Здравей Гост

Поемане на отговорност за думите и постъпките ни

• 60 Отговора
  • 7590 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Поемане на отговорност за думите и постъпките ни
« Отговор #40 -: Април 14, 2013, 07:57:08 pm »
Аз трябва бая карма да съм насъбрала, заради голямата си уста. :)
Не знам астрологично как стоят нещата.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #41 -: Април 15, 2013, 08:26:09 am »
Мисля, че умея да поемам отговорност за постъпките си.Много често са ми казвали ,че имам остър език.Не съм лоша, но определена имам здравословна доза агресия в мен.Използвам я вербално и само, когато  ме провокират.Иначе са ми казвали, че привидно изглеждам спокойна,.. може би заради Слънцето и Ац в Телец.
Иначе имам Меркурий в Овен в 12 дом мажорно неаспектиран, има само два аспекта квдрат и половина с Уран в : дом и Марс в 5 дом в Лъв.Имам и Луна  в Рак/3дом/ секстил Сатурн Дева/5 дом/, което ме прави доста балансирана в емоциите като цяло. :blink:
А относно другите зодии, харесвам много близнаците, но само като приятели.Много послъгват, но пък интересното е ,че досега все съм имала връзки с мъже с Ац в Близнаци. :-[
Не харесвам  безотговорността на Стрелците, и затова сега имам бебенце Стрелец, което сигурно ще лъже за като за световно. ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #42 -: Април 15, 2013, 08:53:15 am »
, а дори не допускат, че все някога бумерангът може да ги настигне.

- карма, свързана с думите, които изричаме - втори дом
- карма, свързана с нашите мисли - пети дом
- карма, свързана с нашите дела - десети дом

По думи и мисли бая карма събирам, даже твърде много. По действия, не, дори напротив, ма то с тоя марс...

Нещо става и Животът постоянно ми сервира един и същ тип дразнител, комшия-самотно мъжленце на средна възраст с неосъзнат пол, психични отклонения, обсесии, мании и категорично немъжко поведение в много широкия смисъл..
Тъкмо се отървах от един и пресен случай от снощи: Към 20 часа в Бс на запад имаше супер гледка в небето, виждаше се новата луна и до нея юпитер, беше топло, излизам да си купя сушено мезе, че много ми се прияде и някакъв алкохол за преглъщане, водчица. На стълбите обърквам ел. ключовете, щото те са подредени суперхалифаксово, някой с богато въображение някога е окабелявал тавана, а срещу мен живее един такъв екземпляр, дето нон-стоп пие и по грешка му изключвам тока в коридора, но само за миг. Оня взе изотвътре да бълва гущери, не му останах длъжна. С тия аспекти към марса ми сега, за пореден път казвам, че не мога да се позная.
След малко се връщам, заключвам и оня идва и ми говори през вратата, тропа ми, чука, обяснява се, не издържах и такава яка му теглих и го пратих да си оправя майката, че оня.. млъкна. Заплашва. Ама мен..пука ми..
Таванът, дето сега живея скоро е препродаден и е сменил собствениците и оня прави няква супер комуникация, намира стари, нови собственици, звъни, залашва, на мен ми звъни хазяина, обяснения като ученичка. Само това ми трябва и без това съм на тръни заради топлата вода, направо ще си тръгна от раз. Както и да е, пия си аз и си ям, квот съм си купила и чувам: Оня извикал полиция )) ще падна. Той пиян и милиционерите само отчитат действие с него и на практика не го отразяват, аз отвътре се крия и се правя, че ме няма и само слухтя как оня ги лъже много /щото кво да каже, една млада жена ме напсува, не върви, та затова си измисля и нагажда цяла тема/ и те пак го отсвириха. Ще ме хване за..

Сутринта излизам и на гърба на входната врата виждам по детски написана бележка с маркер върху листче от тефтерче:" От МВР Внимавай скоро може да си смениш квартирата" Оставих си я залепена, както е. Такова настроение ми създаде тази бележка, че след това вървях супер ухилена към работа и мъжете ме гледаха усмихната и с новите ми токчета.

Кажете ся аз кво да го правя тоя, явно ще трупам още карма.
« Последна редакция: Април 15, 2013, 08:58:26 am от Нова »

*

Papy

• 4343
« Отговор #43 -: Април 15, 2013, 09:04:56 am »
Никаква карма няма да натрупаш, ти си нападнатата, не нападащата
Всъщност не знам дали не е добре да смените позициите, но с ненормалници трябва да се внимава

Относно темата-не бих си признала, че съм счупила вазата на майка ми, вероятно ще кажа, че отдавна не съм я виждала и сигурно сме я забутали някъде

*

Нова

• 3491
« Отговор #44 -: Април 15, 2013, 09:22:16 am »
)))) ох, Папиии, ти си ми спасението постоянно, светлина.

Като спомена вазата... имам много любима леля, сестра на майка ми, дето много се грижи за нас и ни обича, но е един малък Плюшкин, трупа, трупа вещи с десетилития, нищо не може да изхвърли, сърце не й дава и е затрупана, почти тип като тия, дето ги дават по ТВ с ОКС ))) има си специална стая само за неща, дето някога е носила и ползвала, примерно преди 35 години, но не може да се раздели с тях.
Аз съм противоположното, постоянно изхвърлям и подарявам нещо, после съжалявам.. ))))

Та, тя преди 7-8 години ми дава малка сива кожена чантичка от нейния ретро шик, която аз тогава не дооценявам /сега съжалявам за нея/ и зарязвам в един хотел след края на сезона.

Милата ми леля, сега чат-пат се присеща за чантата, явно забравила, че ми я е дала, ходи да я търси в багажлъка си в спец. си стая и разбира се, не я намира.
Сърце не ми дава да й призная, щото ще има после да я мисли тая чанта, да говори, няма да я прежали, щке я срази, а сега поне в нея има надежда. Така тя е по-щастлива.
В този случай редпочитам да ми тежи на съвестта, а наказанието ми е, че и на мен ми липсва чантата, купих си подобна, китайска, естествено, много по-кофти вариант от нейната, да ми боде очите и да ми напомня.

*

Нова

• 3491
« Отговор #45 -: Април 15, 2013, 09:23:58 am »
Нова наистина внимавай с тия ненормалници  ;D
Дразни малко по елегантно и манипулативно :blink:

Сатен, къде овен да ти играе елегантно, че и манипулативно..? ))))

Инак си права за лудите..

*

Papy

• 4343
« Отговор #46 -: Април 15, 2013, 09:42:43 am »
Нова, твоята леля си е за диагноза :)
Имам наблюдения, че рачешките акценти обичат да събират, според тях-заради спомените
Аз обичам периодично да изхвърлям, струва ми се, че се задушавам от много вещи, особено ако не ги използвам. От друга страна, ако са нови неща, ги подарявам, някой да им се радва

Имам една голяма дилема с един уред за хотдог. В момент на умопомрачение го купих и се оказа най-прашасалият предмет вкъщи. На всичкото отгоре е и неефективен, та съвестта не ми позволява да го пробутам на някой познат
Сигурна съм, че някой циганин скоро ще бъде много радостен :)

*

Нова

• 3491
« Отговор #47 -: Април 15, 2013, 09:46:35 am »
Офф, за леля ми, не знам, успокоявам се, че не е чак толкова краен случай като тези, описвани в книгите. А и тя е мед. сестра )))))

Инак по въпроса със съседа, та опозицията марс+слънце опозе плутон си работила по книга и без да я искам))) Е, що така успешно не работят и венерините аспекти, Господи? ))))))))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Април 15, 2013, 09:47:38 am »
Имам наблюдения, че рачешките акценти обичат да събират, според тях-заради спомените

Болестно състояние беше при майка ми, нищо в Рак. Луна в Стрелец в съвпад със Сатурн, АС Водолей.

Цитат
Аз обичам периодично да изхвърлям, струва ми се, че се задушавам от много вещи, особено ако не ги използвам. От друга страна, ако са нови неща, ги подарявам, някой да им се радва

И аз така правя, нищо че съм с рачешка Луна.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #49 -: Април 15, 2013, 09:51:23 am »
И леля ми няма нищо в рак, но не й знам часа. Инак слънцето е в последния знак на дева, а марс по средата на знака, но явно са се отразили в професията й.

*

Нова

• 3491
« Отговор #50 -: Април 15, 2013, 10:38:11 am »
Уфф, направо не знам. Все нанякъде ще избие.

Обаче с тези бързи и бавни транзити в момента ми е трудно да се въздържам и всичко в мен напира да избухне агресивно и грубо. Направо се чувствам все едно натискам педала на газта и ми харесва усещането.

*

Нова

• 3491
« Отговор #51 -: Април 15, 2013, 11:35:43 am »
Както винаги, Сънили, с теб едновременно говорим за еднакви и различни неща. )))))
Трудно ни протича комуникацията, но здраве да е )))))))

Поне вече отрепетирахме няколко пъти ситуацията, ти ми опонираш, аз след това не отговарям, щото не намирам смисъл ))))

Сигурно и ти си го забелязала §)))

................

Явно моя мерк в твоя 12 дом и твоя мерк опозе на тройката ми трептят на съвсем различни честоти.

Венерата на колко градуса ти е в риби?
« Последна редакция: Април 15, 2013, 11:41:28 am от Нова »

« Отговор #52 -: Април 15, 2013, 11:56:38 am »
От личните ми взаимодействия с хора изплъзващи и лесно преориентиращи се в живота.... ;D

напрегнати конфигурации ( тао квадратури, голям кръст и прочие... ) с участие на лични планети Слънце Луна, Меркурий, Марс, а също Юпитер и Нептун :) с някоя от осите в мутабелни знаци и/или следващи домове. Асц/Десц в някой от мутабелните. Намесата на Сатурн и Уран и Плутон, ако има такава, дооцветява ситуацията със студенина безсърдечие и жестокост.

*

Нова

• 3491
« Отговор #53 -: Април 15, 2013, 12:27:18 pm »
))))) хаххаха, миии явно нямам дар слово )))

при все, че споменатата комбинация противоречи на странността ми )))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Април 28, 2013, 02:23:47 pm »
Повдигам темата, че ми е на дневен ред сега. :))

Според мен става въпрос за малодушие, когато на някой не му стиска да признае очевидните неща, фактите и собствените си грешки.

И в тоя ред на мисли не знам кое е по-малодушно - да се правиш на ни лук ял, ни лук мирисал, да лъжеш нагло и да гледаш човека право в очите или да не смееш да признаеш неудобните истини, да изопачаваш фактите, да наричаш бялото черно и да свеждаш поглед надолу, когато ти хвърлят фактите в лицето? Вероятно в първия случай се изисква известна дола непукизъм, лъжеш нагло и гледаш невъзмутимо, а във втория какво е, как да го наречем? Каквото и да е, и в двата случая е лицемерие.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

irina

• **
  • 587
Аз малко ги различавам малодушието и лицемерието - като резултат и като проявление са еднакви, но като мотив за мен имат разлика. Което не омаловажава резултата... но ми променя цялостната картинка за човека. Лицемерието повече го свързвам с лъжа с цел лична облага, лично спокойствие, хорски срам (което пък акъла не ми го побира), въобще по-манипулативно. А малодушието по-скоро го звързвам със страх - страх да се изправиш пред себе си и пред другите. Комплекси, мания да те харесват всички. Всеки един във всеки момент е свободен да избира дали да застане зад постъпките и думите си, но свободата е отговорност - към себе си и към последствията. Малко хора могат да бъдат толкова болезнено честни...

*

Asol

• 4140
Лили, на това основната му цел е измъкване, изплъзване от ситуация, шикалкавене и затова някой може да се прави на глупав, на паднал от Марс, да бяга по тъча, да действа в стил нападението е най-добрата защита или пък да се прави на жертва. Не е малодушен или лицемерен човека, просто не му изнася. Няма как да противоборства по друг начин и използва прийома на ... котката.  ;D
« Последна редакция: Май 02, 2013, 12:24:28 pm от Asol »

*

Lillie

• 30532
Не е малодушен или лицемерен човека, просто не му изнася.

На някои просто не им стиска да приемат фактите и последствията, що да си развалят рахатлъка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
Според мен такъв човек, който действа в някаква ситуация по подобен начин си е напълно наясно с фактите, но и да му ги навираш в очите няма да падне на гърба си. Може и виновен да те изкара.

*

irina

• **
  • 587
Дори не "може", а направо "ще" те изкара виновен