Здравей Гост

Индикации за хирургическа намеса в наталната карта

• 57 Отговора
  • 8584 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Интересно, имал си Венера на Асцендента.

Забелязах, че и при мен тр. Венера често е активна по оста АС/ДС при не особено приятни случки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
Венера на асцендента добър знак ли е за развитието на операцията?

*

Lillie

• 30532
Зависи от статуса на Венера в натала, зависи от цялата карта, зависи какви транзити, прогресии, дирекции има към този момент... От много неща зависи, нищо не действа изолирано.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Значи Венера остава управител на 5-тия дом във ведическата карта.
...

Да добавя още нещо, което ми направи впечатление (щом сме почнали да я пощим  :blink:).

При час на раждане преди 3.50 има фактори за подчертана сексуалност - акцентиран 3 дом с няколко планети в мутабелен знак (екзалтирала Венера + Меркурий, Слънце, Сатурн и Раху), силен Марс в 4 дом (Овен) и силна Луна в 7 дом (Рак, накшатра Ашлеша - отличава се със сексуалност). Накшатра Дхаништха, която попада на Асцендента, също се свързва с радостта от живота. Забравих да спомена по-горе, че в картата има и рецепция Слънце/Юпитер.

Тази тенденция се потвърждава и в Навамша - Венера и Марс в един знак с Кету. В Навамша има една специална йога (не й помня наименованието), аналогична на големия тригон в западната астрология, попада в огнените знаци - Луна в Стрелец, Юпитер в Овен, Венера/Марс/Кету в Лъв. Тук може да става дума и за силно въздействие върху противоположния пол, магнетизъм.

Току що я намерих - Нава Панчам йога:

Цитат

“Nava-pancham Yoga” (9-5 relationship) is regarded as the best yoga in a horoscope. Technically, It means that 1 planet is 120 degrees away from the other one. This is exact degree Nava-pancham yog. In simple terms, it means that both the planets are in the signs of the same element. i.e. Mesh Leo Sagittarius (Any two!) or Vrishabh, Kanya, Makar or Mithun or Tula, Kumbh or Kirk, Vrishchik, Meen.

Жената с какво се занимава - има ли нещо артистично, творческо? Има ли по-изразени таланти?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Значи Венера остава управител на 5-тия дом във ведическата карта. Юпитер е сигнификатор на децата по тяхната система. Венера е свързана с Юпитер (намира се в негов знак), свързана е също така с 5-тия дом от Юпитер и с 5-тия дом от Арудха лагна. Значи Венера е способна да играе ролята на основен сигнификатор на децата в тази карта. Венера е есенциално силна, намирайки се в знак на екзалтация (Риби). Махадашата на Венера се простира от 1991 до 2011. Предполагам, че в този период е имала поне една успешна бременност и раждане. Обаче Венера се намира в един дом заедно с Раху и Сатурн, а казват, че особено влиянието на Раху върху 5-тия дом може да се прояви под формата на спонтанни аборти.

В производната карта, отговаряща на децата (Саптамша), 5-тият дом и Венера са също добре поставени. Не са добре поставени в Навамша, но оставям тази загадка засега.

Първо дете 1986,второто е абортирано,третото е родено 1992 г

Родила ли е деца и преди 1991? Тогава е била в махадаша на Кету, който се намира в 9-тия дом, откъдето аспектира 5-тия.
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
Има ли момчета сред тях или само момичета?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Момче и момиче :)  Момичето е родено през 86-та,а момчето през 1992... ПС: Тази индийска астрология ми е пълна мъгла...

*

Veselin

• 2737
Зависи от статуса на Венера в натала, зависи от цялата карта, зависи какви транзити, прогресии, дирекции има към този момент... От много неща зависи, нищо не действа изолирано.
Ами тя е била в точния градус на асцендента ми и в тригон с наталната ми Венера (У8 в 8 дом) и секстил с наталния ми Юпитер (У10 и У11 в 10 дом). Предполагам все пак, е имала положително влияние.

Лили, благодаря ти за информацията. Не бях срещала названието на тази йога досега, така че ми е много полезно да те чета.

За силната сексуална енергия преположих и аз. Аргументите ми са следните. Раху в един знак с Венера, което дава и творчески заряд, не само защото Венера се свърза с творчеството и е екзалтирана в картата, а и защото тук управлява 5-тия дом. И по същата причина връзката Раху/Венера усилва и интереса към любовното общуване, приключения, забавления. Раху аспектира 7-мия дом и управителя му Луна.

В картата има взаимна рецепция между Слънцето и Юпитер, което само по себе си може да говори за оптимистична натура със самочувствие. Двете планети управляват 3-ти дом и 8-ми дом. Значи имаме връзка между упачая и дустхана дом, което принципно не се счита за особено благоприятно. Но мисля, че натовареният 3-ти дом и силната позиция на Марс в собствен знак и ъглов дом (Ручака махапуруша йога), прибавени към връзката 3/8 дом, я прави борбена натура, умееща да се справя с кризисни ситуации. Е, надали ги изживява напълно спокойно - заради аспектите на Раху и Марс върху Луната ѝ е възможно да демонстрира "нерви", но умее да се овладява и да излиза от трудни положения. Изглежда ми като човек на действието.
« Последна редакция: Април 07, 2013, 02:06:14 pm от Mirabella »

Just_a_Dream, благодаря ти за обратната връзка (чак сега видях, къде са ми очите днес?). Много ли е нахално да те питаме и за сферата, в която работи?

С този натоварен 3-ти дом, който съдържа Венера (натален У10), Сатурн - естествен сигнификатор на кариерата във ведическата астрология и куп други планети, си мисля за професия, свързана с търговия, комуникация (може и с използване на модерни технологии заради присъствието на Раху), анализи, финанси, собствен бизнес, нещо, изискващо поемане на риск (не само 3-тият дом изпъква, но и Марс е силен и аспектира 10-тия дом). Луната е в накшатра на Меркурий, следователно е аналитична. В 3-тия дом се намират У5 Венера и У9 Меркурий. Може и учител. Последно предположение - нещо, свързано със спорт. Мисля, че спортува и има сръчни ръце. Ако професията ѝ не е пряко свързана с творчество, то в свободното си време твори.

*

Lillie

• 30532
Мира, трети дом е натоварен според нашия опит за уточняване на рожденото време, иначе би трябвало да има натоварен втори и Луна в 6 дом.

Именно затова дотук бяха задавани толкова насочващи въпроси, за да можем да се ориентираме към часа, който по-достоверно отразява нейния живот.

А принципно съм съгласна с интерпретацията, надявам се да получим и обратна връзка.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Да, точно затова и аз търся обратна връзка - за да проверим дали часът на раждане е и 50 или мъничко по-рано.

Just_a_Dream, благодаря ти за обратната връзка (чак сега видях, къде са ми очите днес?). Много ли е нахално да те питаме и за сферата, в която работи?

С този натоварен 3-ти дом, който съдържа Венера (натален У10), Сатурн - естествен сигнификатор на кариерата във ведическата астрология и куп други планети, си мисля за професия, свързана с търговия, комуникация (може и с използване на модерни технологии заради присъствието на Раху), анализи, финанси, собствен бизнес, нещо, изискващо поемане на риск (не само 3-тият дом изпъква, но и Марс е силен и аспектира 10-тия дом). Луната е в накшатра на Меркурий, следователно е аналитична. В 3-тия дом се намират У5 Венера и У9 Меркурий. Може и учител. Последно предположение - нещо, свързано със спорт. Мисля, че спортува и има сръчни ръце. Ако професията ѝ не е пряко свързана с творчество, то в свободното си време твори.
Как познахте....Пее в свободното си време :) Има прекрасен глас.А професията и е свързана с транспорта.

*

Uran

• 6041
Въх, в джойтиш, силният трети дом ли говори за добра сексуалност?
Би трябвало и по него да има силен 3 дом.  :-[

Оу, Дрийм, лично аз нищо не съм познала. При натоварения 3-ти дом залагах повече на артистична дейност, която се извършва с ръце, като рисуване, бройдерия и т.н. Не се сетих за гласа и пеенето.

Уран, по-добре е експерт да ти отговори. Тъй като смелостта, инициативността и физическата сила са по 3-тия дом, мисля, че си права, че има връзка със сексуалността.

*

Lillie

• 30532
Оу, Дрийм, лично аз нищо не съм познала. При натоварения 3-ти дом залагах повече на артистична дейност, която се извършва с ръце, като рисуване, бройдерия и т.н. Не се сетих за гласа и пеенето.

Защото леко поизместихме часа, така се акцентира 3 дом.

С часа, който е даден, акцентът е върху 2 дом. Марс минава в трети - с този час той е У10.

С по-ранен час У10 ще е Венера, екзалтирала, включена в стелиум в 3 дом.

Втори дом, освен всичко останало, се свързва с гърлото и гласа.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Аз имам хирургични намеси по Сатурн, а У6 и У8 ми е той.

Да, явно даденият час си пасва по-добре, все пак. А аз залагах на по-ранния.