Здравей Гост

За изключенията от правилата в астрологията

• 108 Отговора
  • 14659 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: За изключенията от правилата в астрологията
« Отговор #40 -: Април 10, 2013, 01:22:36 pm »
Е, все пак не се придвижва с кракомобил, а може да има и осигурена служебна кола. При такъв акцент върху Телец комфортът е от значение.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #41 -: Април 10, 2013, 01:23:13 pm »
Е, все пак не се придвижва с кракомобил, а може да има и осигурена служебна кола. При такъв акцент върху Телец комфортът е от значение.

Така е, тежки гемии са отвсякъде.

« Отговор #42 -: Април 10, 2013, 02:01:55 pm »
Разсмяхте ме!  ;D
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Април 10, 2013, 02:09:29 pm »
Марс в Телец е тежка гемия, но бавен и упорит, неотклонно преследва целта. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Април 10, 2013, 02:40:38 pm »
Зависи в коя част на знака е разположена планетата.

От трите накшатри в знака Телец (по тропикал) Ашвини е най-интелигентната - там попадат планетите от края на Овен до към 7-8 гр. Телец. И е с най-изявени хуманитарни заложби.
« Последна редакция: Април 10, 2013, 02:45:00 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #45 -: Април 10, 2013, 06:25:18 pm »
Гали -http://www.grreporter.info/Domovete_v_horoskopa/6257

"Например 12ти дом има за основно значение „загуба, приключване”. В тази връзка 3ти дом е 12ти от 4ти дом. Едно от значенията на 4ти дом е местоживеене/дом и следователно за 3ти дом има вторично значение край/загуба на местоживеене, което означава преместване на друго място или разделяне/преобразуване на някаква собственост, имот "
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Asol

• 4140
« Отговор #46 -: Април 10, 2013, 06:34:26 pm »
не случайно съм завършила Българска филология, била съм учителка по български език и литература, редактор и коректор на книги и стихосбирки, а сега работя към фирма за преводи и легализация и пиша дипломни работи.

Не беше ли завършила психология ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Април 10, 2013, 06:40:03 pm »
Може да е с две висши образования.
Има хора и с по три. :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #48 -: Април 10, 2013, 06:43:04 pm »
... има и като мен - със слонска памет за неща, които намирам за интересни и с половин магистратура, която влача от 4 години  ;D

« Отговор #49 -: Април 10, 2013, 06:55:32 pm »
Това какви са заложбите на картата и какво наистина ще постигне човек са 2 отделни неща. Не може да се очаква, че аз и някой човек от страните в третия свят ще постигнем едно и също...Ако ще да сме родени не само в един и същ ден, а и в една и съща секунда. Не всички имаме равен старт.

Аз с моя Мерк с 1ви, в Дева не мога да прочета повече от 70-80 книги на година, непосилно ми е. Но познавам и такива, които четат по 150-200 :unsure:. Имам приятелка, която много обича да чете - АЦ Близнаци, У3 Луна в 3-ти, Юпитер във Везни в 5ти дом, У9 в 10ти. Картата й е като по учебник.

« Отговор #50 -: Април 10, 2013, 07:01:26 pm »
Интересни личности с Меркурий в телец, за които едва ли може да се каже, че не са чели :-[. Нещо повече самите те са автори, и то на бестселъри: Зигмунд Фройд, Оноре дьо Балзак, Папа Йоан Павел ІІ, Линда Гудман, Орсън Уелс.

« Отговор #51 -: Април 10, 2013, 07:38:36 pm »
Зависи в коя част на знака е разположена планетата.

От трите накшатри в знака Телец (по тропикал) Ашвини е най-интелигентната - там попадат планетите от края на Овен до към 7-8 гр. Телец. И е с най-изявени хуманитарни заложби.
От къде мога да почерпя тази информация? Кой знак в кой градус е най-силен? Не става ли голяма каша тук? Терми,декани,накшатри  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Април 10, 2013, 07:40:38 pm »
Термите са още по-голяма каша  ;D, защото са едни и същи за двата Зодиака.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #53 -: Април 10, 2013, 08:08:27 pm »
А какво е първото нещо,което ще си помислите ако видите картата на човек със стелиум в трети дом и съвпад на Меркурий със Слънце и Венера?

Интересно представяне, понякога може да даде и сексапил, ако Марс също е включен.

Тя отбеляза красотата му. Често само един АС в телец е достатъчен за това.

Често може би, но управителя венера в знака телец много често определя, колко точно изглеждаш добре, защото все пак венера се свързва с красотата, а АЦ е пряко свързан с външния вид и красотата на човек. Следователно познавам много хора с АЦ телец, които са коренно различни, при някои се губят типичните "земни" черти на телеца, но пък се засилват красотата и чаракакто и обратното. Познавам хора и с типично "телешко" излъчване..
:)

*

Uran

• 6041
« Отговор #54 -: Април 10, 2013, 09:57:35 pm »
 Имам силна ос 3-9 дом.
 От ранна възраст скочих в голямата литература. После, спрях да чета поне за 1 декада.
Имам широки интереси, но това го смятам по-скоро за минус- разпилявам се.

« Отговор #55 -: Април 10, 2013, 10:31:42 pm »
Явно градуса,в който е разположен Меркурий оказва влияние дали ще се активира и на каква възраст любовта към литературата. Дали по-късен градус не дава забавяне? И интереса да се прояви в по-късна възраст? Вие как мислите?

« Отговор #56 -: Април 10, 2013, 11:32:29 pm »
Не мисля, че има значение.
Чувала съм, че хората, които имат предимно планети в последната декада постигат успех в по-късна възраст, но по мои наблюдения това изобщо не е вярно. Та така и в този случай, не мисля, че по-късен градус дава по-късна проява.

И все пак огромна част от хората не четат, така че не виждам къде е проблема :rolleyes:  ?Каквото и да си говорим четенето не е особено популярно в днешни дни. Пък и в България с тези доходи поне около една трета от населението не може да си позволи да спада към активно четящата група, т.е поне по 1 книга на седмица. А една книга струва средно 10-15 лв. , че и повече.

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #57 -: Април 11, 2013, 07:23:01 am »
Според мен няма изключения в Астрологията и тя "си работи" перфектно  :blink:

Проявлението на планета в знак и дом ще си зависи и от аспектите, които сключва; дали е ретроградна, също и от управителя на знака, в който попада... и т.н. 

В случая, даден като пример, в началото на темата - Венера в Телец, в съвпад със Слънцето - явно е дала физическа привлекателност, възможно е човекът да има и по-развит естетичен вкус, да му харесва планината и въобще природата...

Давам пример и със собствената си карта - съвпад на Слънце/Венера/Юпитер/Кету/Локус Фортуна пак в Телец и 7-ми дом; и въпреки стелиума в същия този 7-ми дом съм взела решение и съм се развела  :blink:

Въпросът е, че 7-ми дом отговаря/съдържа и ред други неща - като партньорства, открити врагове, както и юридическа дейност на по-ниски инстанции... В такава насока си се проявява "по учебник" спрямо моята карта  :blink:

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Нова

• 3491
« Отговор #58 -: Април 11, 2013, 08:33:35 am »
А какво е първото нещо,което ще си помислите ако видите картата на човек със стелиум в трети дом и съвпад на Меркурий със Слънце и Венера?

Интересно представяне, понякога може да даде и сексапил, ако Марс също е включен.

Тя отбеляза красотата му. Често само един АС в телец е достатъчен за това.

Често може би, но управителя венера в знака телец много често определя, колко точно изглеждаш добре, защото все пак венера се свързва с красотата, а АЦ е пряко свързан с външния вид и красотата на човек. Следователно познавам много хора с АЦ телец, които са коренно различни, при някои се губят типичните "земни" черти на телеца, но пък се засилват красотата и чаракакто и обратното. Познавам хора и с типично "телешко" излъчване..

Г-н Георгиев, ... нищо, каквото и да кажа ще е безпредметно.

*

Нова

• 3491
« Отговор #59 -: Април 11, 2013, 08:48:45 am »
Съвпадът на венера със слънце във всеки един знак си дава физическа привлекателност. Аз лично не се сещам за изключения.