Здравей Гост

Анаретни и Критични градуси

• 122 Отговора
  • 27582 Прегледи
*

Grace

• 2257
Анаретни и Критични градуси
« -: Април 16, 2013, 08:58:49 pm »
Анаретни градуси, наричани кармични или критични градуси - 28 и 29

И още, КРИТИЧНИ градуси за различните модалности са:
За кардиналните / Овен, Рак, Козирог, Везни /- 0, 13, 26
За подвижните / Риби, Дева, Близнаци, Стрелец / - 4, 17
За неподвижните / Телец, Лъв, Скорпион, Водолей / - 8-9, 21-22

0 и 29 се считат критични за всички знаци. В предсказателната астрология се свързват с криза и кризисни ситуации. 29-я градус често символизира край, завършване на нещо.
Ако натална планета е разположена в критичен градус, то делата, които тя символизира са подчертани и имат особено значение в живота на индивида.

Имате ли наблюдения за проявленията на критичните градуси при вас? Напр. натална планета прогресирала в критичен градус? Проявления на прогр. Луна в критичен градус / случва се на всеки 2.5 г /?  Споделете наблюдения и преживявания.

« Последна редакция: Април 17, 2013, 08:04:34 am от Grace »

*

Uran

• 6041
Re: Анаретни градуси
« Отговор #1 -: Април 16, 2013, 09:29:59 pm »
Имам Венера в нулевия градус на овен.
Много е прилепчива в синастриите- вингие имало партньорска планета кацнала отгоре й.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2 -: Април 16, 2013, 09:32:09 pm »
Марс ми е в 26гр. на Овен
Уран 17гр. Стрелец
Прогресивна Венера до скоро е била на 13гр в Овен, на точно на 14-ти са се разминали с прогресивно Слънце, тогава се влюбих  :blink:
Луната ми съвсем на скоро е била в тези градуси на Скорпион
Ха! Мойта прогресивна луна също е в скорпион сега.На 20.41гр.Значи до няколко дни ще стигне анаретен 21ви :-\
Дали ще се случи нещо?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Април 16, 2013, 09:59:55 pm »
Имате ли наблюдения за проявленията на критичните градуси при вас? Напр. натална планета прогресирала в критичен градус?

Имам натален Плутон в критичен градус, управлява изгряващия знак.
Ако приемем, че съм родена 3-4 мин. по-късно (според повечето ректификации), през 2012 дирекционното МС съвпадна с нат. Плутон. Годината наистина беше много критична и същевременно важна за мен, краят на годината донесе значимо събитие - промяна в местоживеенето, преместване (при неприятни обстоятелства), прекъсване на някои контакти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #4 -: Април 16, 2013, 10:09:00 pm »
В НАИСТИНА анаретен градус ми е уран-29 гр.
КРИТИЧЕН градус е друго, имам меркурий на о4 в подвижен знак-на трон и венера на 09 гр в телец -на трон. Винаги мога да се опра на тях в труден момент, без и да подозирам,че те се включват, въпреки че не са си в сектата, но са тронови. По-късно го разбирам, че съм се справила благодарение на тях.
Може да оправите заглавието на темата.
Виж анаретният уран си беше белязан със съдбовност наистина, необходимите промени срещу, които ритах идваха отвън като инцидентна събитийност, докато не го интегрирах някак...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #5 -: Април 17, 2013, 07:44:51 am »

Марс е в анаретен градус - 29` Рак, натални аспекти - съвпад Сатурн - в 28` Рак и квадрат Уран 2`Скорпион.

Винаги ми е било предизвикателство енергията на Марс - наистина силовите аспекти със Сатурн и едновременно Уран дават едно непредвидимо протичане на енерията. Едновременно - високоволтова /Уран/, ама с прекъсвач /Сатурн/ :blink:

Марс в натала сключва и плавни секстили със Слънцето и Меркурий и мисля, че именно от там, успявам донякъде да канализирам напрежението. Чрез практики, които са насочени към дисциплина на ума и също събития/обстоятелства - дисциплиниращи Слънцето-Аза.

Та пак ...стигаме до дисциплината  ;D  ;D
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #6 -: Април 17, 2013, 07:51:39 am »
при мен такива са венера и хирон. не мога да преценя как се проявяват, венера не ми е добре поставена в натала.

*

Grace

• 2257
« Отговор #7 -: Април 17, 2013, 08:03:17 am »
В НАИСТИНА анаретен градус ми е уран-29 гр.
КРИТИЧЕН градус е друго,
имам меркурий на о4 в подвижен знак-на трон и венера на 09 гр в телец -на трон. Винаги мога да се опра на тях в труден момент, без и да подозирам,че те се включват, въпреки че не са си в сектата, но са тронови. По-късно го разбирам, че съм се справила благодарение на тях.
Може да оправите заглавието на темата.
Виж анаретният уран си беше белязан със съдбовност наистина, необходимите промени срещу, които ритах идваха отвън като инцидентна събитийност, докато не го интегрирах някак...

Да, поправих го, за да е ясно. Късно вечер, толкова съм го могла да го напиша.

Enigma, заради анаретния Уран, можеш ли да кажеш, че астрологията играе значима роля в живота ти? напр. да се занимаваш професионално с нея
« Последна редакция: Април 17, 2013, 08:09:00 am от Grace »

« Отговор #8 -: Април 17, 2013, 08:04:08 am »
Имам Слънце на 0 гр. в Рак, и асцедент на 4 гр. в Стрелец. Слънцето ми е У9.

Не знам какво би било определящото между тях - освен, че образованието винаги е било много важен приоритет за мен. И май новото ми поприще ще е в тази сфера, поне така съм го замислила. ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #9 -: Април 17, 2013, 08:14:29 am »

Марс е в анаретен градус - 29` Рак, натални аспекти - съвпад Сатурн - в 28` Рак и квадрат Уран 2`Скорпион.

Винаги ми е било предизвикателство енергията на Марс - наистина силовите аспекти със Сатурн и едновременно Уран дават едно непредвидимо протичане на енерията. Едновременно - високоволтова /Уран/, ама с прекъсвач /Сатурн/ :blink:

Марс в натала сключва и плавни секстили със Слънцето и Меркурий и мисля, че именно от там, успявам донякъде да канализирам напрежението. Чрез практики, които са насочени към дисциплина на ума и също събития/обстоятелства - дисциплиниращи Слънцето-Аза.

Та пак ...стигаме до дисциплината  ;D  ;D

29 градуса в Рак се води градуса на милионерите. Надали всеки с планета там е милионер от самосебе си, но би било интересно да проследим такова положение в различни карти.
Vanilla, не е късно, може да се омъжиш за милионер  :blink:

*

Lillie

• 30532
Re: Анаретни и Критични градуси
« Отговор #10 -: Април 17, 2013, 08:17:04 am »
28 гр. 40 мин. нали се пада в 29ия? Тогава брои ли се за анаретен?

Имам Юпитер там/в 7 дом, У2, без мажорни аспекти. И мога да кажа, че наистина изявата му е доста специфична.

А баш анаретен ми е Хирон  ;D - 29 гр. 59 мин. Овен, съвсем на края на 5 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #11 -: Април 17, 2013, 08:25:57 am »
Ето един хубав линк на английски с описание за АНАРЕТНИТЕ градуси и значението им

http://www.astrologyinaction.com/anareticdegree.htm

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Април 17, 2013, 08:38:40 am »
С Юпитер в градус на банкрута съм се уредила, но и на големите пари. Все пак за да обявиш голям банкрут, трябва да има какво да загубиш. ;D

Възможно е да дойде и по съпружеска линия, ако изобщо някога се стигне до брак, де.

Дотук по-скоро анаретният Юпитер работи в посока към ограничения, свиване на експанзията и възможностите в двете сфери, с които е свързан в хороскопа - по втори и седми дом.

В близките две години по едно и също време предстоят две дирекции с участието на Юпитер - дир. Юпитер в съвпад с нат. Луна и дир. Венера в съвпад с нат. Юпитер, та ще видим...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #13 -: Април 17, 2013, 08:42:12 am »

*

Papy

• 4343
« Отговор #14 -: Април 17, 2013, 08:49:03 am »
Имам меркурий в критичен градус и сатурн в анаретен, какво да обяснявам, мисля, че си личи :)

И по прогресия-юпитер в критичен, луна в анаретен
« Последна редакция: Април 17, 2013, 08:53:07 am от Papy »

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #15 -: Април 17, 2013, 09:02:54 am »

29 градуса в Рак се води градуса на милионерите. Надали всеки с планета там е милионер от самосебе си, но би било интересно да проследим такова положение в различни карти.
Vanilla, не е късно, може да се омъжиш за милионер  :blink:

Точното разположение на Марс е на 29`33 в Рак.

Тъй като Марс в натала е свързан аспектно със Слънцето /пък Слънцето е в съвпад Юпитер и Венера и Локус Фортуна в Телец и в 7-мия дом/ твоето предположение за съпруг може и да е вярно един ден  :blink: Да видим.

*

Grace

• 2257
« Отговор #16 -: Април 17, 2013, 09:28:38 am »
Да, с тези конфигурации и предвид Слънцето в Телец, никак не изключвам такава вероятност. Жените Телец и по принцип са доста ориентирани към платежоспособни мъже.  :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #17 -: Април 17, 2013, 09:43:11 am »
Да, с тези конфигурации и предвид Слънцето в Телец, никак не изключвам такава вероятност.
Жените Телец и по принцип са доста ориентирани към платежоспособни мъже.  :blink:

:blink:

« Отговор #18 -: Април 17, 2013, 10:00:54 am »
Меркурий на 29 градуса в Козирог в 5-ти дом. Не обичах да ходя на училище,въпреки че бях отличничка и последните две години изкарах като частна ученичка. А дори и когато ходех на училище беше само когато аз искам и влизах само в часовете,които на мен ми харесват-български език и физика. Добре,че бях любимка на класната по български,та ми извиняваше всичките отсъствия без да пита подробности... Иначе като действие по самия дом се прояви като изпитване на досада от вниманието на мъжете. Не че не ми носи удоволствие,не ме разбирайте погрешно,но просто на моменти досадата и отегчението надделяват. Има и друг момент. Винаги когато съм била влюбена,обекта на моите чувства по една или друга причина е бил недостъпен. Чувствах това като някаква гадна подигравка на Съдбата. В крайна сметка за какво ми е няколко момъка да ми се обясняват в любов,когато аз не ги харесвам и да точа лиги по някой който е недостъпен. Добре,че с последния не е така. Харесването е взаимно...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Grace

• 2257
« Отговор #19 -: Април 17, 2013, 11:42:46 am »
Цитат
Да, играе такава роля. Благодарене на нея съм се самоопознала и разбрала,че мога да се справя и с най-тъмните преживявания. "изпитвала" съм я много години как работи, имам "доказателства" . Наистина много й дължа, благодарна съм ,че се срещнах с нея.
За професионалното, имам дипломи, търсят ме хора, не често, но това прави ли ме професионалист? Не се рекламирам никъде и оставям на случайността да ме свърже с някой, който мисли,че може да му помогна с това, което знам.  Ученето е до края...
И се стремя да не се приемам насериозно, иначе не е добре...

Ами, според мен, да, прави те професионалист. Харесвам начина по който гледаш на нещата и на себе си, това показва ниво на зрялост до което малцина стигат.  :blink: Кажи нещо повече за картата си, Слънце, Луна, ...