Lillie, много тегаво звучи описанието ти как се справяш с това и онова. От собствен опит - не бъди силна, а просто жена. Не е нужно да си кифла, за да ти помага някой, особено ако е мъж. Не е нужно да си с крака на манекенка, за да носиш рокля и не е нужно да си облечена в Шанел, за да си дама. Това е твоя мисловна настройка според мен. Няма никаква нужда да си нито красива, нито кифла, нито глезла и т.н. етикети, за да имаш помощ. Първо си човек, после си и жена. Мъжете много си падат да помагат на жени, когато те имат нужда. Човек често се чувства по-важен, когато дава на някого, а не толкова когато получава и при мъжете е подчертано, когато са пред една по дефолт по-слаба жена. Гордей се, че си жена и ако няма никой наоколо да помага- намирай от кой да изискваш. Не се подценявай в никакъв случай, защото ниската самооценка води до компромисни решения във всички сфери на живота. На хората им е приятно да са от полза, ако не друго.
За бизнеса - времената се менят много бързо, днес като че ли стана малко по-актуално не да почваш бизнес и да си си сам шеф, а да се изкачиш до степен партньор/ или мениджър в нечий вече утвърден бизнес с добър дял от пазара. Ако си в стабилна фирма и си стабилна - това е важното.
За паразитите - има фирми за обезпаразитяване, които, общо взето, като минат веднъж и повече няма да си спомняш какво е бълха/хлебарка и т.н. Аз преди години живях на едно място в нов блок и плъзнаха от някъде хлебарки - едно посещение от такава фирма ми струва 60 лв. и после забравих.