Здравей Гост

Луна квадрат Плутон

• 99 Отговора
  • 13613 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Луна квадрат Плутон
« Отговор #40 -: Април 08, 2013, 12:51:36 pm »
Опозицията Марс/Сатурн не попада къде да е, а по оста 1/7 дом. Има си по-млад съпруг, свестен и изпълнителен, държи го под чехъл.  ;D
Омъжва се на 24 години, след като вече изпада в истерия да не остане "стара мома".

За емоционалния живот не знам, но има доста властен характер, няма и никакви духовни интереси... Просто обича да живее удобно и комфортно (кой ли не иска?).

Иначе се е насочила към подходяща професия - по специалност е акушерка, работи като медицинска сестра.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Април 08, 2013, 01:04:35 pm »
Аз познавам енергията на това Тао....;D
И живея с него....
Не мисля, че във всички карти се изявява по един и същи начин...Да, има напрежение...Но явно при някои при които има намеса и луната.Когато е замесено Слънцето-нещата са други....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Април 08, 2013, 01:06:58 pm »
Ако участва Луната, пораженията са доста по-сериозни.

Дотук не съм видяла силно ранена Луна, при която да не куцат съответните сфери.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #43 -: Април 08, 2013, 01:14:09 pm »
Ако участва Луната, пораженията са доста по-сериозни.

Дотук не съм видяла силно ранена Луна, при която да не куцат съответните сфери.

Луната е особено значение не само за жените...а и за мъжете...Това съм го казвала много пъти..и сигурно съм досадна. Едно Слънце винаги може да бъде компенсирано чрез съпруг/а/..,но психиката никой и нищо не може да компенсира.... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #44 -: Април 08, 2013, 01:16:25 pm »
Добре е да включим и марс
Как ще се изяви тази марсова разрушителност, например ако говорим за възможно най-кофти ситуацията: луна като връх на тао с марс и плутон
Какво мислите?
Според мен такъв човек няма хич лесно да бъде манипулируем, даже напротив-ще иска той да налага и да манипулира

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Април 08, 2013, 01:20:28 pm »
Добре е да включим и марс
Как ще се изяви тази марсова разрушителност, например ако говорим за възможно най-кофти ситуацията: луна като връх на тао с марс и плутон

А дали ще е разрушителна или по-скоро има тенденция да действа по-адекватно в екстремни ситуации? В ситуауции, в които друг човек би се панирал. В ситуации, в които трябва да можеш да си отстояваш безкомпромисно интереса (изключително добре го прави, между другото - интересът е водещ при нея).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #46 -: Април 08, 2013, 01:23:19 pm »
Колкото по-аспектирана е една Луна...толкова повече възможности.
Много зависи как е "ранена"..,защото само при нея свързвам думата рана.
Винаги в хороскопа има едно място където фокусираната енергия намира изход. Това е основната задача.
Всеки твърд аспект към луната създава трудности за приемането първо на *анима*...после асимилирането на психичните и ментални усещания. Трудно осмисляне...трудно приемане.Самата Луна е лакмус и огледало , което отразява ...но като такава тя поема деструктивното отношение на планетата/те/ с които има пряк достъп.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 08, 2013, 01:27:06 pm »
Луната е особено значение не само за жените...а и за мъжете...

Сетих се за още една женска карта - съвпад Луна/Плутон във Везни в първи дом (разходящ) и квадрат към Сатурн в 10 дом (много по-точен). Отношенията с двамата родители са трудни - деспотичен баща, самовлюбена майка.

На мен ми е сподеяла, че винаги й е липсвала топлина в отношенията с родителите, в тях било като в казарма - строй се, преброй се. Отделя се рано, отива да следва в полицейското училище в Симеоново - както тя самата казва, само за да се махне от родителския дом и да не е финансово зависима от тях. Омъжва се също сравнително рано (на 24), също с цел да се отдели по-бързо. Да, имаше и емоционални проблеми. Споделяла ми е за изключително обсебващи и изтощаващи връзки, които е трудно прекъсвала. Иначе е със Слънце и Венера в Лъв, Венера в тригон с Нептун като мен. Като приятелка е изключително лоялна, стига да можеш да й изтърпиш лошите настроения и острия език. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #48 -: Април 08, 2013, 01:28:36 pm »
Добре, при описаното тао-безкомпромисно ли ще отстоява, или ще е жертва на ситуации/хора/емоции
Знам, че зависи от домове и знаци, но да видим първо на гол тумбак :)

Плутон изключително ми бъгва астро-знанията и нагласите-като е толкова малък и смешен, че даже не искат и планета да му казват, как работи, да му се невиди

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Април 08, 2013, 01:37:19 pm »
Добре, при описаното тао-безкомпромисно ли ще отстоява, или ще е жертва на ситуации/хора/емоции

Плутон изключително ми бъгва астро-знанията и нагласите-като е толкова малък и смешен, че даже не искат и планета да му казват, как работи, да му се невиди

Таото никога не е в ролята на жерва. :blink:
Квадратурата е действие..при участие на Луната , това действие е свързано с емоциите и психиката на натива.

Жертва при секстили и най-вече тригони...Защото при тях енергията е лека, ефирна и хармонична. Тригона е над проблема..от психологическа гледна точка. При таото..подсъзнанието не спира да работи...и създава емоционални проблеми на другите участници...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #50 -: Април 08, 2013, 01:45:52 pm »

С тоя екзалтирал Марс в първи дом не вярвам да е жертва, независимо от трудните аспекти на Луната.

Всъщност цялото тау описва доста красноречиво образа на майка й, която изцяло си жертва личния живот и личното щастие, за да отгледа и възпита сама, без никаква подкрепа двете си деца. Целият й живот е белязан с доброволна саможертва. На дъщерята нищо й няма - живее си доста добре. Според мен по-скоро е проблем за съпруга си, но той такава си я обича и търпи.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #51 -: Април 08, 2013, 01:59:14 pm »
Мдаа...Силата на планетите в таото..и фокуса...това е изходна позиция.

Любопитно ми е...на мен не ми е попадала май карта....не съм сигурна, но не ми се търси....Та..карта Луна връх на тао - Венера - Юпитер...

Имате ли наблюдения? :rolleyes:

*

Papy

• 4343
« Отговор #52 -: Април 08, 2013, 02:03:02 pm »
Аз при юпитер кв луна не съм видяла хубави прояви-самозабравят се, надценяват се, пък като се пльоснат по дупе-тогава се сещат

А за луна-венера-ако е в мъжка-нищо хубаво не ги чака женичките :)

За таото с марс в 1-ви, дето майката го отнесла-у дъщерята хич ли няма страдалчески елементи-това към лили

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #53 -: Април 08, 2013, 02:09:54 pm »
Малко няма общо с тауквадратурата но моята карта е типичен пример за проблемни отношения с родители
« Последна редакция: Април 08, 2013, 02:14:26 pm от elodiq »

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Април 08, 2013, 02:17:18 pm »
sunnily,

Какво характеризира при теб този квадрат? :rolleyes: Какво управлява в кои домове е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #55 -: Април 08, 2013, 02:17:31 pm »
За таото с марс в 1-ви, дето майката го отнесла-у дъщерята хич ли няма страдалчески елементи-това към лили

От малка обича животните - все приютяваше разни кученца у тях, нищо че живееха в спартански условия - в една малка стаичка трима души.

Много искаше да стане лекар - кандидатства три години поред, на третата я приеха в медицинско училище.
Но когато трябваше да се гледа баба ни, която след втори инсулт стана пълен инвалид, грижата на санитарка пое майката - съвпад Луна/Венера в Дева, не дъщерята - Венера и Юпитер в Риби.  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Април 08, 2013, 02:19:11 pm »

От малка обича животните - все приютяваше разни кученца у тях, нищо че живееха в спартански условия - в една малка стаичка трима души.

Много искаше да стане лекар - кандидатства три години поред, на третата я приеха в медицинско училище.
Но когато трябваше да се гледа баба ни, която след втори инсулт стана пълен инвалид, грижата на санитарка пое майката - съвпад Луна/Венера в Дева, не дъщерята - Венера и Юпитер в Риби.  ;)

Буквализъм! :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Април 08, 2013, 02:20:58 pm »
Венера в Риби ще лее сълзи (къде крокодилски, къде не), а "мръсната" работа ще свърши Венера в Дева.

Да добавя, че разликата между тези две жени е огромна.

Майката си жертва личния комфорт и щастие заради децата, живееше в скотски условия, работеше на три места, за да ги отгледа.

Дъщерята е с много прагматична и потребителска нагласа в живота, гледа си комфорта, ходи на почивки, занимава се с цветарство през свободното си време. За нея личните потребности и интереси са приоритетни, докато майката почти изцяло се беше отказала от тях. Не е склонна да жертва от времето си за почивка за извънредно бачкане, докато майката е с такава нагласа.

« Последна редакция: Април 08, 2013, 02:33:54 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #58 -: Април 08, 2013, 02:31:14 pm »
Мдаа...,за огромно съжаление все повече наблюденията ми достигат до едни различни заключения по отношение на планетите в заточение и падение.... :blink:

Мисля, че в скоро време ще пусна бомбичка сред астрологичната гилдия.... ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #59 -: Април 08, 2013, 02:35:14 pm »
Ето ви луна-плутон и не само. Таота да искаш, и с връх плутон, и с връх луна.

Нищо не знам за родителите му, не ми е споменавал, но ето, ще го питам другия път като се видим. Завършва право, но цял живот работи като шофьор далеч от дома си. Жена му е от друг етнос, имат 3 деца.
Преди 11 години, при все че той знае преди точно калко, ни се случи по работа да трябва да прекараме 14 часа заедно. След две седмици пак.
И оттогава се започва една кротка платонична любов от него към мен. На мен като цяло той хич не ми е на сърце, но с годините се научих да му бъда благодарна за годините преданост, да го оценявам и "обичам", защото не се случва всеки ден някой да те обича дългосрочно и да ти знае магариите. Приема слабостите и несъвършенствата ми като съвършенства. Обожава ме, с него се чувствам богиня. Такава каквато съм и хич не ми и трябва да се преструвам. Дори много пъти във времето съм била лоша и несправедлива с него. През повечето време от тези 11 год. сме били на различни географски места, той се е радвал и благодарял на всяко ядене на пица през 100 години, което ни се е случвало. За мен към днешна дата е безценен, нищо чак специално не е правил за мен, но отношението е рядко срещано.
В очите на хората той е един добряк и без изключение другите имат крайно положително мнение за него.