Здравей Гост

Индикации за хирургическа намеса в наталната карта

• 57 Отговора
  • 8608 Прегледи
Жената има гинекологична операция.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

Това са транзитите в деня на операцията.Лекарите са и казали,че е цяло чудо,че е оживяла,до последно мислели,че ще умре.Навярно е помогнал Юпитер,който е бил близо до К8.
« Последна редакция: Април 06, 2013, 06:50:34 pm от Just_a_Dream »

*

Lillie

• 30532
Лекарите са и казали,че е цяло чудо,че е оживяла,до последно мислели,че ще умре.Навярно е помогнал Юпитер,който е бил близо до К8.

А имало ли е остро протичане, възпалителен процес или с онкологичен характер, туморно?

Това, което веднага се набива на очи - тр. Плутон в квадрат с оста АС/ДС, тр. Сатурн минава през АС в опозиция с нат. Юпитер, тр. Марс активира наталната опозиция между Венера и Плутон/Уран. Тр. Уран и Нетун са в квадрат към Слънце/Сатурн/СЛВ.

И Венера, и Луната се свързват със заболявания на женската репродуктивна система. В тази карта двете планети имат трудни аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Досега имам само една хирургическа операция на лявото коляно, дано не ми се случва повече да ми правят.

Весо, би ли ми казал кога е правена тази операция?
На 6 януари 2012 г, в около 10:00 предиобед е започната.
А това че имам много силно желание за живот, също е вярно.

Силна Луна, но в мажорни аспекти с двама класически злосторници, прави храносмилателната система по-чувстителна, трябва повече да внимаваш с какво и как се храниш.
Знам, на няколко пъти съм имал големи проблеми със стомаха точно заради храни и преяждане.
« Последна редакция: Април 06, 2013, 07:12:19 pm от Veselin »

Това е деня,в който ми извадиха сливиците.Много трудно съм се събудила и съм имала проблем със сърцето и дишането по време на операцията.

Да,оперирана е по спешност.

*

Lillie

• 30532
Гинекологична операция при майка ми:

- тр. Марс на ДС, тригон с нат. Луна
- тр. Плутон в съпад с нат. Марс
- тр. Сатурн в квадрат с нат. Марс
(нат. Марс е в 11 дом, почти без мажорни аспекти)
- тр. Юпитер в първи дом, съвпад с нат. Меркурий
- тр. Венера в опозиция с нат. Венера

Операцията минава успешно, но впоследствие получава усложнения (след изписване от болницата). Завършва с летален изход (кома, полиорганна недостатъчност и накрая инсулт, без да идва в съзнание).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Да,оперирана е по спешност.

Разглеждам картата с прецесия - там АС е на границата между два знака, а от това зависи цялата домификация.

При малко по-ранен час (дори хипотетично около минута по-рано) има тененция към туморни образувания. Тенденция към заболявания на матката.

При този час - тенденция към остри възпалителни процеси в репродуктивните органи.

Кое от двете е по-валидно в случая?

А в родата имало ли е случаи на ракови заболявания - по бащина линия или по линия на роднини от мъжки пол, братя?

Имала ли е репродуктивни проблеми, подлагала ли се е на лечение в тази насока?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

На мен ми се връзва малко по-ранен час по-добре, защото операцията е станала в даша на Венера, а при Лагна в Козирог 6-тият дом се управлява от Меркурий, който е в близък съвпад с Венера. Освен това по този начин Венера спира да бъде марака (макар че като е в един дом с У2 някои пак ще я считат за марака). Един от ведическите астролози в астро.ком поддържа тезата, че марака планетите се проявяват като убийци само по време на смъртта, а притежателката на картата я е избегнала. Освен това Юпитер попада 8-ми, което може да удължава продължителността на живота.

Имала е извънматочна бременност,но не е знаела,че е бременна.Плода е починал и е започнал да се разлага.В родата и има случаи и на гинекологични заболявания и на ракови заболявания.

*

Lillie

• 30532
За поредна бременност ли става въпрос или първа? Има ли деца?

Неотложната операция е вследствие на тази неуспешна бременност, доколкото разбирам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Да,две деца и един аборт преди тази бременност.

*

Lillie

• 30532
Значи може да е родена малко преди 3.50.
Общо четири бременности - две сполучливи и две несполучливи.

При по-късен час има вероятност за проблеми със зачеването.

А при час малко преди 3.50 в сидералната карта у5 става екзалтирала Венера, а в 7 дом от АС е разположена Луна в сид. Рак. Луната получава аспект от Марс в 4 дом, което дава и склонност към смущения и възпаления в органите на малкия таз (Луната представя матката, Венера - яйчниците).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Марс и Овен и Скорпион - общ сигнификатор на операции, хирург/по 7 дом и У7/
Сатурн и Козирог - общ сигнификатор на здравето
Квадрата Марс - Слънце ,Луна,У1,У6
каре сатурн-марс - асп.указващ физическа болка
марс в 6 каре плутон 8,каре У6 /У8
Слънце,Луна и Асц- сигнификатори на виталността

Квадратите към нат. Марс или Асц. или управителя на Асц. и т.н. според мен сигнифицират въобще опетаривна намеса над физическото тяло
квадратурата на транзитния Марс към наталния, но все пак това е и показател за възможна оперативна намеса

Владетеля на 6 дом в 1-ви показва ,че здравословното състояние на човека ще се нуждае от грижи,наблюдение и спазване на режим....
Ако владетеля на 6 дом е в 8-ми-  остро заболяване може да изисква оперативна намеса, а в 12 дом-да стане хронично.
Наличието на дисхармонични планети в 8 дом,особено ако те са в неподходящ за тях знак и в лоши аспекти с АСЦ,Слънце,Луна,Меркурий,показват кризистни ситуации по отношение на здравето- тежки операции,заболявания в следствие на инцидент или неразумен начин на живот,демотивация за живот.Владетеля на дома ,неговото положение  ще ни покажат изхода от подобна ситуация.Положението на 8 дом в 1 и обратно ,съвпадите и дисхармоничните аспекти между двата владетеля,са обикновено неблагоприятни конфигурации.
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Значи Венера остава управител на 5-тия дом във ведическата карта. Юпитер е сигнификатор на децата по тяхната система. Венера е свързана с Юпитер (намира се в негов знак), свързана е също така с 5-тия дом от Юпитер и с 5-тия дом от Арудха лагна. Значи Венера е способна да играе ролята на основен сигнификатор на децата в тази карта. Венера е есенциално силна, намирайки се в знак на екзалтация (Риби). Махадашата на Венера се простира от 1991 до 2011. Предполагам, че в този период е имала поне една успешна бременност и раждане. Обаче Венера се намира в един дом заедно с Раху и Сатурн, а казват, че особено влиянието на Раху върху 5-тия дом може да се прояви под формата на спонтанни аборти.

В производната карта, отговаряща на децата (Саптамша), 5-тият дом и Венера са също добре поставени. Не са добре поставени в Навамша, но оставям тази загадка засега.

Родила ли е деца и преди 1991? Тогава е била в махадаша на Кету, който се намира в 9-тия дом, откъдето аспектира 5-тия.

*

Lillie

• 30532
За Саптамша (Д7):

При по-ранен час показателите за зачеване са по-благоприятни - екзалтирала Луна в 5 дом от Лагна, У5 от Раши също е силен (Венера във Везни). В Раши тя е екзалтирала.

При час 3.50 в Асцендента в Д7 попадат Слънцето, Сатурн и Раху, респ. в 7 дом има Юпитер/Кету.
При този час У5 в Раши е Меркурий, където се намира в слаба позиция (сид. Риби). И вероятността да зачене повече деца е по-слаба. Вероятност за закъсняла бременност.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Трябваше и производните варги да сложа, но ме домързя.

Въпросче. Във ведическата астрология зачеването по 7-мия дом ли е или не се бъркам - всичко, свързано с бременността е по 5-ти?

Скачам от тема на тема, но тъй и тъй говорим за деца и ведическа астрология. Линк към такава дискусия - http://forum.astro.com/cgi/forum.cgi?num=1364287728.

*

Lillie

• 30532
Във ведическата астрология зачеването по 7-мия дом ли е или не се бъркам - всичко, свързано с бременността е по 5-ти?

Седми дом също се свързва с репродуктивните способности, вероятно защото представя половите органи.
Традиционно 5 дом се свързва с децата, но също така се споменава и 9ти. В някои източници единият дом символизира мъжка "дхарма" в тази сфера от живота, а другият - женска "дхарма", т.е. 5 дом в карта на мъж и 9 дом в карта на жена. Но да ти кажа, не съм го проверила на практика дали работи, така че не го приемай на 100%, трябва да се изследва.

В Саптамша 7 дом задължително се взема под внимание или, ако трябва да сме по-точни, какви знаци и планети са разположени по оста 1/7 дом (Лагна в Д7 представя възможностите на тялото да износи плод, така го разбирам аз). Пети дом също се разглежда - по него е първото дете.

Юпитер е естествен сигнификатор на децата, към зачеването имат отношение също така Луна/Марс (червено бинду) и Слънце/Венера (бяло бинду).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Благодаря ти, Лили. За 9-ти дом обяснението, което знаех преди твоето включване, беше от принципа "бхават бхавам" - разглеждане на същия пореден производен дом от даден като втори важен дом по съответната тема. В този случай 9-ти е 5-ти от 5-ти.

Да, някои ведически астролози в астро.ком разглеждат децата в женска карта по 9-тия дом.

*

Veselin

• 2737
Интересно, по времето, когато са започнали операцията ми (приблизително), асцендетът е бил в близък градус до наталния ми.

http://www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_2gw_01_operation.70619.11903.gif&res=100&va=&cid=jqpfileAn6nOP-u1365277019