Здравей Гост

Анаретни и Критични градуси

• 122 Отговора
  • 27622 Прегледи
*

Veselin

• 2737
Re: Анаретни и Критични градуси
« Отговор #100 -: Май 06, 2013, 08:55:24 am »
Аз имам такова, на нулев градус в Стрелец. Не знам доколко съзнавам, но непрекъснато се случва така, че трябва да се стремя. Освен това Слънцето ми е в 9 дом, което също подсилва това.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #101 -: Май 06, 2013, 09:13:18 am »
Слънце в стрелец мирно да стои и да не се стреми трудна работа  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #102 -: Май 06, 2013, 09:16:43 am »
Да, точно.  ;D
И в буквалния смисъл, не мога да стоя мирно на едно място повече от 2 - 3 минути.

*

Uran

• 6041
« Отговор #103 -: Май 06, 2013, 09:17:51 am »
Eдната ми сестра, дъщеря ми и братовчед ми имат анаретно Слънце в 29-ия градус на рак (родени са на една и съща дата).
При сестра ми и братовчед ми има развитие/разширение на възможностите, което и те самите не са търсили. И двамата имат добри кариери подплатени и финансово. Отвориха им се доста врати. Работят наистина много, но сякаш обстоятелствата ги сблъскват с подходящите хора и дейности, а не някакви амбиции. Даже, мого да кажа, че такива са отсъствали. Точнта дума е хоризонти.

*

Uran

• 6041
« Отговор #104 -: Май 06, 2013, 09:20:56 am »
Аз имам анаретна Венера- в нулевия/първи градус на овен. Влиянието й не е чисто, защото е в точен съвпад със СЛВ и Хирон. Мога да кажа, че съм имала неочаквани обрати и за добро, и за лошо по темите управлявани от Венера.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #105 -: Май 06, 2013, 09:35:25 am »
Eдната ми сестра, дъщеря ми и братовчед ми имат анаретно Слънце в 29-ия градус на рак (родени са на една и съща дата).
При сестра ми и братовчед ми има развитие/разширение на възможностите, което и те самите не са търсили. И двамата имат добри кариери подплатени и финансово. Отвориха им се доста врати. Работят наистина много, но сякаш обстоятелствата ги сблъскват с подходящите хора и дейности, а не някакви амбиции. Даже, мого да кажа, че такива са отсъствали. Точнта дума е хоризонти.
А слънцата не тези твои близки какви аспекти имат-тригони, секстили?

« Отговор #106 -: Май 06, 2013, 09:37:46 am »
Аз също имам слънце в нула градуса на Стрелец ( Ах приятно ми е да се запознаем) но мислех, че анаретния градус е само 29 -ия.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #107 -: Май 06, 2013, 09:38:31 am »
И на мен.  ;D
Не само 29, ами и 0 градус също.

« Отговор #108 -: Май 06, 2013, 09:39:46 am »
Да, човекът,който познавам със Слънце в 29 ия също е доста успял и много работи. Известност, пари, много деца, всичко по много.

« Отговор #109 -: Май 06, 2013, 09:40:52 am »
И тогава каква  е разликата между 0 градуса и 29 градуса ?

*

Константин

« Отговор #110 -: Май 06, 2013, 09:43:04 am »
Около 1 градус :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #111 -: Май 06, 2013, 09:48:18 am »
А слънцата не тези твои близки какви аспекти имат-тригони, секстили?

Сестра ми и братовчед ми са родени на една дата в една и съща година. Слънце в съвпад с Меркурий в квадрат с Марс, Юпитер, Плутон. Новолунни, родени един ден след затъмнение.
 Единственият тригон е с Уран.

*

irina

• **
  • 587
« Отговор #112 -: Май 06, 2013, 10:05:15 am »
Да има някой случайно наблюдения върху Плутон в 0 градус на трон :blink:?

*

Veselin

• 2737
« Отговор #113 -: Май 06, 2013, 10:06:38 am »
Мисля, че беше свързано с кармата и с уроците, които трябва/сме научили. Нулевите градуси показват по-скоро, че много вероятно сме започнали отначало и че тепърва трябва да усвоим уроците по дадена планета. Може също да показват, че от скоро сме на тази планета и че тепърва навлизаме в материята, но всичко е индивидуално и би трябвало да е отразено в наталната карта.
Аз също имам Плутон на 0 градуса в Скорпион.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #114 -: Май 06, 2013, 11:49:37 am »
Мисля, че беше свързано с кармата и с уроците, които трябва/сме научили. Нулевите градуси показват по-скоро, че много вероятно сме започнали отначало и че тепърва трябва да усвоим уроците по дадена планета. Може също да показват, че от скоро сме на тази планета и че тепърва навлизаме в материята, но всичко е индивидуално и би трябвало да е отразено в наталната карта.

Мдаа.. и аз съм с такива впечатления.. планета в 29тия градус е усвоила енергията на знака, в който се намира.. Планети в 0ия и 29тия градус , докоснати от транзит, прогресия, дирекция винаги имат по-специално проявление от към събитие, наистина кармично..

Чела съм , че луни и слънца в последните градуси /ставаше въпрос 25 до 29гр./ в мъжки и женски карти като сигнификатор на съпруг/а.. не може да се определи колко на брой бракове ще имат, понеже всичко било в техните ръце, от тях си зависело.. Малко се отклоних, не съм го проверила това..
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

« Отговор #115 -: Май 06, 2013, 11:59:47 am »
Около 1 градус :)

Грешен отговор. 29 е ;) :P

« Отговор #116 -: Май 06, 2013, 12:01:02 pm »

Много ми харесва обяснението, че отскоро съм на тази планета. Мъжа ми твърди, че не съм даже от тази галактика.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #117 -: Май 06, 2013, 12:06:40 pm »
То и аз. Затова съм се интересувал специално от това.  :P
Освен това, доколкото знам, Луна в Рак или Телец в първа декада също може да показва навлизане тепърва в света на материята.

*

Константин

« Отговор #118 -: Май 06, 2013, 03:45:44 pm »
Всеки има право да приема както си реши кой градус е анаретен, но за мен той е само 29. Преди много време четох за този градус и оттогава го следя, влияе най-силно при Луна и Венера, общо взето има драми около любовта. За нулевия съм на друго мнение, за мен това е един от най-хубавите градуси, особено за Слънце. Отдавна спрях да чета какво пишат различните астролози и започнах да наблюдавам, практиката за мен е по-силна от теорията.
А така, пренапиши астрологията базирайки се на практическия си опит :) Затова и цялата ни държава е такава, всеки разбира повече от хората, които са отделили години в/у някакъв обект :) Според теб тая теория на какво е базирана, или ти мислиш, че практическият ти опит ще обхване по-голяма извадка, отколкото на другите хора животите ?
П.С. Не казвам да се приема всичко за истина, но еволюцията ни (поне това, което знаем) се базира на доразвиване, но кой ли съм аз да споря с Овен или Водолей, който знае повече от другите :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #119 -: Май 06, 2013, 04:00:01 pm »
Отдавна спрях да чета какво пишат различните астролози и започнах да наблюдавам, практиката за мен е по-силна от теорията.

Абсолютно подкрепям. Като не срещна потвърждение в карти, които добре познавам- рухват авторитетите. :blink: