И за да ти вляза в политическия тон... Аз много харесвам Орешарски - умен, зрял мъж, слънчеви риби. Харесвам го и физически, и интелектуално, а второто ми е особено важно. И никой обективен не може да отрече, че е кадърен. Жалко, че е принуден да търпи издевателства, за да заема такъв пост. Мисля, че е много вероятно до време сам да се откаже, дори и да не е под народна преса, просто сам няма да издържи на това, което му налагат.
И аз го харесвах, но вчера си плю на фасона. Видя ли му физиономията, докато "мотивираше" избора?
Е, има граници, които не бива да бъдат прекрачвани. Можеше да замълчи, но реши да бъде камикадзе- осъзнато или не.
Провокиран съм, защото
пак излязох прав. ЗАТОВА ВЛЯЗОХ ЗА ДА ВИ ГО КАЗА В ОЧИТЕ! (...и да позлорадствам малко!!!!) Приемете като даденост, че има хора, които разбират повече от вас от политика, и преценяват фактите по-правилно, а не съдят и не вземат решения на принципа "харесва ми", "не ми харесва", "слънчеви риби", дрън-дрън шарани... женски глупости. Затова аз рядко съм изненадан и разочарован - защото не си правя илюзии! Как може да имате високи очаквания и да давате кредит на доверие на човек само защото бил умен и интелигентен?! 10000 пъти го написах това вече тук:
Да си умен само по себе си не е достойнство в политиката. Трябва още да си и добронамерен, почтен и честен, иначе си склонен да работиш само за себе си, а не за другите, което и призванието на политика.
Припомням един малък факт от биографията на Орешарски, който е показателен за морала му. Той беше в парламентарната група на сините по време на царското правителство. При сделката с облигациите на Велчев, той остро я критикуваше в НС и говореше колко е корупционна и вредна за Б-я. В правителството на Тройната коалиция стана фин.министър при Станишев. Изведнъж се обърна на 180% и дори не искаше да каже директно колко пари сме ощетени от брейди-облигациите. После стана червен депутат (водач на листа на БСП). Сега червените го направиха премиер. ТИПИЧЕН КАРИЕРИСТ И ЕГОИСТ. А вие си го харесвайте... но винаги ще бъдете разочаровани и изненадани, че върши такива неща като това с Пеевски. Затова не вярвайте на астро-прогнозите на Марая, а на политическия усет на Калоян! ТОВА Е! КРАЙ НА УРОКА ПО ПОЛИТИКА! Изчезвам пак!