нищо, а отплатата е голяма за всички: http://youtu.be/LZpJ6KycDoc

*

Emma

• *
  • 321
« Отговор #115 -: Март 30, 2013, 10:08:47 am »
Как няма да е избухлива. С тези тао-та с върхове Марс и Уран... Как са й квадратосали Луната и Мерка.
Но Юпитер щедро е наръсил с тригони и секстили.

Цитат
Все пак да не забравяме, че и колкото лоши да са обстоятелствата, ние имаме свободата да изберем нашето собтвено отношение към живота и да открием радост в него.

Това е така. Моята майка е пример за черногледство и неумение да се радва на живота. Тя никога не е оценявала каквото и да е. Винаги недоволна, опитвала се е да възпита това в мен откакто се помня. Тя не обича щастливите хора. За нея и дребните препятствия са повод за драми. Което накрая костваше психическото й здраве. Но на нея и това й харесва, тя е от хората, които обичат да живеят зле и нещастни. Хора като нея не биха били щастливи дори да имат всичкото щастие на Вселената, защото няма да го видят, не желаят да го видят. Това е желанието й.
Но колкото повече тя се е стремяла да ме направи по свой образ, толкова повече съм се съпротивлявала и възпитавала да се радвам на живота и да оценявам дребните радости.
Това е било мой избор.

*

Papy

• 4343
« Отговор #116 -: Март 30, 2013, 10:19:37 am »
За пореден път чета как някоя родителка е нещастна, мрънкаща и неудовлетворена
Вероятно има и мой подобен пост
Ако сложим картите, ще се окаже, че нямат нищо общо и вероятно на младини са били съвсем различни хора
Изводът, който трябва да си направим е, че ако се откажеш от мечтите си, поради старост или препятствия, е много лесно да станеш поредния смачкан и нещастен човек, който проектира емоциите и неуспехите си в/у децата си

Та..търсете радостите и надеждата, проблемите и без това ще ни намират

*

Lillie

• 30532
« Отговор #117 -: Март 30, 2013, 10:36:06 am »
Изводът, който трябва да си направим е, че ако се откажеш от мечтите си, поради старост или препятствия, е много лесно да станеш поредния смачкан и нещастен човек, който проектира емоциите и неуспехите си в/у децата си

Та..търсете радостите и надеждата, проблемите и без това ще ни намират

Принципно е така, никой не е застрахован да се превърне в мрънкащ лузър. Старостта и болестите ни настигат неизбежно, но съм виждала и жени на по 30-40 години, които каквото и да имат като възможности, все не са доволни от начина, по който живеят, макар че в голяма степен тоя начин зависи от тях самите.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #118 -: Март 30, 2013, 11:15:01 am »
Много е избухлива, направо не знам златния й мъж как я търпи, командва всички вкъщи, а той милият не стига, че е заврян зет, ами тя постоянно го тормози, и двамата са лъвове, родени са през ден. Изпокарва се с приятелките си на тема политика и не мога да разбера как с меркурий в дева е толкова глупава, но родена с късмет или поне според нея :blink:

Забравих да кажа, че това момичето е първото, което срещам да мрази астрологията, но явно има и такива хора.

За конфликтността - тя има Слънце в Лъв в квадрат със скорпионски Марс, и двете планети са силно поставени.
На нея не й трябва подчехлен мъж, а мъж, който може достойно да й опонира, за да спечели уважението й. Ако е попаднала на някой по-деликатен и толерантен тип, нормално е да му изземе водещата роля и да се стреми да доминира по някакъв начин.

По сидерал има Марс в съвпад с Кету в Скорпион, в 6 дом - разглеждано изолирано, това може да даде и борбен дух, умение да се справя в трудни ситуации. Но дава и силна склонност към спорове и разногласия с обкръжението. Остър, хаплив език и умение да се аргументира, да води спорове и да отстоява позициите си.

Във ведическата карта има и силен Юпитер в 7 дом (но ретрограден). Това е т.нар. Хамса йога - Юпитер в ъглов дом от Лагна, разположен в мулатрикона (собствен знак) или екзалтация. Принципно трябва да дава закрила, възможности за успех и просперитет. Добра позиция в социума благодарение на брачния партньор. Но съчетанието на двете накшатри - на Луната и Асцендента (Сатабхиша и Мригашира) - дава и доста колебания в партньорския живот, така че не всичко при нея върви толкова гладко, колкото на някой може да му се стори отстрани.

Интересно, в западната карта има Луна и Меркурий в квадрат с Уран, а толкова мрази астрологията, както казваш. Накшатрата на Луната по принцип би могла да предополага и "спящи" лечителски, психически или окултни способности сама по себе си, но разбира се зависи от цялата карта. При това Луната и Сатурн при нея са в тригонални додове от Асцендента - в 9 дом е Луната (в сид. Водолей) и в 5 дом е Сатурн (в сид. Везни). Тук имаме екзалтирал Сатурн, управляащ 9 дом и находящ се в друг благоприятен дом (5ти) - това е т.нар. Раджа йога, даваща успех. Лагна, т.е. изгряващият знак се управлява от Меркурий в накшатра Пурва Пхалгуни - това е една от накшатрите, които дават стремеж към материално осигурен и охолен живот, подчертан стремеж към наслада и удоволствия в живота, свързва се и с брачната институция. В случая може да се каже, че има възможност за постигане на успех в обществото чрез брака и брачния партньор, стига да не се изживява в отношенията с него и по принцип във всяко едно партньорство/съдружие като последна и крайна инстанция, да не се стреми да наложи своята позиция на всяка цена.

Ако е родена малко по-рано, сидералната карта се променя - изгряващият знак минава в Телец (остава в същата накшатра), но цялата домификация се променя, планетите минават в други домове. Между другото, този вариант също се връзва с описанието, което си й дала - тронов Юпитер в 8 дом (аспектира 2ри и 4ти - родителска подкрепа, заможно семейство), Марс/Кету в Скорпион в 7 дом - подчертано "марсова" атмосфера в брака и отношенията с партньорите, а и по принцип говори за нейната нагласа в отношенията с обкръжението (това е т.нар. Ручака йога), Луната минава в 10 дом, а Венера и Меркурий в 4ти, което може да предположи и по-висок социален и материален статус. Управител на АС става Венера, разположена в накшатра Магха (управлявана от Регулус - царската звезда), в 4 дом Венера е в силна позиция и в Магха може да говори за наследствен статус, а и по принцип че нативът ще се стреми към придобиване на висок материален и социален статус.

Разликата е, че при по-късен час на раждане (Лагна в Близнаци) има тенденция успехът й в обществото повече да зависи от партньора и съдружията, докато при изгряващ Телец акцентът се измества в посока към семейния/наследствен статус, а отношенията в брака придобиват подчертано "марсов" характер.

Според теб тя какви партньорски типажи привлича по-често - с по-изразени юпитериански или марсианки качества?
Разбира се, допълнителна информация за партньорския тип дава и Навамша (Д9), но и там Асцендентът ще мръдне в зависимост от отклонението в часа на раждане. По този начин обаче може да се провери дали партньорският й живот отговаря на това, което е заложено като тенденция, и да се коригира часът на раждане. И в двата случая, независимо от часа на раждане, би било добре да се научи на повече толерантност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #119 -: Март 30, 2013, 11:20:44 am »
Само да допълня-тези с хирон в 12-ти усещат отрано невидимите неща около себе си и бягат от тях като дявол от тамян
Но минават години и нещата се обръщат