Захванахте моя болезнена тема!
Пенсионери в градски транспорт!
Преди няколко месеца, колежката ми ме обяви за ужасен човек, защото моето мнение по въпроса е следното.
Не мога да си обясня ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ тия хорица трябва всеки ден в 8 сутринта и в 6 след обяд, когато хората бързат за работа или за вкъщи, те да хващат автобуси и да се запътват на някъде, по дяволите това са хора с ЦЯЛ свободен ден и никакви грижи, за къде отиват в пиковите часове. Вместо да оставят малкият процент граждани, които се грижат за това техните пенсии да ги има, да отидат на работа и да направят това възможно, те се бутат от ранни зори, до късно в тези автобуси.
Не стига, че 50% от населението в България е пенсионери, ами и всичките са решили точно, когато хората отиват на работа, или се връщат изморени да използват и те градски транспорт.
Във Варна е ужасТ!!! Гледат те нагло като си седнал, ще кажеш не си си платил билета. Половината миришат отвратително, ще ме извиняват но аз имам ПРА БАБА на 80 години, жената се къпи има парфюми, а не стига и че миришат ами и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нагли. Влизат с торби с риба, и ги оставят върху теб и почват да чакат да станеш да им направиш място. Въобще не ги интересува изморен ли си, болен ли си, боли те крака ли, ти си ДЛЪЖЕН да станеш и да им направиш място. И после младежите били некултурни, а тия дъртаци, на които им е превъртяла лимката и крещят и се карат, ще кажеш имат по закон право да сядат.
И се бутат... Абе нямам думи.
Ще пусна нещо тук, което бях написала на профила си във Фейсбук, преди време когато бях наистина много подпалила по тази тема.
Потресена съм от крайно много време колко некултурни хора има в градски транспорт Варна. Толкова много въпроси изникват в моето съзнание, всеки ден когато се кача в който и да е автобус. Идва ми да напиша на един лист няколко прости правила, и да ги залепя в различни автобуси.
1. ПЪРВО хората, които слизат от АВТОБУСА са с предимство, тези които се качват трябва да изчакат!!! Автобуса няма да тръ...гне без ВАС, и Вие ще се качите!!!
2. На вратата се седи ако ЩЕ слизате от автобуса, а не 20 спирки да седите на вратата, и всички да Ви заобикалят, ще кажеш баща ви е собственик на автобуса, а майка ви е контрола...
3. Не е нужно да се блъскате за да седнете или да си слагате торбите на седалките още преди да сте се качили, никой не е умрял, ако е седял прав...
4. Ако сте баба или дядо над 60+ не виждам каква е вашата причина да ползвате МАСОВО автобуси във 8 сутринта, когато хората отиват на работа...
4.1 Също към тази група, интересен е факта как като се качвате в автобусите едвам вземате стълбите, ама като трябва да сядате сте по-бързи от Ивет Лалова...
4.2 В държава, в която 60% от населението е пенсионери, не виждам защо трябва да гледате лошо всеки, който не е станал да Ви направи място. Билета е 1 лев и всеки си го плаща (да не говорим, че вашите карти са 12 лева за цял месец) ако искате винаги да сте седнали в автобуса, ползвайте автобусите в не толкова пикови часове като 8 сутринта и 6 вечерта, не ругайте младите хора, че не Ви правят място, аз лично винаги правя, но по някой път и на мен ми идва в повече. За един месец, всеки делничен ден ползвам автобус, и съм седнала 10% от 100%.
5. Ако трябва да носите в торби цялата си покъщнина, поне не блъскайте хората с тях.
6. Автобуса не е място за тероризъм, няма смисъл да се ръчкате един върху друг и да настъпвате хората.
6.1 Ако случайно това се случи, поне си направете труда да се извините.
7. Ако някой Ви изглежда интелигентен, и той е застанал до врата, МОЛЯ ВИ не го заобикаляйте, той най-вероятно също като Вас иска да слезе от Автобуса.
8. КЪПЕТЕ СЕ ХОРА, това е градски транспорт. Хората седят до Вас, хигиената е важно нещо. Ако не сте се изкъпали, страхотна идея е да се разходите до Вас пеша. Хем ще се проветрите, хем няма да ме карате да си нося газова маска в чантата!
9.Ако сте млад, здрав и корав - моля Ви бъдете така учтиви да освободите място, ако видите някоя мила бабичка, стига тя да не е от типа на наглите баби.
10. Когато говорите по телефона моля Ви не викайте, на другите не им е интересно какво е яла вашата съученичка Мария или колегата Иван.
Благодаря предварително!