Здравей Гост

Анаретни и Критични градуси

• 122 Отговора
  • 27625 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Анаретни и Критични градуси
« Отговор #80 -: Април 22, 2013, 08:20:00 pm »
пролетно време всички язви, гастрити, жлъчки и т.н. са с пълна сила
почвай улкопрола :)

шегувам се-посъветвай се с лекар

оная бактерия не съм чула с билки да се оправя, ама ти си знаеш
« Последна редакция: Април 22, 2013, 09:59:20 pm от Papy »

*

Grace

• 2257
« Отговор #81 -: Април 22, 2013, 09:32:30 pm »
Права си, имам точен квадрат Плутон/Слънце, а Слънцето ми е У6 и язвата пак ми се появи и тормози много и може да ми влияе на настроението, аз за пръв път си погледнах прогресиите, но ще ги следя да видим.

sunnily, на колко градуса ти е Слънцето? значи имаш и съвпад с Уран ... и никакви събития?

*

Papy

• 4343
« Отговор #82 -: Април 22, 2013, 09:51:18 pm »

Слънце в 11.36 - нямам абсолютно точен квадрат с Плутон, понеже той се врътна 11.35, но аз го усещам, на квадрата с Луната миналата година получих язва. Съвпадът с Уран е другият месец.

чудно си се наредила
но няма страшно, ние сме с теб :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #83 -: Април 22, 2013, 10:03:30 pm »

Марсов скорпион съм, не се страхувам, ако пукна, ще ме закопаят мойте хора ;D Но по моята карта могат да се учат хората да НЕ правят децата си с асц./Луна/Слънце в съвпад в кардинална зодия ;D Защото Сатурн, Уран, Плутон удрят и двете светила, а те са У4, 5, 6 - смятайте какво се случва в тези домове - мор!

хаха, след тия транзити пак ще си говорим
засега само жокер: пукането е лесна работа, виж непукането...:)

*

Papy

• 4343
« Отговор #84 -: Април 22, 2013, 10:29:52 pm »
ма не те плаша бе, успокоявам те, нали ти казах, ние сме с теб :)

*

Asol

• 4140
« Отговор #85 -: Април 23, 2013, 08:06:59 am »
Има логика, ако го разглеждаш като правило и единичен фактор. Няма готов шаблон.

Колко да е единичен един квадрат, ако включим и осите-тау, ако сложим и пр сатурн точна опозиция нат меркурий, плюс самия пр сатурн в крит градус, всичко в ъглови домове

Не включва и минимума данни необходими за да си правиш каквито и да е изводи. Плюс това някои фактори са под съмнение като осите. Сатурн си прави такъв аспект по принцип, а бавните по прогресия почти не променят местоположението си. И без да обръщаме внимание на това, разглеждането само на прогресия е единичен фактор.
« Последна редакция: Април 23, 2013, 08:12:29 am от Asol »

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #86 -: Април 23, 2013, 08:09:34 am »
Моя мерк е в 29*11 и изобщо не мисля, че е слаб. Някъде пишеше умствено изоставане и/или говорен дефект.

*

Papy

• 4343
« Отговор #87 -: Април 23, 2013, 08:26:27 am »
Не включва и минимума данни необходими за да си правиш каквито и да е изводи. Плюс това някои фактори са под съмнение като осите. Сатурн си прави такъв аспект по принцип, а бавните по прогресия почти не променят местоположението си. И без да обръщаме внимание на това, разглеждането само на прогресия е единичен фактор.

Минимум данни...ок
Виж сама

*

Grace

• 2257
« Отговор #88 -: Април 23, 2013, 09:07:45 am »
Стига си ме плашила :33:, че и без това тези дни съм много негативно настроена, като гледам наборките си колко млади, зелени и щастливи изглеждат, а аз какво трябваше да преживея, но всеки сам си носи кръста, ще го нося и аз. Ама имам и Юпитер в козирог на 11.42 та картинката да е пълна :29: То по-добре да имах анаретни или критични градуси, отколкото толкова кардинал.

sunnily, къде мога да ти видя картата или данни на лс? имаме доста сходни предстоящи транзити  :blink:

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #89 -: Април 23, 2013, 11:39:03 am »
Моя мерк е в 29*11 и изобщо не мисля, че е слаб. Някъде пишеше умствено изоставане и/или говорен дефект.
Нищо подобно, имам роднина с Мерк. в скорпион в 1 дом 29* и не спира да чете, виж си в кой дом ти е, кои управлява и аспектите. А как си със здравето?
И моя е в скорпион на IC със ЮЛВ, У1,2,10, а здравето е горе долу и пак не се водя от болнавите. Слънце съвпад Сатурн-слаб имунитет, леко наранена луна в 8ми - гинекологични проблеми.

*

ini

• **
  • 597
« Отговор #90 -: Април 23, 2013, 11:53:49 am »
Нищо подобно, имам роднина с Мерк. в скорпион в 1 дом 29* и не спира да чете, виж си в кой дом ти е, кои управлява и аспектите. А как си със здравето?
И моя е в скорпион на IC със ЮЛВ, У1,2,10, а здравето е горе долу и пак не се водя от болнавите. Слънце съвпад Сатурн-слаб имунитет, леко наранена луна в 8ми - гинекологични проблеми.
Точно тези проблеми имах предвид, но не те попитах първа, за да видя отговора. Това ми е любимият меркурий в скорпион, заради чувството за хумор ;D А твоят доколкото разбирам е в съвпад с юлв и У1 - много си умна даже.
http://astroto.com/sarticle.php?id=57
Мерси. Да, някой път сама себе си изумявам.  ;D

« Отговор #91 -: Април 24, 2013, 12:58:28 pm »
Имам въпрос :blink:

До колко минути е допустимо преди и след критичния градус?

Венера във водолей - 28.09гр.
Плутон в скорпион - 9.27гр.
Луна в риби - 4.57гр.
За Венерата, ясно, че е в кармичен градус. А другите, тъй като за скорпиона е 9гр., а за Луната - 4гр. :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #92 -: Април 24, 2013, 01:23:30 pm »
аз не им давам орбис - или е в градуса или не е.

« Отговор #93 -: Април 24, 2013, 02:11:56 pm »
Благодаря ти, Грейси :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #94 -: Април 24, 2013, 02:30:19 pm »
Някой може ли да ми помогне със сайт, книга или статия за декадите?

Ако напишеш в гугъла "astrology decanates", ще излязат доста сайтове, сред тях това представяне ми се струва по-сериозно и задълбочено: http://www.bendykes.com/articles/decans.php
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #95 -: Май 05, 2013, 10:20:14 pm »
Имам анаретна венера в скорпион в 12ти дом, и нодалната ми ос е разположена в 0-ия градус на водолей-лъв. Като бъдат докоснати от транзит, прогресия или дирекция винаги има събитие, но по-специфично, свързано с темите на домовете и знаците...
Прогресивния нептун ми е в критичен градус и когато тр. нептун докосне натална планета ми се гади..

Познавам жена с анаретна венера във водолей, 2ри дом квадратирана от Уран, който е в 0-ия градус на стрелец на К12... мъжа й загива от токов удар по време на работа....
Една приятелка има анаретна венера в стрелец съвпад уран и опозиция юпитер, нейния приятел загива в катастрофа...

Знам, че 29тия градус хем взима много, но и дава много.. и двете са губили пари и ценности, но и са получавали много.. любов не им е липсвала. В момента и двете са с богати мъже, но не съм сигурна, че ги обичат..

Имате ли наблюдения върху анаретни венери... имате ли примери с жени, които не са "изгубили" любовта си..

Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #96 -: Май 05, 2013, 10:29:22 pm »
Имам анаретна венера в скорпион в 12ти дом, и нодалната ми ос е разположена в 0-ия градус на водолей-лъв. Като бъдат докоснати от транзит, прогресия или дирекция винаги има събитие, но по-специфично, свързано с темите на домовете и знаците...
Прогресивния нептун ми е в критичен градус и когато тр. нептун докосне натална планета ми се гади..

Познавам жена с анаретна венера във водолей, 2ри дом квадратирана от Уран, който е в 0-ия градус на стрелец на К12... мъжа й загива от токов удар по време на работа....
Една приятелка има анаретна венера в стрелец съвпад уран и опозиция юпитер, нейния приятел загива в катастрофа...

Знам, че 29тия градус хем взима много, но и дава много.. и двете са губили пари и ценности, но и са получавали много.. любов не им е липсвала. В момента и двете са с богати мъже, но не съм сигурна, че ги обичат..

Имате ли наблюдения върху анаретни венери... имате ли примери с жени, които не са "изгубили" любовта си..

Ето ме...в козирог на 29*12 мин. с една разлика по-богата от мъжете си... :P

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Papy

• 4343
« Отговор #97 -: Май 05, 2013, 10:30:16 pm »

Да-поне до момента
Анаретна венера в дева, съвпад с меркурий, 2-ри дом

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #98 -: Май 05, 2013, 11:39:05 pm »
Супер! Мерси за отговорите  :wub: Успешна седмица!
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #99 -: Май 06, 2013, 08:50:59 am »
Знаете ли повече за анаретно Слънце. Познавам човек с такова.

" The Sun represents the will and the life force.  Sun placed in the anaretic degree suggests that a person is driving for change.  This represents self-improvement and drive to see beyond the new horizon.  It is a karmic placement."

Тук пише, че слънцето представлява жизнената сила и човекът с такова слънце се стреми към промяна, самоусъвършенстване и желание да види отвъд хоризонта. Това било кармично положение. Не ми става ясно с моя английски дали човекът осъзнава това или просто е принуден да го прави. Освен това как на практика се проявява това? Има ли някой с такова Слънце?