Здравей Гост

Ау ма тоз Сатурн

• 45 Отговора
  • 8835 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #20 -: Април 07, 2006, 02:28:12 pm »
Цитат
Ние гласувахме, болшинството си изпрати представители в НС и те сега коват законите ни...

Не така, Ан, не така, земокрация не значи да гласуваш веднъж на 4 години и после да си ядеш таш.аците що си гласувал за тия точно тикви, а не за ония.
Демокрация значи НЕПРЕКЪСНАТ контрол на избирателите върху избраниците им.
НЕПРЕКЪСНАТ И ЕФЕКТИВЕН, иначе не  е демокрация, а имитация.
4 години на нас глас не ни се чува и на 4 години 1 ден, това прави 0,07% демокрация.
И държавата бе ограбена до шушка изцяло законосъобразно за тия 17 години, щото първо те си гласуват закони за свои хора и после по тия закони изпоразпродадат законно всичко!
Че ти знаеш ли, че нито един бизнес няма да оцелее, ако спазва всички закони и плаща всички данъци.
Ако утре извадят закон да ходим на ръце по улиците, ще ни забранят и по улиците да движим :ph34r:
Докато не получим право на референдуми и право на ефективен контрол над избраниците си, не можем да ги иставим като овце законово да ни колят.

*

Lillie

• 30532
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #21 -: Април 07, 2006, 02:46:32 pm »
Цитат
Ти предстоящата Юпитерова опозиция ли имаш предвид?

Да разбирам ли, че все пак с тр.Юпитер около асцендента си почнала нова работа?
Гледам още, че Марс е правил секстил с управителя на МС?
Да, за предстоящата опозиция на Юпитер към позицията му в 7ми дом питам...  ;)  :rolleyes:
Работа започнах на 20.03, уж с тенденция да бъде сигурна и постоянна - най-сетне!  :huh:  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #22 -: Април 07, 2006, 02:48:43 pm »
Цитат
4 години на нас глас не ни се чува и на 4 години 1 ден, това прави 0,07% демокрация.
И държавата бе ограбена до шушка изцяло законосъобразно за тия 17 години, щото първо те си гласуват закони за свои хора и после по тия закони изпоразпродадат законно всичко!

Направо ми се ще да ги избия  :blink:  :angry:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #23 -: Април 07, 2006, 03:07:02 pm »
Цитат
Да, но не особено точен.
Понеже според една направена ректификация има вероятност МЦ-то да се е изместило от 7гр. в 3-4 гр. Дева, съответно тр. ретро Юпитер в момента може да прави точен съвпад с Асц. Мисълта ми е, че ако е точна ректификацията, транзитният Асц-Дсц в деня и часа на започване на работа /което си е вид хорарна карта/ ще прави точен квадрат с ректифицираното натално МЦ-ИЦ. Ако обаче ректификацията не е точна, да приемем, че тр. Лилит прави точен съвпад с нат. МЦ и още по-точна опозиция с нат. Марс... макар че тая Лилит не играе кой знае колко решаваща роля, ама в съвпад с ъглова купсида и в съчетание с други фактори може и да се отразява по някакъв начин... а тя нали си ми е ъглова в натала в съвпад с неаспектирания Юпитер  ;)  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #24 -: Април 07, 2006, 03:39:57 pm »
Цитат
По интересното е, че в радикса има тригон между Сатурн и Плутон. Той предполага високи изисквания за ред и дисциплина.
Така, а наша милост като Сатурн и е най-силната планета поради собствен знак + още владетел на Слънце и Юпитер, пък Плутон ми е най-силната планета поради управител на асцендента и висящ пермаментно на МС?
Чии изисквания за ред и дисциплина са по-високи, м?  :P  :)
Пък на мен оня ден добър ден ли ми е бил? 5 април някъде към 3-4 след обяд.
Таман Сатурн излязъл от ретроградност, Марс минал опозиция с Меркурий, Юпитер свободно шляещ се около АС, Венера тръгвайки си от Хирон, Плутон висящ върху Мерка и хвърлящ похотливи погледи към слънчицето ми...и като капак на всичко-любимата ми Лилит в точен съвпад с Плутон и северен възел.  :D  

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #25 -: Април 07, 2006, 04:10:58 pm »
Цитат
Цитат
Ние гласувахме, болшинството си изпрати представители в НС и те сега коват законите ни...

Не така, Ан, не така, земокрация не значи да гласуваш веднъж на 4 години и после да си ядеш таш.аците що си гласувал за тия точно тикви, а не за ония.
Че ти знаеш ли, че нито един бизнес няма да оцелее, ако спазва всички закони и плаща всички данъци.
Ако утре извадят закон да ходим на ръце по улиците, ще ни забранят и по улиците да движим :ph34r:
Докато не получим право на референдуми и право на ефективен контрол над избраниците си, не можем да ги иставим като овце законово да ни колят.
Те си гласуват закони, защото ниеу преди това им гласувахме доверие и ги пратихме в парламента :D

Нали за това учим законите на кармата, на причините и следствията...Нещата по същество не се решават с тенджери на улицата. Тенджерите, камъните и танковете могат да бъдат искра, повод, но не и причина...

Отива на господаря на Слънцето на Борисов да прави партия доста преди изборите, да огледа кадрите, да поумува...

А ти реагираш не точно по Плутон, а по-скоро по Марс като управител на асцендента ти :D  

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #26 -: Април 07, 2006, 04:14:13 pm »
Цитат
Цитат
Да, но не особено точен.
Понеже според една направена ректификация има вероятност МЦ-то да се е изместило от 7гр. в 3-4 гр. Дева, съответно тр. ретро Юпитер в момента може да прави точен съвпад с Асц. Мисълта ми е, че ако е точна ректификацията, транзитният Асц-Дсц в деня и часа на започване на работа /което си е вид хорарна карта/ ще прави точен квадрат с ректифицираното натално МЦ-ИЦ. Ако обаче ректификацията не е точна, да приемем, че тр. Лилит прави точен съвпад с нат. МЦ и още по-точна опозиция с нат. Марс... макар че тая Лилит не играе кой знае колко решаваща роля, ама в съвпад с ъглова купсида и в съчетание с други фактори може и да се отразява по някакъв начин... а тя нали си ми е ъглова в натала в съвпад с неаспектирания Юпитер  ;)  :huh:
Аз предпочитам повече на брой фактори и аспекти на силни планети, насочващи към реализиране на някакво събитие, отколкото точен аспект на една планета или две...

:)  

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #27 -: Април 07, 2006, 04:15:50 pm »
Цитат
Цитат
По интересното е, че в радикса има тригон между Сатурн и Плутон. Той предполага високи изисквания за ред и дисциплина.
Така, а наша милост като Сатурн и е най-силната планета поради собствен знак + още владетел на Слънце и Юпитер, пък Плутон ми е най-силната планета поради управител на асцендента и висящ пермаментно на МС?
Чии изисквания за ред и дисциплина са по-високи, м?  :P  :)
Пък на мен оня ден добър ден ли ми е бил? 5 април някъде към 3-4 след обяд.
Таман Сатурн излязъл от ретроградност, Марс минал опозиция с Меркурий, Юпитер свободно шляещ се около АС, Венера тръгвайки си от Хирон, Плутон висящ върху Мерка и хвърлящ похотливи погледи към слънчицето ми...и като капак на всичко-любимата ми Лилит в точен съвпад с Плутон и северен възел.  :D
добър ти е бил :D

Всички дни са добри, като зависи за какво ще ги ползваме :D

Нали се сещаш - има си време за всяко нещо под Слънцето :D  

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #28 -: Април 07, 2006, 05:39:27 pm »
Цитат
Те си гласуват закони, защото ние преди това им гласувахме доверие и ги пратихме в парламента :D

А ти реагираш не точно по Плутон, а по-скоро по Марс като управител на асцендента ти :D
Не е така и туй то, те си гласуват закони, не само защото ние сме ги пратили там, а и защото се считат за недосегаеми и с право.
Не търси само една причина за едно следствие, причините обикновено са няколко.
Защото ако ние ги бяхме пратили същите тикви там, обаче вече няколко министъра и депутата бяха вкарани в затвора...или поне отстреляни  :lol: те нямаше да си правят абсолютно същото, независимо, че пак ни ещяхме да сме пратили пак същите там.

Що, Плутон какво би направил?
Бе как ти се струва, Франция колко време вече стачкува заради някаква дребна поправка в някакъв закон там, тук ни изтрепаха децата и унищожиха пенсионерите и ние си мълчим, щото ако се вдигнем на протест, това щяло да бъде по Марс? :angry:  

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #29 -: Април 07, 2006, 10:14:33 pm »
Законът според мен е създаден за да се нарушава,но за всеки който може да си го позволи ..Не е лъжица за всяка уста)) Ако нямаше нарушители ,то нямаше и да бъдат създадени законите .

За кокошка няма прошка,
за милиони няма закони :D  

*

христина

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #30 -: Април 08, 2006, 12:49:00 pm »
Цитат
Цитат
Те си гласуват закони, защото ние преди това им гласувахме доверие и ги пратихме в парламента :D

Не е така и туй то, те си гласуват закони, не само защото ние сме ги пратили там, а и защото се считат за недосегаеми и с право.
Не търси само една причина за едно следствие, причините обикновено са няколко.
Защото ако ние ги бяхме пратили същите тикви там, обаче вече няколко министъра и депутата бяха вкарани в затвора...или поне отстреляни  :lol: те нямаше да си правят абсолютно същото, независимо, че пак ни ещяхме да сме пратили пак същите там.

Бе как ти се струва, Франция колко време вече стачкува заради някаква дребна поправка в някакъв закон там, тук ни изтрепаха децата и унищожиха пенсионерите и ние си мълчим, щото ако се вдигнем на протест, това щяло да бъде по Марс? :angry:
Смятам, че дори да се излезе утре на масови протести и се предизвикат предсрочни избори, нищо няма да се случи. Задължително е да се промени първо избирателната ни осистема, за да има наистина достойни представители в парламента, а не педерасти, педофили и тъпанари, които не знаят за какво са там. Или много добре знаят, но гледат да хвърлят прах в очите на простолюдието и да се облагодетелстват, естествено за наша сметка. Това е първата спъпка, а не само имитация на демокрация и грижа ужким за народа. Нагледахме се на селски вечеринки и съм дълбоко учудена, че има все още кой да вярва в щъркели и задгробния живот. Май не биваше да споменавам думата щъркели, че асоциира птичи грип. Дали е ГЕРБ, ХИМН или МЕДАЛ, хората не бива да кълват, докато не се променят принципно нещата. А генералският кмет или кметският генерал първо да си изпълни ангажиментите към софиянци, после да се запрята.

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #31 -: Април 08, 2006, 05:07:44 pm »
Избирателната система може да се промени само от хората в парламента, затова първо те трябва да се сменят.
Виждаш ли как нещата не са толкова прости.
Или хората в парламента се сменят, или се притискат.
Освен ако ти нямаш друго решение?

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #32 -: Април 08, 2006, 05:52:11 pm »
Цитат

Плутон е кадровик - харесват му служебните политики, интриги даже, задкулисни, потайни и планове, умувани с години :D
А Марс ни изкарва на светло и действаме, та действаме....

Вярно, ако сбъркаме в избора си, не е необходимо 4 години да търпиме, но факт е, че все нямаме готовност да направим подходящ избор....
Грешката е някъде в нас - не знаем какво да искаме конкретно стъпка по стъпка от тия, които управляват - ще се научим, няма как да не се научим :)  

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #33 -: Април 08, 2006, 07:04:13 pm »
Цитат
Плутон е кадровик - харесват му служебните политики, интриги даже, задкулисни, потайни и планове, умувани с години :D
А Марс ни изкарва на светло и действаме, та действаме....

Вярно, ако сбъркаме в избора си, не е необходимо 4 години да търпиме, но факт е, че все нямаме готовност да направим подходящ избор....
Грешката е някъде в нас - не знаем какво да искаме конкретно стъпка по стъпка от тия, които управляват - ще се научим, няма как да не се научим :)
хммм...верно хич ме няма по Плутон в това отношение...не че не се случват разни работи, дето няма как да не са умувани от години, но те вечно са тайна за мен, до самото им изплуване, изглежда Плутон грам доверие ми няма и даже и на мен ми действа зад гърба тихомълком.  :P
В интерес на истината, като действам право с рогите у стената, винаги имам адекватен логичен отговор защо го правя.
Обаче чат пат действам и подмолно, но тогава го правя изобщо без да знам какво правя на съзнателно ниво, знам само, че правя нещо и че като и ако му дойде времето, ще разбера какво правя.

А за погрешния избор не е в нас грешката, винаги съм казвала, че от една торба с тикви не можеш да извадиш любеница. На нас на избори ни се предоставя само торба с тикви и каквото и да избираме, тиква ще изберем.
Дори мисля, че народът е много по-мъдър и зрял от властимащите, той винаги избира от всички злини най-малката....просто в торбата ред тикви, ред злини, ред тикви, ред злини... B)  :P  

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #34 -: Април 08, 2006, 07:17:43 pm »
И у Марс и у Плутон има огън - хубаво :)

Огънят на Марс е като да запалиш бензин, керосин, нафта и т.н. дериватите на суровия нефт.
А огънят на Плутон е като да запалиш самия суров нефт :D

Нали се сещаш как горяха петролните кладенци на изток от нас...

И в двата случая обаче, независимо дали Марс или Плутон ще приемем, че управлява хороскопа, огънят трябва да се ползва :)

Не може май в природата да има само тикви за нас - не на това ни учат духовните закони :)  - трябва да намерим динята :)  

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #35 -: Април 08, 2006, 09:33:49 pm »
Динята я печем бе...на огъня я печем...оня там на Марс ли, на Плутон ли... :P
И все пак Плутон е мистичен, а Марс е обикновен простак и побойник...еле моят Марс.  :wacko:  :huh:

Искам Плутон да ми е господар....не, искам Венера.  :rolleyes:
Хм...бе май искам Юпитер, ама да е мистичен.
Един бог на щедростта, великодушието, изобилието, заедността, приятелството...ама в същото време и мистичен.

Що така става, че обикновените планети не са мистични, а мистичните са страховити, м?  :unsure:  

*

АН

Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #36 -: Април 09, 2006, 01:31:54 pm »
Мистични са всички планети - зависи под какъв ъгъл ще ги гледаме май :D

Марс... - вярно, импулсивен, на моменти първичен, агресивен...Това обаче се тушира с помощта на Меркурий или Сатурн. /ти си ползвай Сатурн - владее ти Слънцето/
По-важно за Марс е, че действа, а това всъщност е СЪЩЕСТВУВАНЕ :) Във всеки миг той Е. :) Сатурн или Плутон могат да ги отложат така дълго нещата, че мотивацията отдавна да е загубена, докато ако се ползва Марс, причината или крайният резултат остават на заден план - Марс е постигал радост съществувайки СЕГА :)

Когато единият управител на хороскопа е Марс, много е важно да се действа и то бързичко - така наистина човек играе ролята си поне в собствения си живот, без да го оставя да се изплъзва и да заема ролята все на статист...
Има обаче една тънкост - трябва да се пазим да налагаме своя Марс над другите - така се трупа най-много карма :D  

*

Lillie

• 30532
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #37 -: Април 09, 2006, 03:22:29 pm »
Цитат
Когато единият управител на хороскопа е Марс, много е важно да се действа и то бързичко - така наистина човек играе ролята си поне в собствения си живот, без да го оставя да се изплъзва и да заема ролята все на статист...
Има обаче една тънкост - трябва да се пазим да налагаме своя Марс над другите - така се трупа най-много карма :D
Много мъдро казано  :)
Защото ако не си ползваме марсовата енергия, все ще си живеем с чувството, че сме страничен наблюдател на собствения си живот. А какво има по-тъжно от това - един живот без фокус и все роли на статист...  :huh:  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #38 -: Април 09, 2006, 04:31:23 pm »
Цитат
Марс е постигал радост съществувайки СЕГА :)

Когато единият управител на хороскопа е Марс, много е важно да се действа и то бързичко -
ъхъ...все бързичко действам, ама като стане въпрос за война и за борба, просто веднага изправям гребена и по пет на нож.... :P

Любимата ми парадоксална магия казва следното: Всичко прави на един дъх, само той определя количеството на необходимото.

и още
Всичко необходимо е възможно и достатъчно.

Тая философия толкова ми хареса, че май само това правя-на един дъх, пък за повече и по-далеч - има си господ, той да му мисли.

*

kaily

• 5145
Ау ма тоз Сатурн
« Отговор #39 -: Април 09, 2006, 04:39:48 pm »
Цитат

Защото ако не си ползваме марсовата енергия, все ще си живеем с чувството, че сме страничен наблюдател на собствения си живот. А какво има по-тъжно от това - един живот без фокус и все роли на статист...  :huh:  :ph34r:
Е и така не е, всичко се прави чрез неправене, това е мъдростта на мъдрите.
Когато успееш да влезеш в потока, всичко се самослучва, от теб остава само стремежът, ма той няма външно проявление, а е специфична вътрешна нагласа.

Мъдрият с едно движение прави повече, отколкото глупавият за цял живот. Ти можеш нищо да не правиш, ако всичко се извършва по твоему, правилно.

И това е вярно. Ако човек стои достатъчно дълго на брега на една река, ще види рано или късно трупът на врага му да минава покрай него.
Това е абсолютно вярна позиция, изпитана неведнъж от мен. С едно точно движение в подходящ момент можеш да направиш повече, отколкото да търчиш като мравка.
Мравкиту се щурат по цял ден, лъвът дреме и помахва с опашка, а когато дойде моментът, с едно ловко движение си прилапва жертвата...а мравките продължават да се щурат.

Въпросът е, че на Марса ми му писва да клечи с лъва в храстите, току нададе боен вик, надене индиански пера, тропоса прерията два пъти, докато му мине и се прибере...изплашил всички жертви в околовръст и лъвът после клечи залудо. :wacko:
« Последна редакция: Април 09, 2006, 04:44:43 pm от kaily »