Здравей Гост

за родителите и децата им

• 98 Отговора
  • 14490 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: за родителите и децата им
« Отговор #40 -: Април 08, 2013, 11:06:12 am »
Първата ми братовчедка също има светила в тригон, но Луната й е изключително силно ранена - родителите рано се развеждат, в семейството е имало агресия от страна на бащата към майката.

Първата жена, за която споменах по-горе, че има Плутон в съвпад с ИЦ, също е с тригон между светилата, а Плутон е включен в голям въздушен тригон с тях. Родителите й не са се разбирали, развеждат се рано, с майка си тя има отношения на силна непоносимост. И по принцип трудни отношения с жените - приятелки почти няма, твърде недоверчива е, прикрита, все завижда и се конкурира с други жени, преобладава меркантилна и дребнава нагласа. А в картата има близнашка Луна в 11 дом, водолейско Слънце, Венера в Риби, АС Лъв - да не повярва човек, нали?

И много я бива да драматизира - не знам дали е от тригона на светилата с Плутон, може да е свързано и с нептунови влияния - Луна в опозиция с Нептун, Венера в Риби.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Април 08, 2013, 11:54:54 am »
Цитат
Венера е по-силна от Сатурн в картата ми - на трон по знак и дом, как е възможно? Сатурн ми е в Скорпион, 8-ми дом, широк съвпад с Марс - човек би си помислил - агресивен, тираничен баща, а изобщо не е вярно. Единственото сходно е, че почина от насилствена смърт и имам наследство от него, но не е показателно за взаимоотношенията ни. Кое трябва да се разглежда тогава ( за взаимоотношенията родител-дете )?

Всяка тема в хороскопа си има сигнификатори, на ако ползваме сигнификаторите от класическата астрология, би трябвало да разгледаме цялата карта по тази система. Там начинът на анализ и интепретация е друг, нямам голям опит в тази насока.

В индийската за бащата се гледа 9 дом, сигнификатор Слънце, а производната карта Д12 дава информация за родители, осиновители, баби, дядовци и цялата рода. Но е много сложен анализът.

Майка ми в Д12 е представена от Луна в съвпад с Раху - интересното е, че и в наталната си карта тя има такъв съвпад.

В моята карта Раху е в знака на АС и дава аспект на Луната.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #42 -: Април 08, 2013, 12:31:33 pm »
 Ех, Лили, толкова ли е страшен този Марс в 4-ти дом?
 Големият ми син има такъв и то неаспектиран в Рак.
 Изобщо не искам да го потискам и да му се налагам по някакъв начин, дори мога да кажа, че той е по-глезения от двамата, защото е с по-плах характер.
 Какви други проявления има?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Април 08, 2013, 12:42:53 pm »
Какви други проявления има?

Може да даде и стремеж към ранна самостоятелност, а също така повече енергия като цяло, физическа или духовна (в зависимост от знака и аспектите). Марс на ИЦ може да даде и по-висока сексуалност, но пак си зависи от аспектите и от останалите фактори в хороскопа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #44 -: Април 08, 2013, 12:46:46 pm »
 Мерсии, Лили!
 От известно време с него имаме постоянни пререкания, и той ме обвинява, че не го оставям да диша и т.н, а е почти на 9 г. и за мен е нормално да се опитвам да му налагам някакъв контрол.
 Та се замислих, каква ли съм в неговите очи.
 Може би тази моя загриженост му идва в повече, знам ли?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Април 08, 2013, 09:37:39 pm »
При сестра ми любовта води до маниакалност, някаква странна болезненост и аз съм сигурна, че ако не е с това лекенце, няма да е с друг, а ми се иска.

Често се случва родените с ретроградна Венера трудно да излизат от връзки, особено ако връзката е продължила дълго във времето. Първата ми серизна и една от двете най-дълги връзки беше с мъж с ретро Венера в Скорпион (моята е ретро в Овен) - както се казва, умиране има - отърване няма. Доста време ни трябваше да вземем окончателно решение за раздяла, но пък после стана от раз, без обиди и скандали. Имам приятелка с изгорена ретро Венера в Близнаци - същата работа, изключително трудно излиза от отношения.

Независимо от всичко решавам да сложа край на дадена връзка/отношения, когато изгубя уважение и вяра в мъжа. Липсата на перспектива в началото не ме стресира, поемала съм такива предизвикателства, но по-нататък в съчетание с първия фактор започва да накланя везните в посока към раздяла. Не разполагаме с чак толкова много време на тоя свят, за да го губим в отношения, лишени от всякакъв смисъл.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #46 -: Април 08, 2013, 10:01:00 pm »

Често се случва родените с ретроградна Венера трудно да излизат от връзки, особено ако връзката е продължила дълго във времето.

това мисля, че идва от Луната, не от Венерата
друг въпрос е, че при явна проява на нещо си се намират купища други подкрепящи фактори

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 08, 2013, 10:06:02 pm »
Със сигурност и Луната има принос.

Но другите два примера с ретро Венера не са с плутонясали Луни - едната е лъвска шестодомна, другата е везнишка третодомна. Ретро Венера в Скорпион в съвпад с Уран и ретро Венера в Близнаци в съвпад със Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #48 -: Април 09, 2013, 04:35:25 pm »
Здравейте,
искам да ви попитам имате ли наблюдения или как би могло да се изрази следния аспект при детето ми?

Еййй,че дълго изречение ;D

Транзитния юпитер в съвпад със слънцето? Транзита е в 11 дом.
А слънцето в натала прави тригон с луната У1ви,тригон с нептун У9ти,секстил сатурн У7,секстил марс У10ти.Но опозиция с нат юпитер У6ти..

Много ви моля за коментар :-[

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #49 -: Април 10, 2013, 01:25:10 pm »
на 6 ли е или на 18? (заради опозицията с наталния) щото ако е на 18 аз си мисля за много готина абитуриентска  :P но предвид че е рано за балове, би могло (детето ти) и да е нечия любовна тръпка ;D със сигурност тригоните го правят мега атрактивен/на за околните  :mellow:
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #50 -: Април 10, 2013, 03:39:09 pm »
на 6 ли е или на 18? (заради опозицията с наталния) щото ако е на 18 аз си мисля за много готина абитуриентска  :P но предвид че е рано за балове, би могло (детето ти) и да е нечия любовна тръпка ;D със сигурност тригоните го правят мега атрактивен/на за околните  :mellow:
Мерси,скоро ще стане на 6 :blink:
Та ,какъв период би могъл да му бъде?

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #51 -: Април 10, 2013, 11:32:38 pm »
аспектите са хармонични и са все с управители на домове свързани с другите и аз - може просто да му бъде много забавно на детето в предучилищната група или на площадката - аз в детската градина си спомням че си имах гадже  :P и при всички положения няма да те слуша  :-[
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #52 -: Април 11, 2013, 06:18:43 am »
аспектите са хармонични и са все с управители на домове свързани с другите и аз - може просто да му бъде много забавно на детето в предучилищната група или на площадката - аз в детската градина си спомням че си имах гадже  :P и при всички положения няма да те слуша  :-[
БЛагодаря ти Иб :blink:
Дано е така ,както казваш.Да е жив и здрав пък...с останалото ще се нагаждаме :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #53 -: Април 15, 2013, 08:31:47 pm »
Вече не помня в коя тема обсъждахме какви са индикациите да се родят близнаци и тризнаци, но току що попаднах на интересен случай - направо класика в жанра  ;D, но за съжаление без час на раждане.

Жена със съвпад на Слънце, Луна и Меркурий в Близнаци (в секстил с Юпитер) - дъщери близначета.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #54 -: Август 24, 2013, 10:18:54 am »
Луната на майка ми е в квадрат с моя Плутон,а Марса и е пък в опозиция с него....Моята Луна пък е в квадрат със Сатурна и...Моля,кажете ми как бихте разтълкували това? От ден на ден ми става все по-трудно да комуникирам с нея.Чувствам как ме задушава,чувствам се обсебена...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #55 -: Август 24, 2013, 02:04:32 pm »
Луната на майка ми е в квадрат с моя Плутон,а Марса и е пък в опозиция с него....Моята Луна пък е в квадрат със Сатурна и...Моля,кажете ми как бихте разтълкували това? От ден на ден ми става все по-трудно да комуникирам с нея.Чувствам как ме задушава,чувствам се обсебена...

Определено имате тежки и трудни взаимоотношения. Тежките аспекти Луна/Плутон се свързват с контрол, обсесии от едната към другата страна. За трудните аспекти на Марс с Плутон също не е по-цветущо...сигурно има агресия в общуването м/у вас, непрекъснати конфронтации и спорове. И последното, квадрат Луна/Сатурн, чувстваш ли се изолирана и отблъсната от майка си ?

« Отговор #56 -: Август 24, 2013, 02:46:43 pm »

Определено имате тежки и трудни взаимоотношения. Тежките аспекти Луна/Плутон се свързват с контрол, обсесии от едната към другата страна. За трудните аспекти на Марс с Плутон също не е по-цветущо...сигурно има агресия в общуването м/у вас, непрекъснати конфронтации и спорове. И последното, квадрат Луна/Сатурн, чувстваш ли се изолирана и отблъсната от майка си ?
Да,в детството си се чувствах така. Беше ме дала на седмична градина. Биеше ме често,за да ме пречупи. 2 пъти ми е разбивала главата,удряше ме с една обувка докато не започнах да кървя...Не я обичам и никога няма да я обичам! А сега се опитва да ме обсебва-звъни ми по 4 пъти на ден по телефона. Макар че от 2 дена има нов трик-нарочно не звъни. Вчера се излъгах да и звънна,но днес няма да го направя! Чувствам това пак като някоя от поредните и игрички...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Август 24, 2013, 02:53:22 pm »
Дрийм, като не ти звъни, чувстваш ли се по-спокойно? Ако честите й позвънявания ти причиняват дискомфорт, не я търси и ти. А тя, като всяка майка, няма начин в един момент да не се притесни и да не се обади, за да пита как си и какво става. Много са неприятни и нараняващи такива отношения, само едно не мога да разбера - тя защо би трябвало да се чувства добре, ако тормози детето си? Ти единствено дете ли си в семейството?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #58 -: Август 24, 2013, 03:03:05 pm »
Дрийм, като не ти звъни, чувстваш ли се по-спокойно? Ако честите й позвънявания ти причиняват дискомфорт, не я търси и ти. А тя, като всяка майка, няма начин в един момент да не се притесни и да не се обади, за да пита как си и какво става. Много са неприятни и нараняващи такива отношения, само едно не мога да разбера - тя защо би трябвало да се чувства добре, ако тормози детето си? Ти единствено дете ли си в семейството?
Не,имам и брат по-малък от мен с 6 години,който е от втория и брак. С него не се е държала така. А аз от малко дете трябваше да разсъждавам като възрастен човек,за да не предизвиквам яростта и. Веднъж като бях на 9 изкоментирах пред нея и втория ми баща,че едно женско име ми звъчи като "прасе". Тя прие това лично понеже е пълна и когато втория ми баща излезна от стаята ме наби,за да не говоря повече такива неща... :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Август 24, 2013, 03:06:50 pm »
Ясно, значи за нея няма оправия, такава ще си остане... Я си гледай твоя живот, на теб всичко да ти е наред! Изнасяй се и бъди самостоятелна, само така ще се откопчи от теб!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.