Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 509300 Прегледи
Re: Дрън-дрън
« Отговор #1240 -: Август 01, 2013, 02:22:28 pm »
Аз газирано също не пия,освен кола веднъж,дваж в месеца.Но ще преосмисля нещата щом слагат червеи в нея! И натурални сокове не пия даже. Карам на вода. Намалих леко солта напоследък. На обяд ям само супи...Замених олиото със зехтин,понеже се разтревожих да не ми наедрее корема някой ден. Казаха ми,че зехтина е по-полезен от олиото и се усвоявал по-лесно от организма  :rolleyes:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1241 -: Август 01, 2013, 02:29:53 pm »
Зехтин и аз много обичам, откакто си живея сама вече 3 години си карам на зехтин само и ако трябва или в готвено или на салата да сложа олио, не ми е вкусно. За течностите също отдавна съм минала само на вода, а лятото карам на диня и таратор, само странно напоследък не ми се пие любимият коктейл водка с тоник.

« Отговор #1242 -: Август 01, 2013, 05:15:59 pm »
Че 'ко им е на червеите? Беър Грилс ги яде живи - източник на протеини. ;D

По повод на гадните храни. Истинска история. По време на комунизма някакъв германец дошъл на гости на приятел българин. Нашият го водил на шкембе-чорба и други типични балкански мазни вкусотийки (за кого вкусни, за кого гнусни). Немецът обаче много ги харесал. Върнал се у Германия (ГДР, предполагам, но се оказа ФРГ) и почнал да търси новите си любими гозбички по магазините, но уви, не ги открил. Тогава разбрал, че най-близкото по съдържание до балканските гозби били кучешките храни. Купил си немецът храната на Бело (типично немско име за куче, превърнало се в нарицателно) и почнал да я яде с наслада. И пише на приятеля си от България: "Какъв приятел си ми ти, заради теб ям кучешки храни". ;D

« Отговор #1243 -: Август 01, 2013, 05:23:47 pm »
ОМГ!  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #1244 -: Август 01, 2013, 06:29:54 pm »
Зехтин и аз много обичам, откакто си живея сама вече 3 години си карам на зехтин ...
а лятото карам на диня и таратор, само странно напоследък не ми се пие любимият коктейл водка с тоник.

1. аз пък карам на пъпеши! много ги обичам!!! преди малко си купих пак два ...дините са много водни и не са толкова хубави... даже ми удрят на тиква!
2. явно ще отказваш и алкохола...  :blink: ))) ... ако и не пушиш - значи си идеално гадже!   ;)
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1245 -: Август 01, 2013, 06:39:52 pm »
Намалението на цените на тока от днес доведе вече до влошаване на качеството.  :-X Още вчера така бяха съобщили, че ще стане и го изпълниха много стриктно. Още в 18:10 токът спря и нямаше в цялата махала, преди 10 минути дойде. По-странното е, че 10 минути след спирането дойде само за секунда и пак спря. Знам, че биха се оправдали с авария или нещо друго, но съм сигурен, че това е номер за терор над гражданите!  :angry: Днес на една улица, утре на друга и вероятно са решили да правят така мръсни номерца!  :33: :33: :33:

*

Uran

• 6041
« Отговор #1246 -: Август 01, 2013, 06:50:40 pm »
Щом ще си пишем за "гадни" храни... да кажа и аз нещо за любителите на “Кока-Кола”: естествения оцветител кармин = хранителна добавка кошинил (cochineal), се получава от кошинилни червеи. В хранителната промишленост тя е известна като карминова киселина (международен индекс Е-120)... Карминът придава на Кока-Колата характерния тъмночервен цвят! Кошинилните червеи са от Мексико и Южна Америка. Те са паразити, живеят в кактусите и произвеждат карминова киселина като отрова срещу други организми... Изглеждат така!

Кой тук пие Кола-Кола?
Не мисля,че след тази гледка скоро ще пия кока кола!  :o

Да, но лекуват стомашно- чревни разстройства стига да е класическата "Кока кола", а не някакви лайт версии. ;D

« Отговор #1247 -: Август 01, 2013, 07:28:39 pm »

Да, но лекуват стомашно- чревни разстройства стига да е класическата "Кока кола", а не някакви лайт версии. ;D

ДРЪН-ДРЪН.... това са митове! Химията казва друго.
Освен това в Колата има и Фосфорна киселина (Е 338) като регулатор на pH-то (тоест киселинността)... тя влияе върху металите в организма. За нея се носят "легендите", че премахва ръждата и разтапя всичко органично!

http://hranene.framar.bg/%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0/e338

Просто поглъщаш химикали, които ..... Така че не хвали червеите (кармина) и колата.
РАЗЛИКАТА между нормалната и лайт кола е в подсладителите. Едната има захар, в другата аспартам или друг изкуствен подсладител.

Цитат
Какво се случва в организма, когато пием кока-кола
• През първите 10 минути в тялото постъпват 1 ч. л. захар (а това е максималната препоръчителна дневна доза!), но фосфорната киселина, добавяна в питието, притъпява тази сладост и позволява захарта да се усвои по-бързо от организма.
• След 20 минути съдържанието на захар в кръвта вече се е увеличило, а това води до изхвърлянето на допълнителни количества инсулин. Черният дроб реагира на това, като превръща захарта в мазнини.
• След 40 минути завършва и усвояването на кофеина. Разширяват се зениците, повишава се кръвното, черният дроб изхвърля повече захар в кръвта. Аденозните рецептори на мозъка се блокират и по този начин се предотвратява сънливостта.
• След 45 минути се засилва изработването на допамин - хормона, който е един от основните невротрансмитери в организма, а също така стимулира центъра на удоволствието. На същия принцип действат и наркотичните вещества.
• След 1 час фосфорната киселина свързва калция, магнезия и цинка в червата и засилва метаболизма. Увеличава се отделянето на тези елементи с урината.
• След повече от час започва да се усеща и диуретичното действие на кофеина. С урината се извеждат екстрени количества калций, магнезий и цинк, които са необходими за здравината на костите, а също така натрий, електролити и вода. Този химичен процес прави хората раздразнителни и уморени.

ТАКА ЧЕ ВМЕСТО БУТИЛКА КОЛА ЗА 1.50-2.00 лв. СИ КУПЕТЕ ПО-ДОБРЕ ЕДИН ПЪПЕШ ИЛИ ЕДНА ДИНЯ!
« Последна редакция: Август 01, 2013, 07:45:40 pm от Калоян Иванов »

« Отговор #1248 -: Август 01, 2013, 08:10:26 pm »
Понякога изпадам ужас колко неразумен е целия човешки род. С векове прави глупости във собствена вреда. Колкото и да им казваш на хората истината, те си карат по старому. Тровят се насила и съвсем безотговорно. Давам само два примера: в Древния Рим богаташите са мислели, че пиенето на вино и вода от оловни съдове е здравословно, щото оловото служи като дезинфектант. А всъщност ние знаем, че оловото е отрова за човека. Имало е и мода жените да си "избелват" лицата с оловни окиси, които са бял прах! (нещо като пудра). Оловото е съсипвало с годините кожата им. На старини сигурно са изглеждали като гущери.
Да напомням ли, че десетилетия масово се използваше азбест като изолация, докато накрая го забраниха, понеже се оказа, че е канцерогенен и токсичен. После "изобретиха" ДДТ-то - универсален пестицид, който десетилетия беше използван в земеделието. Всъщност той предизвиква рак и генни мутации. Сега е забранен изобщо! Същото стана като излезе нутрасуитът - сладък и евтин (?!), 200 пъти по-сладък от захарта... но и той е отрова. Другото му име е аспартам. Но не го забраняват, защото някой печели милиони от продажбата му. Слагат го във почти всички газирани напитки. А вие го пиете и не ви пука. "Карай сега, една количка, голяма работа!!!"
Имаше един готин лаф за ума и глупостта. Беше нещо от сорта: Най-скъпото нещо е човешката глупост, защото за нея се плаща най-висока цена.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1249 -: Август 01, 2013, 08:15:47 pm »
точно така е калояне, много си прав за всичко, което казваш. на мен ми се смеят и ми се чудят на акъла как съм можела постоянно да следя какво ям и как мога да се откажа от толкова храни, ама аз не съм ходила на лекар от 3 г. , а другите постоянно висят по лекарските кабинети.
харесвам една приказка на петър дънов - "хората са добри, но прости". под прости има предвид неосъзнати.
радвам се ,обаче, че хората като теб стават все повече, пробуждат се малко по-малко ...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1250 -: Август 01, 2013, 08:22:52 pm »
Пъпеши не понасям, но банани (нали могат да заместят пъпешите?) и диня обичам.

« Отговор #1251 -: Август 01, 2013, 08:31:26 pm »
точно така е калояне, много си прав за всичко, което казваш. на мен ми се смеят и ми се чудят на акъла как съм можела постоянно да следя какво ям и как мога да се откажа от толкова храни, ама аз не съм ходила на лекар от 3 г. , а другите постоянно висят по лекарските кабинети.
харесвам една приказка на петър дънов - "хората са добри, но прости". под прости има предвид неосъзнати.
радвам се ,обаче, че хората като теб стават все повече, пробуждат се малко по-малко ...

Благодаря. Аз не се влияя от общото мнение или от общите нрави, а от разума си.
Нали сме Хомо Сапиенс, ... не трябва да живеем като безмозъчно стадо овце.
Господ (природата) не е дал разум (ум) - така че да го ползваме поне по предназначение ... да не става зян!  ;) :blink:

« Отговор #1252 -: Август 01, 2013, 08:33:56 pm »
.
« Последна редакция: Ноември 29, 2013, 02:00:19 pm от Purple »

« Отговор #1253 -: Август 01, 2013, 08:40:40 pm »
Може и килограм портокали вместо колата. Изстудяваш, изстискваш на сок и пиеш. Гарантирам, че е прекрасно начало на деня. Чай от мента е също приятна напитка в жегата. Но не правя като арабите, не го пия топъл.
Друго, което препоръчвам, е млечен шейк с плодове, например праскови. Нарязани на дребно заедно с кисело мляко се миксират. Към сместа се добавя прясно мляко и се пие.

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #1254 -: Август 01, 2013, 08:42:18 pm »
моята цел не е да живея до 100 г., а да съм здрава, да изживея живота си пълноценно и преди да умра да не се залежа с години и да се налага някой да се грижи за мен.
какво е рекъл господ не знам, но аз ще направя всичко, което зависи от мен, здравето ми е моя грижа ;)
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #1255 -: Август 01, 2013, 08:44:48 pm »
Има го и моментът с правото на личен избор. Дали ще пиеш кола и ще се тровиш, или ще ядеш диня си зависи от теб. Последствията пак си ги носи сам човек, така че е безсмислено да се обяснява кое полезно и кое вредно(кучето си лае, керванът си върви...). Замисляли ли сте се, че съвременните храни са си вид хмм... изкуствено създаден подбор (лек геноцид, но хайде да не звуча грубо). Земята се пука по шевовете, ако живеем всички природосъобразно и доживяваме до 100 ще е голям проблем(нямаше да е, ако се използваха правилно ресурсите на планетата, но това е друг въпрос). Има хора, които го осъзнават и правят всичко по силите си да го предотвратят (най - елементарният пример е ГМО-то). Аз съм осъзнала едно - който каквото иска да яде - пак не е гаранция, че няма да се разболее от нещо. Понякога Онзи Отгоре има странна ирония  :blink:

За онзи отгоре си прав/а, ...Обаче аз говоря за това, което зависи от нас. Как живеем, си зависи от нас. Ако се тровя насила с цигари и химия в храните - това показва, че се държа неразумно и си вредя сам, сякаш се мразя. Иначе, ако ТИ държиш на либералните клишета  ("имам си свободен избор, ако искам ще се самоубивам, ако искам ще си се тровя - това си е моя работа") - това е друго, ОК. Обаче всички плащаме солидарно за здравеопазване, болници, и т.н, всъщност за всичко - от училища до пътища, стадиони и прочие. Либералните ценности "работят" само в "либерално организирано" общество! Само там са справедливи. Ако всеки си живее сам и не иска/получава нищо от другите - ТОГАВА ЩЕ СИ ПРАВ/А. Обаче не е така! ...
Всъщност, който както иска да се трови! Не ми пука. Аз казах - вие си вземайте решения!

Може и килограм портокали вместо колата. Изстудяваш, изстискваш на сок и пиеш. Гарантирам, че е прекрасно начало на деня. Чай от мента е също приятна напитка в жегата. Но не правя като арабите, не го пия топъл. Друго, което препоръчвам, е млечен шейк с плодове, например праскови. Нарязани на дребно заедно с кисело мляко се миксират. Към сместа се добавя прясно мляко и се пие.

ето, Мирабела е от моята партия!   :blink: ... и Венера!
« Последна редакция: Август 01, 2013, 09:15:43 pm от Калоян Иванов »

« Отговор #1256 -: Август 01, 2013, 08:52:24 pm »
Не пия кола от много години. Признавам обаче, че през късната есен и зимните месеци, когато атмосферното налягане е ниско, пия едно кафе, ако усетя, че заспивам, а още съм на работа. Обичам аромата на кафе.

« Отговор #1257 -: Август 01, 2013, 09:18:01 pm »
Не пия кола от много години. Признавам обаче, че през късната есен и зимните месеци, когато атмосферното налягане е ниско, пия едно кафе, ако усетя, че заспивам, а още съм на работа. Обичам аромата на кафе.

кафето не е вредно ... в малки количества - до 1-2 чаши дневно, даже е полезно.
то е стимулант и антиоксидант...

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1258 -: Август 01, 2013, 09:22:48 pm »
Има защо човек да се храни правилно-винаги има енергия и е здрав. Запалих се по лечебното гладуване 4 пъти годишно...с времето ми изчезнаха всички здравословни проблеми-възли на щитовидката, малки конкременти в бъбреците...и др. Като казах на лекарката-изгледа ме като извънземно. ;Dа аз си рекох на ум-е затова медицината ви е на това ниво на успеваемост...
Преди време на купони като кажех-гладувам и си почваше една простотия-ама, стига се превзема ,де...айде сега...значи ако не ям мърша-няма компания-странни разбирания...
Ха, сега същите онези проповедници гладуват и спортуват заради здравословни проблеми, че и ми проповядват-открили топлата вода...изслушвам ги и се подсмихвам, не споря, не убеждавам.... :blink:
А за края-дали ще тежиш на някой-божа работа, не зависи от хранене, има и друго....

« Отговор #1259 -: Август 01, 2013, 09:25:59 pm »
Има защо човек да се храни правилно-винаги има енергия и е здрав. Запалих се по лечебното гладуване 4 пъти годишно...с времето ми изчезнаха всички здравословни проблеми-възли на щитовидката, малки конкременти в бъбреците...и др. Като казах на лекарката-изгледа ме като извънземно. ;Dа аз си рекох на ум-е затова медицината ви е на това ниво на успеваемост...
Преди време на купони като кажех-гладувам и си почваше една простотия-ама, стига се превзема ,де...айде сега...значи ако не ям мърша-няма компания-странни разбирания...
Ха, сега същите онези проповедници гладуват и спортуват заради здравословни проблеми, че и ми проповядват-открили топлата вода...изслушвам ги и се подсмихвам, не споря, не убеждавам.... :blink:
А за края-дали ще тежиш на някой-божа работа, не зависи от хранене, има и друго....

ето станахме цяла партия. .. с теб, венера и мирабела  :blink:  ;)
ще намерим май общ диван.. пардон, език де!