Здравей Гост

Маргарет Тачър

• 61 Отговора
  • 9031 Прегледи
*

Нова

• 3491
Re: Маргарет Тачър
« Отговор #40 -: Април 11, 2013, 08:45:49 am »
е била просто арогантна и нахална жена, умееща да се налага, без да я интересува особено чуждото мнение, откровена кариеристка, нетолерантна не само към враговете, но и към съюзниците, партньорите си,  попаднала на точното място в точното време.

Е, не е малко, нали? И с това трябва да си благословен, за да ти се случи и да го можеш.

« Отговор #41 -: Април 11, 2013, 08:53:22 am »

Този път наистина няма да пиша повече в тази тема!

амин
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #42 -: Април 11, 2013, 08:55:30 am »
Този път наистина няма да пиша повече в тази тема!

Вярвам ти.  :P

ПП. Светът е пълен с несправедливост, тук съм съгласна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #43 -: Април 11, 2013, 08:57:10 am »
Аз не му вярвам, няма да издържи, провокира се постоянно. Дори в последните найси секунди си е ъпдейтнал поста.

*

Papy

• 4343
« Отговор #44 -: Април 11, 2013, 09:00:27 am »
Калоян, по т.5- въпросът не е зададен от аброуд, а от имаджинейшън

« Отговор #45 -: Април 11, 2013, 09:01:01 am »

2. Изнесеното производство с използване на евтина работна ръка е нео-колониален начин да се експлоатира бившата колония (нейния народ), получила политическа независимост, но оставаща в икономическа такава.

а това не се ли случва в наши дни ,тук в Б-я за експлоатацията  - справка енергениката - доходи - евтина работна ръка,чужди монополисти-изтичане на ресурси- какаво правим :rolleyes: линч на всички империалисти - дори и това не можем, комунистите станаха бизнесмени,светлата идея и бъдеще умряха при челен сблъсък с "нищо лично просто бизнес интереси"- на магистралата за Бургас :mellow:
« Последна редакция: Април 11, 2013, 09:05:12 am от strelicka »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Април 11, 2013, 09:04:32 am »

2. Изнесеното производство с използване на евтина работна ръка е нео-колониален начин да се експлоатира бившата колония (нейния народ), получила политическа независимост, но оставаща в икономическа такава.

а това не се ли случва в наши дни ,тук в Б-я за експлоатацията  - справка енергениката - доходи - евтина работна ръка,чужди монополисти-изтичане на ресурси- какаво правим :rolleyes:

Щом вече и великият китайски народ си изнася част от производството в България  ;D - ще сглобяваме евтино техни машини и автомобили. Изобщо тук и работната ръка, и човешкият живот струват жълти стотинки.  :-X

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Април 11, 2013, 09:05:32 am »

Калоян, по т.5- въпросът не е зададен от аброуд, а от имаджинейшън

Благодаря, справедливостта изисква да го поправя!
АМИН! )))))
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Април 11, 2013, 09:06:25 am »
Важното е да имаш смелостта да направиш онова, което мислиш в момента за вярно.

Индийците го наричат силна дхарма. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Април 11, 2013, 09:07:55 am »

Тази жена е била смела и е вярвала в това, което прави, правилно или грешно, не е важно. Важното е да имаш смелостта да направиш онова, което мислиш в момента за вярно. Колко от нас имат тази смелост. За едни едно решение е добро, за други лошо. Като на някого не му харесва нещо, да намери начин да го промени, а не да си седи удобно и да сочи с пръст.

и защото го е направила тогава,сега ние емигрираме там,защото нашите политици са зеро

« Отговор #50 -: Април 11, 2013, 09:21:46 am »

А нашите политици кои са, не са ли огледало на обществото ни?

криво да, но не е смешно...
оказа се,че обществото е лош генетичен, та политическият елит гмо,привнесено отвън...

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #51 -: Април 11, 2013, 09:29:24 am »
Е кой няма тъмна страна и лоши черти! Зависи само в какъв периметър се простират възможностите на човек. Много са рядко хората, които са наистина чисти. Всеки се проявява до там където му стига влиянието-семейство, приятелски кръг, общество, а на някои е дадена възможността да за по голям обсег. Преди да се съдим другите, трябва да погледнем себе си, да се научим да се поставяме на мястото на другия и бъдем обективни.
Тази жена е била смела и е вярвала в това, което прави, правилно или грешно, не е важно. Важното е да имаш смелостта да направиш онова, което мислиш в момента за вярно. Колко от нас имат тази смелост. За едни едно решение е добро, за други лошо. Като на някого не му харесва нещо, да намери начин да го промени, а не да си седи удобно и да сочи с пръст.

Не е добре да се възхищаваме на хората само заради тяхната смелост. По тая логика първо на Хитлер би трябвало да издигнем паметник затова, че е имал куража да започне световна война и да трепа еврейте на конвейр. Сталин и той силно е вярвал в максимата "няма човек, няма проблем" и храбро се е стремял да я прилага, ама не са никак много тия дето се прехласват по него и го боготворят.
Смелостта не е никак лоша, но има и по важни неща от нея  :mellow: .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Април 11, 2013, 09:30:11 am »
За Брейвик - и той е следвал това, за което се е чувствал призван.
Всеки човек има своята "мисия" в света, ако излезем от контекста на критериите за "добро" и "зло".

Чингис хан, Хитлер, Сталин, Ленин, Пиночет и т.н. - все сладури, но ще останат завинаги в историята. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Константин

« Отговор #53 -: Април 11, 2013, 09:33:47 am »
Виждам,че не си губите времето :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #54 -: Април 11, 2013, 09:40:36 am »
Виждам,че не си губите времето :)

Кой както се нареди, Константин, и "кой за квот е учил" ))) И ние като Маргарет, получило ни се е, що да не се възползваме. В точното време и на точното място имаме възможност да си чатим измежду другото на раб. място.. е, важното е, че работата върви, шефа доволен, прецъкваме страниците между форума и задълженията и работния ден минава в смях и закачки. В момента транзитите ни го позволяват, утре, когато всичко изтече и всичко се промени, няма да имаме тази опция.
Сега да не вземете и нас да ни съдите като нея, че сме лоши, неправомерни, неморални и "лъжем и шмекерим" за облаги.
Друг е въпросът, че аз ако си бях шеф... Ама аз явно не прекалявам, а само тайно.
А и с топ шефа имаме синастрия като за световно любовно, в която той е "слабия", та се проявява и отработва като ми минават засега разни номера.

« Отговор #55 -: Април 11, 2013, 09:41:38 am »

Ти какво си имал смелост да направиш?

Темата е за Тачър, не за мен. Като отворите тема за мен, за моята биография и моя живот - тогава може и да пиша в нея. Засега ще се въздържа и няма да ви занимавам с моята скромна особа. Това не е комсомолско събрание за разглеждане на моята личност. Аз не питам вие какво сте направили, нали? Обсъждаме съвсем друг проблем.

Всеки човек има своята "мисия" в света, ако излезем от контекста на критериите за "добро" и "зло".

Чингис хан, Хитлер, Сталин, Ленин, Пиночет и т.н. - все сладури, но ще останат завинаги в историята. :))

Да, и тя ще остане... въпросът е като каква! Защото изброените не са много светли личности.
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Papy

• 4343
« Отговор #56 -: Април 11, 2013, 09:44:08 am »
Жалко, че не ни питаш, аз толкова много мога да разкажа за себе си

« Отговор #57 -: Април 11, 2013, 09:49:16 am »
Доброто и злото си съществуват, откакто свят светува. Сами ние сме дали възможност да се появят хора като Хитлер и др.

И днес не виждам нещата да са станали по-различни - всичко е едно, позабравено и посипано с един пръст прах отгоре.

А колкото до Маргарет Тачър - мир на душата ѝ и вечна светлина по пътя ѝ!
Лично мен не ме грабва и не съм запозната с биографията ѝ. Знам елементарни неща от историята, които не са достатъчни, за да коментирам.

*

Константин

« Отговор #58 -: Април 11, 2013, 09:52:31 am »
Кой както се нареди, Константин, и "кой за квот е учил" ))) И ние като Маргарет, получило ни се е, що да не се възползваме. В точното време и на точното място имаме възможност да си чатим измежду другото на раб. място.. е, важното е, че работата върви, шефа доволен, прецъкваме страниците между форума и задълженията и работния ден минава в смях и закачки. В момента транзитите ни го позволяват, утре, когато всичко изтече и всичко се промени, няма да имаме тази опция.
Сега да не вземете и нас да ни съдите като нея, че сме лоши, неправомерни, неморални и "лъжем и шмекерим" за облаги.
Щом ви е приятно, защо не :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Април 11, 2013, 11:26:26 am »

Да, и тя ще остане... въпросът е като каква! Защото изброените не са много светли личности.

Въобще не го оспорвам, историята познава и много тъмни пратеници.

Може да са поробили и изстребили милиони хора, но самите те също са били пионки в ръцете на някои по-висши сили.
Просто е трябвало някой като тях да задвижи хода на историята в определена насока.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.