Здравей Гост

ОСТРОВЪТ НА КАЛОЯН (Островът на съкровищата и желанията...)

• 2763 Отговора
  • 461905 Прегледи
*

Asol

• 4140
Re: ЗОДИИ, ЕРОТИКА, КИНО и още много неща!
« Отговор #400 -: Април 17, 2013, 01:47:11 pm »
А уж казват, че жените не можеш да им вземеш думата.  ;D

*

Нова

• 3491
« Отговор #401 -: Април 17, 2013, 01:48:50 pm »
Много яка тема, много й се изкефих, яко лафче да ми минава в смях и закачки раб. ден. И без това съвсем съм го забатачила...

Пък и за нула време натрупа дебел архив. Тва индийска, хорари, натали не моат я стигна посмъртно.

Не се правете, че не ви хареса и няма да ви липсва.

« Отговор #402 -: Април 17, 2013, 01:54:56 pm »
Много яка тема, много й се изкефих, яко лафче да ми минава в смях и закачки раб. ден. И без това съвсем съм го забатачила...

Пък и за нула време натрупа дебел архив. Тва индийска, хорари, натали не моат я стигна посмъртно.

Не се правете, че не ви хареса и няма да ви липсва.

що, ще я заключват ли вече? )))
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #403 -: Април 17, 2013, 01:57:16 pm »

Не, днес има промоция. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #404 -: Април 17, 2013, 02:00:49 pm »

Това вече ме заинтригува... :-\
И какво разбра за вината?
Защото , ако питаш мен...това е една от най-сложните теми в/у които работя- пишейки.... :blink:

Какво пишеш,работейки / работиш,пишейки, че те интересува тази тема?
Да не пишеш анонимни писма до ЦвъЦвъ?

Иначе, благодаря на Прия-на-всяко-гърне-меродия (както й е новия ник!), че обясни сюжета за тези, които не са го гледали... колкото и малко да са те! (щото тук гледам все хора с богата обща култура - надали има такиви)
« Последна редакция: Април 17, 2013, 02:07:09 pm от Калоян Иванов »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #405 -: Април 17, 2013, 02:11:17 pm »

Това вече ме заинтригува... :-\
И какво разбра за вината?
Защото , ако питаш мен...това е една от най-сложните теми в/у които работя- пишейки.... :blink:

Какво пишеш,работейки / работиш,пишейки, че те интересува тази тема?
Да не пишеш анонимни писма до ЦвъЦвъ?

Иначе, благодаря на Прия (на всяко гърне меродия!), че обясни сюжета за тези, които не са го гледали... колкото и малко да са те! (щото тук гледам все хора с богата обща култура - надали има такиви)

Точно по темата...за вината :blink:.

Сподели.... :-\, ако имаш време и възможност....

Например...да се чувствам ли виновна..за това, че все млади мъже ме налитат? :rolleyes: /това сериозно.../ От 3г. съм моногамна... :rolleyes: :-\ - вина ли е? :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=oSyYn6iLqK0

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
« Отговор #406 -: Април 17, 2013, 02:12:46 pm »
Аз филми не гледам, Животът ми е достатъчен като сюжет. Предпочитам Панорама, Референдум, Иде нашенската музика, История.БГ и други информационно-публицистични предавания по БНТ1.

Заради днешното ти предложение ще кажа, че Нова ТВ и БТВ и всяко друго ТВ не знам на кой канал се намира.

Гледам и Евроспорт или по-точно гледах, ама нелегалната ми кабелна в новата къща не го дава и съм в драма. /Изобщо не знам кой луд плаща за кабелна, цъкаш, цъкаш и нищо. Ако я нямам нелегално, ще мина на антена, а по-късно и на декодер )))))), щото така или иначе следя само Първа програма ))))) И Планета нямам, та затова не чистя вече вкъщи. Не ми се отдава чистенето, ако не мога същевреманно на висок глас да си припявам чалгии.

Инак и аз забелязах, че Марая днес е бяла и добра. /Може заради Калоян да е промоцията.

*

Нова

• 3491
« Отговор #407 -: Април 17, 2013, 02:16:26 pm »

Не, днес има промоция. :))

:haha: :rolf: :haha:

« Отговор #408 -: Април 17, 2013, 02:25:20 pm »
До Марая!
Имах предвид точно лелята и пожара. По мои спомени пожара се яви в съня на Александър и го възприех като негова мисъл (по-мисъл). Той се събуди от "кошмара" с горящата леля, тичаща в пламъци (много ефектна сцена между впрочем!!!). Аз го възприех като изпълнение на желанието му. Така мисълта за убийство ще превръща в "реалност". Човек трудно може да направи разлика, дали той е причината или е просто съвпадение. Не е необходимо действие/постъпка, само мисълта е достатъчна, за да те направи греховен (тоест убиец). От гл.точка на вселенското (божествено) съзнание - няма разлика. Ние обитаваме всички измерения (материални, астрални...), така че действаме във всички едновременно. В едно от измеренията сме чисто духовни/мисловни същности и затова там мисълта е формата на действие. Бог "вижда" греховете във всички нива, затова според християнството и помислите ни са грях, както и делата ни. Мисълта/желанието за убийство (или прелюбодеяние) те прави убиец (респ. прелюбодеец), не през Закона, но пред Създателя на душата ти. Това, разбира се, е "азбучна истина" (концепцията за греховната помисъл), но за мен освен знание има и постигане, тоест човек не е достатъчно да знае нещо на теория, а е необходимо и да го изпита емоционално, да го преживее ...поне естетически.. (за да "схване" същността на религията)  и изкуството е доста подходящо за целта. За това съм благодарен на Бергман, Тарковски и още 5-6 велики, които са ми помогнали на младини!

Що се отнася до твоите младежи - тук трябва да влизаме в твоята конкретика... а за целта трябват данни.
Нито ти знам положението, нито състоянието... ))) ... аз казах нещата принципно, а ти си решавай конкретно!
« Последна редакция: Април 17, 2013, 02:35:08 pm от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
« Отговор #409 -: Април 17, 2013, 02:25:40 pm »
Ох, за найсти път ще кажа, че много се забавлявам тук. Благодаря Ви!

Днес в офиса съм "малката шефка". Тези, на които съм субординирана са си били мечките по разпределение и така се смея на глас сама и необезпокоявана. Останалите не ме интересуват, да го д... и завиждат.

Размазах си спиралата значи, от смях.

*

Марая

• 28287
« Отговор #410 -: Април 17, 2013, 02:33:00 pm »
До Марая!
Имах предвид точно лелята и пожара. По мои спомени пожара се яви в съня на Александър и го възприех като негова мисъл (по-мисъл). Той се събуди от "кошмара" с горящата леля, тичаща в пламъци (много ефектна сцена между впрочем!!!). Аз го възприех като изпълнение на желанието му. Така мисълта за убийство ще превръща в "реалност". Човек трудно може да направи разлика, дали той е причината или е просто съвпадение. Не е необходимо действие/постъпка, само мисълта е достатъчна, за да те направи греховен (тоест убиец). От гл.точка на вселенското (божествено) съзнание - няма разлика. Ние обитаваме всички измерения (материални, астрални...), така че действаме във всички едновременно. В едно от измеренията сме чисто духовни/мисловни същности и затова там мисълта е формата на действие. Бог "вижда" греховете във всички нива, затова според християнството и помислите ни са грях, както и делата ни. Това, разбира се, е "азбучна истина" (концепцията за греховната помисъл), но за мен освен знание има и постигане, тоест човек не е достатъчно да знае нещо на теория, а е необходимо и да го изпита емоционално, да го преживее ...поне естетически.. (за да "схване" същността на религията)  и изкуството е доста подходящо за целта. За това съм благодарен на Бергман, Тарковски и още 5-6 велики, които са ми помогнали на младини!

Що се отнася до твоите младежи - тук трябва да влизаме в твоята конкретика... а за целта трябват данни.
Нито ти знам положението, нито състоянието... ))) ... аз казах нещата принципно, а ти си решавай конкретно!

Точно...и от тук идва голямото противоречие...И за греха и за вината..,защото преди тях има избор.Този избор е в съгласие с едно от телата ни...Кога , къде и как се е случил това не е важно.
Значи избора определя съзнанието и стремежите на останалите тела...
Та..в тоя ред - избора вина ли е?Или..грях?!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Нова

• 3491
« Отговор #411 -: Април 17, 2013, 02:37:37 pm »
Охооо, ти да видиш..

Сега във фейсбука ми се мерна, че Светослав Витков пак се е кандидатирал за избори.

Тъкмо мислих да не гласувам, ма сега ще си пусна гласа наказателно.

« Отговор #412 -: Април 17, 2013, 02:40:42 pm »

Избора може да е и едното, и другото. Те не се припокриват и не си противоречат.
Грехът е обективен, вината - субективна. Изборът обаче, както го описваш, се нуждае от пояснение. Не схващам напълно какво искаш да кажеш с това:

от тук идва голямото противоречие...И за греха и за вината..,защото преди тях има избор.Този избор е в съгласие с едно от телата ни...Кога , къде и как се е случил това не е важно.

вижда ми се объркано и не го разбирам!
А последното изречение според мен даже не е вярно.

*

Нова

• 3491
« Отговор #413 -: Април 17, 2013, 02:51:16 pm »
Що така все към политиката го влече тва момче? Ми не се гледа пеенето. То, добре че е той, де. Че ни прикипя от глупости. Не можем да припознаем нито един кандидат за свой. На предните избори за президент имаше повече гласове от тези на СДС.

Данните са от уикипедия, часът не е точен, разбира се.

Обаче с туй каре меркурий-уран като нищо ще ни стане съфорумец )))))))

*

Марая

• 28287
« Отговор #414 -: Април 17, 2013, 03:06:47 pm »

Избора може да е и едното, и другото. Те не се припокриват и не си противоречат.
Грехът е обективен, вината - субективна. Изборът обаче, както го описваш, се нуждае от пояснение. Не схващам напълно какво искаш да кажеш с това:

от тук идва голямото противоречие...И за греха и за вината..,защото преди тях има избор.Този избор е в съгласие с едно от телата ни...Кога , къде и как се е случил това не е важно.

вижда ми се объркано и не го разбирам!
А последното изречение според мен даже не е вярно.

Избора не е вина и грях. Избора е избор. Той включва всичко друго , но нито едно от двете. ;D
С две думи за едни греха и вината могат да бъдат диаметрално противоположни за други.
Телата ,които аз разпознавам са четири на брой. И те са емоционално, казуално,ментално и физическо.
Често пъти физическото страда, заради различни вибрации на някои от другите тела...Същото се случва и с другите тела...Избора е направен и вървим по неговия път..,а нещо липсва..,страда...

« Отговор #415 -: Април 17, 2013, 03:13:04 pm »

...избора вина ли е?Или..грях?!

Имаш странна логика. Задаваш ми горния въпрос, а после сама се "опровергаваш"!

Цитат на: Марая
Избора не е вина и грях. Избора е избор. Той включва всичко друго , но нито едно от двете.
Щом не включва нито едно от двете, защо ме питаш кое от двете е?

Аз говоря за християнството... А ти говориш за твоите възгледи, базирани на окултни науки. Не съм чувал християнството да признава 4 тела! Така че спорът ще стане леко шизофреничен. Или да се уточним за сферата на анализ, или да го спрем преди да се изпокараме  ;D))) 

*

Марая

• 28287
« Отговор #416 -: Април 17, 2013, 03:17:58 pm »

...избора вина ли е?Или..грях?!

Имаш странна логика. Задаваш ми горния въпрос, а после сама се "опровергаваш"!

Цитат на: Марая
Избора не е вина и грях. Избора е избор. Той включва всичко друго , но нито едно от двете.
Щом не включва нито едно от двете, защо ме питаш кое от двете е?

Аз говоря за християнството... А ти говориш за твоите възгледи, базирани на окултни науки. Не съм чувал християнството да признава 4 тела! Така че спорът ще стане леко шизофреничен. Или да се уточним за сферата на анализ, или да го спрем преди да се изпокараме  ;D)))

Нее..трудно ме разбираш. Или въобще не разбираш абстракция на мисълта ми... ;D

Няма за какво да се изпокараме. Аз не съм християнка. Майка ми също не е.
Принципа на всяка религия е окултен... ;D

Така, че няма да се изпокараме..поне не и аз... :P

« Отговор #417 -: Април 17, 2013, 03:20:16 pm »
Аз не съм християнка. Майка ми също не е.

Щом не си християнка - какво ти пука за христ.възглед за вината и греха?
Трябва да намериш отговор на твоя въпрос за младите ухажори във твоята мисловна/окултна система!

*

Марая

• 28287
« Отговор #418 -: Април 17, 2013, 03:22:48 pm »
Аз не съм християнка. Майка ми също не е.

Щом не си християнка - какво ти пука за христ.възглед за вината и греха?
Трябва да намериш отговор на твоя въпрос за младите ухажори във твоята мисловна/окултна система!

Вината и греха не са сързани само с християнството... :rolleyes: Пука ми за греха и вината..останалото са подробности.

Дадох го като пример..останалото с младите мъже.... ;D

« Отговор #419 -: Април 17, 2013, 03:26:40 pm »
Вината и греха не са сързани само с християнството... :rolleyes: Пука ми за греха и вината..останалото са подробности.
Дадох го като пример..останалото с младите мъже.... ;D

Дай отначало: Тогава какъв ти е въпросът?