експресията за мен съществува на 2 нива.
чисто условно - едното съзнателно, другото несъзнателно; или активно/действено и пасивно/непринудено/естествено.
всякаква форма на изразяване, чрез едно или друго средство, в една или друга естетика/жанр/структура, към една или друга аудитория... е съзнателно (дори да се случва автоматично и да не е рационализирано и мислено през различни концепции) и активно (защото извършаш нещо - пишеш, свириш, пееш, танцуваш... и по-общите - говориш, движиш се, докосваш...). то неизменно включва акт на превод - ти превеждаш себе си, вътрешните си усещания, емоции, мисли, предчувствия на конвенционален, разбираем от останалите език, наливаш се във форма, представяш се пред света, обръщаш се навън.
в несъзнателното/пасивното виждам например лицевата експресия, изобщо състоянията/проявите на рефлексия, които проявяваме.
----------
това извън астрологичния план. ще трябва да се разровя за карти на експресивни според мен хора.
иначе се/ме определям/т като силно експресивен човек, при все цялата ми козирожка студенина/отдръпнатост/съзнателна сдържаност...