Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 509453 Прегледи
Re: Дрън-дрън
« Отговор #1420 -: Август 04, 2013, 11:43:56 pm »
не става дума за този вид циник.
циник са наричали човек, които...
понеже не ми се пише (мързел по малките часове на нощта) ще цитирам от нета - копи-пейст:

"В The Oxford English Dictionary [„Оксфордски английски речник“] съвременният циник е описан като „човек, предразположен към това да хули другите или да намира грешки. ... Той е склонен да се съмнява, че подбудите и действията на хората са искрени или добри, и обикновено изразява това чрез подигравки и сарказъм; презиращ всичко търсач на грешки“.

явно няма да намеря нещо точно и ще трябва да пиша аз!
« Последна редакция: Август 04, 2013, 11:55:46 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Нова

• 3491
« Отговор #1421 -: Август 04, 2013, 11:46:44 pm »

Които какво?

Само това тълкувание намерих. Предложи ми друго.

Защото може да съм безочлива и всичкото там изброено, но категорични не се отказвам от земните блага и ми личи.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1422 -: Август 04, 2013, 11:48:38 pm »
Аз съм циник - ценя хубавата храна, красота, удоволствия ;D

Значи си цЕник.

*

Нова

• 3491
« Отговор #1423 -: Август 04, 2013, 11:52:53 pm »
понеже не ми се пише (мързел по малките часове на нощта) ще цитирам от нета - копи-пейст:

"Цинизъм е състояние на ума, характеризиращо се с всеобщо недоверие към мотивите и амбициите на другите или всеобща липса на вяра и надежда в човешката раса като цяло или в отделния индивид, имащ желания, надежди, мнение и лични вкусове, които циникът възприема като нереалистични и неподходящи, следователно заслужаващи присмех и укор. Цинизмът е форма на преситена негативност, критицизъм и скептицизъм." Супер! Но нека продължим още малко: "Цинизмът е склонност към неверие в искреността или добротата на човешките мотиви и действия; недоверие към нравствените и обществени ценности, особено когато са налице високи очаквания към обществото, институциите и властта, които очаквания не биват осъществени. Тогава цинизмът се проявява като резултат от обърканост, обезвереност и недоверие към организациите, властта и други аспекти на обществото (тук можем да добавим Църквата и вярата в Бога)." Цинизмът е и отхвърляне на необходимостта човек да е обществено ангажиран. Циникът е песимистично настроен по отношение способността на хората да направят правилния етичен избор. Цинизмът е антоним на наивност, простосърдечност, непрестореност, автентичност.

Изниква въпросът - Що за хора са циниците тогава? Казано на прост език, това са хора, които само критикуват, присмиват се на другите, отричат всичко добро и хубаво, търсят винаги "под вола теле", очакват от хората на позиция да са безгрешни, непорочни, честни и почтени на 100%, без право на прошка и милост. Циниците си измислят несъществуващи конспирации, теории и обяснения за всичко, но обикновено самите те не си мръдват пръстта да променят нещата към по-добро, често нямат и идея какво трябва да се направи, камо ли те самите да направят каквото и да е по въпроса, освен да продължат да критикуват и да плюят. Това са депресивно-меланхолични личности, за които животът няма особен смисъл, обществото (съответно Църквата) са се провалили, и човешката раса е обречена на унищожение, без надежда за изходен път. Познавам лично такива хора, изключително неприятни типове.

Въпреки депресивността си обаче, циникът намира сили да продължи да живее и да работи, независимо какво се случва. Той няма да сложи край на собствения си живот, но е готов да съсипе и унищожи живота на всеки друг, който не отговаря на неговите стандарти.

И значи тогава това съм аз?

Уау!

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #1424 -: Август 04, 2013, 11:55:38 pm »

"Цинизъм е състояние на ума, характеризиращо се с всеобщо недоверие към мотивите и амбициите на другите или всеобща липса на вяра и надежда в човешката раса като цяло или в отделния индивид, имащ желания, надежди, мнение и лични вкусове, които циникът възприема като нереалистични и неподходящи, следователно заслужаващи присмех и укор. Цинизмът е форма на преситена негативност, критицизъм и скептицизъм." Супер! Но нека продължим още малко: "Цинизмът е склонност към неверие в искреността или добротата на човешките мотиви и действия; недоверие към нравствените и обществени ценности, особено когато са налице високи очаквания към обществото, институциите и властта, които очаквания не биват осъществени. Тогава цинизмът се проявява като резултат от обърканост, обезвереност и недоверие към организациите, властта и други аспекти на обществото (тук можем да добавим Църквата и вярата в Бога)." Цинизмът е и отхвърляне на необходимостта човек да е обществено ангажиран. Циникът е песимистично настроен по отношение способността на хората да направят правилния етичен избор. Цинизмът е антоним на наивност, простосърдечност, непрестореност, автентичност.

Изниква въпросът - Що за хора са циниците тогава? Казано на прост език, това са хора, които само критикуват, присмиват се на другите, отричат всичко добро и хубаво, търсят винаги "под вола теле", очакват от хората на позиция да са безгрешни, непорочни, честни и почтени на 100%, без право на прошка и милост. Циниците си измислят несъществуващи конспирации, теории и обяснения за всичко, но обикновено самите те не си мръдват пръстта да променят нещата към по-добро, често нямат и идея какво трябва да се направи, камо ли те самите да направят каквото и да е по въпроса, освен да продължат да критикуват и да плюят. Това са депресивно-меланхолични личности, за които животът няма особен смисъл, обществото (съответно Църквата) са се провалили, и човешката раса е обречена на унищожение, без надежда за изходен път. Познавам лично такива хора, изключително неприятни типове.

Въпреки депресивността си обаче, циникът намира сили да продължи да живее и да работи, независимо какво се случва. Той няма да сложи край на собствения си живот, но е готов да съсипе и унищожи живота на всеки друг, който не отговаря на неговите стандарти.
нищо лично, ама все едно описват теб...

« Отговор #1425 -: Август 04, 2013, 11:56:34 pm »
Аз съм циник - ценя хубавата храна, красота, удоволствия ;D

Значи си цЕник.
Не! Циник съм, пък! харесвам цици, затова :P
А и езикът ми е един голям, така че съм си циник и не ме е срам.

направо да се влюби човек в теб! )))

*

Нова

• 3491
« Отговор #1426 -: Август 04, 2013, 11:56:52 pm »

нищо лично, ама все едно описват теб...

Думи нямам. Щом вече трима го мислите, ще се съглася за пред форума.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1427 -: Август 05, 2013, 12:00:49 am »
Енигма, нямаше ли предвид Калоян? Аз поне така разбрах и се разсмях, щото съм циник и се подигравам на хората.
[/quote

да, нали него-нея цитирах...

« Отговор #1428 -: Август 05, 2013, 12:02:17 am »
циник е човек, който се съмнява, че подбудите и действията на хората са искрени или добри, и обикновено изразява това чрез подигравки и сарказъм; презира всичко, търси на грешки в другите и за него светът е по-скоро лош и хората са такива, движени от ниски егоистични подбуди. Той отхвърля висшите морални категории и за него хората са просто материалисти, не вярва в нищо възвишено - това са балони-фантасмагории. Светът е прост и жесток.. и съответно той така се държи - като патолог с труп. Няма душа, няма любов, няма пориви.. само интереси и егоизъм. Затова той е критичен към всичко.

Описанието не е точно. Това, което написах аз, е по-точно.
И аз не съм циник! Може да отговарям на онази статия, защото критикувам хората, но аз заемам морална позииция. Разликата е, че циникът критикува, за да покаже, че хората са лоши и това е. Аз - за да покажа къде е грешката, за да станат по-добри и морални. Това е по-скоро пуризъм, ако искате назидание... но не и цинизъм... Аз се държа като проповедник, Циникът е просто разрушител.
« Последна редакция: Август 05, 2013, 12:08:03 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #1429 -: Август 05, 2013, 12:03:43 am »
Хм..

Аз пък не разбрах и реших, че и Енигма счита, че съм депресивно-меланхолична личност, която все пак няма да се самоубие, но би съсипала живота на другите.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1430 -: Август 05, 2013, 12:06:30 am »
циник е човек, който се съмнява, че подбудите и действията на хората са искрени или добри, и обикновено изразява това чрез подигравки и сарказъм; презира всичко, търси на грешки в другите и за него светът е по-скоро лош и хората са такива, движени от ниски егоистични подбуди. Той отхвърля висшите морални категории и за него хората са просто материалисти, не вярва в нищо възвишено - това са балони-фантасмагории. Светът е прост и жесток.. и съответно той така се държи - като патолог с труп. Няма душа, няма любов, няма пориви.. само интереси и егоизъм. Затова той е критичен към всичко.
няма лошо-стига да си щастлив...пък ако си и умна ще разбереш от кого е цитата-Истинският вкус се познава по това, което утвърждава, а не по това, което критикува...
няма лошо да направиш интелекткулна дисекция на несъвършения свят и хора, кажи къде е истината в лечението...по-трудно е, нали, г-н Патолог? :mellow:

*

Нова

• 3491
« Отговор #1431 -: Август 05, 2013, 12:07:04 am »

Е, значи с Уран ще трябва да си промените определението за мен по отношение това дали и как съм разбита от любов или както казваш ти, имала съм нужда някой да ме одруса на дивана, защото това просто не се връзва.
Имам предвид, че аз може и да съм горецитираното, но как това се отнася към това лезбийка ли съм, крия ли стари рани, комплекси, компенсирам ли лошия си вкус към мъжете и прочее.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1432 -: Август 05, 2013, 12:08:23 am »
Хм..

Аз пък не разбрах и реших, че и Енигма счита, че съм депресивно-меланхолична личност, която все пак няма да се самоубие, но би съсипала живота на другите.
Нова, ти си истинска и първична в хубавия смисъл, харесвам откритите карти, това имам предвид...ама нещо напоследък ми звучиш в друга тоналност..
« Последна редакция: Август 05, 2013, 12:26:36 am от Enigma »

*

Нова

• 3491
« Отговор #1433 -: Август 05, 2013, 12:11:02 am »
Хм..

Нова, ти си истинска и първична в хубавия смисъл, харесвам откритите карти, това имам предвид...ама нещо напоследък ми звучиш в друга тоналност...дано да е за добро-твое... ;D

Ми не знам, явно.. превръщам се в циник. И това ... защото трябва, казват, някой марс да ми оправи венерата.

« Отговор #1434 -: Август 05, 2013, 12:11:58 am »

Е, значи с Уран ще трябва да си промените определението за мен по отношение това дали и как съм разбита от любов или както казваш ти, имала съм нужда някой да ме одруса на дивана, защото това просто не се връзва.
Имам предвид, че аз може и да съм горецитираното, но как това се отнася към това лезбийка ли съм, крия ли стари рани, комплекси, компенсирам ли лошия си вкус към мъжете и прочее.

казах, че те мислеХ за циник. така те определиХ - минало време. Сега виждам, че това е убежище.
Няма връзка с лесбийството. Цинизмът е философска жизнена позиция (макар че не е тъждествена на гръцката Киническа философия, а даже е обратна).

*

Нова

• 3491
« Отговор #1435 -: Август 05, 2013, 12:13:54 am »
Много са ни сладки приказките, мен тук ме хапят едни комари, но най-лошото е, че след 4 часа трябва да съм станала и хванала рейсчето за Бс, че труд имам да се трудя.

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1436 -: Август 05, 2013, 12:20:32 am »
колко типично и предсказуемо за калоян- като го хванеш натясно-ляга си, щот утре го чакали велики дела... избягва пряката конфронтация :P,ще загуби, затова...там, иззад храстите е по-лесно...така е...
нещо имаше за дъъъългото тире, ако би бил така любезен да обясниш... ;D

« Отговор #1437 -: Август 05, 2013, 12:28:09 am »
колко типично и предсказуемо за калоян- като го хванеш натясно-ляга си, щот утре го чакали велики дела... избягва пряката конфронтация :P,ще загуби, затова...там, иззад храстите е по-лесно...така е...

не съм легнал.. и не разбрах от какво бягам? Къде е въпросът?
Нова си легна.. То други няма май! Останахме аз и ти!

*

Enigma

• **
  • 1077
« Отговор #1438 -: Август 05, 2013, 12:30:56 am »

не съм легнал.. и не разбрах от какво бягам? Къде е въпросът?
изглеждаш по-умен, а де-шекспир не се е обяснил, ти кажи....

« Отговор #1439 -: Август 05, 2013, 12:33:47 am »
въпросът беше за Нова и цинизма.
Дали аз съм циник - вече отговорих подробно.
За дългото тире съм изпуснал ...кой ме е питал нещо.
Дай по-ясно - мразя недомлъвки в късните часове... като ми се спи
задаваш конкретен въпрос - получаваш отговор.
говориш неразбрано и мъгляво - не получаваш нищо!