Здравей Гост

за родителите и децата им

• 98 Отговора
  • 14476 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: за родителите и децата им
« Отговор #20 -: Април 07, 2013, 10:01:03 am »
За натрупването на гнева също е така, но напоследък има и едно примирение - приела е всичко, приела е, че ще е на ръба на нервна криза постоянно и че това е абсолютно непроменимо.

А не трябва.
Но ако е приела, че това е нейният път - на тотално обезличаване, нека го извърви, ако й стиска.
Рано или късно обаче идва момент, в който човек горчиво съжалява за всичко, което не е пожелал да направи за себе си.

Интересно ми е да видя как е аспектирана Луната в картата на нейната майка - имаш ли нейните данни?

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Април 07, 2013, 10:03:35 am »
Същата! И тя не е работила през живота си - занимава се с даване на апартаменти под наем и дъщеря и трябва да и е под ръка нон стоп.

Да бяга надалеч - в крайна сметка вече се е отделила и има собствен живот и семейство!

Впрочем, защо не си намери някакво приятно занимание, което да й отнема от свободното време, което е свикнала да отделя за майка си и капризите й? Вярвай ми, ефектът ще е налице.  ;D

Бих й препоръчала също така градинарство, цветарство и по-често да е сред природата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #22 -: Април 07, 2013, 10:27:34 am »
В картата на майка й Луната е в същия знак и в конфигурация с Марс и Плутон - вероятно на това се дължи. Обаче тук участва и Венера, получава се голям кръст. При майката е заложен вътрешен конфликт с женското начало, избива си го чрез властнически и доминиращи тенденции. А това, че обича охолството и лукса, се вижда - Луната вероятно е в накшатра Бхарани, те имат специално отношение към материалния комфорт.

Двете имат Луни в еднакъв знак и с трудни аспекти, но докато при дъщерята Венера е относително хармонична, при майката не е. Това рефлектира върху отношенията с дъщерята.

Венера в картата на майката има изключително много аспекти - с Марс, Плутон, Луна, Сатурн, Уран, Юпитер. Има и рецепция Венера-Сатурн.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Април 07, 2013, 11:04:40 am »
Това не може да се каже със сигурност - става въпрос за бъдещ избор.

Иначе, ако гледаме не много задълбочено (все пак това е форум), има силна Венера в 11 дом (който също се свързва с децата), Венера е в партилен хармоничен аспект с Марс, управляващ 5 дом.

Нейна задача е да се научи да комуникира с отсрещната страна, да води диалог, да не се ръководи само от емоциите и инстинктивните реакции, да се научи да преценява нещата обективно и в перспектива.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Април 07, 2013, 03:46:54 pm »
Така, без реалната "картинка" е трудно да се отговори, на мен ми куца пространственото мислене. :)

Има карти, които се интерпретират по-буквално - гледаш светилата и сглобяваш "образа" на майката и бащата.
В други карти трябва да се разбутат повече пластове и по-надълбоко, за да се добие що-годе ясна представа.

Принципно, независимо къде е расъл човек и кой се е грижил за него (майка/баща, баба/дядо, осиновители/попечители), за отношенията и атмосферата в дома на натива винаги се гледа 4 дом. На практика съм забелязала, че разположената тук планета дава по-точно описание, отколкото аспектът между У4 и У10.

Мога да дам пример с моята карта:

В съвпад с ИЦ е разположен Марс. И макар че се намира в Риби и има само хармонични аспекти, Марсът си е Марс, дори ако му сложиш розов нашийник. :)

Майка ми може да бъде определена като сатурново-уранов тип по-скоро (моята Луна в Рак е неин антипод, изобщо не я описва), нептуновото влияние при нея е по-слабо изразено (едно "голо" Слънце в Риби в интерсептиран знак и с трудни аспекти). Но моето лично възприятие на нейната личност е "марсово" (Марс на ИЦ в тригон с Луна; Слънцето на майка е в знака на моя Марс, т.е. в моята представа /психологически/ тя я проводник на тази енергия). Независимо от това с кой от близките си съм живяла, в домашната атмосфера винаги е присъствала марсова енергетика - настойниците може да се сменят, но атмосферата в дома остава същата. За себе си го обяснявам така, че с Марс в тази позиция марсовата атмосфера в живота ми винаги е "нахлувала" чрез и посредством майка ми - тя е била своеобразен неин проводник. Първо това беше дядо ми (нейният баща - Слънце в Овен), в чийто дом съм израстнала, после тя самата (Слънце в първи дом, екзалтирал Марс в елевация) и накрая вторият й съпруг (Слънце в съвпад с Марс). Дори по-важните мъже в нейния живот (с които е нямала брак, но е имала интимни отношения) са били преобладаващо марсови типажи - незадължително Овни и Скорпиони, просто са олицетворявали този архетип като темперамент, поведение и енергетика (голямата любов в живота й - Слънце в Скорпион и Луна в Овен  ;)).

Всички те за мен са били олицетворение на негативната и разрушителна страна на Марс, т.е. когато енергията му или остава груба и неовладяна, или в опита да се озапти води до други фрустрации.

Така че мога да кажа, че с Марс съм "преяла" и в личните си взаимоотношения избирам съвсем различен тип мъже - обикновено имат силна Венера, Нептун и/или Юпитер, акцентиран 12 дом. Един типичен марсов тип, особено от по-първосигналните, въобще няма с какво да ме впечатли - към тях вече имам изграден имунитет. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #25 -: Април 07, 2013, 04:03:49 pm »
Заради този пуст Уран в 4-ти дом до сега съм живяла на около 15 места,може и повече да са...

Не е само от това.  :blink:

Луна в накшатра Пунарвасу също дава тенденция към чести промени и движение. За тях промяната е като въздухът, който вдишват и издишват, дори и да не го осъзнават.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Април 07, 2013, 04:36:47 pm »
С толкова акцентиран 11 дом човек умее да оценява положителните страни на живота, а ти имаш и огнена Луна там в тригон с Уран, в съчетание с АС Близнаци и управител на АС в огнен знак и съвпад с Венера.

Луната олицетворява и вътрешния ни свят - колкото повече трудни аспекти, толкова по-комплициран е той.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #27 -: Април 07, 2013, 06:02:44 pm »
Аз също имам Марс в 4д в съвпад със Слънце във Везни и дълго време за
мен беше странно защо се чувствам зле в дома на родителите си.
АСЦ Рак, Марс е упр. на МС, Луната е във Водолей в тригон с Марс и Слънцето.
Родителите ми бяха вечно недоволни от мен и налагащи своя мироглед, дори и сега
имат влияние върху мен, ако съм в техния дом.
Влиянието им върху мен съм си обяснила с това, че и двамата имат Слънце в началните градуси на Стрелец,
върху моят Юпитер, който ми упр. АСЦ. Марс също е упр. по трипл. на АСЦ.
Баща ми има Сатурн във Водолей близо до Луната ми, усещането е че те ограничава, че постоянно ти налага
някакви правила..
Затова предпочитам да сме на по-голяма дистанция, която дори и по-телефона на моменти ми се струва, че не е
достатъчна.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Април 07, 2013, 06:36:53 pm »
По стечение на обстоятелствата късно се отделих - нямах възможност да го направя по-рано, не че не исках.
Но сега, независимо от сума ти битови проблеми и трудния като цяло живот, се чувствам в пъти по-добре. Чувствам, че най-сетне мога да дишам. Навремето, когато още живеехме под един покрив с майка ми, сякаш прихващах от нейната пораженческа и негативна нагласа - започваше да не ми върви никъде и на мен, провал след провал, имах проблеми със самоутвърждаването в службата, отвсякъде ме ритаха като улично псе, неприета и нежелана сред все "свои хора", а и като цяло срещах затруднения да намеря правилния път, да си намеря призванието, попрището... Дори за по 3 месеца - през летния сезон, когато работех на Зл. пясъци и ми осигуряваха служебна хотелска стая, животът ми някак се "отпушваше" - усещах как дишам с пълни гърди, как ми спори ежедневната работа, как се справям и хората ме харесват, защото тогава не живех в ничия сянка. В момента, в който се завърнех у дома, всичко тръгваше надолу... Или й беше малко вниманието, или парите, или домакинската работа, в която съм се включила - никъде нямаше угодия, нищо не беше наред.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #29 -: Април 07, 2013, 07:27:09 pm »
И все пак мисля, че съвпад на Слънце родител с планета управител на АСЦ дава по-силно влияние върху себеусещането,
отколкото ако съвпада е с планета имаща отношение към някаква сфера от живота.
При теб дядо ти е имал Слънце в Овен, ти също, не беше ли лесна комуникацията с него?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Април 07, 2013, 07:40:44 pm »
При теб дядо ти е имал Слънце в Овен, ти също, не беше ли лесна комуникацията с него?

Може да се каже, че е имало по-близка връзка, но като цяло беше с доста сприхав и конфликтен характер - Слънце в Овен, Марс в Стрелец в квадрат с Уран. Беше много добър разказвач, обичаше и да преувеличава - направо изпадах в захлас да му слушам историите. Моето Слънце е в точен квадрат с неговия Плутон и съвпад с неговия Южен възел. Неговият Уран е близо до наталното ми ИЦ (и Марс) - и си спомням как можеше да избухне изневиделица, палеше на секундата. И като избълва всички змии и гущери, веднага му минава, стига да го слушаш и мълчиш.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Април 07, 2013, 08:53:59 pm »
Изолирано не може да се тълкува, има различни семейни истории с Плутон в 4 дом или на ИЦ.

Познавам жена с Плутон в съвпад с ИЦ, при това в голям въздушен тригон с двете светила, която буквално мрази майка си (сама ми го е казвала неведнъж), а баща си почти не помни - майката рано се разделя с него и заминава с дъщеря си в друга държава, при новия си мъж. При това момиче (вече е омъжена жена) винаги е имало изразен стремеж към ранно отделяне, чувстваше се контролирана, потискана и задушавана от майка си (също с майка Риби, между другото  ;D).

Още една жена познавам с Плутон на ИЦ - не е споделяла за проблеми в семейството, но не сме били чак толкова близки за такива откровения. За нея обаче знам, че рано се отделя от семейството си, заживява самостоятелно - без съпруг и собствено семейство, просто иска автономност.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #32 -: Април 07, 2013, 10:02:32 pm »
Малко извън темата,но къде в астрокома е опцията за сидерална карта?
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #33 -: Април 07, 2013, 10:08:29 pm »
Току що го видях...Сменя се от Зодиак

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #34 -: Април 08, 2013, 12:09:52 am »
... какви са взаимоотношенията ми с нашите

За да се отговори на този въпрос, е нужен детайлен анализ. Така че ще се пробвам, но съвсем накратко.  :blink:

Погледнато на прима виста и през призмата на астропсихологията, бих предположила, че в тази карта има силно влияние от страна на бащата - неговият образ въплъщава доста качества, с някои от които нативът (детето) силно се гордее. Бащата може да не е представен като "лек" характер, но със сигурност би трябвало да е интересен човек. В отношенията с бащата, дори ако от време на време са се появявали разногласия ("сблъсък на волите"), може да се чувстваш като "момичето на татко", обградена със специално внимание.

В отношенията с майката като че ли има повече отчужденост и дистанцираност. Възможно е и детето от време на време да изпада в такива настроения и да изпитва потребност да се усамоти, да изгради лично пространство, свой собствен вътрешен свят и да се дразни, ако има опит за натрапчива намеса (тоест това си ти с твоите емоционални потребности).

Лили - като бях малка наистина бях момичето на татко ... сега вече от позицията на възрастен виждам грешките му и защо сме отчуждени ... вече си говорим общи приказки макар че и заболяването му допринася за това ... мъча се да го оправдая за много неща, но е трудно когато последиците са за теб
майка ми също е слънце в риби - след развода им заживяхме при баба и дядо - отношенията ни станаха приятелско-съквартирантски ... и колкото и отстрани да звучи супер да си приятел с майка си - от опит мога да заявя че е нездравословно, неестествено и пагубно ... обожавам баба си макар да почина миналата година, но майката трябва да е майка иначе се бърка авторитета у детето
иначе не е деспотична и не се налага - може би не съм го позволила защото от малка съм и контра на почти всичко и ми става все по-трудно да общуваме без да се караме - но и тя все се оплаква пък нищо не променя.
тъпото е че с нея мога да се карам и да си излея всичките бесове а на бащата му се усмихвам и сменям темата макар да мога много да говоря ...
колкото до дома - не съзнавах че се задушавам преди да се отделя на шега (сатурн транзит през МЦ и уран на скоро излязъл от 4ти - казвам излязъл защото когато е влязъл се разведоха  :P скоро влиза в 6ти - дали най-накрая няма да си намеря работа - през 5ти ми донесе мъж, дом и дете)

ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ !!! понеже при мен АЦ-то е в доста крайни граници а часа ми на раждане не е най-конкретния - т.е. твърде е възможно АЦ-то да е скорпион - тогава плутон У1 в квадрат със слънце У10 и луна на куспидата ИЦ може да е израз на възприятието ми към моите родители - ако добавя и ДЦ в телец, което е баба ми (4ти от 4ти) и факта че венера е на куспидата на МЦ - авторитета на баба - баща и майка  :-\
... отплеснах се

Труден градус на Луната....Усещане за безнадеждност..Иска се ново начало.
От друга страна модела на семейството е динамика...трудно разбиране.

Марая - кажи нещо за този градус за който спомена...
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #35 -: Април 08, 2013, 06:12:23 am »
Чета тук,че в картата на жена 4-ти дом показва майката,а 10-ти бащата.В картата на мъж е обратното. Но някак не го усещам така... Защо е лош този градус на Луната? Защото е последния преди да напусне дома или просто попада в лоша терма?? Обясни ни,моля те...

« Отговор #36 -: Април 08, 2013, 06:13:39 am »
А динамичния модел идва от куинконса на Луната с Уран?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Април 08, 2013, 07:35:41 am »
Въпреки, че не си говорим вече 2 години, тя ми е сестра и не искам да страда, затова й следя нещата. Има Тр. Сатурн съвпад Плутон в 4 и това ме притеснява, преди половин година се е разделила и с любовта на живота си, бяха заедно от 16 годишни и като гледам май ще си остане да живее с родителите ми, докато не се започне да рискува и да отстоява мнението си, както направих аз.

Дано срещне мъж, с който да е щастлива и да може да се отдели.
Нейната Луна е в Утара Ашадха (на Ib също, но в началото на Водолей).

За тази Луна казват, че при някои може да даде тенденция към моногамност, усамотяване, при други - много продължителни връзки с един партньор. И като приключи такава връзка, човек трудно си избира друг партньор.

Обяснява се с това, че от всички накшатри, които имат животински тотем (мъжко и женско животно), само тази си няма половинка от противоположен пол (мангуста).

Бившият ми шеф е с такава Луна - с неговата съпруга са гаджета още от гимназията. Той е на моята възраст, а са заедно с жена му сигурно от 20 години.

Иначе при сестра ти на ниво флирт нещата не са проблемни - съвпад Венера/Меркурий в Близнаци, но много трудно един мъж може да й открехне Луната, там потребносттите са по-специални и се търсят наистина дълбоки отношения, с много отдаденост (в по-сериозните връзки). Освен това има ретроградна Венера, това също е по-специфична позиция - усеща се, когато отношенията се задълбочат. Също така понякога дава трудно излизане от връзката, дори ако е изчерпана отдавна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #38 -: Април 08, 2013, 09:33:40 am »
Темата ми е интересна, защото имам 4 планети в 4 дом и възли на IC/MC (южен на IC). Скорпион на IC, вътре мерк, уран, венера и нептун, интерсептиран стрелец (уран, венера и нептун в стрелец). Различна информация съм чела, най-вече за възлите, някой доста стряскаща. Как се изразява при вас?.Аз имам добри отношения с близките си, много емоционално свързана съм с тях и с всяко едно тяхно неразположение. Отделно живея, от както станах студентка 2003-та. В началото със сестра ми, после 2010-та се отделих и от нея. Харесва ми да съм самостоятелна.

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #39 -: Април 08, 2013, 10:56:37 am »
Лили, благодаря ти за споделеното - разликата в сигнификаторите при дневно и нощно раждане. Винаги съм се чудила, защо светилата ми са в тригон, а майка ми и баща ми са имали тежки взаимоотношения. Аз съм родена през нощта, Венера е в опозиция към Сатурн, така нещата си пасват. Интересно е и следното - при мен Венера е в Телец, широка опозиция към Марс. Синът ми също е роден през нощта, неговата Венера също е в Телец, съвпад с Марс. Обаче, не мога да си обясня следното - майка ми изобщо не я помня, отгледа ме баща ми и към него бях изключително привързана. Венера е по-силна от Сатурн в картата ми - на трон по знак и дом, как е възможно? Сатурн ми е в Скорпион, 8-ми дом, широк съвпад с Марс - човек би си помислил - агресивен, тираничен баща, а изобщо не е вярно. Единственото сходно е, че почина от насилствена смърт и имам наследство от него, но не е показателно за взаимоотношенията ни. Кое трябва да се разглежда тогава ( за взаимоотношенията родител-дете )?
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх