Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 510582 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Дрън-дрън
« Отговор #480 -: Юни 25, 2013, 11:57:30 am »
Нямат пари дъртите-

Е, ето тук, ако знаеш колко не си права. Имат и още как. Да, има едни 5%, които наистина са за съжаление, но повечето хич и не трябва да ги жалиш.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #481 -: Юни 25, 2013, 12:08:54 pm »
5% не знам дали са, но поне 50% от тях са рентиери и са в пъти по-добре от нас.
В нашия блок имаше доста такива, докато живеех в централната част - с по два-три апартамента, гаражи и магазини, които отдават под наем, и все ревяха, че нямат пари.

А в градския транспорт е някакъв ужас, особено когато пътуваш след час пик - тогава рейсът се пълни предимно с маргинали и пенсионери, миризмите са просто непоносими. Моето работно време е 6 часа, отивам на работа към 11, всеки ден пътуването в градския транспорт е изпитание за сетивата ми. Особено откакто съм с изострена алергия, постепенно преминаваща в астматичин пристъпи, и започвам да кихам от по-силни и нетипични миризми - ароматизатори, натрапчиви парфюми, миризливи хора...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #482 -: Юни 25, 2013, 12:11:49 pm »
Те свестните хора, които са пенсионирани, си имат занимания и си гледат живота , тия , които съвсем няма какво да правят и кой да тормозят, те въртят по рейсовете по цели дни да се разхождат и да ходят и по лекари да има кой да им попива негативното.
А за миризмите е кошмар, има и такива, дето хем не се къпят (или не се перат лятото след всяко носене на дрехата) и отгоре обилно с парфюм  :-X

*

Нова

• 3491
« Отговор #483 -: Юни 25, 2013, 12:20:28 pm »
Няма да ги жалите, повечето имат скътани парици. Пък и да не е по няколко стотака чиста пара гарантирано всеки месец малко ли е. За жалене са семействата с деца.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #484 -: Юни 25, 2013, 12:32:03 pm »
Вече направих профил на българския мъж, пътуващ в градския транспорт.

Когато трябва да се направи място на възрастен човек или на майка с дете, обикновено мъжете на средна възраст са тези, които седят и гледат надолу или се правят, че съзерцават нещо извънредно интересно през прозореца.

Жени и момичета стават да направят място, дори и младежи, но мухльовците на средна възраст (40-50 г.) - никога!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #485 -: Юни 25, 2013, 12:39:22 pm »
 :rolleyes: ;D

*

Crabby

• **
  • 1460
  • I will carry your world
« Отговор #486 -: Юни 25, 2013, 12:40:55 pm »
Захванахте моя болезнена тема!

Пенсионери в градски транспорт!

Преди няколко месеца, колежката ми ме обяви за ужасен човек, защото моето мнение по въпроса е следното.

Не мога да си обясня ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ тия хорица трябва всеки ден в 8 сутринта и в 6 след обяд, когато хората бързат за работа или за вкъщи, те да хващат автобуси и да се запътват на някъде, по дяволите това са хора с ЦЯЛ свободен ден и никакви грижи, за къде отиват в пиковите часове. Вместо да оставят малкият процент граждани, които се грижат за това техните пенсии да ги има, да отидат на работа и да направят това възможно, те се бутат от ранни зори, до късно в тези автобуси.

Не стига, че 50% от населението в България е пенсионери, ами и всичките са решили точно, когато хората отиват на работа, или се връщат изморени да използват и те градски транспорт.

Във Варна е ужасТ!!! Гледат те нагло като си седнал, ще кажеш не си си платил билета. Половината миришат отвратително, ще ме извиняват но аз имам ПРА БАБА на 80 години, жената се къпи има парфюми, а не стига и че миришат ами и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нагли. Влизат с торби с риба, и ги оставят върху теб и почват да чакат да станеш да им направиш място. Въобще не ги интересува изморен ли си, болен ли си, боли те крака ли, ти си ДЛЪЖЕН да станеш и да им направиш място. И после младежите били некултурни, а тия дъртаци, на които им е превъртяла лимката и крещят и се карат, ще кажеш имат по закон право да сядат.

И се бутат... Абе нямам думи.

Ще пусна нещо тук, което бях написала на профила си във Фейсбук, преди време когато бях наистина много подпалила по тази тема.

Потресена съм от крайно много време колко некултурни хора има в градски транспорт Варна. Толкова много въпроси изникват в моето съзнание, всеки ден когато се кача в който и да е автобус. Идва ми да напиша на един лист няколко прости правила, и да ги залепя в различни автобуси.

1. ПЪРВО хората, които слизат от АВТОБУСА са с предимство, тези които се качват трябва да изчакат!!! Автобуса няма да тръ...гне без ВАС, и Вие ще се качите!!!
2. На вратата се седи ако ЩЕ слизате от автобуса, а не 20 спирки да седите на вратата, и всички да Ви заобикалят, ще кажеш баща ви е собственик на автобуса, а майка ви е контрола...
3. Не е нужно да се блъскате за да седнете или да си слагате торбите на седалките още преди да сте се качили, никой не е умрял, ако е седял прав...
4. Ако сте баба или дядо над 60+ не виждам каква е вашата причина да ползвате МАСОВО автобуси във 8 сутринта, когато хората отиват на работа...
4.1 Също към тази група, интересен е факта как като се качвате в автобусите едвам вземате стълбите, ама като трябва да сядате сте по-бързи от Ивет Лалова...
4.2 В държава, в която 60% от населението е пенсионери, не виждам защо трябва да гледате лошо всеки, който не е станал да Ви направи място. Билета е 1 лев и всеки си го плаща (да не говорим, че вашите карти са 12 лева за цял месец) ако искате винаги да сте седнали в автобуса, ползвайте автобусите в не толкова пикови часове като 8 сутринта и 6 вечерта, не ругайте младите хора, че не Ви правят място, аз лично винаги правя, но по някой път и на мен ми идва в повече. За един месец, всеки делничен ден ползвам автобус, и съм седнала 10% от 100%.
5. Ако трябва да носите в торби цялата си покъщнина, поне не блъскайте хората с тях.
6. Автобуса не е място за тероризъм, няма смисъл да се ръчкате един върху друг и да настъпвате хората.
6.1 Ако случайно това се случи, поне си направете труда да се извините.
7. Ако някой Ви изглежда интелигентен, и той е застанал до врата, МОЛЯ ВИ не го заобикаляйте, той най-вероятно също като Вас иска да слезе от Автобуса.
8. КЪПЕТЕ СЕ ХОРА, това е градски транспорт. Хората седят до Вас, хигиената е важно нещо. Ако не сте се изкъпали, страхотна идея е да се разходите до Вас пеша. Хем ще се проветрите, хем няма да ме карате да си нося газова маска в чантата!
9.Ако сте млад, здрав и корав - моля Ви бъдете така учтиви да освободите място, ако видите някоя мила бабичка, стига тя да не е от типа на наглите баби.
10. Когато говорите по телефона моля Ви не викайте, на другите не им е интересно какво е яла вашата съученичка Мария или колегата Иван.

Благодаря предварително!
I wish I could leave this behind,
fly free like the air would do,
burn like the fire would do,
feel stable like the earth would do,
but at the end of the day I know I am made to do differently,
I am made to be like the water...
feel like the water and love like the water...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #487 -: Юни 25, 2013, 12:50:09 pm »
За съжаление България е застаряваща държава. Как си представяте 1/3 работещи да издържат 2/3 неработещи!? Да се скапват от работа, за да теглят на гърба си това бреме, и при това да се грижат за раждаемостта в страната!

От малка съм учена да уважавам старостта - един ден и ние ще излезем в пенсия и ще сме на преклонна възраст (ако доживеем). Въпреки това не спирам да се възмущавам от тяхната наглост - злобеят срещу младото поколение, обвиняват ни в липса на възпитание и липса на уважение към тях, а те кого уважават? Държат ли се уважително? Да не говорим за това, че по времето на бай Тошо може да е имало много ограничения, но повечето от тях са живяли сравнително спокоен и осигурен живот, не са били постоянно под стрес и на ръба на оцеляване, както са мнозина семейства в днешни времена! И продължават да се държат, сякаш с нещо сме им длъжни. Даваш им път, правиш място - пак недоволни, пак мразят и кълнат! Не им дължа нищо, нито да ги издържам - не съм родена в тая държава. Къде отиват моите осигуровки - да храня мангали и бг пенсионери!

Направи ми впечатление следното, когато посещавам гробищата: поколението, което е живяло по времето на Т. Живков, умира на възраст 80-85 и повече години. Оттам нататък, т.е. следващите поколения започват да мрат като мухи на възраст от 50 до 60 години!

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #488 -: Юни 25, 2013, 01:16:41 pm »
Захванахте моя болезнена тема!

Пенсионери в градски транспорт!

Преди няколко месеца, колежката ми ме обяви за ужасен човек, защото моето мнение по въпроса е следното.

Не мога да си обясня ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ тия хорица трябва всеки ден в 8 сутринта и в 6 след обяд, когато хората бързат за работа или за вкъщи, те да хващат автобуси и да се запътват на някъде, по дяволите това са хора с ЦЯЛ свободен ден и никакви грижи, за къде отиват в пиковите часове. Вместо да оставят малкият процент граждани, които се грижат за това техните пенсии да ги има, да отидат на работа и да направят това възможно, те се бутат от ранни зори, до късно в тези автобуси.

Не стига, че 50% от населението в България е пенсионери, ами и всичките са решили точно, когато хората отиват на работа, или се връщат изморени да използват и те градски транспорт.

Във Варна е ужасТ!!! Гледат те нагло като си седнал, ще кажеш не си си платил билета. Половината миришат отвратително, ще ме извиняват но аз имам ПРА БАБА на 80 години, жената се къпи има парфюми, а не стига и че миришат ами и са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нагли. Влизат с торби с риба, и ги оставят върху теб и почват да чакат да станеш да им направиш място. Въобще не ги интересува изморен ли си, болен ли си, боли те крака ли, ти си ДЛЪЖЕН да станеш и да им направиш място. И после младежите били некултурни, а тия дъртаци, на които им е превъртяла лимката и крещят и се карат, ще кажеш имат по закон право да сядат.

И се бутат... Абе нямам думи.

Ще пусна нещо тук, което бях написала на профила си във Фейсбук, преди време когато бях наистина много подпалила по тази тема.

Потресена съм от крайно много време колко некултурни хора има в градски транспорт Варна. Толкова много въпроси изникват в моето съзнание, всеки ден когато се кача в който и да е автобус. Идва ми да напиша на един лист няколко прости правила, и да ги залепя в различни автобуси.

1. ПЪРВО хората, които слизат от АВТОБУСА са с предимство, тези които се качват трябва да изчакат!!! Автобуса няма да тръ...гне без ВАС, и Вие ще се качите!!!
2. На вратата се седи ако ЩЕ слизате от автобуса, а не 20 спирки да седите на вратата, и всички да Ви заобикалят, ще кажеш баща ви е собственик на автобуса, а майка ви е контрола...
3. Не е нужно да се блъскате за да седнете или да си слагате торбите на седалките още преди да сте се качили, никой не е умрял, ако е седял прав...
4. Ако сте баба или дядо над 60+ не виждам каква е вашата причина да ползвате МАСОВО автобуси във 8 сутринта, когато хората отиват на работа...
4.1 Също към тази група, интересен е факта как като се качвате в автобусите едвам вземате стълбите, ама като трябва да сядате сте по-бързи от Ивет Лалова...
4.2 В държава, в която 60% от населението е пенсионери, не виждам защо трябва да гледате лошо всеки, който не е станал да Ви направи място. Билета е 1 лев и всеки си го плаща (да не говорим, че вашите карти са 12 лева за цял месец) ако искате винаги да сте седнали в автобуса, ползвайте автобусите в не толкова пикови часове като 8 сутринта и 6 вечерта, не ругайте младите хора, че не Ви правят място, аз лично винаги правя, но по някой път и на мен ми идва в повече. За един месец, всеки делничен ден ползвам автобус, и съм седнала 10% от 100%.
5. Ако трябва да носите в торби цялата си покъщнина, поне не блъскайте хората с тях.
6. Автобуса не е място за тероризъм, няма смисъл да се ръчкате един върху друг и да настъпвате хората.
6.1 Ако случайно това се случи, поне си направете труда да се извините.
7. Ако някой Ви изглежда интелигентен, и той е застанал до врата, МОЛЯ ВИ не го заобикаляйте, той най-вероятно също като Вас иска да слезе от Автобуса.
8. КЪПЕТЕ СЕ ХОРА, това е градски транспорт. Хората седят до Вас, хигиената е важно нещо. Ако не сте се изкъпали, страхотна идея е да се разходите до Вас пеша. Хем ще се проветрите, хем няма да ме карате да си нося газова маска в чантата!
9.Ако сте млад, здрав и корав - моля Ви бъдете така учтиви да освободите място, ако видите някоя мила бабичка, стига тя да не е от типа на наглите баби.
10. Когато говорите по телефона моля Ви не викайте, на другите не им е интересно какво е яла вашата съученичка Мария или колегата Иван.

Благодаря предварително!
  ;D Дъртите са злобни,защото нямат пари,а миришат понеже не се къпят,за да пестят от сметката за вода...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #489 -: Юни 25, 2013, 01:23:43 pm »
Не само те нямат пари, има много нуждаещи се семейства с деца, които не бълват тази злоба.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #490 -: Юни 25, 2013, 01:24:25 pm »
Аз затова и не пътувам с автобуси, а пеша или с велосипед и само по много голяма спешност ползвам градски транспорт.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #491 -: Юни 25, 2013, 01:26:46 pm »
И аз започвам пеша или с колелото вече на работа, че тая заплата си я намалих със 120 лв, които загубих все едно взимам 5000 и не ми трябват и ако не си орежа бензина, ще трябва да си орежа тока, нета и водата  ;D

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #492 -: Юни 25, 2013, 01:30:46 pm »
И аз така направих, пеша 1 час за здраве и стройна фигура  ;D ;D
Казват че помагало за нервите, как няма да помага. Като не ги слушам тия твари ми става едно леко на душата. Бръмча си с музиката в ушите и не ми дреме  :mellow:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #493 -: Юни 25, 2013, 01:31:43 pm »
Тия, дето не караме колело/кола и сме в края на града, нямаме друг избор освен градски транспорт и компания на криви миризливци.  :-X

А сега като местим офиса на неудобно място, няма да мога да ползвам и маршрутки, много ме е яд. Досега понякога успявах да пестя време и нерви, оттук нататък ще пътувам само с един смотан рейс, 50-минутна обиколка на града на отиване и още толкова на връщане...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #494 -: Юни 25, 2013, 01:35:58 pm »
Не само те нямат пари, има много нуждаещи се семейства с деца, които не бълват тази злоба.
Не знам...И мен ме дразнят,но донякъде разбирам злобата им. Първото и основно е че нямат пари,а и малкото които взимат дават за лекарства! Пълни са с болести,живота им е скучен и празен. Усещат,че се доближават до края и може би това ги плаши и изнервя... Лили,нормално е един млад човек да е по-позитивен и обнадежден от един възрастен. И не бъдете толкова убедени,че възрастните пътуват в пикови часове,за да ви дразнят. Познавам възрастна жена,която пътува рано,за да гледа внучето си...Аз лично съм против старите да плащат за рейс! Срамота е и грехота!  :(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #495 -: Юни 25, 2013, 01:39:17 pm »
Цитат
Усещат,че се доближават до края и може би това ги плаши и изнервя...

Да, особено когато са бездуховни и лишени от вяра, мисълта за наближаващия край е страшна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #496 -: Юни 25, 2013, 01:45:41 pm »
Аз не казвам, че го правят за да ни изнервят, казвам просто, че ме изнервят.

Разбира се, че има изключения.

« Отговор #497 -: Юни 25, 2013, 01:47:16 pm »
 Не мразете възрастните хора,а глупаците на власт,които окрадоха държавата ни! Заради тях дъртите са оскотели от злоба,защото са гладни,а зимата стоят на студено. Чувала съм,че възрастните пътуват зимата в рейса,за да се топлят! Кажете ми това нормално ли е? Що за държава е това?

*

Crabby

• **
  • 1460
« Отговор #498 -: Юни 25, 2013, 01:49:53 pm »
Има много неща, които не са наред, по скоро бяхме се отдали на коментар на тези подлуделите и наглите, има си разлика от човек до човек.

Зимата добре, а лятото за къде пътуват в 8 сутринта?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #499 -: Юни 25, 2013, 01:53:28 pm »
Далеч съм от мисълта да ги мразя, просто ме е гнус от цялата тая злоба, а съм принудена да пътувам с тях.

Чувала съм как в крайните квартали млади майки с деца ходят в Пикадили, за да ползват безплатно шарените колички, да возят с тях малките, после минават през касата с празна количка или вземат нещо символично. Това нормално ли е?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.