Здравей Гост

Провокация

• 61 Отговора
  • 10026 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: Провокация
« Отговор #20 -: Март 31, 2013, 08:37:00 am »
Не звучи ли малко ... хм, егоцентрично. Толкова ли важен за другия човек се смяташ, че носиш отговорност и имаш принос за собствения му вътрешен свят и преживявания?!  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Март 31, 2013, 08:47:26 am »
Не звучи ли малко ... хм, егоцентрично. Толкова ли важен за другия човек се смяташ, че носиш отговорност и имаш принос за собствения му вътрешен свят и преживявания?!  ;)

Зависи от какъв ъгъл го погледнеш.
По принцип нямам навика да бутам пръчка в мравуняка и да гледам сеира, но понякога без да искаш може да разбуташ нещо, за което дори не си подозирал.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #22 -: Март 31, 2013, 08:53:10 am »

Зависи от какъв ъгъл го погледнеш.
По принцип нямам навика да бутам пръчка в мравуняка и да гледам сеира, но понякога без да искаш може да разбуташ нещо, за което дори не си подозирал.

;D
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Март 31, 2013, 09:02:49 am »

;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #24 -: Март 31, 2013, 11:18:53 am »

Пример - когато заживях с мъжа си, го побърквах, само за да разбера дали наистина ме обича и доколко може да изтърпи непоносимия ми характер, виках, трясках врати, тръгвах си, а не съм такъв човек, но исках да знам за себе си къде съм попаднала.
.....но аз винаги ще си спомням този период и ще съжалявам.

Ужас!!!! Горкият мъж! Съчувствам му... какво е изтърпял!

Съвестта не е съдник! Съвестта е философия, начин на мислене...и на живот! :wub:

Второто не противоречи на първото. Не се изключват взаимно!!!!
Но ако Съвестта не е съдник, тогава кой е? Кое ни кара да се разкайваме и да изпитваме чувство на вина?
Ако говорим само за разум - то ще признаваме нещо за грешка, без да съжаляваме, че сме наранили някого.

Жената се разкайва за поведението си и съжалява, което я прави от "зло" - "по-малко зло".... (ама не и "добра" де).
Нали няма да спорим за това дали подбудите й навремето са били егоистични или не?

Дано се е покаяла и пред мъжа си, а не само тук във форума!
« Последна редакция: Март 31, 2013, 11:43:20 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Papy

• 4343
« Отговор #25 -: Март 31, 2013, 11:28:52 am »
Калоян, объркал си авторите на цитатите

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #26 -: Март 31, 2013, 11:39:21 am »

:72:....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #27 -: Март 31, 2013, 11:44:02 am »

Мда... признавам си грешката (рационално)... и я поправям, но не съжалявам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #28 -: Март 31, 2013, 11:50:15 am »

Мда... признавам си грешката (рационално)... и я поправям, но не съжалявам.

Така обаче стават сериозни недоразумения. :blink:
Не е нужно да съжаляваш.... :blink: , а да не създаваш предпоставки за интриги!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

rat

• 13
« Отговор #29 -: Март 31, 2013, 11:59:08 am »
И аз харесвам провокациите и най-вече се радвам, че краката на менте форумите и менте астролозите са къси. С една дума дойде края на Чалга Кючек ПопФолкова.  ;D

http://a4k.narod.ru/images/smeshno/chalga.jpg

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 31, 2013, 12:01:30 pm »
И аз харесвам провокациите и най-вече се радвам, че краката на менте форумите и менте астролозите са къси. С една дума дойде края на Чалга Кючек ПопФолкова.  ;D

http://a4k.narod.ru/images/smeshno/chalga.jpg

:haha: :rolf:

*

Asol

• 4140
« Отговор #31 -: Март 31, 2013, 12:05:28 pm »
Коя е тази Чалга Кючек ПопФолкова ?  ;D Пропуснала съм някоя новоизгряваща попфолк звезда.

« Отговор #32 -: Март 31, 2013, 12:31:41 pm »

Не ми отговори на въпроса за съвестта! Измъкна се с моята грешка...

*

Марая

• 28287
« Отговор #33 -: Март 31, 2013, 12:34:32 pm »

Не ми отговори на въпроса за съвестта! Измъкна се с моята грешка...

За мен беше достатъчна умишлената грешка ...,за да разбера , че не бива да отговарям на въпрос за СЪВЕСТ...При положение , че липсва у питащия.... :blink:

*

Константин

« Отговор #34 -: Март 31, 2013, 12:46:23 pm »
Моите провокации понякога водят до спор, защото ме сърби езика да го избивам по малко на философски теми, които са абстрактни за "конете с капаци", но никога нямам умисъл за интрига и не правя такива. Двама приятели имам и двамата водолеи, които точно това правят - всички коментират нещо възмутено, само те стоят и мълчат, разговора сменя темата и след 15 мин., тъкмо всички са забравили и са се успокоили и един от двамата невинно подмята нещо и после се отдръпва и гледа сеир.
Добрата провокация за мен дори да доведе до спор, той също трябва да е градивен и да е по-скоро за удоволствие от разговора, в такъв смисъл, не скандалджийско-махленски.

sunnily  :rolf:  и аз го правя същото - някой ако ще бъде допуснат толкова близо до мен, трябва да е подложен малко на тормоз и препятствия, да знам, че си струва и че наистина го иска. Едно време принцовете как са преодолявали куп дракони, за да стигнат до принцесата  ;D ;D
Започвам да си мисля, че тоя Нептун в 7 дом повече ме прецаква, отколкото да помага.. .
Вече няма дракони, има кредити :)

« Отговор #35 -: Март 31, 2013, 12:54:39 pm »

За мен беше достатъчна умишлената грешка ...,за да разбера , че не бива да отговарям на въпрос за СЪВЕСТ...При положение , че липсва у питащия.... :blink:
Първо, Грешката не беше умишлена, а неволна. Второ, признах я и я поправих!
Трето, приемам отказа ти от отговор като липса на аргументи!
Така става ли?

*

Asya

• *
  • 98
« Отговор #36 -: Март 31, 2013, 12:57:05 pm »
В някои случаи харесвам провокациите, в други - не! Провокацията може да бъде използвана градивно, а може и да съсипе човека. За съжаление в повечето случаи се използва за  извличане на лични дивиденти, не е задължително материални и за установяване на контрол. Друг е въпросът кой позволява да го провокират. Провокацията си е манипулация от най-чист вид, рафинирана... Присъединявам се към написаното от съфорумците, че  Марс  и Меркурий са отговорни за провокациите, Уран и Плутон  - също в известна степен. Макар че като се замисля и Нептун така може да те подхлъзне, въпреки че той е по-скоро манипулативен, ама къде е точно разликата между провокация и манипулация? И в двата случая  се цели лична изгода. Мисля си, че дадена личност може да е чудесен провокатор, но това качество на индивида да се проявява само при определени хора, т.е.  определени синастрични аспекти го карат да се изяви. Според мен огнените личности по-лесно се поддават на провокации, защото реагират първосигнално в повечето случаи, но това е обобщено изказване, при всички случаи трябва се гледа цялата карта.

*

Марая

• 28287
« Отговор #37 -: Март 31, 2013, 12:58:44 pm »

Първо, Грешката не беше умишлена, а неволна. Второ, признах я и я поправих!
Трето, приемам отказа ти от отговор като липса на аргументи!
Така става ли?

Аз прочетох една думичка... :blink: И тя беше : "не съжалявам за грешката"...Тя е красноречива.

« Отговор #38 -: Март 31, 2013, 01:15:14 pm »

Аз прочетох една думичка... :blink: И тя беше : "не съжалявам за грешката"...Тя е красноречива.

1. Това са 4 думички ))))
2. Този "довод" не отменя извода, че нямаш аргументи да защитиш твърдението си: "Съвестта не е съдник!"
Спорът вече става неактуален за мен!  Аз приключих по темата!
« Последна редакция: Март 31, 2013, 01:32:20 pm от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Март 31, 2013, 01:21:39 pm »

1. Това са 4 думички ))))
2. Този "довод" не отменя извода, че нямаш аргументи да защитиш твърдението си: "Съвестта не е съдник!"
Спърът вече става неактуален за мен!  Аз приключих по темата!

В тема за провокация... ;D Това си беше жива провокация...
Е, не успя...Аз имам силен Марс.
При теб ми се струва, че Меркурий е в риби.... :P