Здравей Гост

Имате ли проблем с наднормено тегло?

• 108 Отговора
  • 21139 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Имате ли проблем с наднормено тегло?
« Отговор #40 -: Април 04, 2013, 01:09:49 pm »
Моята овенска Луна и рачешкият ми АСЦ ме карат непрекъснато да си угаждам и яко ме дърпа към кулинария.

Много слабата жена с овнешка Луна и предполагаем рачешки Асцендент, за която споменах по-горе, готви невероятно, всеки ден различни ястия и в големи количества. Но тя самата не преяжда, храни се много умерено.

Единственото специфично при нея е, че не може да живее без месо, постни ястия почти не прави, всеки ден менюто трябва да включва по две месни ястия - свинско, телешко.

В България уж всички не ям, вечно спортуваме и сме на диети, почти всички сме 45-55 кг и накрая сме на едно от първите места по затлъстяване  :haha:

Вероятно това е свързано не само с количеството консумирана храна, а и с лошото й качество, с липсата на разнообразие в менюто. Здравословното, качествено и балансирано хранене също изисква по-висок стандарт на живот.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #41 -: Април 04, 2013, 01:11:12 pm »
Моята овенска Луна и рачешкият ми АСЦ ме карат непрекъснато да си угаждам и яко ме дърпа към кулинария. Доста си угаждам, обожавам бял хляб и шоколад, но никога не съм имала наднормено тегло, обикновено се движа под нормата. 165 на 45.

Е, мразим те ))))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Април 04, 2013, 01:16:45 pm »
Единственият човек, с който може да се каже, че почти съм преяждала, при това с удоволствие, е бившият - повечето му планети са разположени в Телец и Стрелец. С него на една маса голяма глътка и хапка ми се отваря, не мога да се сдържа.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #43 -: Април 04, 2013, 01:20:39 pm »
Единственият човек, с който може да се каже, че почти съм преяждала, при това с удоволствие, е бившият - повечето му планети са разположени в Телец и Стрелец. С него на една маса голяма глътка и хапка ми се отваря, не мога да се сдържа.  ;D
Кой знае как сладко, сладко си похапваа, да ти потекат лигите като го гледаш. .. :))))...има такива хора!

*

Нова

• 3491
« Отговор #44 -: Април 04, 2013, 01:23:42 pm »
Кой знае как сладко, сладко си похапваа, да ти потекат лигите като го гледаш. .. :))))...има такива хора!

Дам, майка ми е такава )))) теле и половина )))) лошо ми е повлияла  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Април 04, 2013, 01:24:12 pm »
Обича да си похапва, но не преяжда. По-скоро самото му присъствие, приятелската атмосфера предразполагат към съвместно чревоугодничество.  ;D

Виждала съм системно преяждащи хора, които нямат никаква мярка. Гледката е отблъскваща, за тях това е начин на живот.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #46 -: Април 04, 2013, 01:26:17 pm »
Огромни.
Три-четири години,докато успея да задържа лелеяните 52, след анорексия,булимия,диети безкрайни,вариации от 46 до 70 .Теглото се беше превърнало в проблем N 1.
Когато се появи следващият проблем N 1 в живота ми,този с килограмите автоматично отпадна и съм от щастливците,които само благодарение на преяждането задържат 50 кила на 1,70. ;D
Гледам на храната като на необходимост,не удоволствие.
То всъщност не е много за завиждане да си вечно гладен.
Обичам да ходя,с други спортове съм скарана.
Луна Рак на АЦ,квадрат Плутон,тригон Уран.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #47 -: Април 04, 2013, 01:40:41 pm »
Аз като миньонче, не мога да си позволя да напълнея повече от 3-4 кг, защото много си личи. Като се усетя, че съм прекалила и започвам да се съобразявам, докато не е станало късно. Преди ходих на работа пеша, поддържах си килограмите. От края на декември ме преместиха и се налага да хващам автобус и веднага качих килца.  :blink: Сега съм ограничила хляба, вода не се сещам да пия, а е много важно. С две думи (асц дева) гледам да съм в поносим за мене вид винаги, осъзнавам че ми няма нищо и така, но аз си се харесвам иначе. А когато бях 48 кг (най-многото през живота ми) и един приятел ми се скара, като каза: "Май си се отпуснала и скоро ще станеш по-лесна за прескачане отколкото за заобикаляне."  ;D ;D ;D

*

Veselin

• 2737
« Отговор #48 -: Април 04, 2013, 01:47:51 pm »
Имам един интересен въпрос.  :blink: Една позната веднъж ми каза, че познавала много стрелци, чиито любими ястия са сърми и мусака. На нас с брат ми също са ни любими. Имате ли подобни наблюдения?  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Април 04, 2013, 01:56:55 pm »
При мен обездвиженият начин на живот напоследък изигра ключова роля.

Преди да се преместя, всеки ден по половин час вървях пеша до работа, после още толкова обратно. В рамките на деня имах пешеходни "разходки" напред-назад по центъра, когато ме викаха по задачки.

После се прибирах и излизах на разходка с кучетата, бяха две. Плюс чистене и поддръжка на тристаен апартамент 90 квадрата.

От стрес и нерви се бях стопила - откъм фигура го докарвах, за сметка на това не можех да се отърва от косопад (почти през цялата година) и кожни раздразнения. В резултат на тоя стрес кожата ми по едно време придоби жълтеникаво-сивкав оттенък, очите хлътнаха, всеки ден се събуждах с големи черни кръгове под очите. Вечер като лягах да спя, получавах колики в стомаха в момента, в който допуснех поредната негативна мисъл в съзнанието си. Абе, не е за разправяне...

В началото на декември се преместих с котките в доста по-малко жилище, в другия край на града. От само себе си стресът и движението отпаднаха. Гарсониера не изисква голяма поддръжка, особено когато няма кучета. Използвам градския транспорт и маршрутки, просто няма как, много съм далеч от центъра.

Качих няколко килограма, към края на пролетта се надявам да върна обичайното си тегло. Няма помен от косопад - косата ми не само се сгъсти, стана по-бляскава, а и започнаха за поникват нови снопчета коса. Кожните проблеми също отшумяват /надявам се/.

В момента в жилището, което напуснах, доведените ми роднини се радват на прясна сьомга, червени хайвери, езици от пъдпъдъци и едно изнемогващо от старческа немощ и ежедневно надрискващо се куче... Е, какъв е кефът от вкусната трапеза?  ;D

« Последна редакция: Април 04, 2013, 02:02:45 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Април 04, 2013, 02:11:08 pm »
Много интересно.... :rolleyes:
До този момент ми се струва , че огнените Луни имат по-голям проблем от останалите...
Интересно ми е обаче, тъй като пропуснах в началото на анкетата дали тези луни са в фаза пълнолуние.... :rolleyes:

Другото интересно нещо е , че са в аспект с Марс....А Марс отговаря за храната.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Април 04, 2013, 02:17:07 pm »
Другото интересно нещо е , че са в аспект с Марс....А Марс отговаря за храната.... :rolleyes:

Да, наистина.
Луна в аспект с Марс често дава добри кулинари, готвачи, но може да даде и човек със склонност към преяждане.
В първия случай човек обича да угажда на другите и може да се храни умерено, да готви повече за чужда консумация (и аз съм от този тип - тригон Луна/Марс), докато във втория случай човек е роб на стомаха си, става лаком и невъздържан в храненето, смесва различни видове храна, няма мярка.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #52 -: Април 04, 2013, 02:17:41 pm »
Да ,Марая, поне от изказалите се овенските преобладаваме. /Но това може да се дължи и на желанието за изява на овена )))/

За протокола, статистиката и натрупване на информация моята е новолунна, на 2 дена, марс е просто в противоположен знак, орбисата е огромна.

Гладна не съм стояла, амин. Сега не съм дебела, но мога и да бъда. Кльощава не знам какво значи, не е моя характеристика.

*

Марая

• 28287
« Отговор #53 -: Април 04, 2013, 02:34:16 pm »
А огъня изразходва повече енергия... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Април 04, 2013, 02:36:32 pm »
Огнените Луни може и повече да похапват, но някои от тях имат нужда от повече динамика, така че има къде да изразходват излишъците. Казвам някои, защото наскоро бях дала пример с огнена Луна (фиксиран огън), която през целия си живот не става от дивана. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #55 -: Април 04, 2013, 02:43:17 pm »
Че ти изобщо динамика и движение в широкия смисъл на думата при фиксирания огън виждала ли си? Ясно е, че живота ме среща с много от тези и имам поглед..., еее, не, за мен просто са най-фиксирани от фиксираните изобщо. Предвид моята възрастова група фиксираните огньове си стоят такива, откак ги познавам.. десетилетие и повече...

Чакай, че пак ще ме баннат.

За да не го направят ще кажа, че супер слаб лъв не познавам. Не са дебели определено, но някак позаоблени, дали в лице, дали в гърди, корем... Окръжността ги типизира. За яденето-- все са на диета ))))))

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Април 04, 2013, 02:43:43 pm »
Огнените Луни може и повече да похапват, но някои от тях имат нужда от повече динамика, така че има къде да изразходват излишъците. Казвам някои, защото наскоро бях дала пример с огнена Луна (фиксиран огън), която през целия си живот не става от дивана. :))

Интересното е , че земните трупат вв ханша... ;D

Аз с моя бразилски ефект понякога изпадам в ужас.... ;D :P
Не се оплаквам..все пак години, раждания...
Аспекта е Луна тригон Марс....

*

Asol

• 4140
« Отговор #57 -: Април 04, 2013, 02:45:56 pm »
Според мен наднорменото тегло е по-скоро следствие, а не причина и е съвкупност от фактори в т.число и астрологични.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Април 04, 2013, 02:47:29 pm »
Интересното е , че земните трупат вв ханша... ;D

Аааа, де да бяха само земните.  ;D

Моите "запаси" също се трупат в ханша и в горната част на краката основно, телосложението ми е крушовидно - слаба горна част и широк ханш. Коремче рядко правя, но с годините забелязах, че талията доста се е разширила, а винаги съм се отличавала с много тънка талия и широк ханш (типична Луна съм аз).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #59 -: Април 04, 2013, 02:50:11 pm »
Че нима облата горна част, големи гърди+корем със слаби крачета и без дупе, тип мъжко са по-красиви, Лили? Айде, бе.

А това с трупането в горната част на краката, сиреч бедърцата си е класика )))))
Целулит му е майката и това е ))))))))))))