Да се включа и аз за възрастовата разлика

Пък аз не разбирам бракове, в които мъжът е по-голям с около 20 години. В повечето такива случаи, които познавам, младата жена е с него заради самия него, а поради други съображения.
Навремето имах колежка, която още на 19 години се ориентира към 38-годишен ерген - беше по-нисък от нея, дебел, отблъскващ и плешив (а тя висока, слаба и хубава), но богат и имотен. Все още са заедно, покрай него тя завърше право, направи кариера (пак благодарение на него), деца още нямат. В момента тя е почти на 36, а той е почти дядо.
Друг пример - колежка от работа. Преди повече от 10 години, когато беше едва на 24, омъжи се за мъж, който беше набор на баща й, разлика 20 години. Забременя, роди детенце. Тя беше от малък град, от семейство с разведени родители, трябваше да се оправя сама в живота. С дъщерите на съпруга имаше само няколко години разлика, те не я приеха с особен ентусиазъм. След броени години я срещнах, поговорихме си... И тя ми каза "Лили, разведох се... какво направих - провалих си живота". Впоследстие срещна мъж горе-долу на нейните години, нататък не знам как се е развила ситуацията.