Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 510342 Прегледи
Re: Дрън-дрън
« Отговор #1220 -: Август 01, 2013, 01:21:07 am »
Ми що да няма, месо е, каква е разликата дали е свинско, конско или от мухи (не знам как да го нарека  ;D ) - все е месо, не е растение, животно е, месо е!

Хората се отвращават от някои видове месо. Месо е да, ама би ли яла кучешко с пълното съзнание, че ядеш кучешко ? Много хора не биха се докоснали до супа направена от месото на "най-добрият приятел на човека" ;D .

Майка ми е например е яла жабешки бутчета, охлюви, камилско, а веднъж дори са й сервирали котка, но конско не би яла, звучало й твърде "екзотично" :P !

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1221 -: Август 01, 2013, 08:55:45 am »
Ми що да няма, месо е, каква е разликата дали е свинско, конско или от мухи (не знам как да го нарека  ;D ) - все е месо, не е растение, животно е, месо е!

Хората се отвращават от някои видове месо. Месо е да, ама би ли яла кучешко с пълното съзнание, че ядеш кучешко ? Много хора не биха се докоснали до супа направена от месото на "най-добрият приятел на човека" ;D .

Майка ми е например е яла жабешки бутчета, охлюви, камилско, а веднъж дори са й сервирали котка, но конско не би яла, звучало й твърде "екзотично" :P !

Аз от една година не ям месо, нямам нужда от него, нямам глад за него, ако имам - ям, не е фанатично. Но като ядях преди, съм яла и жабешки бутчета и конско в луканка, въпросът си е чисто психологически, ако никой не ти каже, няма и да разбереш. Хората мисля, че по-скоро ги отвращава образът, който си представят като чуят еди-какво-си-месо, отколкото от това, което е пред тях в чинията.

« Отговор #1222 -: Август 01, 2013, 10:28:31 am »
Щом ще си пишем за "гадни" храни... да кажа и аз нещо за любителите на “Кока-Кола”: естествения оцветител кармин = хранителна добавка кошинил (cochineal), се получава от кошинилни червеи. В хранителната промишленост тя е известна като карминова киселина (международен индекс Е-120)... Карминът придава на Кока-Колата характерния тъмночервен цвят! Кошинилните червеи са от Мексико и Южна Америка. Те са паразити, живеят в кактусите и произвеждат карминова киселина като отрова срещу други организми... Изглеждат така!

Кой тук пие Кола-Кола?
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1223 -: Август 01, 2013, 10:50:28 am »
А, да, това за Кока Кола го бях забравила колко е прекрасно  ;D
Да не говорим пък за любителите на кренвирши и пастет...  :-X
А и вегетарианците да не забравят, че всяко едно хапче, което е в капсула, също е животински продукт - капсулите се правят от желатин, който пък се прави от свински или телешки кости. В тая връзка се сещам за психо-отклонението ми - в 1 клас имам ясен спомен как с любов ядях лепило Рила и още по-ясен спомен учителката ми в какъв шок изпадна като ме съзря как блажено си закусвам  :rolf:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1224 -: Август 01, 2013, 11:10:10 am »
След като учихме Стокознание в университета, повече кренвирши и пастет не поглеждам, вече знак как и от какво се правят.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #1225 -: Август 01, 2013, 11:14:30 am »
След като учихме Стокознание в университета, повече кренвирши и пастет не поглеждам, вече знак как и от какво се правят.  ;D
Това беше моята специалност.  :blink: Като цяло се получава някакво изкривяване да гледам съдържанието на храните и разни други. Иначе следя да не ям боклуци, но някой път е неизбежно. Лили, ти нали каза че си до Гарата вече? Аз също работя тук и ми харесва да ходя в "Кольовите манджи". Голямо разнообразие от готвена храна и е наистина много вкусно.    :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1226 -: Август 01, 2013, 11:21:20 am »
От какво? Нали няма тоалетна хартия, както се говори?

« Отговор #1227 -: Август 01, 2013, 11:52:46 am »
Щом ще си пишем за "гадни" храни... да кажа и аз нещо за любителите на “Кока-Кола”: естествения оцветител кармин = хранителна добавка кошинил (cochineal), се получава от кошинилни червеи. В хранителната промишленост тя е известна като карминова киселина (международен индекс Е-120)... Карминът придава на Кока-Колата характерния тъмночервен цвят! Кошинилните червеи са от Мексико и Южна Америка. Те са паразити, живеят в кактусите и произвеждат карминова киселина като отрова срещу други организми... Изглеждат така!

Кой тук пие Кола-Кола?
Не мисля,че след тази гледка скоро ще пия кока кола!  :o
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1228 -: Август 01, 2013, 12:05:05 pm »
Като ходя на плаж масово ми прави впечатление едно и също повтарящо се явление. От кръста нагоре фигурите на хората приличат на бъчви-изглеждат така все едно всеки момент ще се пръснат,докато от кръста надолу са си съвсем нормални. Реших,че е от прекалената консумация на сол. Дали съм права?  :rolleyes:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1229 -: Август 01, 2013, 12:43:20 pm »

Кой тук пие Кола-Кола?
Точно това преди време ми го обясняваше Хелото в чата на другия форум. Да не би пък ти да си тя?  :mellow:

« Отговор #1230 -: Август 01, 2013, 12:45:35 pm »

Кой тук пие Кола-Кола?
Точно това преди време ми го обясняваше Хелото в чата на другия форум. Да не би пък ти да си тя?  :mellow:
Но това не те я спряло да си пийваш количка  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1231 -: Август 01, 2013, 12:49:47 pm »

Субпродукти, т.е. не совсем месо, а каквото е останало от него - хрущяли, ципи, кожички и други подобни...

В тази връзка се сетих как преди години намерих животински мигли в кутийка с български свински пастет.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1232 -: Август 01, 2013, 12:55:08 pm »
Цитат на: Veselin марин ла-марин

Ей, хелоу.. да..аз съм... хелито.. и беше по време на хелоуин, нали! ...хелоу доли партън!

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1233 -: Август 01, 2013, 12:58:51 pm »
Цитат на: Veselin марин

Е,, хелоу.. да..аз съм... хелито.. и беше по време на хелоуин, нали! ...хелоу доли партън!
Айде сега, не се прави, че не разбираш за кого ти говоря.  ;)

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1234 -: Август 01, 2013, 01:01:26 pm »
Не, разбира се. Та аз имам по-малко акъл и от Боко.  ;D

« Отговор #1235 -: Август 01, 2013, 01:02:16 pm »

Не мисля,че след тази гледка скоро ще пия кока кола!  :o

Сигурен съм!
#Игнор_Just_a_Dream! + #Игнор_Кока_Кола! = #Игнор_Just_a_Drink_Кока_Кола!  :blink:
« Последна редакция: Август 01, 2013, 01:06:51 pm от Калоян Иванов »

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1236 -: Август 01, 2013, 01:05:12 pm »

Субпродукти, т.е. не совсем месо, а каквото е останало от него - хрущяли, ципи, кожички и други подобни...

В тази връзка се сетих как преди години намерих животински мигли в кутийка с български свински пастет.  ;D

Хем го знам, хем не съм гнуслива, хем като го прочетох и ми се обърна стомаха  :-X ... а с такава любов си чоплех оризови ядки  :(

« Отговор #1237 -: Август 01, 2013, 01:16:38 pm »
Не, разбира се. Та аз имам по-малко акъл и от Боко.  ;D
Другия път като пия количка ще си внушавам,че всичко това е някаква долна инсинуация!  :rolf:

« Отговор #1238 -: Август 01, 2013, 01:23:31 pm »
Другия път като пия количка ще си внушавам,че всичко това е някаква долна инсинуация!  :rolf:

Да бе, инсинуация... ама друг път!
Прочел съм всичко за Е-тата! Няма да се лъжем, я!!!!  :blink:
Четете и се просвещавайте:
http://hranene.framar.bg/%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/e120

Просвещението - майка на отслабването! )))

« Последна редакция: Август 01, 2013, 01:27:41 pm от Калоян Иванов »

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1239 -: Август 01, 2013, 02:10:09 pm »
отдавна не пия газирано и следя на етикетите на храните  за е-та. да знаете, 4е немските храни са най-качествени и с наи-малко ета. имат сериозен контрол хората.
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг