Здравей Гост

Жени - управници

• 10 Отговора
  • 1691 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Жени - управници
« -: Април 08, 2013, 02:52:09 pm »
Първо се чудех къде да пусна новината и за целта реших да създам нова тема.

Тук може да коментираме картите на известни жени с политическа кариера и жени, участващи в държавното управление.

Цитат

Почина Маргарет Тачър

Първата жена министър-председател на Обединеното кралство, управлявала 11 години без прекъсване, почина днес след инсулт на 87-годишна възраст

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5670671

Тук има натална карта: http://www.astrotheme.com/astrology/Margaret_Thatcher

В момента нямам възможност да създавам и прикачвам карти. Ако някой има желание, нека го направи.  :blink:

Прави ми впечатление, че смъртта е настъпила по време на точна опозиция на новия венерино-марсов цикъл към натално Слънце + сатурново завръщане около Асцендента.

Следва да се отбележи, че и транзитните Лунни възли са в съвпад с оста АС/ДС.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
Re: Жени - управници
« Отговор #1 -: Април 08, 2013, 02:56:31 pm »
Супер тема, точно по вкуса ми.

И после пак сквернете марс във везни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Април 08, 2013, 03:00:10 pm »
И после пак сквернете марс във везни.

Да, интересно - Слънце в падение, Марс в заточение - "желязната лейди".

Но за това вероятно е допринесъл скорпионският АС в съвпад със Сатурн. Плутон е в тригон с Асцендента.

Има и доста силно поставена Луна - кулминираща и в съвпад с Регулус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #3 -: Април 08, 2013, 03:02:46 pm »
ето и карта ако трябва някаква друга казваите

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Април 08, 2013, 03:11:02 pm »
Всъщност сега забелязах - при Маргарет Тачър има една по-специфична планетна конфигурация (забравих й наименованието), в която участват Сатурн на АС, Юпитер и Плутон. При руския астролог Павел Глоба имаше описание на всички конфигурации, тази със сигурност я има в Аспектариума, но не помня как се тълкуваше според него.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #5 -: Април 08, 2013, 03:15:54 pm »
Г-жа Тачър има аспекти като за световно. И венерата опасни ги играе.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6 -: Април 08, 2013, 03:16:09 pm »
Точно и аз преди малко прочетох новината...ВЕЛИКА ЖЕНА!

* 90% от нашите грижи се отнасят до това, което никога няма да се случи.

* Аз не порицавам министрите си, че говорят твърде много, ако вършат това, което аз им говоря.

* Замислете се за някой ден, от който сте наистина доволни в края. Това няма да е ден, през който сте се шляли, без да вършите нищо. Това ще е ден, през който сте имали страшно много неща за вършене и сте ги свършили всичките!

* Всички мъже са слаби, а най-слаби от всички са джентълмените.

* Всяка жена, разбираща проблемите, възникващи при управлението на дома, може да разбере проблемите, възникващи при управлението на страната.

* Да бъдеш властен е като да си дама. Ако трябва да казваш на хората, че си такъв, значи не си.

* Да носиш сърцето си на ръкава не е добра идея; трябва да го носиш вътре, където то функционира най-добре.

* Да стоиш по средата на пътя е много опасно; удря те трафикът и от двете страни.

* Европа никога няма да бъде като Америка. Европа е продукт на историята. Америка е продукт на философията.

* Жените умеят много по-добре от мъжете да казват „не".

* Може да се наложи да водиш битката повече от веднъж, за да победиш.

* Не е задължително да сте съгласни със събеседника, за да намерите общ език с него. (Маргарет Тачър коментира разговорите с Михаил Горбачов)

* Не казваме умишлено лъжи, просто понякога се налага да сме уклончиви.

* Ние сме общество, където хората са свободни да правят избор, да правят грешки, да бъдат щедри и състрадателни. Това имаме предвид под морално общество, не такова където държавата е отговорна за всичко и никой не е отговорен за държавата.

* Петелът може и добре да кукурига, но все пак кокошката снася яйцата.

* Свят без ядрени оръжия ще бъде по-нестабилен и по-опасен за всички ни.

* Ще остана, докато се изморя. А докато Британия се нуждае от мен, аз никога няма да се изморя.
цитати от ЖЕЛЯЗНАТА ЛЕЙДИ

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7 -: Април 08, 2013, 03:21:58 pm »
Ето я компенсацията на Луната... ;D
Луна в съвпад Регулус и на МЦ...

Желязна ръка в кадифена ръкавица....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #8 -: Април 08, 2013, 06:01:22 pm »
Лили извинянай ,не видях ,че си пуснала темата ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Април 09, 2013, 11:54:23 am »
Още една жена, участвала в държавното управление - Индира Ганди.

Цитат

Индира Приядаршини Ганди е индийски политик, министър-председател на Индия от 1966 до 1977 и от 1980 до 1984 година.

Натална карта: http://www.astrotheme.com/astrology/Indira_Gandhi

И в нейната карта Сатурн изгрява около Асцендента, но има и Уран отсреща.

Цитат

Извънредното положение

През 1975 година Върховният съд в Аллахабад признава Индира Ганди за виновна по обвинения в избирателни нарушения на изборите през 1971 година и нарежда да подаде оставка и забрана за политическа дейност в продължение на шест години. В отговор Ганди, позовавайки се на член 352 от Конституцията, обявява извъредно положение.

През 1977 г. Ганди надценява собствената си популярност и назначава извънредни избори, които губи. Връща се на власт през 1980 година. Вторият ѝ мандат като премиер бил изпълнен с конфликти със сикхите живеещи в щат Пенджаб.

Отмъщението на сикхите не закъснява — на 31 октомври 1984 година Индира Ганди е убита от собствените си телохранители.

Взрив от възмущение обхваща Индия след убийството на премиер-министъра. Гневът на народа изригва срещу сикхите. Из цялата страна започват гонения срещу сикхските екстремисти, съпроводени с насилие. Властта се опитва да защити невинните, но в течение на няколко седмици жертви стават стотици жители на Пенджаб. Правителството така и не разбира, кой е възложител на убийството на Индира Ганди.

В историята на своята страна Индира Ганди е не само първата жена, заемала премиерския пост, но и умен и енергичен политик, сторила много за укрепване на страната и международния й авторитет. Тя става един от лидерите на „Движението на необвързаните“.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #10 -: Април 09, 2013, 04:01:00 pm »
От мен няколко имена на интересни жени:

Беназир Бхуто - http://www.astrotheme.com/astrology/Benazir_Bhutto
Екатерина Велика
Хипатия
Мария Кюри
Сабина Шпилрейн

« Последна редакция: Април 09, 2013, 04:07:16 pm от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....