И аз ще пробвам с коментар по картата, публикувана от Джукаеф, но предупреждавам, че ще бъде непрофесионален.
Дебилитиран по тропикал Марс на Асцендента в близка квадратура с Уран в 4-ти дом би могло да има проявление като нестабилна семейна среда или насилие в семейството. Като възрастен индивид също би могъл да привлича насилие или да проявява "талант" за забъркване в критични ситуации. Уран не само се свързва с инцидентите, но и тази карта управлява 8-мия дом на изпитанията и ситуациите, застрашаващи живота. Меркурий (У4) в съединение със Слънце (У3) в 12-тия дом също говори за чести промени в семейната среда, местоживеенето, живот зад граница, може би дори липса на постоянен дом. Меркурий (У4) в квадрат с Плутон намеква за нелеки отношения в семейството, обремененост от семейната среда, която може да тегне над индивида дълго време и след напускане на въпросната среда.
От положителна гледна точка квадратурата Марс/Уран, тясно свързана с АС, носи силна сексуалност, която не остава незабелязана. В допълнение има почти точен паралел между Венера и Марс. Дори да не е красив на външен вид, излъчването му правлича представителки на противоположния пол.
Във ведическата му карта Луната (У2) попада в накшатра Бхарани (управлявана от Венера и в марсов знак - Овен), а Венера и Марс са в 1-ви дом заедно с тронов Меркурий (У1) и аспектирани от тронов Юпитер (У10) в 7-ми дом. Картата, струва ми се, е подходяща за човек, изразяващ артистични заложби и печелещ от тях. Или поне за бохем. Но с Марс (У6 и У11) в 1-ви дом и Луна в 11-ти надали ще се остави съвсем на наслажденията и без амбиции. През марсовата даша (1993-2000) имал ли сериозни инциденти?