Интересува ме период от 2 месеца, които смятам за важни - август и септември. Според мен те са ключови за подготовка и начало на военен конфликт. Както се вижда шиитски Иран е държава със силно централизирана власт (Марс и слънце във водолей, заедно с меркурий) - кармично предопределена да бъде такава, войнствена и създаваща проблеми (тероризъм); силно подчинена на религията (луна в овен). Стремежът към единоначалие и залитането по религията минава разумните граници (юпитер/Лилит в лъв и големия им тригон с Луна и Уран/бяла луна), но такъв фанатизъм предвещава и неприятности с фатален край. Ще бъдат наказани от Марс в Лъв (което за мен е САЩ). Без да съм "фаталист" вече отбелязах в предишната си кратка прогноза повторението с датата 9-11 (11 септември). Тогава тр.Марс е в опозиция със слънце/марс. Месец по-рано в тази точка е транзитното Слънце, което според мен е подготовка-противопоставяне на двете държави. Противникът на Иран има съюзници и подкрепа/логистика (уран в овен, меркурий в лъв и луна в тригон). Сатурн/глава на дракон в Скорпион подсказва, че моментът сега е удобен за ужилване (особено ако режима в Сирия падне дотогава)... С две думи, началото (подготовката) на нераразбориите и забъркването на кашата ще е през горещия август, но самата война ще започне в началото на септември, когато тр Марс смени слънцето в лъв и влезе в опозиция на Слънце/Марс! Ориентировъчни дати: 9-10-11 септември и до 15-16 септ.) ... Начало на война в септември предвещава дълъг конфликт, но първата фаза ще е около 1 месец - до 15-16 октомври - когато тр Марс ще мине в дева. После ще има вероятно затягане на положението, дипломация и размиване на конфликта ... но вече ще излезем от октомври, което надхвърля задачата ми!
Това е накратко. Среща след 5 месеца да видим какво се е случило реално. Засега "замразявам" темата във фризера.
Размразявам си темата от април! Минаха 5-те месеца и събитията наближават. След "химическата атака" преди дни (която според мен си е подготвена провокация с цел да има алиби за удар), започна усилена дипломатическа подготовка за война. САЩ, Саудитите, Катар и Турция започнаха сондажи и военна намеса. ЕС още се изказва предпазливо, но няма къде да ходи. Най-обезпокоително звучи изявлението на Турция, че ще влезе в коалицията дори без да има санкция от Съвета за Сигурност, тоест дори Китай и Русия да не дадат мандат за военна намеса. Това ще повтори случая в Косово. Турция е важна, защото от нейна територия може да се влезе в Сирия. В Средиземно море пък и дислоцирана американска флотилия.
Първо, коригирах прогнозата си преди време.
Войната явно няма да касае само Иран, защото междувременно режимът в Сирия не падна. Така че ударът ще започне оттам, тоест от Сирия. Регионът на Бл.Изток е под знака на скорпион и затова казаното за Иран почти изцяло важи за целия район. Вече коментирах преди месец събитията в Турция (пак под знака Скорпион).
Наистина нещата около Сирия се активизираха в началото на август. Въпросът за атентата в Сарафово и заплахите за нови терористични удари:
Тези дни САЩ казаха, че са получили множество заплахи за терористични атаки. Президентът свика Съвета на нац.сигурност да набележи мерки!
Май се задават събитията, за които говорех преди 4 месеца. Започва медийната подготовка за войната в Бл.Изток.
Сега се тиражира някаква заплаха от тероризъм, която ще дойде от Бл.Изток. Тези дни и атентатът в Бургас пак изплува след 1 година.
ЕС обяви Хизбула за терористична организация и сега Сирия е нарочена за удар като база на Хизбула.
САЩ пък се готвят за терористична атака и за "контраудар" срещу поредната държава, подкрепяща тероризма.
Нещата май влизат във фазата на медийната и дипломатическа подготовка за есенната война. До 1-2 месеца ще стане ясно.
Следя си прогнозата от пролетта. Горещият август ще даде отговор!
Второ, ......................