Здравей Гост

ОСТРОВЪТ НА КАЛОЯН (Островът на съкровищата и желанията...)

• 2763 Отговора
  • 461535 Прегледи

Доколкото разбирам повечето (.....) твърдят, че Фронта няма да влезе...
Така показва луната... нали? (Жалко, че не се изказаха всички "корифеи" тук!)
Същото твърдят и социолозите по телевизиите...

Аз обаче се съмнявам. Чакам официалните резултати на ЦИК утре. И пак ще коментирам...

Калояне, твойте хора май са на ръба ..

Дано, надявам се пак аз да изляза прав, а не социолозите там и астролозите тук

Яд ме е на хора с дипломи, които "говорят" без да "изчисляват". Имаше предишни избори, в тях кандидатът им за президент взе 84 000 гласа (2.5%), при доста по-висока изборна активност - 52%. Сега при 47% активност, при ръст в подкрепата сред хората, видна с просто око, и при "революционна" обстановка след протести и мобилизация - как може да не "видят" социолозите, че шансовете им са съвсем реални. Елементарно, Уотсън. Ама нали си ги знам "колегите" - те са облъчени от собствените си пристрастия и профи-изкривявания и грехове. Все са изненадани (като общината от първия сняг)! Ето сега обявиха, че Фронта бил изненадата!

Но няма да злорадствам още, ще изчакам утре ЦИК.   ;D
"Логично" и тук астролозите не познаха хорара! ... С Марая ще коментирам прогнозите ни утре.

Ето и прогнозата ми от 14 април ... утре ще я анализирам... като излязат истинските резултати.

Моята прогноза:
ГЕРБ - 34,4%
БСП - 28,2%
ДПС - 11,8%
Атака - 10,1%
ДСБ - 4,2%
НФСБ - 4,1%
България на Кунева - 4%
Изборна активност - 56,7%

« Последна редакция: Май 13, 2013, 12:17:50 am от Калоян Иванов »
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

Последните официални данни от ЦИК ... при 96% обработени протоколи от страната:

ГЕРБ - 30.71%
БСП - 27.02%
ДПС - 10.59%
Атака - 7.38%
НФСБ - 3.73%
Кунева - 3.266%
ДСБ - 2.94%
ВМРО - 1.91%
РЗС - 1.694%,
"Лидер" - 1.69%
СДС - 1.42%

1. Изборната активност беше доста по-ниска от очакваната. Разлика 4%.. и това обърква малко сметките.
2. Подреждането на първите 4 "големи" партии е същото... разликите ми там са около 2-3% (голяма статистическа грешка!).
3. Най-близо съм при %% на БСП и ДПС (които може да се качат, ако не са обработени всички протоколи от Турция). Надцених Атака и Герб.
4. Малките партии ми бягат с под 1%... НФСБ не успя да прескочи с малко - 0.4%...за мое съжаление. При Костов сбърках с 1.1%

Имат да се преразпределят почти 25% по системата  Д'ОНДТ!!! След преразпределението на гласовете Герб ще получат поне още 10-12%.
БСП и ДПС ще си разделят останалите 10-12%. Атака почти няма да вдигне процентите си. 
За да затворим темата за изборите - радвам се, че Кунева не влезе. Явно магиите понякога действат )))

...Даже ще й направя магия да не успее - хихихи  ;D

За Костов този път ще си замълча и няма да коментирам. За него има кой да съжалява.
И Марая предвиди 7 партии, но влязоха 4. Явно не всички познахме. Трудно се прогнозират малки стойности на границата!
« Последна редакция: Май 13, 2013, 01:08:59 pm от Калоян Иванов »

*

Uran

• 6041
Май пак трябва да постна това :blink::

Понеже ви познавам, тъпи малоумници такива, знам също, че най-вероятно ще гласувате за Боко на изборите и ще се радвате, ако Костов не влезе в парламента, защото си мислите, че ще му е кофти.

Това дали Костов ще влезе или не, дали ще му е кофти или не, нито ми е важно, нито мога да знам.

Ама това, че на вас ще ви е кофти го знам със сигурност. И да се върне Боко на власт – пак ще ви е кофти. И Костов да не влезе – пак ще ви е кофти. За когото и да гласувате – все ще ви е кофти, все ще страдате и все ще сте нещастни. И да не гласувате – пак ще е така.

А ще ви е кофти, ще ви е яд и ще страдате не защото сте гласували за тоя, за оня, или защото въобще не сте гласували, а защото сте тъпи малоумници. Такива.

Teзи, които неистово мразят Костов и "костовистите", ще е добре да изследват генезиса на тези си ирационални чувства.  ;D

*

Papy

• 4343
бих била много по-доволна да харесвам някой, вместо да мразя друг

повод, повод ми трябва само :)

Пак ли ще обсъждаме Костов? Пак ли да му изброявам греховете към народа, докато управляваше?!
Костов не е Спасителят! Ако беше - хората щяха да го подкрепят все още.
А той "разби" сините окончателно на последните три избора! Сините вече са маргинална партия благодарение на него.
И най-дразнещото е, че още се изживява като пророк!!! и незаменим управленец и икономист!
Днес пак се изцепи (докато подаваше оставка пред медиите), че той бил единственият, който можел да реши задачата.

*

Uran

• 6041
Човече, кой ти говори за спасители, месии?
Хората щели да го подкрепят?! Чуваш ли се? Кои хора?
Хора няма. Маргинална партия?! Това във вестник ли го прочете или ти го каза барека?
Тъкмо се преброихме колко сме останали тези, които искат да са автономни, а не някой да ги оправя. :blink: Еми, малко сме. Не можем да ви влачим повече. ;D Сори!  ;D

Маргинална партия - РАЗБИРА СЕ! Маргинална е партия под 4%... тоест под чертата, зад маргина/margo - от лат. граница.
Не протестирай против фактите. Да припомням ли колко % взе СДС и Костов през 1997 г.?
Не влачите никого. Не може 3% да влачат 97% в никакъв смисъл. Още повече, че подкрепящите Костов са под 100 000 души.
Няма как да влачите 7 милиона души. Костов опорочи "синята идея", за която бяхме всички преди 20 години.
Вече казах: Не аз говоря за Спасители и Мисии... Костов се изживява като такъв...
...и неговите привърженици така говорят за него: "само той можел да оправи положението!" - тоест, той е Спасителя.
САМ КОСТОВ МОЖЕ ДА ОПРАВИ САМО ЖЕНА СИ И БАНКОВАТА СИ СМЕТКА!

Всеки трябва да си плати за измамата. Това е справедливостта.
Жалко че другите лъжци и измамници - Герб, БСП и ДПС - не са си платили още. Но ще дойде и техния ред. Някога.
« Последна редакция: Май 13, 2013, 09:03:38 pm от Калоян Иванов »

поправям се: не сте под 100 000, а сте 103 638.
Това отчете ЦИК онзи ден окончателно.

*

Uran

• 6041
За сметка на това, простите са много :blink:. (от учтивост не използвам друг спомагателен глагол  :blink:)

За сметка на това, простите са много :blink:. (от учтивост не използвам друг спомагателен глагол  :blink:)

странно какъв ли спомагателен глагол можеш да използваш тук!????????
сегашно (просто) време не предполага използване на спомагателен глагол!
спомагателен глагол може да се ползва само във сложни времена.
вероятно искаш да кажеш: "друго лице и число на глагола съм" - нещо като СТЕ, СМЕ...
« Последна редакция: Май 19, 2013, 07:52:45 pm от Калоян Иванов »

спомагателен глагол може да се ползва само ФъФ сложни времена  ;D

така добре ли е?    :19:
« Последна редакция: Май 19, 2013, 08:01:14 pm от Калоян Иванов »

*

Константин

само във сложни времена
Ти научи елементарната граматика, а после коментирай по-сложните неща :)

*

Uran

• 6041

странно какъв ли спомагателен глагол можеш да използваш тук!????????
сегашно (просто) време не предполага използване на спомагателен глагол!
спомагателен глагол може да се ползва само във сложни времена.
вероятно искаш да кажеш: "друго лице и число на глагола съм" - нещо като СТЕ, СМЕ...

Не преигравай в оригиналниченето. :blink: Ясно е, че съм имала предвид друго л. и чл. на глагола съм.

Не преигравай в оригиналниченето. :blink: Ясно е, че съм имала предвид друго л. и чл. на глагола съм.

Ти не прекалявай с надценяването си. Не можеш да ме сложиш в групата на политическите глупаци....
Освен това политическите възгледи са право, което няма как да откажеш дори на глупаците.
... Освен ако не си привърженик на тоталитарна или авторитарна доктрина! .. Но тогава ще влезеш в открито противоречие с идеологията на ДСБ.
Аз мога да си го позволя, но ти - НЕ.
« Последна редакция: Май 19, 2013, 09:57:29 pm от Калоян Иванов »

Започна новия 42-ри парламент. Ще го бъде ли и колко?
Какво четете по картата? Тълкувания!? Това струпване на планети в XI...
...и тази "странна конфигурация" - Уран-Плутон-Луна.... Как ще тълкувате тау-квадрата тук?

« Последна редакция: Май 21, 2013, 09:14:04 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
Уффф, рачешки ас, пък тя луната милата се забила точно на място.

Уффф, рачешки ас, пък тя луната милата се забила точно на място.

тъкмо сега президента каза: "...България 20-20..."...
а на мен ми мина през ум: "...България 120-120..." ...
голяма ВЕЗНА е това НС... Разпределението на гласовете е фифти-фифти. Луната е във везни...

Дали виждате тук накъде може да наклони везните Вален?

И с този Стоян Михайловски ...президента направо ме съсипа окончателно... (орел, рак и щука!)
« Последна редакция: Май 21, 2013, 09:30:27 am от Калоян Иванов »

*

Нова

• 3491
Кой е тоя Михайловски?