Здравей Гост

Анаретни и Критични градуси

• 122 Отговора
  • 27632 Прегледи
Re: Анаретни и Критични градуси
« Отговор #40 -: Април 17, 2013, 06:02:20 pm »
Ако се приеме за правилен часа ми, АЦ-то и ми е в критичен градус - 17 градуса в Дева.
На 4  градуса ми е Слънцето в Дева :o . Със сигурност в критичен градус ми е Юпитер - 9 градуса в Скорпион, по натал.

Чела съм, че 9 градуса в Риби бил един от най-лошите градуси в зодиака. Вярно ли е и какво може да се очаква ако имаме планета там (в моя случай Сатурн) ?

Е, много съм прецакана значи :o !!!

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #41 -: Април 17, 2013, 06:08:05 pm »
Интересуват ме анаретните Слънца и Юпитери- особено в рак.
Някои с такива? :blink:
Юпитер е на 28 37 в Стрелец чудя се анаретен ли се счита..Наскоро прогресивния мина на 0 0 в Козирог
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

*

Uran

• 6041
« Отговор #42 -: Април 17, 2013, 06:31:44 pm »
Интересуват ме анаретните Слънца и Юпитери- особено в рак.
Някои с такива? :blink:

Да, прогр Юпитер се придвижи на 29 гр в Рак и ще си постои там известно време. Така затваря наталната квадратура с Марс, който е анаретен във Везни.

Да докладваш за събития.
Едното ми дете е с анаретно Слънце, другото- с Юпитер.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Април 17, 2013, 09:15:47 pm »
Юпитер обаче ми е козирог 12,57 дали минава за 13...?

Да, брои се в 13ия, дори ако е в 12 гр. 01 мин.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

• 2478
« Отговор #44 -: Април 18, 2013, 02:29:26 am »
29* - Слънце, Плутон, АЦ/ДЦ
0* - Нептун
Везни 13* - Уран
Дева 17* - Меркурий /Меркурий ми е неаспектиран също/.
Скорпион 9* - Луна

Грейс, при мен лично прогресивна Луна е много показателна. При смяна на знак винаги дава събития (както хубави, така и лоши), в зависимост от аспектите, които прави с наталните ми планети. Както забелязваш имам си в изобилие планети в анаретни и критични знаци.  ;)
При смяна на знака на пр. Венера се омъжих и родих.
При смяна на знака на пр. Слънце - големи професионални постижения (Слънце е управител на МЦ).
През 2014 пр. Венера отново сменя знак, правейки съвпад с нат. Нептун и нат. Юпитер и секстил с нат. Слънце и нат. Плутон.  :blink:
През 2015 прогресивни Меркурий и Марс сменят знаците също. По същото време пр. Луна сменя знака и тя. Очаквам много събития, които в момента са набрали скорост.  :blink:

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #45 -: Април 18, 2013, 07:40:20 am »
При смяна на знака на пр. Слънце - големи професионални постижения (Слънце е управител на МЦ).

Дивна, благодаря за споделеното!
Накара ме да погледна прогресивната карта и по този начин - да гледам освен знака на прогресивната Луна и аспектите, които сключва с наталните планети...  Прогресивното Слънце при мен тази година сменя също знака си /и отново е управител на МЦ в натала/ и прави съвпад с прогресивната Венера, която вече е в първия 1` на знака. Съвпадът се случва в 7-ми прогресивен дом.

Интересното е, че и прогресивният АСцендент променя знака си и влиза в 1` на Стрелец  :blink:, което някак ми харесва, защото по натала Луната ми е в знака на Стрелец и имам усещането, че това ще доведе до по-леката й и свободна изява ...че горката, май е попренебрегвана  ;D
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #46 -: Април 18, 2013, 04:22:55 pm »
А...и аз забравих да напиша,че слънцето ми е на 28.59гр в риби в 9ти дом.Опозиция с плутон и т.н.... ;D

Ти специална рибка... ;D
Честно да ти кажа....не знам ка се изразява това :-\
Може би имам нещо овенско.....знам ли? Само 10 часа ме делят от овена....
Плутонова си..последния деканат...на риби.
Имаш и специален градус..,който умее да разрушава..и да сътворява.

С моя меркурий в овен,все пиша на парче ;D
Та, забравих да напиша ,че и плутон ми е анаретен.На 0гр във везни.

Какъв е извода,слънце опозиция плутон -анаретни.
Доста силно а? Какво мислите? :-\
Да,имам като че ли силата на скорпиона в определени моменти,да се прераждам :lol:

*

Uran

• 6041
« Отговор #47 -: Април 18, 2013, 05:59:59 pm »
Имам и анаретен Нептун. Сега, като се замисля, двете ми анаретни планети са в тригон.
Имам творчески импулси и обичам изкуството в повечето му форми.  :blink:

« Отговор #48 -: Април 18, 2013, 06:45:55 pm »
http://www.astrologycom.com/zodiac2.html - тук пишат и за "мързеливи" и щастливи градуси, освен за анаретните и критичните.
Имате ли планети в тези градуси и как се проявяват ?

« Отговор #49 -: Април 20, 2013, 06:34:26 am »
ами че те мойте половината са анаретни,като ги гледам...Меркурий -0*в телец  ;   Марс- 21*в телец  ;  Сатурн - 8* в телец  ; Нептун - 0*в стрелец   , като Марс и Нептун са в сходяща опозиция ....а принципно транзитите на тези планети  усещам най-силно /особено кофти транзитите и особено нан Марс,който е диспозитор на Слънцето ми и на Луната ми-ама,че  късмет !/.. в момента  прогр Луна е в 8* в скорпион и прогр Нептун,който опонира прогр Слънце...олее,как се покриват нещата с реалността ми....благодаря за тази тема :blink:
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Divna

• 2478
« Отговор #50 -: Април 21, 2013, 01:28:38 am »

Накара ме да погледна прогресивната карта и по този начин - да гледам освен знака на прогресивната Луна и аспектите, които сключва с наталните планети...  Прогресивното Слънце при мен тази година сменя също знака си /и отново е управител на МЦ в натала/ и прави съвпад с прогресивната Венера, която вече е в първия 1` на знака. Съвпадът се случва в 7-ми прогресивен дом.

Интересното е, че и прогресивният АСцендент променя знака си и влиза в 1` на Стрелец  :blink:, което някак ми харесва, защото по натала Луната ми е в знака на Стрелец и имам усещането, че това ще доведе до по-леката й и свободна изява ...че горката, май е попренебрегвана  ;D

Семейна ли си? Много хубави прогресии за създаване на семейство имаш.  :blink: 

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #51 -: Април 21, 2013, 09:00:59 am »

Да попитам: отчитате ли съвпадите /точни, до `/ на прогресивни планети с неподвижните звезди?
Чела съм някои материали за тълкуване на тези съвпади в наталните карти, могат ли да бъдат разглеждани и при прогресивните такива?

Пример: съвпад на прогресивен Меркурий с Алдебаран в 7-ми прогресивен дом?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #52 -: Април 21, 2013, 09:35:56 am »

Възможно е и да предстои  :blink:

*

samoella

• **
  • 639
  • И след най-тъмната нощ настъпва утро....
« Отговор #53 -: Април 21, 2013, 09:41:21 am »

Да попитам: отчитате ли съвпадите /точни, до `/ на прогресивни планети с неподвижните звезди?
Чела съм някои материали за тълкуване на тези съвпади в наталните карти, могат ли да бъдат разглеждани и при прогресивните такива?

Пример: съвпад на прогресивен Меркурий с Алдебаран в 7-ми прогресивен дом?
Не съм специалист по неподвижните звезди,въпреки ,че в един момент много се занимавах с тях,мисля,че влиянието им е много по-силно в наталната карта и то в съвпад с планета..а щом при теб е прогресивна планета ,трябва да отчетеш значението на звездата ,от каква величина е и може би ще има значение щом е в 7 дом
ВЧЕРА Е ИСТОРИЯ
УТРЕ Е МИСТЕРИЯ
ДНЕС Е ПОДАРЪК

« Отговор #54 -: Април 21, 2013, 02:35:58 pm »
АЦ/ДЦ и МЦ/ИЦ в критични
Плутон на 29 в Скорпион.. ха!

« Отговор #55 -: Април 21, 2013, 07:21:12 pm »
За първи път видях карта с две анаретни планети

*

Константин

« Отговор #56 -: Април 21, 2013, 08:08:37 pm »
Като цяло, анаретна Венера и/или Луна (независимо дали в мъжка или женска карта, но все пак в мъжка повече) ще дадат много големи предпоставки за кризи и напрежение в любовния живот на човека :)

« Отговор #57 -: Април 21, 2013, 08:12:15 pm »
Картата е на жена, трудна , но силна любов до смъртта на партньора й, жена с много силен дух и интуиция , болна е от нелечима болест, бори се геройски, винаги ме пита дали ще живее още две години за да види сина си с професия и аз отговарям , че много се е разбързала и че ще има много по 2
« Последна редакция: Април 21, 2013, 08:16:32 pm от АДА »

« Отговор #58 -: Април 21, 2013, 08:53:10 pm »
Животът й е борба за всеки ден, волята й винаги ме изумява.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Април 21, 2013, 09:52:49 pm »
Животът й е борба за всеки ден, волята й винаги ме изумява.

А какво е заболяването, ако е удобно да питам?

Гледах картата, но не мога да определя еднозначно.

Да не е някое автоимунно или кръвно заболяване?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.