Здравей Гост

Дрън-дрън

• 2727 Отговора
  • 509706 Прегледи
Re: Дрън-дрън
« Отговор #1760 -: Август 15, 2013, 05:14:19 pm »
Ако говорим за бижута, злато не обичам, но по изключение мога да нося бяло.
Предпочитам сребърни с камъни - черен оникс, аметист, оливин, изумруд или друг зелен камък. Имам и от нефрит, много го харесвам. Майка ми беше фен на злато и диаманти, от нея наследих доста бижута, но стоят в една кутийка, не ги нося, с изключение на един комплект от бяло злато - пръстен и малки обечки с изумруди и малки диамантчета, но ги слагам само за по-специални случаи. Наскоро влязох в антардаша на Слънце и се чудех дали да не си взема бижу с кехлибар, но по принцип кехлибар не обичам, особено ако е с наситен жълт цвят. Това, което си харесах, беше със зеленикав цвят и с много мехурчета вътре, притесних се да не е синтетика, 120 лв. за висулка менте не ми се дават.
Черния оникс ми е любим! Обожавам го просто  :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1761 -: Август 15, 2013, 05:20:39 pm »
Да, и на мен, но се оказа, че това е доста негативен камък от магическа и енергийна гледна точка. Древните го свързват със звездата Алгораб и с влияние на Марс и Сатурн. Не се препоръчва за продължително носене, по-скоро е за отблъскване на негативни енергии, може да се използва и в злотворни ритуали.

Преди около месец гледах сребърни бижута с истински опал, израелско производство, много хубави... Но така и не си взех нищо - опалът също не е препоръчителен за често носене, иначе има много красиви преливащи многоцветни отблясъци.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1762 -: Август 15, 2013, 05:21:04 pm »
Само аз ли не изпитвам празнота ? Дрехите са ми фетиш, понякога и професионално изкривяване.

Какви бижута обичате? Аз си падам по среброто и хенд мейд бижутата,особено онези с вградените истински цветя вътре  :blink:

Ако са подарък - злато, сребро, естествени камъни. Ако сама си ги купувам - няма значение, само да не изглеждат евтино ;D .
И аз съм с професионално изкривяване  ;D Гледам всичко да е перфектно съчетано-цветове,материи,тонове. Много мразя да има разнотоние между цветовете. Примерно зимата да съм с черно яке,а самото черно да бие на синъо и в същия момент да съм с черен панталон,ама черното да бие на кафяво...Нали ме разбирате  ;D Винаги спазвам правилото за 3-те цвята. Винаги белъото ми е в тон с дрехите и тн и тн...  ;D Абе луда съм май!

« Отговор #1763 -: Август 15, 2013, 05:23:45 pm »
Да, и на мен, но се оказа, че това е доста негативен камък от магическа и енергийна гледна точка. Древните го свързват със звездата Алгораб и с влияние на Марс и Сатурн. Не се препоръчва за продължително носене, по-скоро е за отблъскване на негативни енергии, може да се използва и в злотворни ритуали.

Преди около месец гледах сребърни бижута с истински опал, израелско производство, много хубави... Но така и не си взех нищо - опалът също не е препоръчителен за често носене, иначе има много красиви преливащи многоцветни отблясъци.
За Черния Оникс съм чувала,че лекувал разбито сърце и давал пророчески сънища...Лично на мен ми действа успокояващо  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1764 -: Август 15, 2013, 05:25:05 pm »
Но недейте ми бута фитили с тия разговори за любими бижута  ;D, че сега като ми свърши отпуската, ще мина през оня магазин и ще си взема някое бижу с опал. Ще му се радвам един ден и после ще го захвърля като останалите, язък за парите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1765 -: Август 15, 2013, 05:33:43 pm »
Няма нужда да чакаш да ти свърши отпуската. ;)
Аз си харесах едно пръстенче с карнеол в един индийски магазин, но уви, голямо ми е, а не се стеснява (има модели, които позволяват да се наглася големината). Затова си купих тюркоазено сърце на връвчица. Много обичам да се влача по индийски магазини - всякакви дрънкулки има там.

« Отговор #1766 -: Август 15, 2013, 05:38:45 pm »
Купуването на дрехи какво запълва? Липсата на любов в детството?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1767 -: Август 15, 2013, 05:43:50 pm »

Може и да е продктувано просто от суетност, не е нужно да е имало някакви липси.
При мен има много комплексни фактори, един от тях е немотията в детството и в по-младите години. Сигурно не можете да си го представите, но когато бях на 13-14, нямах нормални обувки, с които да отида на училище, за дрехи и гримове да не говорим. А сега колекционирам скъпи обувки - каква ирония, нали?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1768 -: Август 15, 2013, 05:46:12 pm »

Може и да е продктувано просто от суетност, не е нужно да е имало някакви липси.
При мен има много комплексни фактори, един от тях е немотията в детството и в по-младите години. Сигурно не можете да си го представяте, но когато бях на 13-14, нямах нормални обувки, с които да отида на училище, за дрехи и гримове да не говорим.
Лоша работа! Поне пари не са ми липсвали в детството...

« Отговор #1769 -: Август 15, 2013, 06:06:43 pm »
И аз съм с професионално изкривяване  ;D Гледам всичко да е перфектно съчетано-цветове,материи,тонове. Много мразя да има разнотоние между цветовете. Примерно зимата да съм с черно яке,а самото черно да бие на синъо и в същия момент да съм с черен панталон,ама черното да бие на кафяво...Нали ме разбирате  ;D Винаги спазвам правилото за 3-те цвята. Винаги белъото ми е в тон с дрехите и тн и тн...  ;D Абе луда съм май!

Ти все едно мен описваш. За всеки тоалет трябва да имам подходяща чанта, подходящи обувки и бижута, и купувам ли, купувам ;D .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1770 -: Август 15, 2013, 06:08:38 pm »
За всеки тоалет трябва да имам подходяща чанта, подходящи обувки и бижута...

И подходящи гащи.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1771 -: Август 15, 2013, 06:09:33 pm »

При мен има много комплексни фактори, един от тях е немотията в детството и в по-младите години. Сигурно не можете да си го представите, но когато бях на 13-14, нямах нормални обувки, с които да отида на училище, за дрехи и гримове да не говорим. А сега колекционирам скъпи обувки - каква ирония, нали?

Лили, изобщо не е трудно да си го представи човек. Много хора са така, това ги нахъсва в последствие да си наваксат всичко, което не са имали. Дали ще е материално или в някакъв друг аспект, няма значение.

« Отговор #1772 -: Август 15, 2013, 06:09:50 pm »
За всеки тоалет трябва да имам подходяща чанта, подходящи обувки и бижута...

И подходящи гащи.  ;D

Това не са гащи, това е изкуство ;D !

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1773 -: Август 15, 2013, 06:49:21 pm »
Романтичен жест е всеки, което е направен с неподправено чувство и искрено желание, което изобщо не е задължително да е свързано с пари, камоли с много пари.
Не мястото прави нещо специално, а участниците и това, което те допринасят, за да го направят такова.

И за мен е така, благодаря, че ми намери думите  :blink:
А на мен и през акъла пък не ми минава да си помисля, че "ето ти пари за нова рокля" е романтика, на мен пък това би ми убило романтиката.
Обаче всеки колко различна представа има за нещата, много ми е интересно  :blink:

« Отговор #1774 -: Август 15, 2013, 10:03:08 pm »
Какво имате против това, някои да ви купи нещо скъпо :rolleyes: ?

« Отговор #1775 -: Август 15, 2013, 10:33:56 pm »

Ти все едно мен описваш. За всеки тоалет трябва да имам подходяща чанта, подходящи обувки и бижута, и купувам ли, купувам ;D .
Имам над 30 чанти,шалове също обичам,Използвам ги като украшение към някоя едноцветна вталена блузка.Постоянно правя списък какво трябва да купя и все не мога да намеря перфектната черна чанта.... :cry3: В смисъл да пасва на всеки тоалет.Затова имам 5-една лачена голяма,една шушлякова голяма,една тип клъч,една официална и една спортно-елегантна  :rolf:Много обичам да наблюдавам хората,кой как е облечен,как е съчетал нещата и мислено ги преправям ако нещо сметна,че не е на мястото си  ;D Май е нормално за АЦ Дева 
« Последна редакция: Август 15, 2013, 10:38:37 pm от Just_a_Dream »

« Отговор #1776 -: Август 15, 2013, 10:50:27 pm »
Ониксът е полускъпоценен камък и е разновидност на ахата. Може да бъде намерен в най-различни цветове – кафяв, зелен, черен, покрит е с ивици, но най-често срещаната багра е черната. Ако говорим за астрология, ониксът е подходящ камък за зодии козирог и дева.

Ако носите пръстен с камък от оникс, това ще ви привлича повече късмет, ще ви предпазва от мрачни мисли и депресия. Изобщо ониксът по нашите географски ширини е харесван и предпочитан камък и има много положителни свойства, може да помогне дори при някакво здравословно неразположение, възбужда апетита.

Още от древни времена се е смятало, че ониксът има магически свойства. В древен Рим, например, са го считали за един от най-силните амулети. Наричали го камъка на ораторите – по време на съдебни процеси го слагали под езика, за да бъдат поразителни пледоариите им. Според различни магове и ясновидци, ониксът действително има магическа сила, но само ако е използван за добро, ако човекът, който го използва е с чисти намерения и с добра душа, той е притегателна сила за успех.

Традициите и разбиранията навсякъде по света се различават. Ониксът не е така предпочитан камък във всички точки по света, както е бил в древен Рим – в Китай, например, смятат, че той е символ на нещо лошо, носи със себе си мрак и отрицателна енергия, а преведено от арабски, оникс означава скръб.

Ониксът има много важно свойство дори в нашата народна медицина. Ако носите накити, направени от този скъпоценен камък, това ще подобри ефективността на всички вътрешни органи и най-вече на черния дроб и бъбреци. Освен това ониксът подобрява слуха и укрепва гръбначния стълб. Помага при ревматични заболявания, възвръща загубения апетит, лекува глисти. Той трябва да се носи на нивото на слънчевия сплит, защото влияе най-много на тази чакра.

Смята се също, че този камък може да помага при различни нервни разстройства – депресии, стрес, облекчава съня и премахва кошмари. В някои държави дори смятат, че ониксът може да увеличи потентността. Много подходящ за лидери, които знаят какво искат и не щадят сили, за да го постигнат.

Ако сте човек с желязна дисциплина, този камък ще ви помогне да осъществявате намеренията си и да продължавате да вървите напред. Наричат го още камъкът на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #1777 -: Август 16, 2013, 08:35:17 am »
Какво имате против това, някои да ви купи нещо скъпо :rolleyes: ?

Нищо против нямам подаръци, нищо не връщам  ;D, имам предвид, че това не е романтика за мен, особено в сегашните времена е повече показност някаква, аз така ги приемам нещата. Всеки има различни представи за романтичен жест :).

« Отговор #1778 -: Август 17, 2013, 12:28:27 pm »
Малко ми е скучно днес. Надявам се работния ден да приключи по-бързо,че вече съм изморена и ме хващат лудите...

*

Veselin

• 2737
« Отговор #1779 -: Август 17, 2013, 12:32:08 pm »
Че и днес ли работиш?