Здравей Гост

за родителите и децата им

• 98 Отговора
  • 14509 Прегледи
*

ib

• *
  • 182
за родителите и децата им
« -: Април 06, 2013, 10:05:42 pm »
Подтикната от идеята, че децата са книжка за оцветяване и родителите я оцветяват, се зачудих за предопределеността на палитрата и доволна ли е творбата от художника си ?!  :-[

Къде търсите родителите в натала и по-точно връзката на човека с тях - какви са взаимоотношенията на детето с родителя - приемственост, отчуждаване, скандали, хладина, топли подкрепящи връзки ...

- водолей на ИЦ и съответно лъв на МС
- управителите на ИЦ са в съвпад във втори дом(управлява го скорпион но те са в стрелец)
- слънцето (на трон) съвпад с МЦ от десети, тригон сатурн и уран, съвпад марс и венера и квадрат плутон;
- луна съвпад с ИЦ от 3ти в кръст с плутон в 1(скорпион) юпитер 6(овен) и мерк в 9(лъв) - всеки по отделно в съвпад с осите

... какви са взаимоотношенията ми с нашите

какви са вашите ...
« Последна редакция: Април 06, 2013, 10:21:49 pm от ib »
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re: за родителите и децата им
« Отговор #1 -: Април 06, 2013, 10:17:32 pm »
Качи карта.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2 -: Април 06, 2013, 10:40:15 pm »
Не виждам.... :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #3 -: Април 06, 2013, 10:45:54 pm »
коригирах първия пост  :-[
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 06, 2013, 10:50:01 pm »
... какви са взаимоотношенията ми с нашите

За да се отговори на този въпрос, е нужен детайлен анализ. Така че ще се пробвам, но съвсем накратко.  :blink:

Погледнато на прима виста и през призмата на астропсихологията, бих предположила, че в тази карта има силно влияние от страна на бащата - неговият образ въплъщава доста качества, с някои от които нативът (детето) силно се гордее. Бащата може да не е представен като "лек" характер, но със сигурност би трябвало да е интересен човек. В отношенията с бащата, дори ако от време на време са се появявали разногласия ("сблъсък на волите"), може да се чувстваш като "момичето на татко", обградена със специално внимание.

В отношенията с майката като че ли има повече отчужденост и дистанцираност. Възможно е и детето от време на време да изпада в такива настроения и да изпитва потребност да се усамоти, да изгради лично пространство, свой собствен вътрешен свят и да се дразни, ако има опит за натрапчива намеса (тоест това си ти с твоите емоционални потребности).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Април 06, 2013, 10:58:12 pm »
Дома на бащата от 4-ти дом ли се представя? Какво гледате по-точно? Къде са куспидите на домовете им и как са поставени управителите им? А майката по 10-ти дом ли се гледа? С Нептун и Уран в четвърти дом може да си представите...Хирон ми е близо до К10 а управителя му е неоперативен...Не съм доволна от родителите си и от средата,в която съм израснала...
« Последна редакция: Април 06, 2013, 11:04:38 pm от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Април 06, 2013, 11:02:34 pm »
Дома на бащата от 4-ти дом ли се представя? Какво гледате по-точно? Къде са куспидите на домовете им и как са поставени управителите им? А майката по 10-ти дом ли се гледа?

Не винаги, понякога майката е по 4ти, затова често стават грешки в интерпретацията.

В индийската астрология няма такава двойнственост - 4 дом се свързва с майката, независимо кой от двамата родители каква роля е изиграл в живота на натива. Естествен сигнификатор - Луна.

Според някои астролози Луната е сигнификатор на майката при дневно раждане, Венера - при нощно. На бащата: Слънце - дневно, Сатурн - нощно.

« Последна редакция: Април 06, 2013, 11:08:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Април 06, 2013, 11:07:08 pm »
Заради този пуст Уран в 4-ти дом до сега съм живяла на около 15 места,може и повече да са...

« Отговор #8 -: Април 06, 2013, 11:09:03 pm »
Според някои астролози Луната е сигнификатор на майката при дневно раждане, Венера - при нощно.
Интересно...Не знаех....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 06, 2013, 11:09:38 pm »
Това е от класическата астрология, не от модерната.

В модерната астрология нещата са доста опростени - Слънце/Луна, 4/10 дом. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Април 06, 2013, 11:18:47 pm »
А ако управителя на 4-ти е в първи в съвпад с Хирон можем ли да го тълкуваме така сякаш родителите силно са травмирали детето и това се е отразило на личността му?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Април 06, 2013, 11:24:01 pm »
Не съм доволна от родителите си и от средата,в която съм израснала...

Трудно е да изпиташ удовлетворение с Марс и Сатурн в 4 дом в сидералната карта (по Джйотиш).

---

По западната система:

При нощно раждане Луната е водещо светило - в твоя хороскоп е много силна, намира се в Рак, най-високо в картата, сключва хармоничен аспект с Асцендента.
Възможно е в твоя случай Луната да не представя майката и нейните качества, а да представя теб.

С майка ти по-дистанцирани ли са ви отношенията, как я усещаш? Виждаш ли я като прекаено суетна или ангажирана приоритетно със себе си?

Ако се придържаме към класическата система, Венера (като нощен сигнификатор) не "вижда" Асцендента. Асцендентът - това си ти. Ако майката е представена от Луната, тогава би могла да я възприемаш като по-грижовна фигура. Уран в 4 дом също дава по-неспокойни отношения в родителския дом, с майката.

А ако управителя на 4-ти е в първи в съвпад с Хирон можем ли да го тълкуваме така сякаш родителите силно са травмирали детето и това се е отразило на личността му?

За Хирон не мога да се изкажа, аз работя по коренно различни системи, той просто не ми е нужен.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #12 -: Април 06, 2013, 11:29:34 pm »
Не са ни добри отношенията.Прекалено безотговорна ми се струва от една страна,а от друга ме дразни прекалено покровителственото и отношение на моменти.Абе имам чувството,че не съм от това семейство.Ужас....

*

Марая

• 28287
« Отговор #13 -: Април 06, 2013, 11:36:45 pm »
Труден градус на Луната....Усещане за безнадеждност..Иска се ново начало.
От друга страна модела на семейството е динамика...трудно разбиране.

« Отговор #14 -: Април 06, 2013, 11:42:52 pm »
Интересна ми стана тази индийска астрология.Има ли опция в астрокома за построяване на такава натална карта? Или ако е удобно някой който се занимава да ми постне тук картата...Не че нещо ще разбера за в момента,но поне ще е някакво начало...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #15 -: Април 06, 2013, 11:43:24 pm »
Абе имам чувството,че не съм от това семейство.Ужас....

А отношенията с бащата какви са? В индийската карта е трудно поставен.

В астрокома има опция за сидерална карта с прецесия, но аз работя по антична система, картите имат друг вид.

Това ти е ведическата карта (от съседната тема за хирургичните намеси).

« Последна редакция: Април 06, 2013, 11:47:48 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #16 -: Април 07, 2013, 07:47:46 am »
О ,ние с моите родители сме учебник в това отношение. Майка ми стрелец, аз слънце в стрелец, брат ми асц. стрелец, баща ми луна в стрелец.Големият ми син рак-слънце, асц. скорпи, баща му  същите данни, малкият ми син слънце лъв, аз с асцедент лъв....
Забелязвам, че при всичките ми познати има съвпадение на асц. и /или луна, слънце с тези на децата им...
По отношение на необичта, имам квадрат Слънце в 5ти дом към Сатурн в 8ми, имам проблем с необичта, но на стари години. Като дете, бях много глезена и презадоволена и обгрижвана, лошото е че родителите ми мислят, че с навършване на на определени години грижите им приключват и те мятат от гнездото
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Април 07, 2013, 09:35:22 am »
Много интересно - в нейната карта Луната попада точно върху мидпойнта Сатурн/Плутон.

Силна есенциално Луна, но в опозиция с две трудни планети. Освен това тази опозиция стои в основата на конфигурация Хвърчило, т.е. един вид "задвижа" хороскопа. Обаче тук има силно фиксиране върху тази тема - подсъзнателно на нея сякаш й харесва да служи, обгрижва и да изпитва болка и вина при това.

В тази конфигурация Луната е включена в тригон с Меркурий и Юпитер, според мен тя сама трябва да осъзнае проблема и да потърси решение. Иначе в един момент просто ще се поболее от гняв, а при такава Луна и така аспектирана има тенденция дълго да задържа негативните чувства в себе си и трудно да се освобождава от тях (Луната и Сатурн управляват двойка интерсептирани знаци по оста 2/8 дом).

Майка и е точно на върха на МС.

Слънцето на майката попада на МС?

« Последна редакция: Април 07, 2013, 09:40:11 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #18 -: Април 07, 2013, 09:39:00 am »
А аз да попитам,каква е ролята на бащата?Какво е отношението и към него?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #19 -: Април 07, 2013, 09:52:34 am »
Моят случай е почти аналогичен - майка ми беше със Слънце в Риби върху моето ИЦ (там имам Марс).
Своенравна, претенциозна, незачитаща чуждо мнение и лично пространство, взискателна и вменяваща чувство за вина. Вдигаше ми скандали за дрехи, за пари - при все това, че не се нуждаеше, тъкмо напротив, двамата й съпрузи бяха доста заможни, почти не бе работила през живота си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.