Здравей Гост

С атрология трябва да се занимават щастливите и...онези изпълнени с любов

• 113 Отговора
  • 24412 Прегледи
*

Lillie

• 30532
В психологията са необходими многооо знания, не се става психолог само с 4г. бакалавър и/или 2г. магистър. Минава се през много обучения и школи. Затова и в много от чуждестранните школи се изискват мин. 28г. навършени, за да те допуснат само да се запишеш.

Така е и в астрологията - не са достатъчни десетина прочетени книги и един-два изкарани астрологични курса.
Нито пък на 20-годишна възраст, каквито и способности да имаш, можеш да бъдеш опитен консултиращ астролог.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
  • Не разказвайте тайни от живота на някого пред други хора.

Това е професионалната етика, която психолозите са длъжни да спазват.

*

Divna

• 2478
В психологията са необходими многооо знания, не се става психолог само с 4г. бакалавър и/или 2г. магистър. Минава се през много обучения и школи. Затова и в много от чуждестранните школи се изискват мин. 28г. навършени, за да те допуснат само да се запишеш.

При мен (там, където живея), за да практикуваш психология е нужно да имаш докторат. Цялото обучение е минимум 8 години.

*

elfidka

• 3129
По моя личен опит и наблюдения, мога спокойно да кажа, че когато един човек се вкопчи /несъзнателно разбира се/ в нещо, започва да тегли енергия от него - в резултат на това, тази област става извор на проблеми за него, именно защото вселената за да въстанови енергийния баланс, трябва да го дистанцира от него или да му го отнеме. Точно за това често се случва хората с привидна липса на опитност в дадена сфера, да се окажат добри консултанти именно в нея, тъй като подсъзнателно, знаят как да държат енергията от тази материя надалеч от себе си.
Така, че много рядко се стрещат индивиди, които да са, хем добре балансирани, хем с добре научени кармични уроци, хем с  да умения да ги предадат на език разбираем за другите.
И защо си мислите, че един астролог трябва да е съвършенния индивид на вселената ?????
Та нали и астролозите са хора с множество кармични уроци, които като при всички хора, продължават до края на живота  :blink:
« Последна редакция: Март 29, 2013, 06:09:26 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
По моя личен опит и наблюдения, мога спокойно да кажа, че когато един човек се вкопчи /несъзнателно разбира се/ в нещо, започва да тегли енергия от него - в резултат на това, тази област става извор на проблеми за него, именно защото вселената за да въстанови енергийния баланс, трябва да го дистанцира от него или да му го отнеме. Точно за това често се случва хората с привидна липса на опитност в дадена сфера, да се окажат добри консултанти именно в нея, тъй като подсъзнателно, знаят как да държат енергията от тази материя надалеч от себе си.
Така, че много рядко се стрещат индивиди, които да са, хем добре балансирани, хем с добре научени кармични уроци, хем с  да умения да ги предадат на език разбираем за другите.
И защо си мислите, че един астролог трябва да е съвършенния индивид на вселената ?????
Та нали и астролозите са хора с множество кармични уроци, които като при всички хора, продължават до края на живота  :blink:

Астролога доста често се превръща в психоаналитик. Аз лично работя само с няколко човека...,защото за повече нямам време. Черезвичайно..,ако бъда помолена мога да напарвя някоя и друга консултация..,но е рядко. За да консултираш някой трябва да бъдеш обективен, а не да налагаш собствения си мироглед и ценностна система.
Разбира се, че съвършен е само Бог...,но всеки е Бог. От друга страна , един нереализиран човек...не би могъл първо да бъде полезен...и второ може да навреди.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

Добра вечер на всички!Рядко вземам участие във форума,  защото не винаги мога да формулирам въпросите си правилно и това ме притеснява. Ще споделя мнението си но някои от горните постове. За мене щастието като състояние на духа е най-вече нашето вътрешно равновесие. Не приемам идеята , че търсещият е нещастен , ние се развиваме постоянно . Практична , земна натура съм , макар че тайственото винаги ме е изкушавало и интерес  към астрологията  имам отдавна. Но .... една сутрин/22.12.12 ;D/ се събудих с ясната ПОТРЕБНОСТ , че трябва да започна да се занимавам с астрология, че тук ще намеря отговорите , които търся. Започнах да сричам като първолаче от А и Б ,открих , че интуитивно съм знаела някои отговори , други намирам тук във форума ,обичам дискусиите ви , за трети още доста ще трябва да почета , пък четвърти -мога и да не разбера изобщо.
Благодаря ви за възможността да се уча от вас !

Има толкова аспекти в живота, не може човек да се реализира навсякъде.
Човек би трябвало да се е сблъсквал с много страни на живота, но пак не може да е навсякъде.
Тогава...  Имануел Кант например е създал една камара трудове по философия признати в цял свят, а е бил един напълно незабелижим човечец  ;)
Явно има нещо много повече

*

Марая

• 28287
Има толкова аспекти в живота, не може човек да се реализира навсякъде.
Човек би трябвало да се е сблъсквал с много страни на живота, но пак не може да е навсякъде.
Тогава...  Имануел Кант например е създал една камара трудове по философия признати в цял свят, а е бил един напълно незабелижим човечец  ;)
Явно има нещо много повече

Факт.
Няма как астролог.., който няма опит ..няма брак..,няма деца...да консултира въпросните теми.

Като онази приказка :"Краставичаря и краставиците."

Разбира се, че всички останали теми...в които има реализация...и ниво не са проблем.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
И защо да не може ? Какво общо има това с качеството на прогнозите ? Там по-важно е да можеш да мислиш предимно  ;D

*

Марая

• 28287
И защо да не може ? Какво общо има това с качеството на прогнозите ? Там по-важно е да можеш да мислиш предимно  ;D

Субективен и обективен фактор.
Опита.
Разбиране и приемане.
Осъзнаване.

Преди години съм изпитвала проекциите на учителите си... ;D
И ...,гадно е!
Избора на натива е ЛИЧЕН...Всяко вмешателство и посегателство е - за участниците...и консултиращи и консултирани.

*

Mims

• **
  • 772

Факт.
Няма как астролог.., който няма опит ..няма брак..,няма деца...да консултира въпросните теми.

Като онази приказка :"Краставичаря и краставиците."

Разбира се, че всички останали теми...в които има реализация...и ниво не са проблем.
Това направо ме разби,а ако имаш три брака зад гърба си и са нещастни,кво правим.
Марая,по твоята логика аз и колежките,дето нямаме деца,трябва отдавна да ни няма в училище.
Или напълно здравия лекар не би трябвало да има място в болницата..
Да е човечен,е едно от най - важните качества на астролога,в твоите постове ми убягва човечността.
Нищо лично,сори.

*

Asol

• 4140
Всички сме субективни и правим проекции, колкото и да сме осъзнати, все пак сме само хора всеки със своите слабости. А желанието, амбициите и стремежа към лична изява, да си спечелиш славата на най-добрия и готиния, ;D са присъщи и на домакинята и на банкера. Самолюбието на всеки се ласкае, когато е налучкал верния "тон" и печели някакво удовлетворение на първо място за себе си и който казва, че това не е така, значи лъже поне себе си. ;D Затова вероятно и има астролози, които правят прогнози не толкова заради това да помогнат на някого, а най-вече да покажат себе си като компетентни.
А относно опита - астрологичен опит всеки при желание може да придобие. Дали ще е съдържателен си зависи само от усилията в тази насока.
« Последна редакция: Март 30, 2013, 09:42:34 am от Asol »

Аз пък си мисля...точно както го е казала Жълтолилава. ;D

Представете си , че сте клиент на астролог, който изглежда ужасно, не е успял да се реализира като партньор...,сърдит, намусен..,авторитарен. Отивате на консултация при него. Ще му се доверите ли? :rolleyes:
Жълтолилава го е писала по мой адрес, след като ми беше писала да влагам повече мисъл в коментарите, а аз ѝ отговорих да влага мисъл когато задава въпрос, а не после да упреква хорарната астрология, че не действала при нея. Отделно от това беше подала една информация по въпроса, а после се отмята в обратната връзка, простете, фийтбека, както тя се изразява. Колкото до написаното по мой адрес, то няма нищо общо с действителността- нито съм сърдита, нито съм намусена, а най-малко може да се каже, че съм с нереализиран партньорски живот, след като навъртях 25г семеен живот и отгледах две деца! И снимка на семейството ми поставих преди тук, по повод едно изказване на рару. И не знам по чий адрес си написала онзи коментар, с някакъв крис, който не бил искал някоя си- ако и това е за мене много си далеко от истината. А дори да е истина за друг потребител на форума, то е повече от долно това да изкарваш на показ неща от личния живот на човек, който се е доверил- било лично на тебе, било на хора от форума на лични съобщения.

И понеже си стопанката на този форум, моля да ми закриеш акаунта!
Абе, не знам кой какво и с кого си мери (и аз като простосмъртните нямам представа за какъв нов форум става въпрос и защо е целият този шум), но така като гледам скоро няма да има и какво да си мерите. Акрукс аз лично те моля да останеш, защото тези, които ще са потърпевши сме ние - останалите съфорумци, а не някой друг. :73: :25:

*

Papy

• 4343
Какво пак се вдигна перушина тука, от нищо-нещо

Относно астролозите-какво общо има кой колко брака има с това дали може да чете карта?
Все едно да кажеш, че много зависи колко е 2+2, от това колко си щастлив като го смяташ
Нали астрологията е точна наука (според мен не е)?
Психологията идва когато трябва да му обясниш на човека какво виждаш в картата му, така че да те разбере правилно.
Ако например астрологът каже:"ще умреш на 80 години"-за някои ще е ок, други ще се побъркат от тая мисъл

*

priya

• **
  • 1263
Какво пак се вдигна перушина тука, от нищо-нещо

Относно астролозите-какво общо има кой колко брака има с това дали може да чете карта?
Все едно да кажеш, че много зависи колко е 2+2, от това колко си щастлив като го смяташ
Нали астрологията е точна наука (според мен не е)?
Психологията идва когато трябва да му обясниш на човека какво виждаш в картата му, така че да те разбере правилно.
Ако например астрологът каже:"ще умреш на 80 години"-за някои ще е ок, други ще се побъркат от тая мисъл

брей-брей. дали е от нищо нещо? или просто голямо грозно нещо, което от време се прави на нищо?

спокойно, Папи, след минути ще бъде заметено - всички политически некоректни постове изтрити на мига, и ще настане мир, любов, възвишеност астрологическа ;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Papy

• 4343
Нищо няма да бъде заметено

В случая не съм сигурна, че акрукс има за какво да се чувства нападната

*

priya

• **
  • 1263

грешиш.

*

Константин

Според мен с астрологията трябва да се занимават тези, които търсят нещо, което "видимият" и "рационалният" свят не им дава :) А щом се стига до търсене, то надали даденият индивид е щастлив в дадения момент :) Вече самата любов и щастие се получават, когато придобиваш знание(по интелектуален или емоционален път) и обяснение на нещата, които преди не си можел да си обясниш. :)
За да си добър астролог обаче трябва обаче да си придобил знания и по 2-та пътя, а щом това е така, значи си добър астроном и добър психолог :)

*

Papy

• 4343

грешиш.

Може-няма да ми е за 1-ви път
Така или иначе интриги не обичам и е достатъчно дразнещо, че има провокации
Но пък аз чета бързо и скоро не съм засякла триене

*

priya

• **
  • 1263
Папи явно четенето ти е малко. Трие се всеки ден  всичко засягащо марлиленото господство. Та провокациите да идват само от тях - така не се набиват на очи и царят щастие и любов неизменни, наложени и заложени от царкини,  нъл тъй - сама го каза ;D

Приятно четене и писане занапред.