Здравей Гост

Който има нужда

• 400 Отговора
  • 66702 Прегледи
Re: Който има нужда
« Отговор #180 -: Май 04, 2013, 03:07:46 pm »
А някой желаещ да осинови моя котарак има ли?  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #181 -: Май 04, 2013, 03:15:12 pm »
Пусни обява в kotkite.com.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Май 04, 2013, 03:31:17 pm »

Днес бях при ветеринар и тъкмо за това говорихме там, искам да обявя за подаряване 2-3 от моите котки.

Но ветеринарният лекар потвърди и моите предположения - според него най-добре е да се подари на човек, когото познаваш. Когато подаряваш породиста котка на непознат човек, който търси безплатна придобивка, той няма да е склонен след това да навлиза в излишни разходи за това животно - храна и тоалетна задължително трябва да има, но освен това има и други, по-скъпоструващи разходи - редовно обезпаразитяване, ваксини и други ветеринарни услуги. Ветеринарните услуги не са с нищо по-евтини от "човешките" доктори, препаратите също. Аз вече се чудя за себе си ли да работя или за издръжка на котките...

Желаещи за подарък винаги има, особено ако става въпрос за скъпо и породисто животно, но оттам нататък ще извадят ли нещо от джоба си, за да се грижат адекватно за това животно? Те от самото начало с нагласа за аванта тръгват.

Ако живеех в къща с двор и нямах никакви финансови грижи, щях да осиновя и твоя, нищо че е дърт и глух.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #183 -: Май 04, 2013, 03:53:11 pm »

Не ти ли е жал да го подариш!

Аз и дни не мога без моята лигла. Тя си е част от семейството и е с най-големи привилегии в къщи :blink: То и за това е манипулативна, хитра, разглезена и сладка лигла, която си прави каквото иска и не приема да и се противоречи  :blink:

« Отговор #184 -: Май 04, 2013, 04:30:29 pm »
Жал ми е! Ама е като Денис Белята! Спука мивката в кухнята като събори една чаша в нея. Естествено и чашата отиде! Заради него в момента нямам чаши. Издра цялата холова гарнитура. Събадя тенджери с манджа,рови из боклука,опика ми ботуши за 100 лева (чисто нови). Да не говорим,че въпреки,че има хигиенни навици ходи да пикае и да ака в банята-ей така за кеф. Всичко навсякъде е пълно с дълги бели косми. Постоянно повърни и миризми...Е,писна ми! И го изнесох на терасата.

*

Нова

• 3491
« Отговор #185 -: Май 04, 2013, 04:31:09 pm »

Не ти ли е жал да го подариш!

Аз и дни не мога без моята лигла. Тя си е част от семейството и е с най-големи привилегии в къщи :blink: То и за това е манипулативна, хитра, разглезена и сладка лигла, която си прави каквото иска и не приема да и се противоречи
:blink:

))))) Наистина е така. Ние вече вкъщи сме драма - към днешна дата равносметката с котките е една любима Пина, майка на едно "куче", всеобщ побойник в махалата, тартор и хаймана; четири спасени от кош за боклук хубостника; още една такава спасена като бебе с изкълчено краче и захвърлена лигла, с прекалено много граждански права и от вчера две нови попълнения след драматично раждане - майката в напреднала бременност се поболя, не ядеше нищо, изтекоха й водите, часове наред не роди, слаби контракции, три пъти идва ветеринар у нас, инджекции с окситоцин, гледанки, прегледи и сега майката и децата блажено спят до мен. Децата са само на ден, но са вече бандитчета и с много желание за живот. Майката все още е болничка, но грижовна и да се надяваме, че ще се стабилизира.
И на целия този екшън не можем да захвърлим нито един от тях, сърце не ни дава, всички са ни любими и като дечица ни се умилкват, ние си ги целуваме и радваме...
Изобщо всичко се подрежда и след вчерашния ден на суетене, екшън, разходи и тревоги, днес си боядисахме яйцата и от кеф, щото ставаха много красиви, майка вареше тенджера след тенджера и сега имаме 2 картона супер яйца. А докато подготвях един пъстър панер за декорация, малката дрисла се настани в него и как да не я обичаш още повече - като козуначе се сви и позираше за снимки.

« Отговор #186 -: Май 04, 2013, 04:38:13 pm »
Преди 2 месеца изяде и 2 големи кроасана! Дори нямам представа как ги е отворил! Само намерих празните им опаковки под леглото,а после цял ден котарака имаше разстройство  :( Беше насрал цялата баня  :'( ;D

*

satin_

« Отговор #187 -: Май 04, 2013, 04:40:34 pm »
Жал ми е! Ама е като Денис Белята! Спука мивката в кухнята като събори една чаша в нея. Естествено и чашата отиде! Заради него в момента нямам чаши. Издра цялата холова гарнитура. Събадя тенджери с манджа,рови из боклука,опика ми ботуши за 100 лева (чисто нови). Да не говорим,че въпреки,че има хигиенни навици ходи да пикае и да ака в банята-ей така за кеф. Всичко навсякъде е пълно с дълги бели косми. Постоянно повърни и миризми...Е,писна ми! И го изнесох на терасата.

Моето е кучка, да кажа  :blink:
Затворено само на терасата, съвсем ще пощурее и най-много да го озлобиш.

*

Нова

• 3491
« Отговор #188 -: Май 04, 2013, 04:46:25 pm »
Да, знаем, че е такава мадама, ама какво значение има, пък дори да беше и морско свинче. Щом ти носи радост, общувате с удоволствие и се обичате.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #189 -: Май 04, 2013, 05:21:37 pm »
И аз да се запиша в тази тема - единият ми котарак изчезна, няма го от 4, 5 дни  :(. Да ви кажа, астрологията май си работи донякъде и при животинките - котаракът ми е роден на пълнолуние Водолей / Лъв, последното лунно затъмнение беше в квадрат към светилата му и си помислих още тогава да не стане нещо.. Другият посърна, почти не се храни, направо се е депресирал, че му го няма другарчето  :(. Между другото ги бях взела по различно време, не са от едни и същи родители, не са и кастрирани, а бяха неразделни - никакво делене на територията, ревност или нещо такова.
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #190 -: Май 04, 2013, 07:05:27 pm »
Преди 2 месеца изяде и 2 големи кроасана! Дори нямам представа как ги е отворил! Само намерих празните им опаковки под леглото,а после цял ден котарака имаше разстройство  :( Беше насрал цялата баня  :'( ;D

Ти вместо да му правиш реклама, сега ще откажеш и малкото желаещи да го осиновят.  ;D

То е голям проклетник наистина, не бих го търпяла и аз.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #191 -: Май 04, 2013, 07:11:18 pm »

Аа, значи котаракът е разглезен, а?

« Отговор #192 -: Май 04, 2013, 08:56:13 pm »
И аз да се запиша в тази тема - единият ми котарак изчезна, няма го от 4, 5 дни  :(. Да ви кажа, астрологията май си работи донякъде и при животинките - котаракът ми е роден на пълнолуние Водолей / Лъв, последното лунно затъмнение беше в квадрат към светилата му и си помислих още тогава да не стане нещо.. Другият посърна, почти не се храни, направо се е депресирал, че му го няма другарчето  :(. Между другото ги бях взела по различно време, не са от едни и същи родители, не са и кастрирани, а бяха неразделни - никакво делене на територията, ревност или нещо такова.
Дано котарака е добре и дано го откриеш! Защо не пуснеш един хорар за него?

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #193 -: Май 04, 2013, 10:28:19 pm »
Дано котарака е добре и дано го откриеш! Защо не пуснеш един хорар за него?
Теглих карти Таро, ама като ги видях .. едва ли ще се върне. Дано да греша.
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Papy

• 4343
« Отговор #194 -: Май 04, 2013, 10:35:29 pm »
Пролет е, котките по това време обичат да се разхождат, вероятно ще се върне след някой и друг ден

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #195 -: Май 05, 2013, 09:35:54 am »
"Спартанецът -
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
                                  Плутарх

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Май 05, 2013, 09:46:43 am »
Да, жалко. Мир на душата му!

А се очакваше Юпитер да е благосклонен към Близнаците...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #197 -: Май 05, 2013, 12:08:31 pm »
Ох, нашите пак се скараха, и то заради това, че баща ми нарочно пропусна празничния обяд и беше отишъл да пие с някакъв негов познат.  :( И после, когато се прибра, пак започнаха едни и същи клетви и пререкания и пак към мен и брат ми "Вие сте виновни за всичко!", "За нищо не ставате", и т.н...  :angry: :angry: :angry: И брат ми и той започна да им говори "Кой ви е карал да създавате семейство? Вие сте ме родили увреден" и пр...
Как пък няма нито един спокоен ден у нас. Вече ми идва да изляза и да изчезна някъде за дълго време, сигурен съм, че няма да им липсвам.
Съжалявам много, че пиша това и то по време на празници, но ми е много мъчно, че нещата все стават така.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #198 -: Май 05, 2013, 12:20:21 pm »
Весо, много е неприятно, че такива караници стават на Великден.  :(

Те пък намериха за какво да се карат, а и защо трябва децата да го отнесат - скандалът е между майката и бащата.

В нашето семейство празниците също не минаваха без скандалче, майка ми много обичаше в някой празничен ден да ти се из..ре на главата, включително и на рождения ми ден го е правила. Но то си е до човека и възпитанието.

Ако можехте с брат ти да се отделите и да сте самостоятелни, животът ви щеше да протича по друг начин.
И аз късно го осъзнах, но в продължение на доста години нямаше къде да се изнеса с моите доходи, затова се налагаше да живея под един покрив с родителското тяло. Не съм се стремяла и да се омъжа по-рано, за да се махна от тази ситуация - имам други разбирания за партньорството и брака.

Извинявай, брат ти какво увреждане има? Вероятно това не му дава възможност и да работи, а ако не си финансово независим, не можеш да си позволиш самостоятелност и ненамеса в личното ти пространство.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #199 -: Май 05, 2013, 12:20:28 pm »
Тъжно е човек да живее в подобна обстановка  :(

Излез и се разходи някъде, ще се разведриш малко...